Gidermiydiniz?

Ananem vefat ettiğinde mevlüdünü hatırlıyorum o çocuklar ne kadar sinirimi bozmuştu. Bizim acımız var zaten, azıcık uslu da duramazlar mıydı? Anneleri en son hurma çekirdeklerini karıştırdıklarında müdahale etmişti ama herkes gerilmişti. Tekrar tekrar okumuştu insanlar.
Ben bu durumda anneleri suçlu görüyorum madem getirdin müdahale et çocuğa bişey olunca öyle durup bakılmaz ki.

Ananem vefat ettiğinde mevlüdünü hatırlıyorum o çocuklar ne kadar sinirimi bozmuştu. Bizim acımız var zaten, azıcık uslu da duramazlar mıydı? Anneleri en son hurma çekirdeklerini karıştırdıklarında müdahale etmişti ama herkes gerilmişti. Tekrar tekrar okumuştu insanlar.
evet ev sahibini bunlar çok yoruyor çocuklar oturup sessizce bekleyemeyeceğine göre kimsenin çocuğuna da dur denmiyor. mevlüt oluyor panayır yeri. koşan, gülen bir sürü çocuk...
1 saat anne çocuktan ayrılabilir gibi geliyor bana. eğer ayrılamıyorsa da gitmesin. sonuçta kuran okunup herkes evlere dağılıyor ortada bir gösteriş yok yani

Iyi cesaret etmiş çocuk getirmeyin demeye komşunuz.
O kadar saygısız insanlar var ki.
Bebeğime mevlid okunurken evimin bir odasını çocuklar için organize ettim, sırf kuran okunurken gürültü olmasın diye. Oyuncaklar, balonlar, süsler koydum. Ona rağmen bir kadın 2 tane oğlunu ısrarla yanında oturtturdu, verdi ikisinin de eline birer telefon. O çocuklar bağıra bağıra son ses oyun müziğiyle kuran boyunca gürültü yaptılar. Hocanın sesini duymayı bırakın kadının kafası karıştı en sonunda.
Ben çocukla gidilmemesi taraftarıyım böyle yerlere. Çocuğumu bırakacak kimsem yoksa da gitmem, can ciğer kardeşimin mevlidi değil sonuçta.

Ben bu durumda anneleri suçlu görüyorum madem getirdin müdahale et çocuğa bişey olunca öyle durup bakılmaz ki.
Tabiki annelerin suçu bu. Bir kere onlar daha çocuk saatlerce bir yerde oturmaları çok zor, hadi bırakamadın yanına aldın mevlüt okunurken neden çocuk salonun ortasında kendini yere atıp, kahkaha atıp, herkese sataşıyor? Buralarda müdahale etme gereği bile de duymamıştı.
En son sayılı okunan dualar için olan çekirdekleri birbirine katınca diğer kadınlar aaa falan dedi, öyle aldı çocuğunu.
Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir ama bunun çocuk sevmemekle alakası yok. Mevlüt sahibi yerden göğe kadar haklı.

Olabilir neden olmasın. O zaman çocuksuz insanları çağırsınlar. Bırakacak yeri yoksa nasıl gidecek? Belki bebek mevlüdüdür. Çocuklar Kur an dinleyemiyor mu?
Ciddi misiniz. Çocuklar kuran mı dinliyor.???

Bizim teravih namazına çocuk getiren komşu da böyle düşünüyordu demek.

Insanlar namaz kılarken teravih kılması için getirilen çocuk da bezini çıkarıp kakasıni her yere sürmüştü.

Bir diğeri de bagira bağıra şarkı söyleyip teravih kılmaya çalışan insanların kafasını karıştırmıştı.

Ötekiler de yakalamacılik oynarken secdedeki insanların kafasına basıyordu.

Anneleri de aslında çocukları teravih kılsınlar diye getirmişti.

Imam ve müezzin de çocukları getirin duysunlar dinlesinler diyordu. Bu olaylardan sonra onlar da artık ısrar etmeyi bıraktı.

Anne olan çok düşünceli!!! Arkadaş da cemaatle ayaküstü kavga edip papaz oldu. Cemaat cocuklardan şikayet edince müslim cemaate "siz çocuk düşmanı şeytanlarsınız" demişti....

Bunlar teravih kılan çocuklar.

Mevlütte kuran dinleyen çocuk henuz gormedim.ama görürsem anlatırım.

Mevlüt,teravih vb ortamlara cocukla gidilmez. Cocugu birakamıyorsak gitmeyelim .

Cocuklar kuran dinlemez. Laf bile dinlemiyorlar ...

Azıcık realist olup ona göre yorum yapalım.

Ha sizin çocuklarınız kuran dinliyorsa ne mutlu size.

Ben anne değilim. Cevremde de kuran dinleyen çocuk görmedim. Ama gören varsa bana da söylesin lütfen.

