Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
Mevlana

Kapatılmalı mı demiş?

İyi ki Melik Gökçek var yahu, şu sıkıntılı süreçte gülümsetiyor beni

:)) gördükkkk, güldükkk.. Iyiki su sira yazdin, iyi geldi...Senin de aklindakileri düsündüm daha cok güldüm. yazarsak banlaniriz:)) düsünmeye henüz ban yok sanirim...

yorumlardan dolayı hepinize teşekküler..

o kadar soru sordum hiç cevap alamadım ama melih gökçek deyince herkes cevap verdi :) bundan sonra ya nihat doğanlı ya melih gökçekli sorular sorucam :))

evet arkadaşlar şaka bi yana ama gerçekten hep bana hep bana şeklinde bir siyaset anlayışı var..işimize gelince demokrasi gelmeyince onlar provoke yaptı vurun kellesini durumu oluyor.

Son düzenleme:

melih gökçek işte mizah tavan yapmış yine

Sene 94 melih gökçek belediye başkanı seçilmiş düşünün ben Ankarada 19 yıldır melih gökçeğin başkanlığında yaşıyorum ciddi başarısı var 10 yıldır akp bünyesinde öncesi var melih gökçeğin demekki insanlar memnun genel olarak..akp ye katılınca o dönem Ankarada acaba bir zaman gelir başbakanın yerine geçermi diye konuşuldu üsluptan şikayet ediyoruz melih gökçek başbakan olursa neler olur acaba

Melih Gökçek Chp kapatılmalıdır demiş evet ve buna gerekçe olarakta ; eylemler sırasında CHP li milletvekillerinin en ön safta yer aldıklarını , halkı provake ettiklerini vs... dile getirmiştir.

Bu eylem sürecinde her kim olursa olsun halkı hükümeti devirmeye yönelik tahrik ettiyse , bu eylemi bir darbe girişimine dönüştürmüş ve bunun için organize çalışmış , örgütlenmişse ....bence de ceza almalıdır.

Ha bunlar , milletvekili ise ; o zaman da parti kapatma gibi komik bir söylemi dile getirmek yerine , milletvekili dokunulmazlığı gözden ''yeniden'' geçirilmelidir.

bir milletvekilinin haklının yanında olup ona destek olması ne zamandır provake olarak adlandırılıyor. ben buna insanlık diyeceğim kusura bakmayın

Oraya geldiklerinde milletvekili kimliklerini birakip geldiklerini defalarca söylediler. Hatta medya penguenlere asik olmadan önce yayinlamisti... Hic bir resmi söylem yapmadilar, sivil olarak orada insanlik görevlerini yaptilar. Sizce bu tahrik mi? Darbe sifresi mi?

bir milletvekilinin haklının yanında olup ona destek olması ne zamandır provake olarak adlandırılıyor. ben buna insanlık diyeceğim kusura bakmayın

Yazdığım yazıda haklının yanındaki milletvekili ceza alsın mı yazmışım ? Hayır .

Eğer demişim birileri , halkı provakasyona sürüklemişse , darbe planı yapmış , hükümeti devirmek için örgütlenmişse ....Bu her kim olursa olsun ceza almalıdır .

Ortada bu saydığım sebebler yok ise , kimsenin üzerine alınmasına da ceza almasına da doğal olarak gerek yoktur .

CHP li milletvkilleri bu suçları işlemiştir demiyorum dikkat ediniz , bu suçu her kim işlemişse bunun karşılığı ceza almalıdır . Bunun içinde parti kapatmak yersiz bir söylemdir , önce gidin milletvekili dokunulmazlığını kaldırın diyorum .

Ne çok şey demişim bir mesajda yahu

Son düzenleme:

Bir daha yazayım sevgili miamore ; Melih Gökçek parti kapatılmalı diye bir öneri sunmuş , sağolsun (!)

Bende derim ki ; eğer ortada iddia ettiği gibi bir suç var ise ; bunun için parti kapatılmaz pek tabii , bunun için şahıslar ceza alır .

Bakınız ; var ise ....

Burada mevzum , kim kışkırtmış kışkırtmamış değil , o konulara burada girmemek kişisel tercihim .

Mesajımda da dolayısıyla böyle bir itham da bulunmamış , tam aksine sadece parti kapatılmasını isteyen kişinin söylemi ile ilgili kendi önerimi beyan etmiştim.

