Gıda Terörü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkenin neden bu halde olduğunun kanıtı bir kadın.
Başka da bir şey demiyorum lütfen beni alıntılamayın .
Siz beni niçin alıntılıyorsunuz ozaman.tatisma meraklısı yada bu güçte değilim.fakat neden bu tahammülsüzlük.cocuguma tüm aşılarını eksiksiz yaptırdım ama aşı reddi yapan aileleri çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum.nasil bizler çocuklarımızı korumak için aşı yaptiriyorsak,onlarda korumak için yaptirmiyorlar.aslinda iki tarafta çocuklarının iyiliği için yapıyor bunu.nokta.

Allah allah, demin firmalara dava açıyor diyordunuz şimdi uğraşmıyor diyorsunuz.

O seminerleri yüce bir şahsiyet olduğu için değil para kazandığı için veriyor farkındasınız değil mi?
Sizinle polemiklere girecek gucte değilim.... Bence siz bir firmada çalışıyorsunuz!

Ya bari asi konusunda bilmeden yazmayın allah kitap askina yemin edwrim cildirdim.
Dünya nerdeyse kalmayan bazı hastalıklar ası yaptırmaması yüzünden yeniden hortladı
Tek gerçek budur .
ASI YAPTIRIN . Asi ile ilgili negatif konuşmayın . Gerçekten çok büyük vebal altına girersiniz .
Son yıllarda aşıya karşı öyle bir algı oluşturuldu ki bu yüzden çok kimse vazgeçer oldu
Ben yurt dışındayım burada hepatit-a salgını başl adı okullardan eve uyarı mektubu geliyor.
Bende gidip özel olarak yaptırmayı düşünüyorum çocuklarıma
Aşı önemlidir hayat kurtarabilir

Mesela içeriğinde süt tozu var fakat Paketin Üzerinde Dondurma yazıyor ..İçerik dondurmanın içeriğine uymuyor diyor. .Ya da Pakette salep yazıyor fakat içinde ki salep oranı çok çok düşük Salep dısında her şey var diyor..vb.tespitlerde bulunuyor.
Bu konuda firmaların yasalara uymadığı görüşünde ve bunlara göz yumulduģunu savunmakta..

Bence bunun mümkünatı yok. Pakette ne yazıyorsa içerikte o vardır. Her şey olur bu ülkede inanırım ama ortam bu kadar müsaitken içerik farklı pakette yazan farklı olmaz. Küçük firmalar belki o topa girer ama büyükler gerek duymaz bence. Ama bu benim düşüncem tabi.

İçerik okumayı öğrenmeliyiz. O kodu verilen koruyucular, tatlandırıcılar, katkı maddeleri nedir bilmeliyiz. Bir dönem çok kafa yordum baktım baş edemiyorum toptan kestim ben.

Aşı yapılamayan, alerjisi olan, aşısı tutmayan çocuklar da var ama. Aşı karşıtları yüzünden olan onlara oluyor.
Haklısın. Dediğim gibi aşısı yapılmamış yada yapılamayan çocuklardan uzak tutsunlar çocuklarını. Parka gittiklerinde anne bağırsın ben çocuğuma aşı yaptırmadım. Hastalık taşıyor olabilir. Aşısı olmayan çocuk var mı diye?

İnsta bu gıda dedektifini takip ediyorum ve her paylaşımını büyük araştırma ve inceleme sonucu paylaşıyor. .ve nelere maruz kaldığımızı gördükçe çok üzülüyorum.
Kendileri gıda mühendisi takip ederseniz ayrıntıları sayfasında görürsünüz. .
Beyefendi gıda mühendisi değil, şehir planlamacısı.yanlış bilgi vermeyelim lütfen

Siz beni niçin alıntılıyorsunuz ozaman.tatisma meraklısı yada bu güçte değilim.fakat neden bu tahammülsüzlük.cocuguma tüm aşılarını eksiksiz yaptırdım ama aşı reddi yapan aileleri çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum.nasil bizler çocuklarımızı korumak için aşı yaptiriyorsak,onlarda korumak için yaptirmiyorlar.aslinda iki tarafta çocuklarının iyiliği için yapıyor bunu.nokta.

Ne güzel ya böyle bir mantık var mı ? Ben de çocuğumu korumak için doğaya salayım mesela.Ormana gitsin,doğamız böyleydi diyeyim bir de böyle bir akım çıksın.Hoş bu daha zararsız olurdu,çocuk topluma tehdit olmazdı.

Bence bunun mümkünatı yok. Pakette ne yazıyorsa içerikte o vardır. Her şey olur bu ülkede inanırım ama ortam bu kadar müsaitken içerik farklı pakette yazan farklı olmaz. Küçük firmalar belki o topa girer ama büyükler gerek duymaz bence. Ama bu benim düşüncem tabi.

