• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gezi parkında bulunma ve bizzat yerinde gözlemleme imkanınız oldu mu bilemiyorum ama gün içinde gerek yaş gerek siyasi görüş gerek inanç bazında çok farklı kişileri bir araya getirse de parklarını korumak ( evet sahiden amaçları parktı ve sonra gelişen şiddet olayları ile birlikte farklı gerekçeler de dile getirilmeye başlandı) için gece gündüz direnen kitlenin büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. nulmaz olduğuyani bu gençler mevcut hükümet ile gözünü açmış öncesinde yaşları itibarıyla herhangi bir tepki gösteremeyecek kişilerdi. geri kalanlarını ise sessiz kalmakla yargılamadan önce sanırım bireysel olarak herhangi bir mücadele verip vermediklerini sorgulamalı. şahsım adına temel hak ve özgürlüklerin dokuna duyduğum inançla eğer o dönemleri görme imkanım olsaydı ben de günlerdir gezide verdiğim desteği aynı şekilde verirdim. aslında haklarını arayan bunca insanın bir araya gelmesinin tüm acı sonuçlarına rağmen sevindirici bir yanı da var, bilgisayarının başından kalkan, birey olduğunu fark eden, okumaya, bir olmaya özendiren, yardımlaşan bir gençlik var belki dün bu gençlerin yaşı tutmadığı için sizin yanınızda olamadılar ama emin olun ki artık sizin ya da bir başkasının hakları söz konusu olduğunda hepsi sokağa dökülecektir. apolitik de olsalar ( çeşitli siyasi gruplar olsa da büyük çoğunluğunun siyasetle ya ilgisi yoktu ya da asla fanatizm boyutuna getirmeden eleştirel bir bakış açısı ile ilgileniyordu) vicdanları onları evlerinde tutmayacaktır.

(burdan sonraki cümlelerim size yönelik değil)

gezi parkındaki eylemleri elbette kimse desteklemek zorunda değil ama önemli olan neyi eleştirdiğini bilip o eleştirileri sağlam bir zemine taşımak, gözlemlemek, yorumlamak, komplo teorileri, karalama kampanyalarına kurban etmeden insanların derdini anlamaya çalışmak.

sivil itaatsizlik pasif direnişi temel olan, kamuoyu önünde gerçekleşen ve hükümet politikası ya da yasaları eleştirmeyi/ değiştirmeyi hedef alan bir eylemdir. anayasada da şiddet içermeyen gösteri hakkı tanınmıştır. gezideki direnişin başlangıcını herkes artık biliyor, gelişen olayların, artan şiddetin, hukuksuzluğun insanları getirdiği noktayı da. tüm bu tepkiler bir parkın korunmasına adına başlamış, kimi tahkir edici söylemlerle haysiyet meselesine dönüşmüş ve yükselen şiddetle de büyüyerek yaygınlaşmıştır. inançlı ve inançsız insanlar gibi bir ayrım yapılıyor kimi zaman, maalesef iktidarda olanlar kimi zaman dini alet ederek manipüle ediyor süreci ama orada ne etnik kimlikler, ne inanç ne türbanlı olup olmaması kişilerin ne de cinsel yönelimlerin bir anlamı vardı. herkes eşitti, herkes birbirine destek oluyordu. keşke görebilme, o ruhu yaşama fırsatı bulabilseydiniz belki şiddetli eleştirilerin ve önyargıların büyük kısmı da bu sayede yerle yeksan olurdu.

parkı korumak adı altında hükümete eylem düzenleyen bir topluluğun Kesinlikle masum olduğunu vurgulama çabanızı çok iyi anlıyorum. Ve şu sözünüz çok dikkatimi çekti evet sahiden amaçları parktı ve sonra gelişen şiddet olayları ile birlikte farklı gerekçeler de dile getirilmeye başlandı) Binlerce masum vatandaşımızın, polisimizn canını malını büyük bir vahşetle kaybetmesine sebeb olan bir direnişi ne kadar masummuş gibi tanımlamanızı , şiddetle ve kan akıtılarak istek ve taleplerin yapılması için bunu bir fırsat gibi görmenizi baştan aşağıya kınıyorum ve sizin adınıza çok ama çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum.

