Yani ne alakası var geniş olmak bununEvet bu yüzden soğumam yanlış, haklısınız. Daha geniş olmam lazım.
Kızdığım nokta onlar mutlu olsun diye benim bişeylere zorlanmam. Yoksa iletişim şekillerini kabul ettim.Olduğu gibi kabul etseydin buna kızmazdın ki... eşinin yaptığı çok saçma muhakkak ama onun aile ortamını eleştirerek sen de kabullenici davranmıyprsun
evet eşimin öyle bir huyu var...Eşinize istiyorsa kendisinin arayıp görüşmesini söyleyin ben haftada iki gün konuşuyorum zaten daha fazla görmek istiyorsalar ararlar. Eşiniz değişik biri ailesine yaranmaya çalışan ama aferin alkis gormeyen biri
İnanın benim eşim de öyledir, her şeylerini düşünür, alır veya gönderir. O tür şeylere karışmam, desteklerim, rahatsız olmam. İletişim şekilleri de evet insan bir eksiklik hissediyor, insan iletişimin doğası gereği hep iyi hep iyi konuşamıyor. Diyorum ya diyelim ki ve biraz hasta olduğumu söylesem eskaza hemen eşim niye öyle dedim şimdi üzülür uyuyamaz der. Ya da diyelim ki bulunduğumuz şehirde covid vakaları arttı dememeliymişim annesi üzülürmüş. Hayır ne konuşayım peki?Hiç olumsuz haber vermemeyi, iyiyiz deyip kapatmayı, aman üzülürler duymasınlar’ı mı ailesine düşkünlük olarak tanımlıyorsunuz? Değil çünkü. Düşkün adam her şeyiyle ilgilenir ailesinin evde ekmeği suyu var mı faturalar ödendi mi ilaçlarını aldılar mı..
Başka bir modeli de ben de var eşinizin aile içi iletişimi konusunda. Basbayağı iletişim problemi. Bir şeyler paylaşamıyorlar. Eşimin ailesi ile kamerada görüşürüz yaşadığımız ülkenin siyaseti, virüs aşı, tr deki ekonomi tamam bitti konular bunlar. Birbirlerine içten hal hatır sormak derdiyle dertlenmek yok. Çocuk olunca ailenizle daha çok paylaşım yapıyor oluşunuzu kıskanmış o kadar
Geniş derken daha geniş bir pencereden bakmak, buna takılıp kalmamak manasında...Yani ne alakası var geniş olmak bunun
O zaman bu biraz da şeye sebep olmuyor mu benim ailem daha çok dahil oluyor bazı durumlara. Onlar derdimize koşmak için çaba gösteriyor, karşı tarafın çok da fikri yok. Bence yeri gelecek insan bazı şeyleri de paylaşacak. Bu da bir samimiyet göstergesi. Ha ince düşünceyi de kabul ediyorum ama bir noktaya kadar...Psikolog değilim ama ilk kısma cevap vereyim
Ailesi uzakta oldukları için sizin için gelip geçecek durumlara dertlenmelerini istemiyordur
Sonuçta ellerinden üzülmek dışında bi şey gelmeyecek anlatsanız da anlatmasanız da
Yaşlı insanlar daha kafaya takıyorlar olumsuz şeyleri
Bana bi açıdan mantıklı geldi
Siz zaten kendi ailenize anlatıyormuşsunuz
Kimselere anlatamıyorum çatlamak üzereyim gibi bi durumda değilsiniz
Her tarafa da anlatmayıverin zaten bi sıkıntı olunca
Samimiyetsizlikten değil bu ince düşünmekten bence
Çok saçma. Kv de de oğlunu düşünüp derdini söylemez bizde. Ama sesi kötü belli bir şey olmuş. Ne oldu anne sorar durur söylemez. Eşim kapatınca kafaya takar. Bir de yurtdışındayız saat farkı var. Tr de onlar yatar uyur. Eşim çalışamaz bile. Bir şey olmuştu annem söylemedi derdi vardı. Ben de hem eşime hem annesine söyledim kaç kere. Derdin neyse söyle oğlun da takma anne üzülme çözeriz desin bitsin gitsin. Böyle sanki kâr ediyorsun oğluna derdini söylemeyerek. Veya kv bana sorar oğlum neden kötü sesi değildi kafaya ne taktı vs. Kendin sor oğluna kendi söylesin annesine..İnanın benim eş
İnanın benim eşim de öyledir, her şeylerini düşünür, alır veya gönderir. O tür şeylere karışmam, desteklerim, rahatsız olmam. İletişim şekilleri de evet insan bir eksiklik hissediyor, insan iletişimin doğası gereği hep iyi hep iyi konuşamıyor. Diyorum ya diyelim ki ve biraz hasta olduğumu söylesem eskaza hemen eşim niye öyle dedim şimdi üzülür uyuyamaz der. Ya da diyelim ki bulunduğumuz şehirde covid vakaları arttı dememeliymişim annesi üzülürmüş. Hayır ne konuşayım peki?
