• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gidenler geri dönüyo mu ?

döner..en azından haber almaya çalışır..

dönmese bile aklını kurcalarsınız..

eninde sonunda döner..ama döndüğünde siz onu çoktaan unutmuş olursunuz,o yüzden beklemeyin..

yok canım ben onu unutamam ya. bu kadar olumlu konuşman rahatlattı sagolasın dönsün inş

seni sevip de ayrılsaydı senden, bir gün geri dönmek isterdi
ama seni sevmemiş neler çektirmiş.

o vicdan azabını ne zaman duyar bılıyor musun? sana yaşattıklarını bir başkası ona yaşatırsa
diğer şekilde mümkün değil anlamaz hatasını.
ve asla gerı dönmesini bekleme, dönse bıle amacı daha başka olur.

Son düzenleme:
ama hep onun dönüp dönmeyeceğine odaklanırsanız kendinize bir yol çizemezsiniz.. hayır anlamadiğim şu: bu dünyada tek erkek o mu ? hayat ondan mı ibaret ? boşverin yaa.. siz döner mi dönmez mi diye kafa patlatırken o allah bilir kimle nerde eğlencesinde, keyfinde.. bırakın ya.. ne hali varsa görsün.. hayat çok kısa.. valla.. giden dönsün diye harcanmayacak kadar kısa.. dönünce de hiçbişey olmuyor zaten. mümkünse onurlu davranıp o kadar üzüp incittikten sonra da dönmesinler ! bana dönüp "pişmanım ölüyorum eriyorum bitiyorum" dedikleri zaman midem bulanıyor.. yok yaa ? gerçekten mi pişmansın. en iyi intikam mutluluktur arkadaşım.. mutlu olmaya bakacaksınız..

gerçekten yürekleriniz dokunmuşsa birbirinize er yada geç döner ama boşver yaptıkları seni incittiyse bırak öyle kalsın pişman olur ama buna emin olabilirsin...

kızlar aslında benim istedigim geri dönmesi bizim tekrar beraber olmamız degil. şimdi o beni terk etti hak etmedigim şeyler yaptı ve gitti ya. acaba günün birinde yıllar sonra belki ,bana karşı bi şey hissetmese bile pişman olur mu ?

acaba bu kıza benden sonra noldu ne halde diye merak edip günün birinde arar mı arayıp daaüzgünüm sana yaşattıklarım için hakkını helal et vs. der mi ? bunu çok istiyorum çünkü ne biliyim içimde kalan şeyler var ,ona söylemek istedigim şeyler var, vermek istedigim dersler var... ah keşke yıllar sonra gelse kapıma tekrar.

bu hep böylemidir kızlar gidenler mutlaka geri gelir mi tecrübesi fikri olan ?

Bence işin bitişinden belli bir süre geçince, siz de artık pek "o pişman mı veya değil mi" diye düşünüp aldırmayacaksınız bile. Benim iyiki ayrılmışım dediğim arkadaşlardan hiçbirnin pişman olup olmaması umrumda değil hatta dilerim pişman değildir diyorum ki birdaha taleplerle karşıma çıkıp da bana "ben evliyim gözüm görmesin seni" gibi yorumlar yaptırtmasınlar.

:D

seninle olmayan seni merak etmiş kaç yazar iş işten geçmiş ppppeeeehhhh :D Karşına inşallah bu saçma kişileri düşünüp sıkılmayacağın iyi insanlar çıkar.

Son pişmanlık neye yarar
Herşeyin bedeli var.....Ben beni gerçekten paramparça edip bırakıp giden birini asla ama asla affetmem onun aklı ne kadar başına gelsede bu beni yıprattığı incittiği kırdığı günleri geri getirmez bu yüzdende 2 cihandada beddualarımda hep özel bir yerin var ve hepte olacak derdim...
Kabeyi yık kalbi kırma demiş peygamberimiz bu dünyada helallik istemesede emin ol haksız yere zulme uğradıysan ahirette ayaklarına kapanacak emin olabilirsin.
Ama tabi bu dediklerim asla laylaylom bi ilişkide değil gerçekten birşeyler yaşayıp sana umut aşılayıp sonrada hiç acımadan ardına bile bakmadan hemde haksız yere arkasını dönüp gidenlere.

