Gıda Terörü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her gorulen yerlerden biri değil. Bu sayfanin sahibi seminerler veren bilgili ve işinin ehli bir kişi. Zaten algida dan cevap bekliyor. Cogu markaylada hukuki problemleri var.

Kusura bakmayın ama biliyoruz o işinin ehli kişileri. Amaçları sizin gibi insanları dehşete düşürmek bence. Varsa elinde belgesi paylaşır caps ile yapmaz o işi.

Siz inanabilirsiniz bu tip şeylere ben inanmıyorum.

Paketli gidalarin hicbirine guven yok maalesef. Ozellikle yurtdisi menseili olanlar. Bizlere cok is dusuyor dondurmadan atistirmaliklara her seyi kendimiz yaparsak ancak icimiz rahat eder.
Valla aynen oyle. Gecen bir limonlu dondurma yapmisim bir koca kap dolusu. Afiyetle yedik. Icinde ne oldugunu bile bile doya doya yedik hem de. Paketli gidalar resmen olum tehditi bu devirde. 😑

Kusura bakmayın ama biliyoruz o işinin ehli kişileri. Amaçları sizin gibi insanları dehşete düşürmek bence. Varsa elinde belgesi paylaşır caps ile yapmaz o işi.

Ülkenin en büyük sorunu yabancı dil . Onu bi bilseler her şeyler o kendileri araştırıp görecekler ki önümüze neler neler konuluyor , sırf ilgi için, dikkat çekmek için, 2 fav almak için ..

Ülkenin en büyük sorunu yabancı dil . Onu bi bilseler her şeyler o kendileri araştırıp görecekler ki önümüze neler neler konuluyor , sırf ilgi için, dikkat çekmek için, 2 fav almak için ..
Paketli gidalari mi ovecegiz o zaman????

Valla aynen oyle. Gecen bir limonlu dondurma yapmisim bir koca kap dolusu. Afiyetle yedik. Icinde ne oldugunu bile bile doya doya yedik hem de. Paketli gidalar resmen olum tehditi bu devirde. 😑

Kesinlikle. Cocugum henuz dogmadi ona ragmen ara ara yaparim ama yiyebilecegi yasa geldiginde bol sutlu meyveli dondurmalari hep yapmak istiyorum Allah nasip ederse 🤗

Aynen öyle. Hem araştırma hem öğrenme konusunda yabancı dil engelinden dolayı emekleme safhasını geçemiyoruz bir türlü. Üç beş aklı evvel de böyle panikletip yönlendiriyor.

Paketli gıdaları, kimyasal içeren her şeyi hayatımdan çıkartmaya çalışıyorum ben de. Bu ayrı konu. Ama orda öyleymiş, burda şöyleymiş, bizi zehirlemeye çalışıyorlar falan hikayeleri de ayrı bir komik geliyor.

Bunun tek sebebi devletlerin kanunu
Avrupa ulkelerinde insanlari koruyan gida kanunlari var , bizim ulkemizde yok
Mesela rusyanin kabul etmedigi domatesler turkiyede cok rahatlikla satiliyor

Bu sene basindan beri avrupada yasiyorum , buradaki herseyin lezzeti cocuklugumdaki gibi , iceriklerindeki maddeler turkiyedekilerden cok farkli , ayni marka ama icerik farkli cunku bulundugum ulkede tonla kanun var gidayla ilgili

Bunun ivin kanunlar cikarilmasi lazim ama turkiye gibi bir ucuncu dunya ulkesinde asla cikmaz bu kanunlar , somuruye dayali sistem icerisinde heba oluyor insanlarimiz

Savunduğum icin degil fakat sayfa sahibi caps ile duyurmuyor. .Farklı farklı kişiler veya sayfalar paylaşıyor..Kendi sayfasında her şeyi paylaşıp analizlerini ortaya koyuyor..

Birçok firmayla davalık. Paketli bütün ürünlere karşı. .Ayırım yapmadan paylaşıyor.

Aynen öyle. Hem araştırma hem öğrenme konusunda yabancı dil engelinden dolayı emekleme safhasını geçemiyoruz bir türlü. Üç beş aklı evvel de böyle panikletip yönlendiriyor.

Paketli gıdaları, kimyasal içeren her şeyi hayatımdan çıkartmaya çalışıyorum ben de. Bu ayrı konu. Ama orda öyleymiş, burda şöyleymiş, bizi zehirlemeye çalışıyorlar falan hikayeleri de ayrı bir komik geliyor.
Ben kisa bir süredir gluten ve şeker sıfır besleniyorum. Duygudurumumu dengelemek adına , beynimi daha sağlıklı kılmak adına. Böyle olunca zaten hic bir şey alamıyorum paketli gida😂
Yabancı dil gerçekten araştırma konusunda insani arsa çıkarıyor. Çünkü gerçekten dünyada sağlık sanat vs bilgiler konusunda çoğu makale ingilizce .

