Gidilmeyen düğün

Onun ayırdığını mı düşünüyorlar. Eşinin imkanı yok muydu hiç keşke düğün yapılsaydı en azından içinde kalmazdı kuzeninin. İyi yapmış kuzenin boşuna vicdan yapmasın
İşte eşinin imkanı yoktu ama ailesinin vardı çünkü maddi durumları çok iyiydi sırf 2. Kez aynı masrafa girmemek için yapmadılar

İşte eşinin imkanı yoktu ama ailesinin vardı çünkü maddi durumları çok iyiydi sırf 2. Kez aynı masrafa girmemek için yapmadılar
ya iyi de bu çok normal değil mi?
ailenin diyelim 900 bin parası var. 3 çocuğu. İlkine 300 bin masrafını yapmıştır.
diğeri de diğer iki kardeşe işte.
ilki boşandı diye obur kardeşinin hakkını ona verecek değiller bence.

boşanan adam tekrar evleniyorsa şartlarını kendi oluşturmak zorundadır bana göre. Hatta ilk evliliğinde de böyle olmalıdır bana göre de neyse.

kuzen esin yalan söylemesi yüzünden çok haklı.
yalan yere yemin eden, arkadan iş çeviren insandan nefret ederim. Yerinde olsam da düğüne asla gitmem. Onlara değil kocama kizdigimdan

Cidden adamin ikinci esiymis. Sizin kuzenin istenmeme sebebi ne? Evliyken mi tanistilar bosanma asamasinda falan?
Yok alakası yok, kaynanası ablasının kızını almak istemiş hep, oğluda istememiş dışardan biriyle evlnmiş anlasamayp ayrılmıslar,. Annesi de bu defa teyzenin kızıyla evlencen diye çok baskı yapmış eşide hiç istememiş, oğlunu cezalandırmak istiyor aklı sıra

Kusura bakmayın ama kuzeniniz sonuna kadar haksız. Bana yapılmadı onlara yapıldı triplerini çok çirkin bulurum, kuzeninizi aile en başından beri istememiş, niye yapsınlar. Oğullarının ilk evliliğinde yapmışlardır, sırada başka çocuklar vardır. İkinci kere ailesinin istemediği biriyle evlenecek sorumluluğu alan adam düğününü ailem yapsın beklentisine giremez.beni istemeyen insanların düğünlerine gitmezdim ama yanlış anlamadıysam kayınpeder çift olarak gelin demiş oğluna . bu durumda gitmesi gerekirdi. İş işten geçmiş ama madem bu kadar aşık olarak istenmediği bir aileye gelin gitmeyi göze almış kuzeniniz, bu evliliği de bu şekilde sürdürmeyi kabul etmiş demektir. Hiç inatlaşmasın, eşinin ailesiyle görüşmesine de müdahale etmesin, aksi takdirde evliliğin sonu yakın gözüküyor.

Tamamını okuyamadım çok uzun ama ailesiyle görüşmesine engel olmasın. Öyle şey mi olur.

kesinlikle gitmem ve zerre vicdan azabı duymam. yorumların çoğunda " ailenle görüşmeyeceksin şartı" eleştirilmiş olsa da. ben de aynı durumu yaşadığım için belirteyim ki eşime ailesiyle görüşmeme şartı koyan biriyim. bence insanlar bu noktada adaletli empati yapamıyor. mutluluk ve huzur için bıçak gibi keskin ve sert bir tutum sergilemen gerekip çirkin kararlar alma mecburiyetinde olabilirsin.. şu da bir gerçek ki, eşim beni ailesine karşı savunsaydı, arkamda dursaydı, bana ypılanların hesabını sorup bir dur deseydi yani önce paylasaydı o benim karım deseydi.. ben ona güvenseydim.. böyle çirkin bir şarta ihtiyaç duymayacaktım. ailesine karşı kinim, öfkem ve nefretimi bu şekilde alabilmekten başka çare bulamadım. şimdiye kadar bu konuda bir problem yaşamadık. eşim ailesiyle telefonda ev dışında görüşüyordur muhakkak arama kayıtlarını sildiğini biliyorum ama arama kayıtları ı silmesi bile hassas olduğum konuda özen gösterdiği anlamına geliyor.
kuzeniniz yuvasının mutluluğu için bu kararı almış.. eğer böyle birşartı eşine koymuşsa kendi durumuma benzediği için söylüyorum; tekrar biraraya gelme barışma, görüşme efendim düğün dernek cenaze gibi durumlarda vicdan yapmamalı. çünkü görüşmemek ve silmek hiç birşeylerine katılmamak o insanlşarı tamamen çıkarmak anlamına gelir. kuzeninizin eşi de özellikle böyle günlerde gitmeyerek ( bayram da düğün de vs.) ben yokum siz benim karımı saymazsanız ben de sizi saymam diyebilmeli.