Ve o toplulugun bır araya gelme nedenini ağaç olarak nitelendirip, ağaçlarımızı bu çirkin kanlı direnişe malzeme yapmanıza kesinlikle izin vermiyorum. Lütfen ağaçlarımızı kendi çıkarlarımıza alet etmeyelim. kullanmayalım. ortada ağaç katliamı gibi bir şey sözkonusu bile değilken , chp mitinginin iptal olması sonucu taksıme gıden o toplulugun ortak amaçlarının parkı korumak adına gittiğini bana sakın savunmayın. Park yerine avm yapılmaması adına yapılan direnişin ne kadar asılsız oldugunu söylememe gerek varmı bılmıyorum. Çünkü zaten oraya avm gibi bir inşaat yapılması mümkün bile değilken? siz oraya hangi ağacı korumak adına direniş gösterdiklerini bana izah edermisiniz. ya fazla okumayan , savunduğu direndiği konunun farkında bile olmayan bir gençlik bu? o zaman bu dikkati dağınık genci , oraya toplanma amacının, daha sonraa itiraf ettiğiniz nedenlerinden dolayı olmasın? Ağacı koruyacağım diye oradaki çimlerae çiçeklere ağaçalara en cok dirinişçilerin zarar verdiğine şahit olmanıza rağmen bana karalamadan , neyi eleştirdiğimi bilmeye davet ediyorsunuz. Bana yaptığınız tavsiyeleri sizin hiç uygulamadığınızı görüyor ve iddaa ettiğiniz şeffaflıgınızın sözde oldugunu görüyorum. Türkiyenin ormanlar konusunda ağaçlar konusunda ne kadar hassas oldugunu , son 10 yılda türkiyeye dikilmediği kadar 2 katı milyonlarca ağaç dikildiğini sizin bilmiyor olmanıza inanmıyorum. Hal böyleyken savundugunuz, direndiğiniz şey nedir söylermisiniz? İsrail gibi bir düşmanımızın baş destekçisi oldugu bir direnişi nasıl masum olarak tanımlarsınız. Yoksa o soyledıgınız istekleriniz, bizim VATANIMIZIN itibarı, geleceği, haysiyeti her şeyinin önündemi?? O zaman benim szden hak talep istemiyeceğimimi sanıyorsunuz bu dunyadada ahırettede ? Benım vatanımın itibarının düşmesine sebebiyet veren küçük menffaatler için Dış devletlerin oyunu oldugunu çıkarı oldgunu asıl büyük pastayı onların alacagınını bile bile ülkeyi ateşe kana bulayan bu direnişe nasıl hala destek hali içinde olursunuz. Bu vatan hainliği değilde nedir? soruyorum size? VATANı sevmek bumudur. Devletin binlerce kez direniş yapmayın kullanılıyorsunuz yakıp yıkıyorlar, masum direniş yapan topluluga seslenıyorum cagrılarına ragmen , gözünüzün önünde binlerce insan yaralanmasına ölmesine ağçların yakılıp yıkılmasına şahit olmanıza rağmen masum diye adlandırdıgınız direnişin nasıl bir VAHŞETE dönüştüğüne şahit oluyor ve TÜM TÜRKİYEYE MAL OLUCAK ZARAR VERİCEK bir dik kafalılık sergiliyorsunuz? vicdanınız rahatmı cok merak ediyorum. EYLEMLER AMACINA ULAŞTIMI? MEMNUNMUSUNUZ?

Devlet size çağrı yaptı. baktınızki bu masum bır eylem değil( kesınlıkle parkı korumak adına yapıldıgını masum bır eylem oldgnu soyluyorsunuz ya) nedn ınatla devam ettırdınız? ben sızden ahırette hak talep edecegım. vatanımızın yakılıp yıklmasına destek verdgnz ıcın sizin için bunun bir önemi varmı? yoksa 3-5 can sizin için farketmıyor mu? daha cok mu canlar gıtmelı yoksa? Devlet sizi dinledi. taleplerinizi sordu? nedn talepleriniz turkıyenın kalkınmasına yarar saglıyacak önemli adımların iptali olması şeklınde oldu? ne alaka gezi parkıyla 3.havalımanının yapılmamasının? Yada kanal projesıyle ne alakası var? ne kadar masum ıstekler. neden sizi israil , ingiltere, almanya şiddetle destekledi? Neden bu turkıye halkının gözünde protestocu olarak kaldınız o devletlerın gozundede KAHRAMAN olarak kaldınız? bizim 1 adım yükselmemizden ödükopan devletlerın gözünde neden kahramansınız? yoksa siz onlarınmı haklarını savundunuz aslında? Başbakan gezi parkı temsilcileriyle konustu uzlastılar cok mutlu ayrıldılar. sonra o temsılcıler nedn basbakanla konustuklarını inkar ettıler. bız oyle bır sey konusmadık dıyebılme yuzsuzlugunu gosterdıler?? yalan söyledıler göz göre göre
o park kamu malıdır herekese aittdir o park hepımızın park ıstanbulun tum turkıyenın parkı. ne hakları var orayı işgal etmeye_ ?? ne hakları var yatıp kalktıkları bır mekan halıne cevırmeye kamu malını??