IRA ve ETA hakkinda bilginiz varmi ira ingiltrede ki teror orgutudur etada ispanyada bu orgutler nasil cozumlenmistir
hicbir teror orgutu ile masaya oturulmamis sacmaligini bir kenra birakip biraz kafanizi kaldirip dunyada neler oluyor bakin

[
ilk cümle peki neden chpli milletvekileriyle başladı. ve melih gökçeğin demeciyle

ne demek istediğinizi okuyan arkadaşların algısına bırakıyorum.

Son düzenleme:
yardım istediğimi hatırlamıyorum ama şunu anladım ki fikir üretmek maharet ister [/B]

Fikir alışverişinde bulunmak, tartışmayı bilmek te maharet ister ve konuşmanın bir adabı olmalıdır.
Okuyacağını sanmıyorum ama -bence- yapılması gerekenleri anlatmaya çalışayım.

Askeri mücadeleden bahsediyorsak eğer; ordumuz teknoloji bakımın çağın çok gerisinde, hala fi tarihten kalma silahlar bulunuyor ordu bünyesinde.
Öncelikle bu çağ dışı kalmışlık giderilmelidir.
Bu sadece mevcut iktidardan ya da devletten beklenmemeli, ülke olarak topyekün bir hazırlık başlatılmalıdır.

Sınırlarımız feci durumda.
Elini kolunu sallayan girip çıkıyor.
Bir önce bu konuda geliştirilmeler yapılmalı. Deniz ve kara sınırları 7/24 izlenmelidir.

Olası bir harekata karşı iletişim son derece sorunsuz ve güvenilir olmalı. İstihbarat ta aynı şekilde. Hızlı ve yönlendirici olmalıdır.

Tabi bunlar silah tutan erlerimizle olacak şeyler değil. Başta da belirttiğim gibi teknoloji anlamında çok eksiğimiz var.
Elbette askeri teknoloji konusunda, uzmanları tarafından söylenecek daha çok şey olabilir.

Biz askeri dehasıyla emperyalistleri diz çöktürmüş bir milletin çocuklarıyız.
Ne paşalar gelmiş, ne paşalar geçmiştir ordumuzdan. Müthiş komutanlar eşlik etmiştir kurtuluş savaşımıza.
Ama şu an ki orduya baktığımda, siyasi görüşleri içine hapsolmuş, paranoyak komutanlar görüyorum.
Teknoloji kadar önemli olan bir şey varsa, o da askeri eğitimdir.
Vatanını milletini satmayacak, ihanet içinde bulunmayacak güçlü dehalar yetiştirilmelidir.

Ha politik mücadeleden bahsediyorsak, o konuda yapılması gerekenler elbette daha net ve açıktır.

Teröre ve teröriste "en ufak" bir taviz verilmemelidir.
Vatana ihanet suçundan derhal ölüm cezasına çarptırılmalıdır.

Teröre destek veren "istisnasız herkes" müebbet yemelidir.

Mecliste terör örgütünün temsilcisi hiç bir parti ya da kişi bulunmamalıdır.
Böyle bir demokrasi şekli yoktur.

Aslında daha yazılması gereken çok şey var.
Terör konusunda, istiklal mahkemeleri zamanına dönülmesini isteyenlerdenim.

Vatana ihanet eden ve vatan düşmanı bu terör yuvaları nerede olursa olsun derhal yok edilmelidir.
Terörle ancak bu şekilde mücadele edilir.
İkna yoluyla değil.

Bilin ki ikna etmeye çalıştığınız kişiler, "Türk" isminden son derece rahatsızlık duyan devlet ve millet düşmanlarıdır.
Bu devlete, bu halka kurşun sıkanlar, hiç bir suretle affa uğratılamaz, bu kişilerle masaya oturulamaz.

Terörle mücadele konusunda fikirlerim bunlardır.

Gelmiş geçmiş iktidarlara bakıldığında, terörle en iyi mücadele hangi dönemde mücadele edilmiştir biliyor musunuz?
Tansu Çiller.
Komik ama gerçek.

Bu hükümet 2001-2002 yıllarında seçilene kadar milletvekili dokunulmazlığını kaldırılacağı söylerdi.Her şey seçilene kadar.
Eee köprüden geçene kadar a.... dayı denir.
Biliniyor ki bu yasa çıkarsa meclisin yarıdan fazlası mahkemelik.Hepsi dokunulmazlığın arkasındalar.

[
ilk cümle peki neden chpli milletvekileriyle başladı. ve melih gökçeğin demeciyle

ne demek istediğinizi okuyan arkadaşların algısına bırakıyorum.