Dönüyorlar...Ama nasıl...Bir yüreği talan edip,yakıp yıkıp,diri diri mezara sokup,dünyasından renkleri çalıp;ardından teşbihte hata olmaz köpekler gibi dönüyorlar.Çünkü Peygamber Efendimizin dediği gibi ''Haksız yere yıktığın bir gönlün sadakasını,2 cihanda ödeyemezsin...''İşte tıpkı bu hadise iman eder gibi dönüyorlar.Ama ne fayda;teselli olur mu bilmiyorum,bana olmadı;yanan canımın ateşine birkaç odun atmaktan başka...

bu soru çok tehlikeli. çünkü döner mi dönmez mi diye sorgulamaya başladığında ister istemez hayatını o odaklı yaşamaya devam ediyorsun hele ki çevrende herkes döner dediğinde döneceğinden emin olduğunda ve dönüş gerçekleşmediği takdirde o umutla birlikte yaşama sevincini yitiyorsun. döner mi demektense acaba bana gerçekten değer veren o kişi nerededir ne zaman karşıma çıkar diye geleceğe yönelik umut dolu sorular sormak inan ki hem çabuk atlatmanı hem de sana yaklaşmak isteyen kişileri tanımanı ve doğru seçimler yapmanı kolaylaştırır.

bana da herkes döner diyordu, hele ki öyle bir gidişi vardı ki içinde biraz olsun insanlık kalmış kişinin vicdan azabından en azından arayacağına inanıyordum ben de ama dönmedi ve 1 yıl oldu. "umut en büyük kötülüktür, işkenceyi uzatır" sözünü çok severim Nietzsche'nin. yaşadıklarım da bu sözün doğruluğunu kanıtlar nitelikte idi.

onsuz olamam, ondan başkasını sevemem dediğinde bir süre sonra bu gerçeğin oluyor ve sahiden kimseyle olamıyorsun; kötü giden bir ilişkinin bitmesi gerektiği gerçeğini kabullendiğinde ise zaman yeniden akmaya başlıyor. biz beklentilerle yalnızca zamanda asılı kalıyoruz. insan enkazın arasında bile kalsa çıkış yolunu bulur ve kurtulur yeter ki o enkazı benimseyip onunla bütünleşip tek gerçeği haline getirmesin.

bu soru çok tehlikeli. çünkü döner mi dönmez mi diye sorgulamaya başladığında ister istemez hayatını o odaklı yaşamaya devam ediyorsun hele ki çevrende herkes döner dediğinde döneceğinden emin olduğunda ve dönüş gerçekleşmediği takdirde o umutla birlikte yaşama sevincini yitiyorsun. döner mi demektense acaba bana gerçekten değer veren o kişi nerededir ne zaman karşıma çıkar diye geleceğe yönelik umut dolu sorular sormak inan ki hem çabuk atlatmanı hem de sana yaklaşmak isteyen kişileri tanımanı ve doğru seçimler yapmanı kolaylaştırır.

bana da herkes döner diyordu, hele ki öyle bir gidişi vardı ki içinde biraz olsun insanlık kalmış kişinin vicdan azabından en azından arayacağına inanıyordum ben de ama dönmedi ve 1 yıl oldu. "umut en büyük kötülüktür, işkenceyi uzatır" sözünü çok severim Nietzsche'nin. yaşadıklarım da bu sözün doğruluğunu kanıtlar nitelikte idi.

onsuz olamam, ondan başkasını sevemem dediğinde bir süre sonra bu gerçeğin oluyor ve sahiden kimseyle olamıyorsun; kötü giden bir ilişkinin bitmesi gerektiği gerçeğini kabullendiğinde ise zaman yeniden akmaya başlıyor. biz beklentilerle yalnızca zamanda asılı kalıyoruz. insan enkazın arasında bile kalsa çıkış yolunu bulur ve kurtulur yeter ki o enkazı benimseyip onunla bütünleşip tek gerçeği haline getirmesin.

ben de çok istiyorum ama beceremiyorum ya başkalarına şans veriyim diyorum kimse ilgi çekici gelmiyo bana. o kadar umudum var ki anlatamam kaç sene geçerse geçsin o benim olucak diyorum ve kendimi de inandırıyorum buna yalvara yakara dua ediyorum her gün bilmiyorum ne olacak bu halim çok korkuyorum ömür boyu böyle gider diye

ben de çok istiyorum ama beceremiyorum ya başkalarına şans veriyim diyorum kimse ilgi çekici gelmiyo bana. o kadar umudum var ki anlatamam kaç sene geçerse geçsin o benim olucak diyorum ve kendimi de inandırıyorum buna yalvara yakara dua ediyorum her gün bilmiyorum ne olacak bu halim çok korkuyorum ömür boyu böyle gider diye

