:))))
İstenmeyen dur duraktan anlayan ve çocuklarının peşinde pervane olan anneler değil, hepimiz kendi kişiliğimize yetiştirdiğimiz çocuğa göre cevap veriyoruz, ki kızım laf dinleyen bir çocuktu, düğüne de gittim, toplu taşımaya da bindim ama çocuk yanımda sessizce otururdu, bir de ne yaparsanız yapın durmayan çocuklar var, misal annemin bir arkadaşının ele avuca sığmaz 2 oğlu vardı, Allah sizi inandırsın buzdolabı tepesine dahi tırmanırlar, dolapların tepesinden yatakların üstlerine zıplarlar girilmedik yer oda bırakmazlar, bize her geldiklerinde evin her bir metrekaresini savaş alanına çevirirlerdi, ki yani onlar çocukken bizde çocuktuk aynı yaşlardaydık, annem arkadaşını çok sevdiği için hatır gönül uğruna katlanırdı ama onlar gidince yaka silkerdi çünkü evin savaş alanına döndüğü yetmez oynarken küçük kardeşimin canını da yakarlardı.
Şimdi böyle 3 tane çocuğun mevlidde bir araya geldiğini düşünün, bu tip çocukları ayrı odada tutamıyorsunuz durmuyorlar, her çocuk sizlerin bildiği gibi değil, önceki mesajımda da yazdım, hadi çocukların hepsi söz dinleyen çocuklar olsun ben bu mevsimde hastalıklar kol gezerken kapalı bir oda içinde oturan bir sürü teyzenin arasına sokmam küçük çocuğu, ki şu sıra havaların dengesi şaştığından kimi duyduysam ya çok afedersiniz mikrobik ishal, grip ya da nezle, kocaman teyzeler hapşıracak el kadar bebeler mikrop kapacak.
Ayrıca konu sahibesi detay vermemiş, çağıran kadının evi küçük olabilir ya da gelenlerden bazı teyzelerin kafası çocuk sesi kaldırmıyordur, çocuktur bunlar böyle ortamlarda sıkılıyorlar, ben kendimden biliyorum bizim aile apartmanıydı, ayda bir mutlaka dedemlerde dua okunurdu, e haliyle annemde çıkardı tabii mecburen ben ve kardeşimde, annemin yanında uslu uslu oturmaktansa yaşıtlarımla bahçede oynamayı isterdim, mahallenin teyzeleri konuşunca yüzümüze bakıp cık cık yapardı çünkü.