Herkesin uyması gereken kurallar vardır. bu dünyanın her yerınde geçerlidir. herkesin özgürlüğü başkasının özgürlüğü kısıtlandığı yere kadardır. hiç bir özgürlük sınırsız değildir. zaten olması mumkunde değildir. gösterı yapmanında bir uslubu vardır. ne yazıkkı bız bunu beceremıyoruz. niyetımız amacını aşıyor. mesela bir ağaç korumak bahanesıyle bir sürü ağaç ,masum ınsalların iş yerlerı talan ediliyor. bayraklar yakılıyor. bu durumda polis bunu engellemekle görevlidir. bunu engellerkn karsıdakı eylemcıler taşlı sopalı olunca zor kullanmasıda ona göre şiddetleniyor dogal olarak. aksi taktirde hem kendi canını koruyamaz hemde masum ınsanların malına ve canına zarar verılmesını engelleyemez. kaldıkı bunu kımse anlamıyor polis eşittir devlet demektir. polisin olayı bertaraf edememesi devleti düşürür. orantısız ve amacı zarar vermek olan bır gruba karsı ne kadar orantılı olabılırsınkı? mesela gaz atarken attıgın gaz maddesı grupta bırının kafasına gelme ıhtımalı vardır her zaman kaldı ki bu bılgısayarla ayarlanıp atılan bır sey degıl. ınsan elıyle atılan bır sey ve gaz toplulugu dağıtmak için dünyada kabul görmüş en zararsız zor kullanma yöntemidir. şöyleki insan kendisine karşı jop vurulup bır yerının morarmasınımı ister? yoksa bellı bır sure gozlerının yanmasınımı? tercıh yapma sansı olursa hıc kımse jop yemek ıstemez herlde. gaz kullanmanın asıl amacıda insanları dağıtıp jop kullanmayı en aza indirgemektir. poliste bir insan ve bizim halkımız arasında seçilen kişiler. halkın içine nasıl ki art niyetli insanlar var ise polisin içindede olması gayet olagandır. bu art niyeti ayırt etmek imkansızdır. ancak tesbitinde gerekli ceza verilir. şöyle bir durumda var polis yakıp yıkanları kendisine taş sopa atanları görünce yaratılışdan gelen fıtrat greği sinirleniyor. sinirini kontrol edemıyor.o gördüğün orantısız güç dedıgın hataları yapıyor. bu yanlıstır. ben bunu asla savunmuyorum. devlette savunmadı hatta ozur dıledı. şimdi şöyle orda görev yapan 10 bintane polis var. 10binin içinde 5-10 tane art niyetli polis yüksek bir rakam sayılmaz. temenni hiç olmamasıdır. ama böyle bir şeyde imkansızdır. poliste insan çünkü. diğer devletlerde polisin her söylediği emir niteliğindedir. uymayanlar cok agır bır sekılde cezalandırılır. dur ihtarına uymayanı silahla çekip vurma yetkisi vardır. düşün gerisini. bizim polisimizin ne kadar yumusak kaldıgını sen kıyas et. birde ülkemizde medya polisi sevmediği için nasıl olurda polisi karalarım derdinde. en kucuk olayları bıle cok farklı ve abartarak yanıstırlar. mesela bır kadın tomanın altına gırıyor kendısı. polısler cıkartmaya calısıyor cıkmıyor o sırada kamera cekıyor. sonra yazıyorlar toma kadını ezdı gectı . nasılki art niyetli eylemcıler yuzunden gercekten ağaçç diye kandırılarak getırılmıs cok az masum eylemcılerı kötüleymezsek aynı sekılde cogunluk ıyı polisi kötüleyemeyızç kaldık ki iyi niyetli 1o eylemcı varsa malesef kotu nıyetlı 1000 eylemcı var bu degerlendırmeyı polıste yaptıgımızda durum tam tersi kötü niyetli 10 polise karşı iyi niyetli 1000 polis var.

Bu olayların provokotorler tarafından yapıldıgının farkına varmasına ragmen, dış destekli bir eylem oldugunu 5 yasındaki cocugun bıle ogrenmesıne ragmen o masum dedıgımız eylemcıler neden ınatla dırendıler?? bunu çözebilmiş değiliz. devletin o kadar adıp atmasına karşın. gelin halka sunalım sandıkta karar verelim yargı dahi kabul etsese biz size soracagız bunu dıyerekten cok guzel bır adım atmasına karsılık ıyı eylemcı olarak adlandırgımız toplulugun direnişlere devam etmesı masum kelımesını karartıyor. ne yazıkki iyi düşenemiyoruz. Ve benım okudum yorumlarda O toplulugun acaba asker mudahale edermı dıye bır heves ıcıne gırdıklerını gordum. ve cok kınadım. ve cok çirkin buldum. demokrotık bır devlet ıstıyoruz dıye eylem yapan kişilerin aynı anda bu ümit ve beklenti içinde olmaları insanı çelişki altına sokuyor? ben o ınsanların demokrosi kelimesini kullanmasına tahmmül edemiyorum ve kabulde etmıyorum. cunku bu ıktıdar halkın oyuyla gelmiştir. eger memnun degılsen sandıkta verırsın cevabını . boyle oyunlara alet olup kucuk menffatların ıcın ulkenı dış devlte satarak ve en cok onları memnun ederek değil. Halk oy birliğiyle bu ıktıdarı secmıstır. O yuzden ıktıdar halkın NAMUSUDUR. kımsede gayi meşru yollarla halkın namusuna el UZATAMAZ. halkın namusuna sahıp cıkıyor olması senın rahatsız edemez. sandıkla gelen sandıkla gıder.

