Gidermiydiniz?

Bende çocuklu bir anne olarak cevap veriyim, bu şekilde davet edilsem gitmezdim. Söyleyiş sekli de önemli tabi.
Çocuklar çok küçük değilse burda sessiz olalım dediğin zaman anlamalilar. O şekilde yetiştirmek lazım. İki yaşına kadar kızım susmazdi bu sebeple hiç kalabalık ortamlara sokmadim. Şimdi üç yaşında ve kas göz işaretiyle anlaşıp sessizce bekleyebiliyor. Herkes çocuğunu bilir. Durmayacak bir cocugu o ortama sokmak da düşüncesizlik olur tabi ki.
Genelde annelerden biri bir odada cocuklara mukayyet olur bir süre, diğer annelerle dönüşümlü çocukların başında dururlar benim bildiğim. Eğer çok sıkıntı cikarirlarsa anne erken ayrılır. Çocuk değil de çocuğa sahip olmayan saldım cayira anneler sorun bence...

Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda
Nasıl mevlitmis 5 dakikada biten

Aynen, sanirsan yapişik ikiz. Bu psikoloji ile insan nasil sağlikli ebeveynlik yapabilir? Her ortam çocuk için uygun değil, hem çocuk, hem ev sahibi, hem ebeveyn için niye bişa izdrab olsun?

Yani cevap olarak, gitmek istiyorsam çocugu eşime/anneme/kv'deme birakip giderim.
Tmm da
Nasıl mevlitmis 5 dakikada biten
Lafın gelişi 5 dk demiştir saatlercede sürmüyor bol yemek ve dedikodu kısmı çok doğru bence en fazla 1 saat kuran yada Mevlüt okunsa ki yasin 10 dakikada biter 3,4 saat yeme içme ve dedikodu sürüyor .

Ben zaten öyle bir ortama oğlumu götüremem. Ortalığı kırar döker. :)
Bırakabileceğim biri varsa, değer verdiğim de biriyse giderim..

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Bende mevzu çocuk değil ilgisiz anne
çocuktur yaramazlık yapacak tabiki
laftan anlasa çocuk olmaz zaten
Anneler çocuklarıyla ilgilense çocuğun yaramazlığı ev sahibini rahatsız etmez.
Şahsen beni ilgisiz anne rahatsız ediyor

Gitmezdim. Çocuklar için farklı bir şey düşünüp onları da dahil edebilirdi. Bizim buralarda var böyle şeyler. Bırakacak yeri yoksa anne nereye bıraksın çocuğunu saçma.

Farkli birsey derken?

En fazla evde genis bi oda varsa oraya bi ksc kisiyi koyar ve oyun oynatirlar.. ki kres degil ya orasi farkli yaslarda cocuklar olur. Kavga gurultu olur her sekilde

Mevlit dediğin Allah rızası için yapılır.. Bu dernek toplantısı değil gğn değil mevlit! İki sabinin karnını doyuracakları mı fazla gelmiş yoksa iki çocuğun evde koşup muhtemel sesi mi?? Bu zihniyet yüzğnden camilerde çocuklar cemaatin arasına giremiyor ondan sonra güya yaptığını hayır sanıyor Allah ın da hoşuna gideceğini sanıyor. Allahın cahilleri görgüsüzleri!

Vallaha peygamberlerin çocuklara karşı gösterdikleri davranışları göz önünde bulundurursak çocukları mevlite istememek cok gülenc bir durum. Ama bugünlerde niyetden çok herşeyin #perfect olması önemli. Sahsen bizim yaptıklarımıza coluk cocuk cümbür cemaat gelindi. Hic de sıkıntı olmadı. Sahsen cocuk istenmeyen yere su anda gitmem. Bırakacak kismem yok bu aralar
Sizinle coğunlukla aynı fikirde oluyorduk ve nadiren ters düşüyorduk. Işte o konulardan biri bu.