Tabiki annelerin suçu bu. Bir kere onlar daha çocuk saatlerce bir yerde oturmaları çok zor, hadi bırakamadın yanına aldın mevlüt okunurken neden çocuk salonun ortasında kendini yere atıp, kahkaha atıp, herkese sataşıyor? Buralarda müdahale etme gereği bile de duymamıştı.
En son sayılı okunan dualar için olan çekirdekleri birbirine katınca diğer kadınlar aaa falan dedi, öyle aldı çocuğunu.
Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir ama bunun çocuk sevmemekle alakası yok. Mevlüt sahibi yerden göğe kadar haklı.

Of bizimki de öyle defalarca kibarca çocuklara oda hazırladığımı istedikleri gibi oynayıp koşabileceklerini söylememe rağmen yok yok burada otursunlar dedi. En son hocanın önündeki orta sehpanın aralığından giriyordu çocuk. Hatırladıkça deliriyorum.

Ama ev sahibi "çocuğuna sahip çıkacaksan gel, günümü rezil edeceksen gelme" diyemez insanlara.
Bu yüzden direkt "çocuksuz gelin" demiş. Alınacak bir şey yok.

Mevlüt, nişan, düğün vs yetişkinleri ilgilendiren etkinlikler. Buralarda çocukların işi yok.
Ama "piremsesim yoksa ben de yokum! Hem benim minik şehzadem gelinin eteğinde tepinemeyecekse düğünde ne işim var" diyen insanlar yüzünden insanlar davetiyeye not düşmek zorunda kalıyor. Yine de çocuğunu kapan geliyor.

Çocuğu bırakacağınız yer varsa bırakıp gidin; yoksa da gitmeyin. Ama alınganlık da yapmayın. Çocuk sıkılacak zaten, ona da yazık.

Insanlar namaz kılarken teravih kılması için getirilen çocuk da bezini çıkarıp kakasıni her yere sürmüştü.

Bir diğeri de bagira bağıra şarkı söyleyip teravih kılmaya çalışan insanların kafasını karıştırmıştı.

Imam ve müezzin de çocukları getirin duysunlar dinlesinler diyordu. Bu olaylardan sonra onlar da artık ısrar etmeyi bıraktı.

Anne olan çok düşünceli!!! Arkadaş da cemaatle ayaküstü kavga edip papaz oldu. Cemaat cocuklardan şikayet edince müslim cemaate "siz çocuk düşmanı şeytanlarsınız" demişti....

Mevlüt,teravih vb ortamlara cocukla gidilmez. Cocugu birakamıyorsak gitmeyelim .

Ben anne değilim. Cevremde de kuran dinleyen çocuk görmedim. Ama gören varsa bana da söylesin lütfen.

ellerin dert görmesin.
ben bile - kendim 6 yasinda kuran okumaya basladim- mevlüte gidip kuran dinledigimi hatirlamiyorum.
anneannemin cenazesinde bile diger cocuklarla kudurup vitrini devirmistik. al sana kuran bilen, dinleyen, okuyan cocuk :)

ellerin dert görmesin.
ben bile - kendim 6 yasinda kuran okumaya basladim- mevlüte gidip kuran dinledigimi hatirlamiyorum.
anneannemin cenazesinde bile diger cocuklarla kudurup vitrini devirmistik. al sana kuran bilen, dinleyen, okuyan cocuk :)
Düğünümde ortaya bırakılmış çocuklar uzun duvağıma basarak saçımı başımı indiriyordu az daha. Eteklerini çoluk çocuk elinden kurtaramadım.

Evime gelen 5 yaşındaki koca çocuk tuvalete gitmeye igreniyormuş. Koltuğuma işedi daha yeni koltuklar hem de.

Yeni yıkanmıs halilara kustu bir diğeri.

Ben evime geleni çok rahat ettirdiğim icin benim evimde herkes çok fazla rahat. Kimse çocuğuna dur demiyor.

Ama sonlardayim artık. Birini çok fena kıracağım.

Çocukla her yere gitmek bana doğru gelmiyor. Annelerin düşünüp zaten götürmemesi gerek ama bizde anne çocuk yapışık olduğu için pek mümkün olmuyor. Bu isteği abes bulanlara hayret ettim. Ek olarak yemekli düğüne çocuk götürülmesine de karşıyım. Bir sürü çocuk pistte koşa koşa birbirini kovalıyor. Para da kişi başı ödeniypr üstelik. Mevlüt için konuşursak oraya davetli her kadının yanında küçük çocukla geldiğini bi düşünsenize. Bırakabileceğim biri varsa bırakır gitmek istiyorsam giderdim.

Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda

Ben olsam boyle soyleyen kisinin davetine gitmezdim.Koca kadiniz herkes kendi cocugunun huyunu bilir .Eger cocugum beni rahatsiz ediyorsa davetlerde zaten yanimda goturmem birakacak kimsem varsa ona birakirim anneanne veya babasina.kimsem yoksa da o gun icin bende gitmem.Herkes cocugun o tarz ortamlarda ne isi var demis bence asil cocuklar gitmeli ne guzel dinimiz hakkinda kulaklarina bir ses gider.

Back
X