Gidermiydiniz?

annem bizi çocukken mevlüte götürürdü biz çok sıkılırdık , mevlüt çocuk götürülecek bir yer değil zaten. Öte yandan ev sahibinin davet ettiği kişiye bunu söylemesini de çok uygun bulmuyorum sonuçta yapıyorsun bir hayır kimsenin kalbini kırmaya gerek yok.

Bir şey söyleyebilir miyim. Galiba mesajım sizinde çocuklara alerjiniz olduğu için sorun yarattı. Ama benim düşüncemin sizi ilgilendiren yanı ne onu göremiyorum.
Evet alerjim olduğu için iki tane var evimde 😂 siz bekar mısınız asıl??

Bunun için mevlüte çocuksuz gelin demesine gerek var mı? Çocuğun mevlütte ne işi var zaten. Oturup kuran dinlemiyorlar koşuyorlar ağlıyorlar bola stres. Gerek var mı sahiden?
usul erkan bilmeyenleri, mevlide çocuk getirmeye çalışacak olanları sezmiş komşu ki uyarma gereği duymuş demekki ;)

Mevlite neden çocuk götürülmesin ki?

Düğüne, partiye, avm'ye, okullardaki tören ve merasimlere götürülürken, kuran okunan yere neden götürülmüyor ki çocuklar? Bu çocuklar böyle yerlere götürülmezse nasıl öğrenip bilecekler adetlerini, geleneklerini, göreneklerini. Seviyeli sağlıklı her ortama götürülebilir çocuklar bence ve götürülmeli de... Bu camiye gelen çocuklara kızan imamlar mevzusuna dönmüş. Hoş olmamış bence sanırım çocuğumu bahane eder gitmezdim..

usul erkan bilmeyenleri, mevlide çocuk getirmeye çalışacak olanları sezmiş komşu ki uyarma gereği duymuş demekki :KK66:
Yani yiyecek içecek ikramlığı azdır , evi küçüktür, sahip çıkılmaz gürültü olur diye endişelenmiştir, yaşlılar gelecektir rahatsız olmasınlar demiştir... her şeyi de gurur meselesi yapıyorlar😊

usul erkan bilmeyenleri, mevlide çocuk getirmeye çalışacak olanları sezmiş komşu ki uyarma gereği duymuş demekki :KK66:
Palyaço tutun fikri mantıklı geliyor insanlara yahu biz çok geride kaldıysak demek:KK48:

mevlit kısmını bilemiyorum ortam nasıl oluyor o yüzden yorum yapamıcam ama

düğüne çocuk istememe kısmına laf edilmesine katılmıyorum maalesef..
çünkü o ortamda insanlar çocuklarını salıyor ortaya
gelinin eteğini çekiştiren mi dersin, ilk dansta ortalıkta doluşan çocuklar mı dersin, para toplamaya çalışan mı dersin
bi kaç düğüne denk geldim çocuklar pistin ortasında birbirinin üstüne çıkmış yerlerde debeleniyolardı ve aileleri hiçbişi demiyor..
çocuktur yapar olarak bakamıyorum maalesef düğün bi defa oluyor böyle ufak pürüzlerin gözüme batmasını istemem..
istisnalar elbet var çocuğu yanında akıllı uslu oturan.. ama kaideyi bozmaz maalesef..

ben olsam böyle bişiye alınmazdım..

Yani yiyecek içecek ikramlığı azdır , evi küçüktür, sahip çıkılmaz gürültü olur diye endişelenmiştir, yaşlılar gelecektir rahatsız olmasınlar demiştir... her şeyi de gurur meselesi yapıyorlar😊
yani duanın ortasında bağırıp çağıran, ağlayan, ya da evde saklambaç oynayan çocuklar rahatsız etmesin diye de olabilir mesela ;) bu kadar alınganlık kalbe zarar bence çocuğumu istemeyen beni de istemesin falan diyenler gırla baksana :D

Back
X