Başörtüsü konusuna gelınce, daha düne kadar ımahatıplerın puanlarının yarısının kırılması, başörtüsü sorunu vardı ki başörtüsü sorunu hala var. daha dune kadar unuv. rektörü basortulu gencmızı fişledi kapalı oldgu ıcın. iktidar bas ortüsü sorununu ortadan kaldırmak ıcın adımlar atıldıgında muhalefet nasıl bir şiddetle karşı cıktı. Carsaf yaktılar. mıtıngler yaptılar. akp kapatılmaya calısıldı. ne sıkıntılar oldu ımamhatplerın puanlarının kırılmasındakı engel kalldırılcak dıye ne zorluklar cıkartıldı. peki o zaman yetişmeyen benim gencim, suanki zamanda nerdeydi? diyorsunuz ya emin olun o genc basortulelerın haklarınızıda savunurdu? neerde ?? hani?? ben hıc gormedım? NEDEN YAPILMADI DIRENILMEDİ o ezilmiş magdur halkın HAKLARI İÇİN??? hanı herksın ortak hak ve ozgurluklerı ıcın eylem yapıluyordu?? e bu gezici arkadaslar muhalefet bu kadar sıkıntı cıkardıgı zaman onların haklarınıda savunmak ıcın eylem yapslardı ya??bilgisayarının başından kalkan, birey olduğunu fark eden, okumaya, bir olmaya özendiren, yardımlaşan bir gençlik var dün bu gençleri ben neden benım dokunulmazlıgımı savunurken görmedım? nedn birey oldgunu sımdı fark edıyor? onların hak ve ozgurluklerı kısıtlandıgında fark etmıyor?? NEDEN o ezilmiş ellerinden hakları alınmış magudr halkın özgürlüüğü iiçn muhalefete karşı çarşaf yakanlara karşı direniş göstermedınız??şahsım adına temel hak ve özgürlüklerin dokunulmaz olduğuna duyduğum inançla eğer o dönemleri görme imkanım olsaydı ben de günlerdir gezide verdiğim desteği aynı şekilde verirdim.belki dün bu gençlerin yaşı tutmadığı için sizin yanınızda olamadılar ama emin olun ki artık sizin ya da bir başkasının hakları söz konusu olduğunda hepsi sokağa dökülecektir. apolitik de olsalar ( çeşitli siyasi gruplar olsa da büyük çoğunluğunun siyasetle ya ilgisi yoktu ya da asla fanatizm boyutuna getirmeden eleştirel bir bakış açısı ile ilgileniyordu) vicdanları onları evlerinde tutmayacaktır. bu sözü siz yazdıgınız için söylüyorum . Neden suan yapmadınız? karşılarına dikilmediniz? neden o desteği göremedik? o yüzden cümelerinizi ispatla birlikte samimi ve dogru bulmuyorum. ve bu duyguları ,basörtüyü lütfen rica ediyorum kullanmayalım . .
O yuzden gezı parkı eylemlerını asla masum bulmuyorum. benım ıcın ıdeolojık marjınal bır eylemdır. Ve ısrarla buna destek verenleride gözü dönmüş olark görüyorum. ve cok uzuluyorum. Bunun tek ilacınında merhamet etmek, ve dua etmek oldgna ınanıyorum.
Ve inanın ders çalışan çocuğunuzu , yatalak olan hastanızı, kulakları rahatsız olan annenizi, kitap okuyan babanızı, yemek yapan annenizi , kimseye taş atmadan, yakmadan, yıkmadan, tencere tava çalmadan haklarına girmeden sessizce dualarda saat gece 3 te bulusuyoruz. ve sizler için ülkemiz için sabahlara kadar dua ediyoruz. ediyorum.

Allahtan rahmet, merhamet hepimize hidayet diliyorum. Gününüzün bol ışıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle.

Son düzenleme:
sonunda banım kalktı şu 4 gün ceza yedım ya çok koydu :ssz:
çok yakından takıp ettım sızı, yazdıklarınızı, şehrımde kı eylemlere katıldım
anlatılcak çok şey var ama korkuyorum mune yok kazen gelcektı bugün yıne ceza almak ıstemıyorum

şunu söylemek ıstıyorum duran adam eylemı çok başarılıydı
ve ınan kı sadece taksımde, ankarada ızmırde yapılmadı bu eylem
almanyanın bı çok şehrınde bızlerde destek verdık duran ınsanlara

Şımdı ışe gıtmem gerekıyor gelınce uzun uzun anlatırım..
Benım hala bı umudum var :34:

izledim odaklanılacak bir şey göremedim ben.
polis tutup çekiyor o görüntü arka arkaya devam ettiriliyor sanki sürekli tartaklıyormuş gibi.

ne oyunlar dönüyor o ablamız belki başörtüsünü alıp o gün için takmış bile olabilir.
mesela o bayanın açık yada kapalı olması değil!
bir şiddet yok polis çıkarmak istiyor gelmiyor yapmıyor ise tabi ki çekecek zorla götürecek.
gidin ingiltere , abd polislerine bakın kadını saçlarından sürüklüyorlar ,
yine bizim polisimiz candır. merhametlidir. (istisnalar ayrı her yerde çürük elmalar çıkabilir)
bence polis görevini yapıyor. videoda bir şiddet dövme göremedim ben.

Kendi başörtülü kandını tartakladılar sürüklediler deyince başörtü mesele oluyor.(Madem mesele değil,başörtülü diye belirtme)
Polis tartaklayınca belki o gün taktı hatta mesele başörtüsü değil diyor.:53:
Ben kaçarım böylesinden arkadaş.

$6505_671840536166186_1305181354_n.webp Gülümseyinnnnn Günaydınnn :)) Facebookta gördüm bu resmi cok güldüm:) paylaşayım dedim.

Kendi başörtülü kandını tartakladılar sürüklediler deyince başörtü mesele oluyor.(Madem mesele değil,başörtülü diye belirtme)
Polis tartaklayınca belki o gün taktı hatta mesele başörtüsü değil diyor.:53:
Ben kaçarım böylesinden arkadaş.

üstte bir resim paylaştım. :) biraz gülümseyelim diye =) başörtü takmayan bu bayan milli iradeye saygı mıtıngıne gıttıgı gıbı başörtülü direnişçide vardır. olagandır. Oda polise direniyordur. ayrıca cok kısa bır vıdeo . ve sureklı aynı sey tekrar edılmış ne oldugu anlasılmıyor bıle. sanki kadın polısee laf dizdiriyor diklenıyor gıbı algıladım ben .

Son düzenleme:
üstte bir resim paylaştım. :) biraz gülümseyelim diye =) başörtü takmayan bu bayan milli iradeye saygı mıtıngıne gıttıgı gıbı başörtülü direnişçide vardır. olagandır. Oda polise direniyordur. kanunsuzluk yapıyordur ki polis müdahale etmiş. eger o kadın başörtü takma bilincinde olsaidi, kendisine böylesi müdaheale ettirecek bir konumda olmaya meydan vermezdi. oda Allah ile kul arasındakı bır hesap.

Yorumunuzun benim atıfta bulundugum konuyla alakasını anlamadım ?
Sanırım polisin müdehale ettiği başörtülü bayanla başörtülülerin hepsini bir tutmayın mı diyorsunuz?
O zaman lütfen başörtülü kadına direnişçiler tartakladı diye haber paylaşmayın.Bir kadına diye belirtin yalnız.
İki paylaşım arası nasıl bu kadar başörtülülere bile karşı fikirleriniz değişiyor anlamıyorum.Gerçekten.