Ne kadar tepkili yorumlar yazılmış. Kimse sizin çocuğunuzun viyaklamasını dinlemek zorunda değil ki. Yok ortam hazirlanacakmiş. Oldu başka ne isterdiniz :) dünya sizin ve çocuklarınızın etrafında dönmüyor. Kadın çocuk getirmeyin demiş sanki küfretmiş gibi tepki veriyorsunuz.

O yoruma ne kadar sinir oldum. Ne bencil anneler var, insanlar bir yakınını kaybetmiş hala en öncelikli ben ve çocuğum olmalı derdindeler

Gitmezdim. Çocuğu bırakacak yerim yoksa mecbur böyle olacak. Zaten bu kişi çocukluları gözden çıkarmıştır bu şekilde davet ettiyse. Pek dr alınmaz duruma.

Birde kizlar bakacak biri varsa 1-2 saat cocugu birakip bi yerde cay kahve icmek o kadar iyi geliyorki. Bu mevlut birde.. yani cocuga surekli yapma etme denilecegine sakin sakin gidip gelmek varkdn diretmenin mantigi nedir😏 azda babalari bakabilir, evdeyse tabii

Tmm da

Lafın gelişi 5 dk demiştir saatlercede sürmüyor bol yemek ve dedikodu kısmı çok doğru bence en fazla 1 saat kuran yada Mevlüt okunsa ki yasin 10 dakikada biter 3,4 saat yeme içme ve dedikodu sürüyor .
Konuyu yengeniz adına mı açtınız çünkü bildiğim kadarıyla siz bekarsınız, kaldı ki herşeyi bir kenara bırakalım şahsen 0-6 yaş çocuğu bu mevsimde çoğunluğu orta yaşlı kadınların olduğu ve taş çatlasın 20 metrekare bir oturma odasında sus, otur diyerek sıkmayı istememek bir yana, gribidir, nezlesidir, mikrobik ishalidir kol gezerken hapşıran teyzelerinin arasına sokmazdım.

Hanımlar sizde her ne kadar konu Mevlid olsa da rica edeceğim dini yorumlar yazmayınız, konu gidip gitmemek çünkü.

E herkes çocuğuna sahip çıkıyorsa ortada bağıran çağıran Hoca Kuran okurken yan odada küfreden çocukları kim doğurdu?
Siz bireysel olarak çocuğunuza sahip çıkıyor olabilirsiniz. Ama geriden feci bir şekilde arsız, laftan sözden anlamayan, b.kunda boncuk bulunmuşçasına şımartılmış premsesler premsler geliyor.
Her yerdeler. Metroda, otobüste, parkta, restoranda, her yerde.
Bari mevlit ve düğünleri salsınlar.
Siz kendi çocuğunuzu düşünerek yorum yapıyorsunuz. Eminim farklı yetiştirmişsinizdir. Ancak daha 1 ay önce tebarekeye gittiğimizde çocuğun biri salon kapısının önünde açtı telefondan bir rap şarkısı bağır çağır dinliyor. Anası onu aldı elinden iki dakika sonra çocuk bu sefer bulmuş bir yastık top yapmış oynuyor.
Bu çocuk gelmesin efendim. Kimse bu çocuğu istemek zorunda deği
l.

Benim çocuğum yok yani henüz. Benim fikrim beni bağlar.

Ben de Mevlüdün çocuklar için uygun bir ortam olduğunu düşünmüyorum, sıkılırlar çünkü. Ne yapacaklar? Oyun oynasalar olmaz, konuşsalar olmaz gürültü olacak çünkü, susup otursalar çocukların anlayacağı bir ortam değil.
Çocuk getirmeyin derken kötü niyetli ve düşüncesizlikle söylediklerini sanmıyorum yani, çocukların getirilmesinin hoş olmadığı bir ortam konusunda hemfikirizdir bence, misafirlik değil sonuçta.

Back
X