Gidermiydiniz?

ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..
Cocuklar manevi ortamdan feyz alsin diye ortamlarin maneviyati kalmiyor ki😅 bitkac kez boyle ortamlarda bulundum. O gurultu insani dinden sogutuyor yeminle😂Eve gittigimde beynim agriyordu resmen😨

Tabi ki gitmem; ne münasebet ? Çocuğu bırakacak kimsem yoksa napacağım ?
Bu şey gibi olmuş, yemekli düğün yapıp davetiyemiz 2 kişiliktir yazanlar gibi. Ne saçma
Bi de bunun, çocuklara iyi uykular diliyoruz yazan tipi var. Bi de düğünüme gelmezsen gönül koyarım diye bi sene önceden uçak bileti al diye arayıp bunu yapan...
çocumu eşime bırakmak zorunda kaldım. Eşim gelemedi, düğüne gelmeyeceksek niye türkiyeye uçuyorum ki çocukla dedi . Kabalıkta son nokta..

Mevlu
Öyle yapsaydi da biz de çocuğu birakir gelirdik neden cagirmadin diyen de olacaktir.. yani insanogluna yaranilmaz. Siz yaparsaniz coluk cocuk ayirt etmeksizin cagirirsiniz.
Yakınlarımızı ve komşularımı çağırmam gerekiyor zaten aa bunun çocuğu var o gelmesin diyemem Bn kimsenin yüzünede çocugunu alma diyemem yapılcak birşey yok okunsun allah kabul etsin kimsenin kalbi kırılmasın.

neden tepki göstermiş ki millet? çocuklar her yere uygun değil, ne işleri var özellkle mevlütte. bırakacak yeri olan gider, olmayan gitmez. gitmemek sizin hakkınızsa çocuksuz gelmenizi beklemek de onun hakkı.

Aynen, sanirsan yapişik ikiz. Bu psikoloji ile insan nasil sağlikli ebeveynlik yapabilir? Her ortam çocuk için uygun değil, hem çocuk, hem ev sahibi, hem ebeveyn için niye bişa izdrab olsun?

Yani cevap olarak, gitmek istiyorsam çocugu eşime/anneme/kv'deme birakip giderim.

ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..

Bence çocuğunun bu ortamdan feyz almasını isteyenler oturup kendi çekirdek aileleriyle mevlit okuyabilirler. Kimsenin özel gününü korkunç bir hale getirmeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Ki benim en yakınlarımın da ikişer ikişer çocukları vardı, çocuksuz gelme deme durumum yoktu kimseye. O sebeple sırf, güzel bir oda düzenledim çocuklar için, oynayabilecekleri özgürce bağırıp ses yapabilecekleri bir oda. Ona rağmen kadınlar ne çocuklarını yanlarından ayırdılar ne de uyarıp gürültüyü engellediler. Belki orada da bir yaramazlık yaparlar diye göndermemiş olabilirler o odaya ama en azından uyarabilirler.
Kendi çevrelerinde nasıl bir ortamları var, nasıl kuran dinliyorlar şaşırdım ben kv min tanıdıklarıydı kendileri, kendi ailemde çevremde görmemiştim böyle birşey. Çocuğu olan ya getirmiyor ya da daha müsait bir ortamda kuran bitene kadar ses yapmasını engelliyordu benim çevremde.
Çocuklara dur sus denmez, dense de faydalı olmaz çünkü onlar çocuk. Ama bir ebeveyn çocuğunun sesini gürültüsünü engelleyemiyorsa öyle bir ortama girmemeli ya da çocuğunu sokmamalı diye düşünüyorum.
Of o günü hatırladıkça çıldırıyorum, niye açtınız bu konuyu :KK70:

Düğünümde ortaya bırakılmış çocuklar uzun duvağıma basarak saçımı başımı indiriyordu az daha. Eteklerini çoluk çocuk elinden kurtaramadım.

Evime gelen 5 yaşındaki koca çocuk tuvalete gitmeye igreniyormuş. Koltuğuma işedi daha yeni koltuklar hem de.

Yeni yıkanmıs halilara kustu bir diğeri.

Ben evime geleni çok rahat ettirdiğim icin benim evimde herkes çok fazla rahat. Kimse çocuğuna dur demiyor.

