Bir çocuğun ailesinin tercihi ile ölüm ve sakat kalma riskine itilmesi çok mu komik?
Bir de gülüyorlar ya aman Allah'ım, cahil mutluluğu bu olsa gerek.
Ne kadar hafife alınıyor ya, hacamat ve sülük, aşının yerini tutamaz; millet ona tepki gösterdi, "Aşıya karşıyım forever hacamat" fikirli yorum yazılırsa tabi ki herkes "Nooluyor?" der.
Hacamat ve sülük yöntemine karşı değilim ancak bunlar, tedavinin yanında destektir-alternatiftir ve yine doktor kontrollü olmalıdır yapılacaksa da, gerçek bir tedavinin yerini alamaz.
Yok "Özgür düşünce" , yok "Ben bunu tercih ediyorum" diyemezsiniz, aşı, her çocuğu kapsayan, ucu herkese dokunan bir sorumluluktur. Cahile de cahil denir, ne diyelim başka size?
Her şeyin doğalını tercih ediyorsunuz ya, bir yeriniz yaralanırsa mikrop kapmasın diye demir çubukla dağlayın da o zaman.
[/QUOTE]
Bir çocuğun ailesinin tercihi ile ölüm [/QUOTE]
Ne uyduruyorsun ya aşı yapılmasın mı dedik. Kime gülmüşüz. Aşı dediğin ölü mikrobun verilerek bağışıklık kazanmasıdır. Hacamat ve sülük ise kan alınarak vücudun temizlensi yeni kan oluşumu damarların temizlenerek kan akışının sağlıklı hale gelmesidir. Bilmediğim faydaları da var tabi. Asla aşnın yerini tutamazmış. O yüzden hastaneler çarşı pazar gibi. Kaldı ki burda kimse çocuğun aşı olması gerek dendiğinde hayır ben hacamat yaptırıcam demez. Kimse tıbba karşı değil ama alternatif tıp denilen tıbba saçmalık diyenler var onlara karşıydı sözümüz.
Ki hangisinin gerçek tıp olduğu tartışılır. Hem Sana ne yahu isteyen istediğini tercih eder. Ben zencefil baldan fayda görmüşsem niye gidip öksürük şurubu içip vücut mekanızmamı boziyim
Ailesinin tercihiyle sakat kalması demiş ya benim arkadaşım yanlış aşı sonucu sakat kaldı. Gencecik kız. Risk tıpta da var