gıcık oluyorum size

Boyle iddiali bir konuyu acan bir kimsenin hatasiz yazmasi gerek. Onu goremedigim icin konudan cikiyorum.
Güle güle bayan lucky7 . Ben y harflerini yutmuyorum. Ayrıca hatalı yazım ayrı kasıtlı dil katli ayrı .

noktalama işareti kullanmadan dümdüz yazanlari okumak çok zor oluyor gerçekten.

Her ne kadar size katıldığım noktalar olsa da olaya bu kadar agresif yaklaşamayacağım.

Birde bu tiplerin karşı tarafı daha okuma yazma bilmemekle suçlayanları var, karşılaştım yemin ederim ...

Her ne kadar size katıldığım noktalar olsa da olaya bu kadar agresif yaklaşamayacağım.

Birde bu tiplerin karşı tarafı daha okuma yazma bilmemekle suçlayanları var, karşılaştım yemin ederim ...
Doğumunuza çok az kalmış Allah kolaylık versin.

Sözel mezunuyum, okumadığım kitap kalmadı, senelerce edebiyat forumlarında yöneticilik yaptım ve ömrüm üyelerin hatalarını düzeltmekle geçti. Ama imla hatalarını göremiyorum dertlere odaklanmaktan. Zaten boşuna tartışıyoruz üyeler hakkında konu açmak yasak birazdan Mune gelir :)

sanırım son zamanlarda akıllı telefonların da sık kullanılmaya başlamasından kaynaklanıyor,nokta virgüle o kadar takılmıyorum da ünlü harflerin yutularak yazılması beni de rahatsız ediyor,ne yazmış bu arkadaş diye anlamaya çalışırken konunun içeriğini bile anlamıyorum,içimi sıkıntı basıyor.

valla ben de "v" yerine "w" yazanları anlamıyorum, neden?

Bu olay bende var. Hoş buraya konu açarken çok dikkat ediyorum yazdıklarıma. Ama bu eski tuşlu telefonlardan kalma bir alışkanlık. V harfini yazmak için yanlış hatırlamıyorsam 8 tuşuna uç kez basmak gerekiyordu, w için 9 a bir kez :) bnmki ordan alışkanlık. Ha bir de eskiden sayılı msj hakkı vardı. Ögrenciler özellikle msj hakkı 2 ye geçmesin diye harf kısıntısına gidiyordu. Sanırım bu sebeple böyle devam etti.

klavyesinin tuşları basmayanda var

Türkçede w harfi yoktur, ama w sesi vardır. Vurgulu bir şekilde vatan deyin, sonra da tavuk , iki kelimede de v harfi olmasına rağmen sesletimleri farklıdır. Alfabede karşılığı olmayan sesin yazı diline geçmesinde sorun yok, kullanımı artarsa kabul edilir zamanla ama sebebi sadece batı özentiliğine indirgemek çok doğru değil, karşıt örnek olsun diye değil ama kökeni doğu dili diye diyorum, devamlı denk geldiğim "Allah yar ve yardımcın olsun." temennisinde göremiyorum mesela, uçurum ve yardımcın olsun mu demek isteniyor, yardımcın ve yardımcın olsun mu? Bazı yanlışlar doğruymuş gibi kabul görüp, doğru kabul edilebiliyor çünkü.

Dili son konuşan kişi ölmediği sürece dil ölmez, katletme gibi kelimeler yersiz bence. Özensiz yazı yazana (imla, noktalama kurallarından bi haber) her insana verilen tepki aynı değil, alınganlıklar da işin içine giriyor. Nasıl yazdığıma bakacağına, ne yazdığıma bak düşüncesi olduğu sürece de bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum. Bana göre derdini yazacak kadar önemli gördüysen, yardım istediğin kişilere en anlaşılır haliyle anlatmak da görevin.

Yazılanı eleştirip okunmuyor düzgün yaz denmesinin ardından aynı şeyi 100 kişinin yazmasına da ben çok gülüyorum mesela, bu kadar duyarlı ve doğruları savunan insan her zaman bu kadar çabuk bir araya gelebilse keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…