Ama sonlardayim artık. Birini çok fena kıracağım.

benimde evime gelen cocuklu aile balkonda sigara keyfi yaparken cocugu 1,800 Euro degerindeki TVmi düsürmüstü.

bazi kadinlar cok cok rahat. dogurmasini bilen sahip cikmayida bilsin- cocugu daga tasa tirmanan bir tipse gitmesin ev misarfirligine.
dügün dernekte zaten cok sevimsiz oluyor. geline bir rahat vermiyorlar. ortada firildak gibi.
ben sahsen dügüne, mevlüte götürmem.
benimde dügünüme kimse getirmesin.

benimde evime gelen cocuklu aile balkonda sigara keyfi yaparken cocugu 1,800 Euro degerindeki TVmi düsürmüstü.

bazi kadinlar cok cok rahat. dogurmasini bilen sahip cikmayida bilsin- cocugu daga tasa tirmanan bir tipse gitmesin ev misarfirligine.
dügün dernekte zaten cok sevimsiz oluyor. geline bir rahat vermiyorlar. ortada firildak gibi.
ben sahsen dügüne, mevlüte götürmem.
benimde dügünüme kimse getirmesin.

Olur muuuu
Herkesin çocuğu akıllı uslu ağzı var dili yok
Ya da en iyi ihtimal hiperaktiftir
Kimse yetiştirirken hata yapıyor olamaz çünkü

Bence düğün, cenaze, mevlüt çocuklara uygun ortamlar değildir. Mümkün olduğu sürece çocuklarımı bırakır giderim, zaman uymaz bırakamamışsın ya da eşinle ikimizin de bulunması gereken bir düğün filansa gidip düğün sahiplerini görüp, kutlamamı yapar kalkarım. Eğer çocuğumu bırakacak yer yoksa gitmem, her yere girmeye de gerek yok.(kaldı ki arkadaş toplantılarına bile çocuksuz gitmeyi tercih ediyorum)

Kızlar çocuksuz birisi olarak diyorum ki öyle birşeyle karşılaştığınızda kızmayın öyle rahat anneler var ki insanı çocuklu misafirden soğutuyorlar.çocuğum olmuyor çocukları çok severim ama ilgisiz anneler heşeyden soğutuyor ilgisiz mi demeliyim rahat mı bilemiyorum orasını.çocuğuyla ilgilenen misafir baştacı ilgilenmeyen insanı çağırmak bende istemem.üzgünüm çocuklu ilgisiz anneler

Tmm ama çocuklu insanada çocugunu getirme denmez Mevlüt yapan kişi ona göre çocugu olmayan kişileri seçsin çağırsın alınıp kırılan olabilir.
E bu sefer beni neden çağırmadı diye gücenseniz,şundan şundan dolayı dense gene kırılmaz mısınız. Yemekli davet ve düğünlerde,mevlitlerde çocuksuz olmasının istenmesi kötü bir şey değil ki. Hele mevlitlerde. Kapı genelde açık duruyor diye patır kütür o çocuklar gir çık yapıyor,bebek olanın uykusu geliyor ağlıyor sesten huzursuz oluyor,hoca tam okuyor çocuklar itişip kakışıyor, keza yemekli davetlerde düğünlerde de. Çocuklar koşuşup sağa sola kaçıp sandalyeleri itip çarpıp oturanları rahatsız ediyorlar gibi gibi bir sürü örnek.

Vallaha peygamberlerin çocuklara karşı gösterdikleri davranışları göz önünde bulundurursak çocukları mevlite istememek cok gülenc bir durum. Ama bugünlerde niyetden çok herşeyin #perfect olması önemli. Sahsen bizim yaptıklarımıza coluk cocuk cümbür cemaat gelindi. Hic de sıkıntı olmadı. Sahsen cocuk istenmeyen yere su anda gitmem. Bırakacak kismem yok bu aralar

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Cocugu birakacak yerim varsa cocuksuz giderim
Yerim yoksa gitmem
Ama alinmam da vay niye cocuksuz gel dedi diye. Bazi ortamlar cocuklu cekilmez oluyor cidden
Bu arada mevlutlere gitme taraftari da degilimdir genel olarak.

Gitmem, ama ben çocuk getirmeyin dese de gitmem.
Çünkü Mevlüde çocuk, bebek götürülmesi uygun olmaz bence.
Hem çocuk için, hem diğer misafirler için.

Çocuğumu bırakacak yerim olmadigi için de, yan komşum da çağırdığinda gidemiyorum..

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
gitmem cocugumu istemeyen bi eve ben gidemem yazık deil mi cocuklara alsinlar bi odaya yigsinlar oyuncaklari önlerine tamamdır

Back
X