İçerik okumayı öğrenmeliyiz. O kodu verilen koruyucular, tatlandırıcılar, katkı maddeleri nedir bilmeliyiz. Bir dönem çok kafa yordum baktım baş edemiyorum toptan kestim ben.
Değil işte sayfayı takip etmeni öneririm. .Evet bazen şok etkisi yapıyor fakat ben kendimi bildim bileli Büyük firma da olsa hep temkinliyim.Ne büyük firmalar silindi..Ne ürünler raflardan kalktı. .Bizim Ülkemiz icin belki nadir bir durum ama içerikte önemli etkendi..
Aynen paketli hiçbir gıda eve sokmuyorum. Fakat yine de eksiklerim çok:(

Hastanelerde bize sürekli yazı geliyor eksik aşılı olanlar aşılarını yaptıranlar sayı istiyorlar aşı için kaç sağlık çalışanı aşısız diye hala millet yok hortlamadı diyor deli olacam hortladı bu hastalıklar hatta form değiştirip daha tehlikeli olmasından korkuyorlar.

Ya 3-5 zıt doktor çıkıyor konuşuyor, peşine takılıp gidiyorlar. 2901372981043 doktor aşıyı savunuyor da görmüyorlar. Çarşaf çarşaf haberleri çıktı ya; kızamık, sıtma hepsi bir bir patlıyor. Bir de "Sizin çiciğiniz işili, niyi kirkiyirsiniz" , ya senin taşıdığın virüsün riskini hafif de olsa benim çocuğum yaşamak, ateşlenmek, yatmak zorunda mı? Hayır kendi çocuklarını ölüm riskine, sakat kalma riskine attıkları yetmiyor bir de -aşılısınız ya daha ne- diyorlar. Sanki aşıların hepsi doğar doğmaz şak diye yapılabiliyor da biz boşuna celalleniyoruz.

Virüsün hortlaması demek aşısızlıkla yayılması demek, doğan her çocuğun daha o aşıya sıra gelmeden o virüsle ölme riskinin artması demek. Almıyor kafaları.

12 yildır gıda sektöründe, hatta sektörün de mutfağında çalişan biri olarak şunu söyleyebilirim : HAZİR GIDA TÜKETMEYİN!
Fırından ekmek dahi almayin. Icindeki bircok katkıya ragmen un bile firindaki ekmekten daha masum. Gerisini varın siz düşünün.
Durum çok ćok vahim!!

Aşılar bizim evin 3 buçuk yıldır en büyük anlaşmazlık konusu, eşim yaptırmak istemedi, hamileyken araştırmaya başladım, görüştüğüm birkaç kişi oldu, eşimi fikren ikna edemesem de yaptırdım ama her aşı zamanı aynı konuları konuşuyoruz:bicak:

Son düzenleme:
Beyefendi gıda mühendisi değil, şehir planlamacısı.yanlış bilgi vermeyelim lütfen
Maşallah güzel araştırmısınız..Ama eksik bilginiz var Gıda mühendisi olmasa bile Bu konuda aldığı eğitimler var ..Yoksa öyle kafasına göre sağlamasına müsade ederler mi;)

Bence bunun mümkünatı yok. Pakette ne yazıyorsa içerikte o vardır.
Hiç öyle degil emin olabilirsiniz. Hatta bu işin öyle cakallıkları var ki bakanlik denetimlerinde bile anlasilmiyor. En guzeli uzak durmak, uzmani olmayan o maddeleri kodlari vs anlayamaz. Neyin neyle birlikte kullanildigi dahi farkli bir mesaj verir çünkü

Evet algida firmasında öğretmenlik yapıyorum. Okulları var algidanın haberiniz yok muydu?
Bende ogretmenim sizin gibi ürün yanlısı gormedim. Sayfa guvenilir kac kisi yazmış size fakat ısrarla sayfaya taktiniz.

Hiç öyle degil emin olabilirsiniz. Hatta bu işin öyle cakallıkları var ki bakanlik denetimlerinde bile anlasilmiyor. En guzeli uzak durmak, uzmani olmayan o maddeleri kodlari vs anlayamaz. Neyin neyle birlikte kullanildigi dahi farkli bir mesaj verir çünkü
Yazdığınız hanimefendi oyle urun savunuyor ki sasiyorum. Benim kizim alerjili o kadar sinsice planlanmis yazilar var kiii!!! O yuzden hiç bir paketli gida temiz degil, en iyisi sofra sekeri kullaniyor.

Maşallah güzel araştırmısınız..Ama eksik bilginiz var Gıda mühendisi olmasa bile Bu konuda aldığı eğitimler var ..Yoksa öyle kafasına göre sağlamasına müsade ederler mi:KK66:

Az önce gıda mühendisiydi.
Şimdi değilse bile aldığı eğitim var(dır herhalde yoksa nasıl müsaade etsinler ?? ).Yaşadığınız ülkeden haberiniz var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X