Gidermiydiniz?

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Alınmanıza gerek yok mevlütte çocuk yapma demekten anlamıyor bırakçak kimseniz yoksa gitmeyin varsa bırakın tek gidin...

Çok teşekkür ederim. Keşke hepimiz sizin gibi fikirlerimizi güzelce karşıdakini de kırmadan dile getirebilsek. Ee Mune olmak bunu gerektiriyor sanırım. 😊
Rica ederim, ben hem zamanında dualarda cık cıklayan teyzeler sebebiyle bıcır bıcır konuşamayan haliyle sıkılan çocuk kısmını dillendirmiş olayım, hem bir anne gözüyle yazayım istedim, genel olarak ev sahibi çocukları istemese kırılmam, ki konuda da geçmiş bazı yemekli düğünlerde de çocuklar istenmiyor, bir akrabamızın düğünü teknede yapıldı yemekli, o zaman 12 yaşındayım annem götürmüyor diye mutlu olmuştum çünkü annem kesin rahat duralım diye kaş göz yapardı, şimdi bazı çocuklar yapma demekten bile anlamıyor ama valla bizim zamanımızda annem şöyle bir baksa siniyorduk köşeye, oyunun haylazlığın en güzel anı hiç oluyordu annemin bakışları yüzünden zira eskiden kollarını birbirine bağlayıp annesinin yanında oturmayan çocukları teyzeler kınıyor, annesini ayıplıyordu, annem bizi mum gibi yetiştirdi, ben biraz yaramaz mumdum ama anlattığım o 2 çocuk benden beterdi valla :))))

Yorumlar komik gerçekten falan yazmışsınız. Farklı düşünebiliriz herkes aynı düşünse hayat çekilmez olurdu. Bir fikre komik demek ne kadar doğru size göre?
Saygısızlık değil insan her şeyi doğru bulmak zorunda değil ciddi karşılamak zorunda da değil. Herkes aynı düşünmek zorunda değilse o zaman bırakın bende sizden farklı düşüneyim

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Sevdiğim saydığım biriyse ve çocuğumu da bırakacak yerim varsa götürmem. Ama hoşlanmadığım soğuk durduğum biriyse gitmezdim.

O zamanda cagirmadi diye alinirsiniz buna bile alinmissiniz. Alınacak yer ariyorsunuz bence ne var canım bunda.
Konuyu yengeniz adına mı açtınız çünkü bildiğim kadarıyla siz bekarsınız, kaldı ki herşeyi bir kenara bırakalım şahsen 0-6 yaş çocuğu bu mevsimde çoğunluğu orta yaşlı kadınların olduğu ve taş çatlasın 20 metrekare bir oturma odasında sus, otur diyerek sıkmayı istememek bir yana, gribidir, nezlesidir, mikrobik ishalidir kol gezerken hapşıran teyzelerinin arasına sokmazdım.

Hanımlar sizde her ne kadar konu Mevlid olsa da rica edeceğim dini yorumlar yazmayınız, konu gidip gitmemek çünkü.
Evet ben bekarım arkadaşım adına açtım bu konuyu ona söylendi ben bozuldum tabi ki çocuksuz gidilir öyle yerlere ama şart koşar gibi çocuğunu almadan gel demek bana ayıp geldi.

Ne gurur yapmışsınız az empati yapın arkadaşlar. Gelmeyi isterim ama çocuğumu bırakabilceğim bir yer yok hayırlı olsun arkadaşım deyip geçmek bu kadar mı zor. Bu zamana kadar gittiğim her mevlütte şahit olduğum içerde kuran okunurken çocuk anaları mutfağa yanaşır ben çocuğu doyurayım der ve istisnasız 10 çocuktan 2 si o ayranı halıya boca eder. Bunu anne neden yapar çocuğu önden doyuracak sonra çocuğu diğerlerinin yanına dalacak kendi rahat rahat okuntu bitince hem yiyip içcek hem dedikodu yapcak.Hayır zaten mevlüt okunurken mutfakta çocuk doyuruyonuz niye geliyonuz