eğer buna izin verirsen evet ömür boyu da gider maalesef söylendiği gibi zaman yaraları sarmıyor çünkü biz zamanı durduruyoruz farkında olmadan dışımızda akıp giden hayatın da bize dokunmasına izin vermiyoruz ve sihirli bir değnek gelip bizi karanlığımızdan da çıkarmıyor. bu yüzden istemek, kabullenmek ve yeniden hayata başlamak çok önemli. sanırım en büyük hatamız algılayışımız. hayatın çok farklı yönlerine olmasına rağmen bir kişiye odaklanıp yaşamamız. oysa hayat ne bir kişi üzerine kurulu ne de tek varoluş biçimi ilişkiler. öyle acılar var ki yaşamda biraz kendi içimizden çıkıp dışarıdaki dünyaya baktığımızda aslında çektiğimiz acının o kadar da büyük olmadığını anlamaya başlıyoruz. seni manevi olarak ne iyi hissettirirse onu yap derim naçizane tavsiyem. elbette dua et ama dua da bir ibadettir biliyorsun ki icabet edileceğinin yazması olduğu gibi o duanın kabul edileceği anlamına da gelmez belki başka bir surette gelir dilediklerin ama sen gözlerini kaparsan onu bile fark edemeyebilirsin. dua etmek biraz da teslim olmak değil mi birşeyi körü körüne istemek de belki duanın özüne ve ruhuna aykırıdır ki bu bambaşka bir konu...

kendini zorlama benim de hayatıma kimse girmedi henüz ama bu beni karamsarlığa sürüklemiyor o içine düştüğün çıkmaz yalnızca zihnin sana bir oyunu. kendini öyle şartlıyorsun ki inandırdıkların gerçeğin oluyor. herkesin kaçışı farklıdır ama bana kitaplar, insanlar, başkalarının acılarına duyarlılık iyi geldi. gönüllü işlerde çalışabilirsin, arkadaşlarına daha fazla vakit ayırabilirsin, imkanın varsa yeni yerler keşfedebilirsin belki böyle yazıldığında ruhsuz ve çözümsüz geliyor anlatılanlar ama benim kadar inatçı birinin inadını kırıp denediğinde başarıya ulaşmış yöntemlerse emin ol sende de işe yarar:)

güzel günler seninle olsun...

eğer buna izin verirsen evet ömür boyu da gider maalesef söylendiği gibi zaman yaraları sarmıyor çünkü biz zamanı durduruyoruz farkında olmadan dışımızda akıp giden hayatın da bize dokunmasına izin vermiyoruz ve sihirli bir değnek gelip bizi karanlığımızdan da çıkarmıyor. bu yüzden istemek, kabullenmek ve yeniden hayata başlamak çok önemli. sanırım en büyük hatamız algılayışımız. hayatın çok farklı yönlerine olmasına rağmen bir kişiye odaklanıp yaşamamız. oysa hayat ne bir kişi üzerine kurulu ne de tek varoluş biçimi ilişkiler. öyle acılar var ki yaşamda biraz kendi içimizden çıkıp dışarıdaki dünyaya baktığımızda aslında çektiğimiz acının o kadar da büyük olmadığını anlamaya başlıyoruz. seni manevi olarak ne iyi hissettirirse onu yap derim naçizane tavsiyem. elbette dua et ama dua da bir ibadettir biliyorsun ki icabet edileceğinin yazması olduğu gibi o duanın kabul edileceği anlamına da gelmez belki başka bir surette gelir dilediklerin ama sen gözlerini kaparsan onu bile fark edemeyebilirsin. dua etmek biraz da teslim olmak değil mi birşeyi körü körüne istemek de belki duanın özüne ve ruhuna aykırıdır ki bu bambaşka bir konu...

kendini zorlama benim de hayatıma kimse girmedi henüz ama bu beni karamsarlığa sürüklemiyor o içine düştüğün çıkmaz yalnızca zihnin sana bir oyunu. kendini öyle şartlıyorsun ki inandırdıkların gerçeğin oluyor. herkesin kaçışı farklıdır ama bana kitaplar, insanlar, başkalarının acılarına duyarlılık iyi geldi. gönüllü işlerde çalışabilirsin, arkadaşlarına daha fazla vakit ayırabilirsin, imkanın varsa yeni yerler keşfedebilirsin belki böyle yazıldığında ruhsuz ve çözümsüz geliyor anlatılanlar ama benim kadar inatçı birinin inadını kırıp denediğinde başarıya ulaşmış yöntemlerse emin ol sende de işe yarar:)

güzel günler seninle olsun...