Tamam bunu bir iki kez yaptım, ama hep de yapamam ki... biraz da onlar çaba göstersin ben mi yanlış düşünüyorum? Ben dediğim gibi kendi aileme özellikle alın konuşun demiyorum, çocuk zaten her dk da konuşma hevesinde olmuyor. Onlar arıyor bir görelim yüzünü sesini duyalım diye...Siz kendinize dert arıyorsunuz galiba. Benim eşim taraf da öyle. Kendisi anne babasıyla 1 dk ancak konuşur. Ne konuşayım bilmiyorum der ama bir birlerini çok seviyorlar zaten sevmeliler de. Ben arayınca rahat oluyor. Annesi de tlfnda pek konuşamıyor, konuşturuyorum. O nasıl oldu bu nasıl oldu sohpet uzuyor. Ha canım istemezse konuşmam, eşim gibi yaparım. Çocuğa gelince de heveslendirin. Sizin annenize şarkı söylüyorsa ona da söylesin, babaannesi şarkı iste kızımdan filan deyip ona istedin. Yani isteseniz bir yolunu bulursunuz. Onların yapısı öyle, siz beğenmiyorsunuz diye değiştirecek değiller
Benim ailem evlatları için maddi olarak da taşın altına elini koymak istediği için sorar eder. Ben de söylerim. Kayın ailem bize dokunmayın bizden bir şey beklemeyin sizde vardır siz bize verin havasında oldukları için de derdimizi sormaz. Sizde de o var belki.O zaman bu biraz da şeye sebep olmuyor mu benim ailem daha çok dahil oluyor bazı durumlara. Onlar derdimize koşmak için çaba gösteriyor, karşı tarafın çok da fikri yok. Bence yeri gelecek insan bazı şeyleri de paylaşacak. Bu da bir samimiyet göstergesi. Ha ince düşünceyi de kabul ediyorum ama bir noktaya kadar...
İyi de kendi aileniz siz her şeyinizi anlatmak istediğiniz için dahil her şeyeO zaman bu biraz da şeye sebep olmuyor mu benim ailem daha çok dahil oluyor bazı durumlara. Onlar derdimize koşmak için çaba gösteriyor, karşı tarafın çok da fikri yok. Bence yeri gelecek insan bazı şeyleri de paylaşacak. Bu da bir samimiyet göstergesi. Ha ince düşünceyi de kabul ediyorum ama bir noktaya kadar...
Kesinlikle onlarin huylarini siz kapatamazsiniz sonucta en iyisi esinizle aranizi bozmadan guzellikle konusup anlasmak esinizin beklentisinide ogrenin ona gore uygun ortak bi yol bulursunuz benceHaklısınız, böyle gelmiş böyle gidecek. Çünkü ailenin yapısı bu, eşimin de yapısı bu. Onların gerekçesi biz sizi fazla rahatsız etmek istemiyoruz. Ben de rahatsız olmayız istediĞiniz zaman arayın, uygun olmazsak o an bile mutlaka döneriz diyorum. Bunun dışında da çok bişey yapamam.
Yani travmadan çok boşluk duygusu olduğunu düşünüyorum. Çok uzak kalmış ailesinden küçük yaşlardan itibaren, mesela görümcem hep onların yanındaymış, onun iletişimi daha iyidir. her şeyi paylaşır, konuşur, korkmaz. Ama eşimde bir boşluk duygusu var ve hep onu kapatmak istiyor... Üzülüyorum onun için.Benim esimde aksine annesiyle hergun konusur eder bende hayret ettim neden ailesiyle iliskisi boyle gecmiste ailesiyle ilgli baska yasadigi bi travma falan olabilirmi
Tabii ki yoluma devam etmek istiyorum, ama şu konuda da ipin ucunu kaçırmamak lazım. Tamam gönlü olsun diye her gün arayayım, sürekli gülerek mutluluktan bahsedeyim. Bu bitmez ki, yarın başka bir konuda şunu da ailemin mutluluğu için böyle yapalım demeyeceği ne malum. Çünkü eşimi tanıyorum, ailesini mutlu etme odaklı ki bize o kadar değil. Dediğim gibi annesine babasına olan yaklaşımı farklı... Ben eşimin ailesiyle de paylaşmak isterim bazı şeyleri, atıyorum belli zamanlarda sıkıntılar çekerken onların her şeyden habersiz en harika hayatı benim yaşadığımı ima etmelerini kusura bakmayın ama samimiyetsiz buluyorum. Hep hayattaki tüm zorlukları onlar yaşamışlar gibi düşünüp oğullarının bana muhteşem bir hayat yaşatıyor duygusuyla sürekli kendilerini tatmin etmeleri bana saçma geliyor kusura bakmayın. Gidip de her şeyimi anlatayım, annem babam gibi olsunlar elbette demiyorum ama aileysek az buçuk da paylaşmalıyız.İyi de kendi aileniz siz her şeyinizi anlatmak istediğiniz için dahil her şeye
Ben mesela iki tarafın da dahil olmasını istemem işlerime
Biraz fazla sabit fikirli olabilir misiniz acaba?