Evet ben bekarım arkadaşım adına açtım bu konuyu ona söylendi ben bozuldum tabi ki çocuksuz gidilir öyle yerlere ama şart koşar gibi çocuğunu almadan gel demek bana ayıp geldi.
Yine de işin iç yüzünü bilmeden bozulmayın bence çünkü davet edilen tek çocuklu arkadaşınız değildir, başka çocuklu kadınlarda gidecektir, belki gelecek olanların arasında çocuğu hiç durmayan, o durmayan çocuklarına dur demeyen anneler vardır kadın mecburen birkaç ele avuca sığmaz çocuk yüzünden kimse çocuklarını getirmesin demiştir, Ayşe'ye çocuklarını getirme, Fatma'ya getir derse onunkiler çocuk da benimkiler değil mi denir, ki o tip toplantılarda daha çok yaşları 60 üzeri insanlar oluyor ve çocuklara söylenip duruyorlar, biz çocuklarımızı böyle yetiştirmedik, yeni nesil şımarık diye bir başlıyorlar, çocuğu uslu anneler bile alınıyor, o yüzden gerek yok bence, ya kişisel almayıp gönül koymadan çocuklar bırakılıp gidilir veya kusura bakmayın ben çocukları bırakamam Allah kabul etsin denip davete icabet edemeyeceği kibarca belirtilir.

Ne gurur yapmışsınız az empati yapın arkadaşlar. Gelmeyi isterim ama çocuğumu bırakabilceğim bir yer yok hayırlı olsun arkadaşım deyip geçmek bu kadar mı zor. Bu zamana kadar gittiğim her mevlütte şahit olduğum içerde kuran okunurken çocuk anaları mutfağa yanaşır ben çocuğu doyurayım der ve istisnasız 10 çocuktan 2 si o ayranı halıya boca eder. Bunu anne neden yapar çocuğu önden doyuracak sonra çocuğu diğerlerinin yanına dalacak kendi rahat rahat okuntu bitince hem yiyip içcek hem dedikodu yapcak.Hayır zaten mevlüt okunurken mutfakta çocuk doyuruyonuz niye geliyonuz

Vallahi bravo benimde en illet oldugum konudur bu.

Bizim mevlidde mutfakta değil, mevlit okunduğu sırada salonun ortasında doyurmaya karar verdi bir kadın çocuğunu. :))
Sonra aynen dediğiniz gibi ayranı boca ettiler beraber :KK70:
Of ne dertliymişim yaza yaza doyamadım :KK53:

Cocuklar mevlid okunurken oyun oynuyor, tabi o sirada oyuncak kapma savaslari aglamalar, cocuklarin annesi ne oturabiliyor ne kuran dinleyebiliyor. Kargasa oluyor. Cocuklari birakacak yeriniz varsa birakip yarim saat ugrayiverin, yoksa kusura bakma der sonra hediyesini verirsiniz

Ben bebek mevludu ise kıs mevisimi kapidayken bebege mikrop tasinmamasi icinde soylendigini dusundum
Bence gidilebilir yada kibarca belirtilmeli

Gayet yerinde bir istek.Mevlütlerdeki çocuk curcunasi,duayı bırakıp çocuğun peşinden elinde tabakla koşan anne profili,başka odada çocuğu ayağında sallayan bir tip....kabus gibi😩ben de anneyim.Bu durumda çocuğumu bırakabileceğim biri varsa bırakırım,yoksa gitmem.Herkese ayar verme çabanızdan vazgeçin artık arkadaşlar 💆

Bırakacak yer olmadığı için gidemeyeni anlarım ama, çocuğunu 2 saat bırakmayı bile hakaret sayan, çocuğu her ortama sürükleyip, hem çocuğu hem ortamdaki herkesi rahatsız eden kadınlar zaten gelmesin milletin özel gününe. Kimse yokluklarından kahrolmaz. Hatta çocukla gelmesindense, iyi ki gelmedi dedirtirler millete.

Back
X