Yorumunuzun benim atıfta bulundugum konuyla alakasını anlamadım ?
Sanırım polisin müdehale ettiği başörtülü bayanla başörtülülerin hepsini bir tutmayın mı diyorsunuz?
O zaman lütfen başörtülü kadına direnişçiler tartakladı diye haber paylaşmayın.Bir kadına diye belirtin yalnız.
İki paylaşım arası nasıl bu kadar başörtülülere bile karşı fikirleriniz değişiyor anlamıyorum.Gerçekten.

Heralde beni paylaşım merkezı zannettiniz :D :D yalnız ben normal bır vatandasım. kendimce bir şeyler uydurup paylaşmıyorum bu bir. eger oyle bır haber varsa ve dogruysa lütfen kınama ve ayıplama kabiliyetini gösterin. bu sizin zorunuza gitmesin. bakın ben o videoya ne kadarr tarafsız ve objektf yaklasmıstım oysaki :)))

Son düzenleme:
gezi olayları patladığından beri yoğunlaşan ve beni rahatsız eden bi konu daha var, o da bi tarafın sürekli Atatürkü dinsizlikle suçlarken(!) diğer tarafında sürekli Atatürkün müslüman olduğunu ispatlamaya çalışması...
yahu ne önemi var, Türk milleti için tüm yaptıklarında sonra insanlar ne cüretle kişisel tercihlerini sorgulayabiliyor merak ediyorum. Merak etmediğim şey ise Atatürkün hangi dine mensup olduğu, banane
Belki hedefe çocukluğunda kitlendi ve o hedeften ölene kadar sapmadı ve başardı, üstelik yokluk içinde başardı, o zaman ona düşman olanların torunları hala ona düşman, buna rağmende başarmaya devam ediyor vefat etmiş olmasına rağmen
ve kalkıp insanlar "sen neye inanıyon la panpa" deme cüretini gösteriyor
:27::27::27:
işte budur.
:46::46::46::46:

Heralde beni paylaşım merkezı zannettiniz :D :D yalnız ben normal bır vatandasım. kendimce bir şeyler uydurup paylaşmıyorum bu bir. eger oyle bır haber varsa ve dogruysa lütfen kınama ve ayıplama kabiliyetini gösterin. bu sizin zorunuza gitmesin. bakın ben o videoya ne kadarr tarafsız ve objektf yaklasmıstım oysaki :)))

Video güncel değil eski...Eski derken Şu 21 günlük süreç için eski...Topiğinde 1480 sayfa oldugunu hesaba katarsak ee birde mesaj sayıma da bakarsak kınama ve ayıplama kabiliyetini göstemediğim sonucuna teker teker mesajlarımı okuyup vardınız sanırım ??

Video güncel değil eski...Eski derken Şu 21 günlük süreç için eski...Topiğinde 1480 sayfa oldugunu hesaba katarsak ee birde mesaj sayıma da bakarsak kınama ve ayıplama kabiliyetini göstemediğim sonucuna teker teker mesajlarımı okuyup vardınız sanırım ??

doğrusunu söylemek gerekirse ,sizin mesajlarınız özellikle okumak için zaman ayırmadım. :) Bir arkadaşa yazdığınız işinize gelince bir günlüğüne kapanmıştır diyorsunuz , O zaman lütfen başörtülü kadına direnişçiler tartakladı diye haber paylaşmayın.Bir kadına diye belirtin yalnız. sözünüze karşılık, eğer haber ,video doğru ise bunu kınamaktan geri durmayın kınayabilin dedim mizahi bir şekilde.fakat bana karşı çok nazikçe bir cevap vermedınız sakin olun :)

Son düzenleme:
Mesajı yanlış okudunuz sanırım.

iyi ki yazdınız kaçırmışım:))
videoyu izleyip yok be burada birşey görmedim diyor insanlar dayak atıldı aşikarken:ssz:

ben o yargılanamaz eleştirilemez diyen arkadaşa diyorumki bunu yapan sensin o kadar parti başbakan sevenisinki gözünü kapamış bu sevgi

doğrusunu söylemek gerekirse ,sizin mesajlarınız özellikle okumak için zaman ayırmadım. :) Bir arkadaşa yazdığınız işinize gelince bir günlüğüne kapanmıştır diyorsunuz , O zaman lütfen başörtülü kadına direnişçiler tartakladı diye haber paylaşmayın.Bir kadına diye belirtin yalnız. sözünüze karşılık, eğer haber ,video doğru ise bunu kınamaktan geri durmayın kınayabilin dedim mizahi bir şekilde.fakat bana karşı çok nazikçe bir cevap vermedınız sakin olun :)

Kınayabilirdin demediniz kabiliyetini gösterin dediniz.Kınama yapmak kabiliyet gerektiren bir durum değildir bilirsiniz.Söylemenizdeki maksat çokta masumca değildi.Aynı şekilde sukünete bende davet edicektim sizi ki benden evvel davrandınız :)

