Geziyoruz ama

Benim de arabam var ve kucuk bi sehirde yasiyorum genelde ayda iki kere şehir dışına alışverişe falan giderim ama genelde arkadaşlarım da gelir. Ama ben benzine ortak olun demek aklımdan geçmiyor zaten ben gideceğim için. Baska yerlere gezme konusunda ise onlar istedi diye gitmem kendim icin giderim rahatim icin yine arabamla giderim yine sorun olmaz.Ama arkadaşlarınızı en iyi de siz bilirsiniz sizı kendi çıkarları doğrultusunda mi kullanıyorlar vs size batan bu hareketleri diye sanıyorum. Yoksa zaten gideçekseniz niye sorun yapasiniz

Arkadaşınızın ayıp ettiğini düşünüyorsanız siz neden arabasına biniyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum
köylere dolmus yok otobus yok 15 dk lık yola mecbur aracı olanla gıdıyoruz .Parasında degılım ama paragöz olmaları hıc hos degıl 3 lıralık yere 10 lira gıbı beklentıye gırmelerı ve 5 kısının bınıp kar etmelerıne gıcık kapıyorum .Benım arabam olsa kurus almam beklentıyede gırmem .

köylere dolmus yok otobus yok 15 dk lık yola mecbur aracı olanla gıdıyoruz .Parasında degılım ama paragöz olmaları hıc hos degıl 3 lıralık yere 10 lira gıbı beklentıye gırmelerı ve 5 kısının bınıp kar etmelerıne gıcık kapıyorum .Benım arabam olsa kurus almam beklentıyede gırmem .
O araba sadece mazot yakmıyor kaç bin türlü masrafı var.o zaman kimseyi almamak lazım arabaya

Benim de aracım var ve bu ortamı çok iyi biliyorum. Eşini arkadaşın gibi görmeye bak, evliliğine yatırım yap, dışarıdaki arkadaşlıklar hele ki kadınlarla hep böyle.

Erkekler birinin arabasıyla gitse araba sahibini benzine ortak etmezler zaten araç km yapıyor ,kazası var belası var risk .Bide soförsünüz .Oh rahata bak .Bide salatanın hesabını yapan görgüsüzle konuşmam bile .
Ya evet salatayı yemedim diye hesabı ödemedi.üstelik ben hiçbirşey almadım o gidişte.hatta şöyle oldu ilk ödemeyi yapan arkadaş 3/1 ödedi kalan 3/2 bana kaldı.2kişilik salata ödedim.cimri insanı sevmem 3-5 hesap edenle ilişkimi sürdüremez avanak yerine konmak istemem.bundan sonra otobüsle dolmuşla gidelim diyeceğim kimseyle para muhabbetine girmek istemiyorum.ya da kendi başıma giderim.bu zamana kadar kimse beni de bedavaya gezdirmedi.

Isleri gucleri var ayip yani bi salatanin bile o lafini yapiyorsa senin benzini otoparki sorun yapman cok normal biz arabasi olan bi arkadasla piknige fln gittigimizde onu aldigimiz malzemelere katmazdik sonucta araba su yakmiyo...
ilk gittiğimizde hesabı öderler diye düşündüm kahvaltı mekanıydı 25 tl gibi bişeydi ödemediler sonra mazot atalım dediler ben istemedim

Arabası olmayanlar bol keseden konuşmuş, bizde iki araç var, benzini maaş günü alınır ve bütçe dahilinde kullanılır. Eşime sorarım bu depo ne çabul bitti diye,o da açıklar, ben de. Evin parasını niye dışarda millete harcayalım, birlikte harcarız köpeği de alıp :KK50:
Bu arkadaşlarını haklı bulanlara şaşırdım doprusu.

Eşinizle yapın gezilerinizi bence. Yakın mesafede sorun etmem ancak böyle uzak gezilerde de herkes taşın altına elini koysun bir zahmet.

Ne bedavacı arkadaşlarınız varmış. Hic sevmem asalak insanı, isterse öz kardeşim olsun. Bu insanlar da arkadaş buluyor çok saşırıyorum :) Ben olsam zaten ne kadar tutuyorsa isterim , baktım her seferde istetiyorlar,çok samimi olmam.

BenimBzaten böyle arkadaşım olmaz da, esimin böyle bir arkadaşı vardı, habire beni arabayla bırak diyordu falan(kendi arabası yok) arada borç istiyordu eşim vermiyordu , ben çok sinir oluyordum. Eşim de bu konuda cok saftır. Ver parayı da sesi kesilsin dedim. 4 aydan beri ne parayı ödedi, ne de arayıp soruyor, cok sukur ondan da kurtulduk. Böyle olacağını bilseydim en baştan "borç" verdirirdim :))

Bızımde arkadaslar var 20 dk uzaklıkta bır okula sınav görevıne gıdıyoruz arabası olan dıger öğretmen sınav görevı ıcın zaten para alıyor ve bız gıtsekte gıtmesekte o gıdecek zaten 2 kısıyız ıkımızden de 10 lira alıyor bu da cok sacma tamam teklıf edıyoruz fakat beklentı ıcıne gırmelerı bence ayıp.Semınerlerde de aynı 5 kısı bınıyoruz hepımızden 10 lıra toplanıyor 50 lıra 15 dk yola hemde karını fazla fazla cıkarıyor özel taksı mısalı ben olsam almam ya ayıp olurmu öyle sey derım bunlarda hıc utanma yok hemen elını uzatıyorlar .Sızın kı baya gezme olmus bu cok ayrı hakkınız tabı ama bızım olay bana ayıp gelıyor 10 -15 dk nın yol hesabı yapılıyor.
Ayni mesafeyi taksiyle git deseler eminim gitmezsiniz.
Onlarin kar gutmesi enteresan ama masraflarini karsilamalari son derece normal.
Sizinse baska alternatifiniz olmadigi halde insanlardan faydalandiginiza sukredeceginiz yerde boyle soylenmeniz cok garip.

Ayni mesafeyi taksiyle git deseler eminim gitmezsiniz.
Onlarin kar gutmesi enteresan ama masraflarini karsilamalari son derece normal.
Sizinse baska alternatifiniz olmadigi halde insanlardan faydalandiginiza sukredeceginiz yerde boyle soylenmeniz cok garip.
Öğretmensınız galiba sizde para ıle arkadaslarınızı tasıyorsunuz bana göre ayıp para ummak karsıdakı kişi zaten teklıf eder ve verır ama üç kurus beklentıye gırmelerı bana göre dogru degıl.

3un besın hesabını yapan topluluk arabanın benzını gıttı eyvah eyvah sankı sureklı kullanıyorlarda bır kere ıkı kere yapmıslar onunda lafını yapıyorsunuz.

Back
X