Evet burada farkli hepsi ama kimsenin bizi zehirlemeye calistigi falan yok
Olay tamamen ekonomik
Turkiyede sartiklari urunleri bol kimyasal ile daha ucuza uretip satiyorlar
Avrupada kanunlar var , o kanunlara uygun uretim yapmak zorundalar o yuzden icerik farkli
Turkiyede kanun falan yok , bol kimyasal , bol zehir rahatlikla satiliyor

Buraya grldigimden beri kolanin tadi farkli , dondurma farkli , o farkli bu farkli , domates cocuklugumdaki gibi , elma mis gibi deyip duruyorum cunku buranin gida kanunlari cok sıki
Coca cola sıkıyorsa turkiyede sattigi urununu burada satsin , kapisindan sokamaz

Savunduğum icin degil fakat sayfa sahibi caps ile duyurmuyor. .Farklı farklı kişiler veya sayfalar paylaşıyor..Kendi sayfasında her şeyi paylaşıp analizlerini ortaya koyuyor..

Birçok firmayla davalık. Paketli bütün ürünlere karşı. .Ayırım yapmadan paylaşıyor.

Davalık olmak bir şey ifade etmez ki. Ben de önüme gelene dava açarım, kazanıp kazanamayacağım meçhul.

Hem belki adam firmalardan para koparmak için böyle bir yol bulmuştur, bilemeyiz. Kendi araştırıp doğruluğundan emin olmadığınız sürece inanmayın bence sosyal medya hesaplarına.

Yıllar önce Sovyetler çöktüğünde
Rus pazarı kurulurdu Karadeniz'de bir çok yerde

ABD sigarası satılırdı ve üstünde ABD dışında tüketilmek üzere üretilmiştir yazardı kocamannn

Cok guzel bir ornek , adamlar turkiyede sattiklari seyleri ulke kapisindan iceri sokmazlar
Ya saka gibi burada prima bez bile farkli , saatlerce kuru kaliyor , turkiyede de prima kullanirdim gecede bir kere degistirirdim altini , burada hic degistirmiyorum , hem turkiyeden ucuza aliyorum hem daha cok gidiyor

Olay tamamen ekonomik
Avrupada kanunlar var , o kanunlara uygun uretim yapmak zorundalar o yuzden icerik farkli

Buraya grldigimden beri kolanin tadi farkli , dondurma farkli , o farkli bu farkli , domates cocuklugumdaki gibi , elma mis gibi deyip duruyorum cunku buranin gida kanunlari cok sıki
Coca cola sıkıyorsa turkiyede sattigi urununu burada satsin , kapisindan sokamaz

Bu tip şeylerden hepimiz şikayetçiyiz. Ordan burdan geri dönen sebzeyi meyveyi yiyoruz. Bunda sorun yok sesimiz çıkmaz ama dondurmanın süt oranı farklı olunca vayy gıda terörü...

Olay tamamen ekonomik

Evet onların bu kendi insanlarının sağlığı için yaptıkları kanunlar , yaptırımlar sayesinde bizim ihraç ettiğimiz dometeslerimizi vs. ürünlerimiźi Gümrükten geri yolluyorlar.
Tabi yine o kimyasallı ürünleri biz garibanlar yiyelim diye pazarlarımıza sürülüyor.

Cok guzel bir ornek , adamlar turkiyede sattiklari seyleri ulke kapisindan iceri sokmazlar
Ya saka gibi burada prima bez bile farkli , saatlerce kuru kaliyor , turkiyede de prima kullanirdim gecede bir kere degistirirdim altini , burada hic degistirmiyorum , hem turkiyeden ucuza aliyorum hem daha cok gidiyor

Örnek güzel de tüm yurdum insanı ABD sigarası diye içti onları zira kimsede üstünde ne yazdığını anlayacak İngilizce yoktu ki

Hatta babamın İngilizce öğretmeni arkadaşı dahi anlamamıştı üstündekinin ne demek olduğunu ben ortaokuldaydım ama çakmıştım da kimseye dinletemedim

Bir şey olmazzzzzz bize dediler :)))

Bu tip şeylerden hepimiz şikayetçiyiz. Ordan burdan geri dönen sebzeyi meyveyi yiyoruz. Bunda sorun yok sesimiz çıkmaz ama dondurmanın süt oranı farklı olunca vayy gıda terörü...
Sut orani degil sadece , konuda bahsi gecen urunleri bilmiyorum burada yok zaten ama pek cok urunde icerik farkli , bunu da mesajimda anlatmistim
Amac tabi ki bizi zehirlemek degil ama ekonomik olarak gercekten ekstra kimyasalli urunler turkiyede satiliyor cunku bununla ilgili kanun yok
Yerli tohumun bile yasaklandigi bir ulkeden bahsediyoruz , tum bunlara sasmamak lazim
Ve ureticilere kizacagimiza , ulkeyi yonetenlere sormak lazim neden avrupadaki kanunlar bizde de yok diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X