Keyfi bir şekilde göz altına alınış hikayem

Arkadaşlar olan biteni ben kendim anlatmak istedim, bazı doğru olmayan bilgiler dolaşıyor. Sabahleyin evden bir röportaj yapmak için çıktım. Meydandan geçerken ayakta duran birkaç arkadaşı gördüm. Üç tanesi birbirine yakın duruyordu, bir tanesi daha uzakta başka bir yerde duruyordu. Etraflarında basından kişiler vardı, çekim yapıyorlardı. Sonra bir sivil polis gelip bunları götürmeye başladı, ben de nereye götürüyorsunuz ne yaptınız ki dedim ve peşlerinden gittim. Bir şey yapmayacağız sadece kimliklerini kontrol edeceğiz dediler. Ben de burada kontrol edin, nereye götürüyorsunuz onları dedim tekrar. Polis de sadece kimlik kontrolü yapacağız dedi. Ben de tamam o zaman kimliklerini kontrol edip arkadaşları getirmenizi bekliyorum, burada bekliyorum dedim. (O sırada merdivendeydim artık) Merdivenden in dediler, merdiven burası, niye inicem, benim de merdivenim burası dedim. Bu şekilde devam eden bazı konuşmalar oldu aramızda. Sonra da içlerinden bir polis "Sen çok konuşuyorsun ya, sen de gel, sen de gel," dedi ve beni de diğer çocukları götürdükleri otobüse götürdü. Toplamda yedi kişi olmuştuk. Kimse birbirini tanımıyordu. Hala da hiçbirinin ismini bilmiyorum, sormuştum ama unuttum. Bizi önce Taksim İlkyardım Hastanesine götürdüler. Kontrol için. Oradan Taksim Karakola götürdüler. Bunun bir gözaltı olmadığını söylediler defalarca ama arabadan inmemize de izin vermiyorlardı tabii ki. Hukukçular beni aydınlatırsa sevinirim, gözaltında değilsek neydik o sırada bilmiyorum. Sonra GBT sanırım ismi, sicilimizin temiz olup olmadığına baktılar. Savcıyı bekledik. Bu arada barodan avukatımız geldi. Bizi arabadan çıkarıp karakola sokmadılar hiç. Bir polis tutanak getirdi. Ben yüksek sesle arabadaki herkese okudum tutanağı. İlk önce dün akşam ayakta durarak eylem yapan adamı anlatıyordu metin. Sonra twitter'da ayaktaduran adam hashtagiyle örgütlenmeye başladılar ve meydana toplu olarak geliyorlar anlamına gelen paragraflar yer alıyordu. Sonra da bizim göz altına alınışımızı anlatıyordu. Ben de biz twitterdan toplanıp gelmedik, hatta birbirimizi tanımıyoruz bile dedim ve imza atmayı reddettim. Sonra arkadaşlar da reddetti. Aramızdan biri -17 yaşındaydı- sonradan imza attı galiba, tam bilemiyorum. Sonra da bırakıldık. Toplam 2-3 saatlik bir kayba uğradık ve gözümüz korkutulmaya çalışıldı diye düşünüyorum.

Bu arada ben Today's Zaman gazetesine freelance olarak yazıyorum. Bunu da belirteyim. Bir de sanat yönetmeni, mimar veya sanatçı değilim. Kültür yönetimi masterımı yapıyorum. Kültür sanat muhabirliği-yazarlığı yapıyorum
rumeysa kiger

Ben çıkıyorumm :)) Bugun içimde tarifsiz bir mutluluk var nedense =) VATANIMI VE İÇİNDEKİLERİ HER ŞEYE RAGMEN COK SEVIYORUM. SİZ FARKEDEMESENİZDE OYUNLARA GELSENİZDE BEN SİZE HEP DUA EDECEĞİMM :)) VATANIN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİMMMM BU OYUNU BOZACAGIZZ OYUNA GELMEYECEGIZZZZZ NE KADAR UGRASSADA DIŞ DEVLET BIZIM MILLETIMIZI KULLANARAKKK İSRAİLE İNAT, ALMANYAYA İNAT DİK DURACAGIMMMM VE KIMSEYE ÖFKEE DUYMAYACAGIMMM BU ULKEDE ARTIK DARBEYE IZIN VERMEYECEGIZZZ VATANIMIZI KIMSEYE YEDİRTMEYECEGİZZZ.. NE YAPRSA YAPSINN DIŞ DEVLET EYLEMDE YAPTIRTSA SOKAGADA DÖKSE BZ HEP DUA EDECEGIZZZ VE MERHAMETLE BAKACAGIZZZ TUM İNSANIMIZAAA :)))))))))))))))))))) HOŞÇAKALIIINNNNNN:16::16::16::16::16::16::16::16::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

"Polis Gezi Parkı'nda atom bombası kullandı!"

POLİS GEZİ PARKINDA ATOM BOMBASI KULLANDI. LÜTFEN İNGİLİZCE BİLENLER BUNU CNN'E BİLDİRSİN. BU MESAJI ÇOK ZOR ŞARTLARDA YAZIYORUM. KOLUM KOPTU ÇÜNKÜ, ŞU ANDA AYAK BAŞPARMAĞIMLA YAZIYORUM. ŞARJIM DA BİTTİ İNCE UÇLU ŞARJ CİHAZI OLANLAR DİVAN OTELE GETİRSİN..
$1004722_585390961483860_1864546634_n.webp
:1:

taksime ağaçlar dikiliyor sökülmüyor.
size birilerinin sorması gerekiyor avmye vs ona buna herşeye karşısınız hoş olabilir amma velakin böylemi yapmanız gerekirdi elalemin dükkanlarını camı çerçeveyi indirmek arabaları yakmak?
gecenin bir yarısı camda tencere çalmak.
taksimde protesto uğruna toplanıp her gece içmek içmek? bumu sizin çevreciliğiniz.
bir araştırın kime neye çalışıldığını ak partici değilim bunun bilinmesini isterim hükümeti savunma gibi bir derdim yok.
amma velakin gerçekten hizmet etti duble yollardan istanbulun son 10 yılda geldiği durumdan hanginiz memnun değilsiniz?
internette bir araştırın müslüman olan ülkelerde hep bu tür ayaklanmalarla hükümetleri indiriyorlar. insanların başına birşey geldiğinde bunun vebali hepinizin boynuna.ha şunuda soyleyeyim ordaki polislerde yetki yok. emin olun olsa batı ülkelerinde ki gibi yetki olsa bizim polislerde bir tane gezici sağ kalmazdı. üzgünüm gerçekler bunlar .protestonunda bir edebi etiği vardır.

