Gidermiydiniz?

Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda
Sizin gittiğiniz mevlütle, bizimkiler baya farklı. En fazla 5 dakika kuran okunan mevlüde hiç gitmedim.

Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda
Yani en fazla 5 dakiak kuran dinleyip sonrasında kuduracak çocuklar.

Ev sahibi oturup dedikoduya dalan insanların cocuklarınin pesinde koşacak.

Tamam anladım.

Yani en fazla 5 dakiak kuran dinleyip sonrasında kuduracak çocuklar.

Ev sahibi oturup dedikoduya dalan insanların cocuklarınin pesinde koşacak.

Tamam anladım.

Bir şey anladığınızı sanmıyorum. Ev sahipi değil herkes kendi çocuğuna mukayet olacak. Dedikoduya dalıp unutmasınlar mesela çıcuklarını. Gerçi sizin çocuklarla ilgili çok ama çok farklı anılarınız var. Evinize bile almayın bence eminim çevreniz bunu anlayacak inceliktedir.

Çocukla kim uğraşır? Annesi mi ev sahibi mi?
Annesi bol bol yiyip içip dedikodu yaparken çocuğuna sahip çıkmayacağını düşündüğü için "çocuk getirmeyin" diyordur belki :KK51:

Gelin mevlütümü kayınvalidemin evinde yapmıştık.(farklı şehirlerdeydik.) Çocuklu kadınlarda vardı, duanın ortasında ağlayıp bağıran çocuklar, koşmak isteyip ortalığı birbirine katanlar.. zor bir durum olmuştu ve böyle durumlarda en çok üzülen o anneler oluyor.

Anne değilim ancak mecbur değilsem çocuksuz giderim mevlüt tarzı yerlere çünkü çocuklar için uygun bir ortam değil. hem çocuğum sıkılır, hem başkalarını rahatsız edebilir diye düşünüp gitmem.

Yani çocuk getirilir mi getirilmez mi kısmında bir şey demedim size ama 5 dk kuran okunuyor gerisi dedikodu derseniz, öyle mevlüt nerede varmış diye sorarım bende.

Her yerde var. Bol kadının olduğu yer bol dedikodunun olduğu yer oluyor. Bazen insanlar Kuranı dinlemeyi bırakıp dedikoduya başlıyor. Sonra evden çıkıp ev sahibini eleştirmeye başlıyor. Farklğ olanına da ben denk gelmedim zaten çok gittiğimde yok ama gözlemlerim bu yönde.

ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..
3 4 yaşlarında bi bebek ne kdar feyz alablirki ? Aklı başında idrak edebilcek zaten gitsin otursun anasının dibinde dinlesin..aşağısı rahatsız eder ben çok biliyorum hocanın sesini duyurmak için bağırdığını rahatsız olduğunu..

ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..

İşte bırakacak yeri olan bile bırakmıyor bütün mesele bu zaten. İnsanımız düşünceli değil ki. Geçen kalabalık bir mevlite gittik, apartmandaki kadınların hepsi evde kocası, büyük çocuğu, kayınvalidesi olanlar dahi küçük küçük çocukları almış gelmiş. Ağlayan, bağıran, koşan çocuklar. Anneler desen dedikoduya dalmış. Çocuklar manevi ortamlardan nasıl feyiz alsın? Feyiz almayı geçtim kaç tanesi oturup dinliyor? Ya sıkıntıdan patlıyorlar ya ağlıyorlar ya diğer çocuklarla coşuyorlar.

Her yerde var. Bol kadının olduğu yer bol dedikodunun olduğu yer oluyor. Bazen insanlar Kuranı dinlemeyi bırakıp dedikoduya başlıyor. Sonra evden çıkıp ev sahibini eleştirmeye başlıyor. Farklğ olanına da ben denk gelmedim zaten çok gittiğimde yok ama gözlemlerim bu yönde.
Şu an yazdığınız baya az kişinin yaptığı bir durum. Toplanan kadınlar hep bir ağızdan altın günü havası estirmiyorlar mevlüt okunurken.

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Mevlu
Tmm ama çocuklu insanada çocugunu getirme denmez Mevlüt yapan kişi ona göre çocugu olmayan kişileri seçsin çağırsın alınıp kırılan olabilir.
Öyle yapsaydi da biz de çocuğu birakir gelirdik neden cagirmadin diyen de olacaktir.. yani insanogluna yaranilmaz. Siz yaparsaniz coluk cocuk ayirt etmeksizin cagirirsiniz.

Aynen öyle hadi onlar çocuk ses yapıyor ya o koca koca kadınlar bir muhabbet, bir dedikodu gidiyor kuran dinleyen yok her yasinde okuyan kadın uyarıyor hanımlar hadi bana saygınız yok kuranda mı saygınız yok diyor tmm 5 dakikada bitmeyebilir ama saatlercede sürmüyor oturup 3 saat dizi izlemesini çok iyi biliyorlar.

Back
X