3. kez yazayım .

Zira bu hayatta en hoşlanmadığım şey yanlış anlaşılmaktır okypete , yanlış hatırlamıyorsam bu senin içinde çok önemli bir durumdu o sebeble beni çok iyi anlayacaksın .

Melih Gökçek Chp kapatılsın demişi konuşuyor iken , bunu neden dediğini yazmanın sakıncası nedir ?

Adam bu yüzden demiş yahu beni bağlar mı ?

Mesajıma başlarken önce konunun neden dile getirldiğini açıklama gereği duyarım ben , ardından da hak veriyor muyum vermiyor muyum kendi fikrimi yazarım .

Görüldüğü üzeredir ki kendi fikrimde , parti kapatılması gibi bir önerinin manasızlığından yanadır .

Burada dokundurmak istediğim çok daha ince bir mesaj vardı aslında , keşke oraya takılsaydık .

Eğer birileri Melih Gökçeğin iddia ettiği suçları işledi ise ( varsayım ) ve bu kişiler milletvekili ise ; Sayın gökçek sen bırak parti kapatmayı da önce hepinizin nemalandığı dokunulmazlığı kaldır mesajım çok daha önemliydi bence.

evet, oratada bir suc var ise diyorsunuz. Ayrica suc olabilecek unsurlari kalem kalem acikliyorsunuz... daha ne diyim.

Ausencia, parti kapatma olaylarina karsi cikarak, parti kapatilma olaylarini elestirerek iktidara geldi AKP, hatirliyor musun o günleri?
Biz parti kapatmaya karsiyiz demediler mi?

AKP, laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği gerekcesiyle dava edilmisti. AKP kendini savunurken iste biz bu anlayisa karsiyiz diyerek yola cikti. Partilerin kapatilmasinin ilkelliginden, demokrasiye celme taktigindan vs vs bahsettiler. Simdi ayni sekilde "hükümeti devirmeye yönelik" eylemleri yüzünden kapatilmalidir denirse, ben samimiyetinden süphe duyarim.

Yani kendi islerine gelince demokrasi ve özgürlük yolunda engel oluyor, islerine gelmeyince "darbe girisimidir" CHP kapatilmalidir mi oluyor?

Halkin tahrik oldugu bir durum yok Ausencia, bu isin icinde basindan beri CHP var dendi, sen politika egitimi aliyorum diyorsun, CHP`nin olaya sonradan uyandigini, neler oluyor yahu dedigini gözlemleyemedin mi? Bütün olay CHP`nin üzerine nasil atiliyor bunu ben anlamiyorum.

Eylemcilerle yapilan Bilgi Üniversitesi`nin bir arastirmasi vardi okudun mu? Kilicdaroglu bu insanlar bizi de istemiyorlar dedi bütün samimiyetiyle, kendi basarisizliklarini ortaya koyarcasina, dinledin mi? BDP vekili eyleme destek veren ilk vekildi, CHP sonradan olaya dahil oldu diye hatta CHP kendi bünyesinde kendini elestirdi, niye halkin yaninda daha erken olamiyoruz diye. Üstelik olaylar basladiktan sonra yüzlerce twitte CHP vekilleri neredesiniz? diye tepki de vardi. CHP`liler kendi vekillerini onlara ortak olmaya davet etti resmen.

Baskilardan yorulmus halk, yeter artik seni istemiyoruz hükümet dedi, oradaki her insanin hakli talepleri vardi, bu talepler hala da devam ediyor. Ben de katildim eylemlere, benim de taleplerim var. Bunu hükümetin duymasi gerekiyordu. Ki daha önce de belirttim, olaylari buraya getiren EYLEMCILER degil, HÜKÜMETIN KISKIRTICI HALKI AYRISTIRICI SÖYLEMLERINI BIR AN OLSUN TERK ETMEYISI IDI. POLISIN ORANTISIZ SIDDETIYDI. BUNU KIMSE UNUTTURMAYA, HALKI DA UYUTMAYA CALISMASIN. DÜN SANA TAYYIP ERDOGAN`IN OLAYLAR SÜRESINCE NE GIBI AYRISTIRICI, BÖLÜCÜ VE ASAGILAYICI ACIKLAMALAR YAPTIGINI TEK TEK GÖSTERDIM.