canım benim çok sagol yazdıklarından dolu bi insan oldugun belli tavsiyelerin önemli benim için o yüzden. benim tek sıgınagım rabbim şu an bi tek ondan güç alıyorum ve bazı sözler bana saçma olsa da bana umut veriyo. 'allah icabet etmeyecegi duayı ettirmezmiş kulunun ısrarla bu duaya devam etmesine müsade etmezmiş ' bu sözü duydum geçenlerde bana öyle umut verdi ki dedim yıllarca devam edicem duama ısrarla rabbim mutlaka benim yakarışımı görür. bazen de hayırsız olsa bile o olsun diyecek kadar ileri gidiyorum. biliyorum aslında bunlar obsessif bozukluk belirtileri ama elimden hiç bişey gelmiyo. yıllar sonrasının hayalini kuruyorum diyorum ki yıllarca beklerim eger o bana gelirse ne ala gelmezse ben çıkarım karşısına bu kez. o zaman da olmadı mı işte artık vazgeçerim diyorum kendi kendime bilmiyorum çok kötü bu durum. ben onu evlensem bile unutamam ayrıca öyle hissediyorum bu da beni mahvediyo

duayı, mahiyetini doğru anlamak ve yorumlamak da çok önemli. din üzerine yazmak netameli iş burada:) ondan bu konuda yorum yapamıyorum; ama bu konuda makaleler bulursan özellikle dua üzerine biraz daha aydınlanabilirsin. ya da güvendiğin, aydın, bilgili biri varsa çevrende kafandaki dua ve karşılığını anlatırsan ( tanıdığın camideki bir hoca da olabilir) biraz olsun taşlar yerine oturur.

obsesif bozukluk değildir de o yola giden adımlar diyelim:) ya da sevginin haddini aşması, bağlılığın bağımlılığa dönüşmesi. sanırım herkes bu illete bir kez yakalanıyor ama inan ki senden beter durumda nice insan şu anda başkaları ile evli, çocuğunu büyütüp zamanında o ağladıkları kişiler için iyi ki olmadı diyorlar. şimdi bunları anlatsam da bir şey ifade etmeyecek biliyorum ama yine de aklının bir köşesinde bu örnekler de dursun.

insan nelere alışıyor, zaten her an aynı acıyı aynı yoğunlukta çekse yaşamını sürdüremez biz sadece kabullenmeyerek zamana yayıyoruz daha kolay kurtulabileceğimiz bir süreci uzatıyoruz o kadar. ama insanın aklı er ya da geç başına geliyor ben ne yapıyorum diyor ve sonrasında hayıflandığı yalnızca boşa harcadığı zaman oluyor.

Unutursuuuuuuun... Hatta hem unutur hem umursamazsın. :12:

hiç sanmam canım ya herkes böyle diyo ama o çok zor işte. sıradan bi ilişki sıradan bi aşk degildi o benim için unutamam ah keşke becerebilsem..:5:

hiç sanmam canım ya herkes böyle diyo ama o çok zor işte. sıradan bi ilişki sıradan bi aşk degildi o benim için unutamam ah keşke becerebilsem..:5:

bende iki yıllık bir ilişkimi geçen hafta bitirdim. bitirdik daha doğrusu. evet çok zor bende şuanda bunu yaşıyorum ama inan değmeyen biri için hayatını mahvetmeye gerek yok. rabbime dönsün diye değilde hayırlısı neyse o olsun diye dua et. seni mutlu edecek olan şey hayırlı olan neyse odur bence. bende hep öyle dua ediyorum. hatta benim içinde dua edin lütfen hakkımda hayırlı olanı nasip etsin rabbim diye.
eğer inanırsan becerebilirsin canım.

bende iki yıllık bir ilişkimi geçen hafta bitirdim. bitirdik daha doğrusu. evet çok zor bende şuanda bunu yaşıyorum ama inan değmeyen biri için hayatını mahvetmeye gerek yok. rabbime dönsün diye değilde hayırlısı neyse o olsun diye dua et. seni mutlu edecek olan şey hayırlı olan neyse odur bence. bende hep öyle dua ediyorum. hatta benim içinde dua edin lütfen hakkımda hayırlı olanı nasip etsin rabbim diye.
eğer inanırsan becerebilirsin canım.

tamam canım birbirimize dua edelim ya inş atlatırız bu zor günleri. gün içinde kendimi yine oyalıyorum da geceleri sürekli aklımda agla agla bi hal oldum ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyorum bi de içimde sürekli geri dönücek diye bi umut taşıyorum şaçma ama bu düşünceyi atamıyorum

tamam canım birbirimize dua edelim ya inş atlatırız bu zor günleri. gün içinde kendimi yine oyalıyorum da geceleri sürekli aklımda agla agla bi hal oldum ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyorum bi de içimde sürekli geri dönücek diye bi umut taşıyorum şaçma ama bu düşünceyi atamıyorum

tamam canım ..biliyorum çok iyi anlıyorum. gerçekten zor. bende gündüzleri rahatım ama başımı yastığa koyduğum an anılardan onun yüzünden kurtulamıyorum. ama geçecek. geçecek..geçecek..Allah yardımcımız olsun..

Back
X