Bir arkadaş başından geçenleri anlatmış malum sosyal sitede:

Bugün bir çok kişi gibi Taksim'de toplanma amacı ile evden çıktım. Klasik bir direnişçi olduğum söylenemez, zira çantamda bulunan makyaj malzemesi, parfüm dışında karşımdakine zarar verebileceğim tek bir şeye sahip değildim.

Taksime ulaşmanın imkansız olmasını geçiyorum. Nişantaşı'ndan Şişli'ye ulaşmaya çalışırken yediğim biber gazının (ki bacağıma isabet etti biri) miktarını ben bile bilmiyorum. 5 TL'lik maskenin de görüntüden ibaret olduğunu rahatça söyleyebilirim. Şişli'de oturan teyzeme bir şekilde sığınmıştım ki, telefonum çaldı. Arayan kardeşimdi ve gözaltında olduğunu, onu almak için karakola gelmemizi söyledi. Büyük bir telaşla Şişli Merkez Karakolu'na gittik, yalnız ismi özellikle aklınıza kazıyın istiyorum çünkü bu karakolda çalışan tek bir insan yok!

Ben bir büyük gelip alana kadar tutuyorlardır herhalde diye düşünürken kardeşimi gördüğümde resmen buz kestim. Kardeşimi gözaltına alan 5 polis onu canları sıkılana kadar dövüp üstünü başını yırtıp o şekilde gözaltına almışlar. Kardeşimin taş atan direnişçilerden olduğunu da düşünmenizi istemem çünkü kendisinin ne maskesi ne de kaskı vardı, tek amacı bizim yanımıza, Şişli'ye ulaşmaktı.

Polis sicil kontrolü yaptıktan sonra kardeşimi de alıp gitmemi söyledi. Kayıt altına alınmadan bizden kurtulmaktı amacı. Ben oradaki avukattan yardım isteyip, tutanak tutulmasını istediğimi söylediğimde birden işler değişti. Ve 6 saatlik yıldırma politikaları başladı. Yemediğim hakaret kalmadı ki, kendileri onlara haklı bir cevap verdiğimde beni de polise hakaretten gözaltına almakla tehdit edip, yıldırmaya çalıştılar. Biber gazı atılmış olan sokakta beklememizi istemelerinden tutun, yanımızda gerçek düşüncelerini söylemelerine kadar kanımı donduracak o kadar şey duyup gördüm ki bugün artık kimse benim onların içerisinde iyilerin de olduğuna inanmamı sağlayamaz.

Kısacası ne mi oldu? Baro'nun atadığı avukat bir an bile bizi yalnız bırakmadı. Kardeşimi darp raporu almaya götürürlerken bizzat eşlik etti -ki bunu hiç istemediler-. Şansa bakın ki kendi yandaş doktorlarının bulunduğu hastane çok yoğun olduğundan farklı bir hastaneye götürüldü ve hepsinin başını belaya sokacak bir tutanak tutuldu. Polislerin ifadesine göre kardeşim merdivenlerden yuvarlanmış bu arada.

6 saat boyunca hem ben, hem kardeşim, hem de astım hastası olan teyzem, polisler tarafından sözlü tacize maruz kaldık. Kardeşimi tutanak tutulmadan alıp gitmem için ellerinden geleni yaptılar. Sanırım insanları bu şekilde yıldırıyorlar.

Şunu söyleyebilirim ki arkadaşlar; bu adamlar şu anki durumdan gerçekten zevk alıyorlar. Ve bir tane pişman ya da üzgün adam görmedim ben bugün.
Eve dönerken kendi maskesini bile bana veren avukat için ise söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten.