Üstelik halk Basbakan uzlasmak yerine olaylari daha cok gerginlestirmisken ve ben sesimi duyurmaya calisiyorken sokakta, benim sectigim milletvekilinin parlamentoda oturmasi, beni daha cok üzerdi. Ben yaralanacagim, onlar orada koltuklarindan para kazanacaklar, var mi öyle sey?

Senin milletvekillerinden beklentilerin neler bilmiyorum ama ben halka inebilen milletvekillerinden yanayim. BDP politikalarini onaylamasam da Sirri Süreyya Önder`in kepcenin önünde durmasini takdir ettim. Hatta olaylardan bir iki gün sonra CHP`nin yorum yapmasi üzerine, Sirri Süreyya CHP`yi elestirmis, nemalanmaya calismasinlar bu durumdan, eylemcilerin yaninda ben vardim tarzi aciklamalar yapti. Okumadin mi?

Yani bu sürekli suc atarak taban saglama projesi beni artik sinirlendiriyor. CHP kendi icinde kaynarken, CHP darbe girisiminde bulundu demek neyin nesidir? Olaylara Türk, Kürt, Ermeni, Cerkez, Laz, Milliyetci, Kemalist, Komünist, Sosyalist, Liberal, Müslüman, AKP`li vs. karismisken ve bunun binlerce belgesi delili varken ortada, hala kilif uydurmaya kalkmasin kimse.

M.Ali Alabora`nin " mesela bir agac meselesi degil arkadas, sen hala anlamadin mi?" cümlesini kullanarak, devlet-hükümet can güvenliginden sorumlu oldugu vatandasini ifsa edip taraftarlarina "buyrun eti sizin kemigi bizim" diyor. Bir Allah`in kulu da adamin aciklamalarini okumuyor, adamin annesinin yazdigi acik mektubu okumuyor bile.

Bu tavri elestirmek yerine, bunlarin amaci darbeydi, bak bak mesajlarina bak, yaptiklarina bak demek "insan ahlakini" resmen asiyor.

Daha önce de söyledim yine söylüyorum, dayatmalar ve baskilara insan dogasi geregi karsi cikar, insanlarin üzerindeki korku imparatorlugu yikildi, bu laf da klise oldu ama daha basit bir aciklama bulamadim. AKP`yi savundugun icin savunmayanlarin ne halde oldugunu gözlemleyememis olabilirsin ama AKP`ye oy verdigi halde gözleri acilmis bir sürü insan da bu isin icinde. Onlar da mi darbeci?

Insanlar özgürlüklerini geri istiyorlar, insanlar düsüncelerini özgürce ifade edebilmek istiyorlar, sadece KEMALISTLER Atatürk`ü seviyoruz diyemez olduk, ATATÜRK`ü sevmek suc oldu diye haykirmadi o alanlarda degil mi? Orada kadinlar vardi, Tayyip yatak odama karisma diyen. Orada ateistler vardi, ben özgürce "ateistim" diyebilmek isterken, sen beni "dinsiz" diye fisleyemezsin, dindar taraftarlarina kiskirtma malzemesi olarak kullanamazsin diyordu. Orada lezbiyenler, gaylar, travestiler vardi, ülke muhafazakarlastikca kendilerini ifade etme sanslarinin azaldiklarini söylüyorlardi. Tek tek saydirmayin artik bana. Okuyun, izleyin, takip edin artik.

Son düzenleme:
IRA ve ETA hakkinda bilginiz varmi ira ingiltrede ki teror orgutudur etada ispanyada bu orgutler nasil cozumlenmistir
hicbir teror orgutu ile masaya oturulmamis sacmaligini bir kenra birakip biraz kafanizi kaldirip dunyada neler oluyor bakin

İra bir terör örgütü müdür?

İra bir terör örgütüyse ingiltere ne oluyor?

İra tam bağımsızlık için micadele eden silahlı bir örgüttür.
Pkk ise kendi halkına kurşun sıkan ve kendi devletine düşman bir terör örgütüdür.

İra ile pkknın karşılaştırılması talihsizlik olmuş.

evet, oratada bir suc var ise diyorsunuz. Ayrica suc olabilecek unsurlari kalem kalem acikliyorsunuz... daha ne diyim.

Saydığım unsurlar suç değil midir ?

Bu unsurları gerçekleştirenlerin saniye saniye takibinde değildim , o sebeble isim isim ithamda bulunamam elbette .

Bu unsurlar suçtur , ispatlanırsa ceza almalıdır , ispatlanamaz ise itham edilen taraf karşı dava açabilir mesela .

Bunların her biri için de önce bu kişilere dokunabilmek gerek .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…