Yazdıklarınızdan sanki tek doğru sizin doğrunuzmuş gibi bi hava seziyorum
Mesela ailelere anlatmak sizin doğrunuz ve eşinizin de doğrusu bu olsun istiyorsunuz
Ama eşiniz bambaşka fikirleri olan başka biri
En başta yazdığınıza geleceğiz yani
Onu da öyle kabul etmeniz gerek yolunuza beraber devam etmek istiyorsanız
Dediğiniz şeyi bir yere kadar haklı buluyorum, ben de başım ağrısa anneme söylemem tabii. Ben karışmıyorum, istedikleri gibi iletişim halindeler. Bozulduğum nokta benim de iletişim tarzımın engellenmesi, ben bişey söylemişken eşimin kaş göz yapması. Azıcık olumsuz bir lafta kayınvalidemin yüzünün düşmesi, garip geliyor yani. Gidip de devalı şikayette bulunmuyorum elbette, ama en basitinden hayatın zorluklarının herkes için geçerli olduğunu, her daim gülüp eğlenmediğimizi de bilsinler. Öyle algılıyorlar çünkü. Bu ajitasyon değil ki, sağlıklı iletişim onların ki değil yani.Bende aileme kotu seyleri anlatmam hastaysam soylemem uzulmesinler diye onlarda bana oyle yaparlar bana gore normali bu. Esim ve aileside surekli birbirlerine acitasyon yaparlar yani sizin tam tersiniz kimsenin boyle biseye karismaya hakki yok bırak ailesiyle ne isterse konussun saygi duy yani. Arama konusunda haklisin cok istiyorsa kendisi arasin konustursun cocugu aileci erkek cok can sıkıcı oluyor
E tamam tam gaz mevcut davranışınıza devam o zamanTabii ki yoluma devam etmek istiyorum, ama şu konuda da ipin ucunu kaçırmamak lazım. Tamam gönlü olsun diye her gün arayayım, sürekli gülerek mutluluktan bahsedeyim. Bu bitmez ki, yarın başka bir konuda şunu da ailemin mutluluğu için böyle yapalım demeyeceği ne malum. Çünkü eşimi tanıyorum, ailesini mutlu etme odaklı ki bize o kadar değil. Dediğim gibi annesine babasına olan yaklaşımı farklı... Ben eşimin ailesiyle de paylaşmak isterim bazı şeyleri, atıyorum belli zamanlarda sıkıntılar çekerken onların her şeyden habersiz en harika hayatı benim yaşadığımı ima etmelerini kusura bakmayın ama samimiyetsiz buluyorum. Hep hayattaki tüm zorlukları onlar yaşamışlar gibi düşünüp oğullarının bana muhteşem bir hayat yaşatıyor duygusuyla sürekli kendilerini tatmin etmeleri bana saçma geliyor kusura bakmayın. Gidip de her şeyimi anlatayım, annem babam gibi olsunlar elbette demiyorum ama aileysek az buçuk da paylaşmalıyız.
bence siz esinizin ailesi ile iletisimini dogru bulmadiginizi esinize yansitmissaniz o da kompleks yapmis olabilir. her gun konusmak demek cok iyi iliskisi olmak demek degil. her ailenin tarzi farkli. brbiriyle her gun konusup her turlu problemini anlatip surekli drama icinde yasayan aileler de var. siz rahat olun esinizi de rahatlatin. olmazsa video falan gonderin esinizin ailesine, whatsapp grubu yapin vsDediğiniz şeyi bir yere kadar haklı buluyorum, ben de başım ağrısa anneme söylemem tabii. Ben karışmıyorum, istedikleri gibi iletişim halindeler. Bozulduğum nokta benim de iletişim tarzımın engellenmesi, ben bişey söylemişken eşimin kaş göz yapması. Azıcık olumsuz bir lafta kayınvalidemin yüzünün düşmesi, garip geliyor yani. Gidip de devalı şikayette bulunmuyorum elbette, ama en basitinden hayatın zorluklarının herkes için geçerli olduğunu, her daim gülüp eğlenmediğimizi de bilsinler. Öyle algılıyorlar çünkü. Bu ajitasyon değil ki, sağlıklı iletişim onların ki değil yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?