Son düzenleme:
ben şu konuyu bir türlü anlam koyamıyorum. şimdiye kadar ne kadar kinlenmişler(siniz) nefret etmişler(siniz) şu başörtülülerden.. o kadar hırslılar ki ellerinden gelseler o taksim meydanında asarlar... hala bir komplo hala bir oyunun içinde olduğunuzun farkında değilsiniz. neye direniş kime direniş.. tv ler basbas bağırıyor hiç oturup dinleniz mi kafa yormaya çalıştınız mı. siz hala diyorsunuz ki dış ülkeler bize destek veriyor eylemdeler.. gözünüz bu kadar mı kör.. siz hangi gün dış ülkede bir sorun varken eyleme çıktınız.. almanyanın yeşiller partisi başkanı bile taksimde eylemde.. bu nedemektir yaaa... siz kılıçtaroğlunu başka bir yerde eylemde görseniz ne dersiniz?çok demokratik adammış vesselam mı?
e-5 te arabaların içinde başörtülü kim varsa arabalarına sopayla vurulduğunu, trafikte sıkıştırıldığını, sahilde yürürken bile sözlü tacize uğradıklarını.. bunları biliyormusunuz.. hangi başörtülü size şimdiye kadar böyle bir tutumda bulundu.. (sözüm size değil içimde dağ olan sıkıntımı döküyorum )
hepimiz kardeşiz zarar verdiğimiz ülke hepimizin kim ister ailesinin dağılmasını türkiyeyi yok etmek istemiyorlar türkiyeyi 3 gömlek küçültmek istiyorlar..salak yerini koyup yönetmek istiyorlar.. zenginleşen başörtülü kadınların zengin olsada temizlikçi olsun istiyorlar..cafelerde orda burda oturan başörtülü kızlara dayanamıyorlar o benim bana temizliğe gelen kadının kızı olmalı nasıl olurda burada oturur kompleksine giriyorlar bizim türkiyedeki cebi zengin ama aklından fakir olan insanlar..
ama şunuda unutmayalım bizim tarihimiz atatürkle başlamıyor bizim tarihimiz ertuğrulgazinin anadoluya gelmesiyle başlıyor.. şu 300 yıllık sürede sadece avrupa var ondan önce 4000 bin küsür yıldır asya hükmetmiş bu coğrafyaya.. istermi avrupa asyayı... londrada brezilyada olan olaylar bizimkinden daha beter.. kaç dakka gördünüz bizim tv larda onların haberlerini.. içişlerimize kimseyi karıştırmayalım.. siz evinize karışılsın kocanızla aranızı bozsunlar istermisiniz.. bu vatan bizim bu türkiye bizim.. bizi herşekilde vurmak istiyorlar terör bitti... baktılar asker darbe yapmıyor sivil darbe.. bir ülkeyi yok etmek artık kılıçla topla tüfekle olmuyor kaleyi içten feth edeceksin...
ne olur artık sağ duyulu olalım arkadaşlar önce kendimizi sonra çevremizi sakinleştirelim.. isteklerimizi daha demokratik ve yasal yollardan arayalım.. unutmayalım dünyayı değiştirmek kendimizi değiştirmekten geçiyor.. biz kardeşiz kimsenin oyununa gelipte ülkemizi parçalamayalım bizi parçalama niyetleri olanların gidecek yerleri var hepsinin tuzu kuru bizim kimimiz neyimiz var...

Bir arkadaş başından geçenleri anlatmış malum sosyal sitede:

Bugün bir çok kişi gibi Taksim'de toplanma amacı ile evden çıktım. Klasik bir direnişçi olduğum söylenemez, zira çantamda bulunan makyaj malzemesi, parfüm dışında karşımdakine zarar verebileceğim tek bir şeye sahip değildim.

Taksime ulaşmanın imkansız olmasını geçiyorum. Nişantaşı'ndan Şişli'ye ulaşmaya çalışırken yediğim biber gazının (ki bacağıma isabet etti biri) miktarını ben bile bilmiyorum. 5 TL'lik maskenin de görüntüden ibaret olduğunu rahatça söyleyebilirim. Şişli'de oturan teyzeme bir şekilde sığınmıştım ki, telefonum çaldı. Arayan kardeşimdi ve gözaltında olduğunu, onu almak için karakola gelmemizi söyledi. Büyük bir telaşla Şişli Merkez Karakolu'na gittik, yalnız ismi özellikle aklınıza kazıyın istiyorum çünkü bu karakolda çalışan tek bir insan yok!

Ben bir büyük gelip alana kadar tutuyorlardır herhalde diye düşünürken kardeşimi gördüğümde resmen buz kestim. Kardeşimi gözaltına alan 5 polis onu canları sıkılana kadar dövüp üstünü başını yırtıp o şekilde gözaltına almışlar. Kardeşimin taş atan direnişçilerden olduğunu da düşünmenizi istemem çünkü kendisinin ne maskesi ne de kaskı vardı, tek amacı bizim yanımıza, Şişli'ye ulaşmaktı.

Polis sicil kontrolü yaptıktan sonra kardeşimi de alıp gitmemi söyledi. Kayıt altına alınmadan bizden kurtulmaktı amacı. Ben oradaki avukattan yardım isteyip, tutanak tutulmasını istediğimi söylediğimde birden işler değişti. Ve 6 saatlik yıldırma politikaları başladı. Yemediğim hakaret kalmadı ki, kendileri onlara haklı bir cevap verdiğimde beni de polise hakaretten gözaltına almakla tehdit edip, yıldırmaya çalıştılar. Biber gazı atılmış olan sokakta beklememizi istemelerinden tutun, yanımızda gerçek düşüncelerini söylemelerine kadar kanımı donduracak o kadar şey duyup gördüm ki bugün artık kimse benim onların içerisinde iyilerin de olduğuna inanmamı sağlayamaz.

Kısacası ne mi oldu? Baro'nun atadığı avukat bir an bile bizi yalnız bırakmadı. Kardeşimi darp raporu almaya götürürlerken bizzat eşlik etti -ki bunu hiç istemediler-. Şansa bakın ki kendi yandaş doktorlarının bulunduğu hastane çok yoğun olduğundan farklı bir hastaneye götürüldü ve hepsinin başını belaya sokacak bir tutanak tutuldu. Polislerin ifadesine göre kardeşim merdivenlerden yuvarlanmış bu arada.

6 saat boyunca hem ben, hem kardeşim, hem de astım hastası olan teyzem, polisler tarafından sözlü tacize maruz kaldık. Kardeşimi tutanak tutulmadan alıp gitmem için ellerinden geleni yaptılar. Sanırım insanları bu şekilde yıldırıyorlar.

Şunu söyleyebilirim ki arkadaşlar; bu adamlar şu anki durumdan gerçekten zevk alıyorlar. Ve bir tane pişman ya da üzgün adam görmedim ben bugün.
Eve dönerken kendi maskesini bile bana veren avukat için ise söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten.

!polisimize insan değil diyorsunuz farkındamısınız!

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X