Daha dügün yeni oldu, eşi bu bilgilere nasil ulaşti? Ve gidip niye "baak babam kardeşime ev alip, eşine 15 bilezik takti" diye eşine anlatsin?

Bana konu pek inandirici gelmedi.
Neden inandırıcı gelmesin, ayrıntılara takılmadan yazdık, enişteyle tartıştı bu zamana kadar hep yalan söyledim bu defa dürüst ol diye eşide her şeyi söyledi, oraya gidince yapılanları görürsğn benimle kavga edersin olan düğğne olur diye söylemedim sana dedi, başkasından duyacagına benden duysa sonra yine kavga etmeyelim diye anlattı herseyi

kesinlikle gitmem ve zerre vicdan azabı duymam. yorumların çoğunda " ailenle görüşmeyeceksin şartı" eleştirilmiş olsa da. ben de aynı durumu yaşadığım için belirteyim ki eşime ailesiyle görüşmeme şartı koyan biriyim. bence insanlar bu noktada adaletli empati yapamıyor. mutluluk ve huzur için bıçak gibi keskin ve sert bir tutum sergilemen gerekip çirkin kararlar alma mecburiyetinde olabilirsin.. şu da bir gerçek ki, eşim beni ailesine karşı savunsaydı, arkamda dursaydı, bana ypılanların hesabını sorup bir dur deseydi yani önce paylasaydı o benim karım deseydi.. ben ona güvenseydim.. böyle çirkin bir şarta ihtiyaç duymayacaktım. ailesine karşı kinim, öfkem ve nefretimi bu şekilde alabilmekten başka çare bulamadım. şimdiye kadar bu konuda bir problem yaşamadık. eşim ailesiyle telefonda ev dışında görüşüyordur muhakkak arama kayıtlarını sildiğini biliyorum ama arama kayıtları ı silmesi bile hassas olduğum konuda özen gösterdiği anlamına geliyor.
kuzeniniz yuvasının mutluluğu için bu kararı almış.. eğer böyle birşartı eşine koymuşsa kendi durumuma benzediği için söylüyorum; tekrar biraraya gelme barışma, görüşme efendim düğün dernek cenaze gibi durumlarda vicdan yapmamalı. çünkü görüşmemek ve silmek hiç birşeylerine katılmamak o insanlşarı tamamen çıkarmak anlamına gelir. kuzeninizin eşi de özellikle böyle günlerde gitmeyerek ( bayram da düğün de vs.) ben yokum siz benim karımı saymazsanız ben de sizi saymam diyebilmeli.
Gercekten anlatmak istediğimizi en ince ayrıntısına kadar anlattınız, hiç kimse keyfi ailesiyle görüşmemek istemez ama Karsısında adam gibi es olmazsa ailesine karsı savunmazsa eşini ezdirirse , eşinin dedikodusunu çıkarırsa, en ufak bir kavgada oğlum seni bidaha evlendiririrö diye iyice ortalığı karıstırırlarsa, her şeyi ilke yaptık 2. Te daha ne yapalım diye hiç bişey yapmazlarsa, işsiz güçsüz kaybına herşeyi yapıp gözüne sokaklarsa daha neler neler, kocada hiç bir zaman eşini savunmazsa hep ailesine karsı ezdirirse eşide bu konuda şart koyar diye düşünüyorum tek suçlu olarak ben enişteyi göüyorum, kuzenime geldi ailemle konusmuycam dedi ama tabi dışarda konuşuyordu , sonra ailesine gidiote beni zeynep konusturmuyor diye ailesini eşine karşı doldurusa tek çare ya ayrılmak kalıyor ya da savunmayacaksa eşini aileayle görüşmemyecek belli süre kuzenmde böyle düşünğyor inanın her şey yuvası için

Kuzen barışmak la hata yapmış. Aile istemiyor eşi de saymıyor. İstenilmedigi yerde durması yanlış. Ailenle görüşme demesi de yanlış eninde sonunda görüşecek.

Kuzen en bastan hata yapmis. Boyle sorunlu bi ailenin ogluyla evlenmemesi gerekirdi. Ha evlendi ama ailenle gorusmeyeceksin diye sart kosmasi yanlis. Esinin bu dunyadaki varlik sebebi ailesi( anne baba kardesleri). Ha huzursuz huysuz aile ise karsisindakiler kendi gorusmesin olsun bitsin.
Dugune gidip gitmemek mevzusu goreceli.kuzeninuz dugune gidecek diyelim ama eline koluna hic taki takmiycak ki millet de gorsun nasil ayrim yaptiklarini bu kizcagiza bi teneke bile takmadiklarini.
Bi de asil sorunu kuzeninizin ailesi yapmasi gerekirken damatin ailesinin boyle olmasi cok tuhaf. Ne de olsa herkes herkesin ilki olmak ister.

Back
X