Gidiyorum Bütün Aşklar Yüreğimde

Evlilik böyle birşey demekki
çok seviyorum senin için ölüyorum ... gel evlenelim
artık sevmiyorum ... hadi boşanalım
bukadar basit yani
herkesin başına gelebilir
kimse ah çok üzüldüm kahroldum diye düşünmesin bence
dediğim gibi herkesin başına gelebilecek bir olay
gözümüzde büyütümüz aşkımız, kalbımızın kahramanı dediğimiz eşimiz çıkıp birgün böyle bişey diyebilir işte
ama şaşmamak lazım
erkek işte
artık sevmiyorumda der, başka birini seviyorumda der
bu işin bahanesi olamaz
bence kayinvaldeni suçlamaktan vazgeçmelisin
eşin adam gibi adam olsaydı annesinin ağzına bakarak böyle bişeyi söylemezdi
annesi sadece bahanesi olabilir
içinden böyle bişey geçmezse bir yolunu bulur yuvasını kurtarırdı bence
hiç bişey yapamasa ayrı eve çıkartırdı seni ama yine ayrılmazdı
içinde varmış belkide uzun zamandır yapmak isteyipde yapamadığı bişeydi
fırsat bu fırsat dedi
hata daha kolay olsun diye sendne önce ailene haber verdi
amann
neyse ne arkadaşım boşver
arkana bakma
kendi hayatını kur dimdik ayakta dur
mesleğinde varmış ne güzel
kimseye hesap vermek zoruna değilsin bitti de geç
Allah'tan çocuk yok ozaman şuan bukadar kolay toplanamazdın emin ol
yat kalk Allah'a şükür et tam zamanında göstermiş sana gerçekleri

uzun süre aynı evde iki yabancı olabilmenin verdiği rahatlıkmıdır anlamıyorum bende..
öyle sanki boşanan biz değilizde iki arkadaşız gibi bunu nasıl yapcan sonra yap bilmem ne çok ruhsuz sakin konuşmalar yapıyor..
bilmiyorum bana sevmediğini göstermek için mi yapıyor anlamadım..
ona göre biz ayrılıcaktık ve ben sadece giyeceklerimi alır giderim sanıyordu.. bense eşyalarımı toplamak için 5 gün fazlandan kalmaya karar verip her bir ayrıntıyı toplayınca şaşırdı..
sanki evdeki buzdolabını istiyorum yahu :))
yazıcı benim en çok netten bulduğum çalışma şeylerini falan yazdırdığım şey ve bana lazım birşey yani.. ve benim için almışız..
kendisi kırk yılda bir resim taratmak için kullanıyor..
ama yediremedi herhalde diyorum ya öylecene çekip gideceğim sandı.. şok oluyor eşyalarımı toparladıkça..
kitap rafı boşaldı kitaplarımı çıkartınca
tarihi olanları bana bıraksana sen nasılsa okumuyorsun falan diye..
yani bu evde görünmeyen ama benim yaşadığımı ifade eden bir çok şey eksiliyor ve o şaşırıyor budamı gidecek senle beraber diye..

kitap rafı boşaldı kitaplarımı çıkartınca
tarihi olanları bana bıraksana sen nasılsa okumuyorsun falan diye..
.

Adama oyun sanıyor henüz idrak edememiş.
Annesi "aman oğlum kuzum oğlum bu punchshe gidince ben sana ne mamalar yapıcam nerelere gezmelere götürücem "demiş .. O da gitmeni ama sessiz ezik gitmeni bekliyor. Ne kitaplarını al ne de yatağını yorganını evi öyle bırak git hediye et istiyor.
Tarihe ilgisi mi varmış ahh ne güzel .. hayatımda bu kadar cıvık bir erkek görmedim.
bu ne böyle kadın evi terkediyor kaparsın çeneni geçersin köşeye

Allah yardımcınız olsun pişman olacaktır ama çok geç boşanma kararı aldıktan sonra hiç konuşulmadı mı biz ne yapıyoruz diye yada eşinizin hiçmi pişman olduğuna dair hareketleri gözlenmedi.

Kimsenin ahı kimsede kalmaz.Kızları yok mu bu ailenin edene eden bulunur Allaha sığının sadece o herşeyin en güzelini biliyor adaleti tam zamanında tecelli ediyor biraz sabır,sanmasınlar bu film burda biter..

Bu film burada bitsin istiyorum bu adamla hayatıma devam edip yaptığı saygıszlıkları parmakla sayıp onu düzeltmeye çalışacağıma bu adam hayatımdan çıksın gitsin..
ahım yerde kalırmı bilmem..
bu dünyada olmazsa öbür dünyada çıkar karşılarına elbet..
valla hiiiç kafası çark edip te ben ne yaptım pişmanım diye gelmesin 3-5 ay sonra..
bu hafta yaşadığım acıyı hüsranı ben bilirim
bence pişmanda olmasın.. dahada onunla hayatımın paylaşmak istediğim bir anı yok.

Adama bak be, sankı bosanan o degıl.
ıkı tane kıtabın derdıne dusmus.
Yazık, ne kadar ezık bır ınsanmıs.
Ne kadar ıtıcı bır adammıs.

Şok üstüne şok yaşıyorum.
Gerçekten söyleyebilecek bir şey bulamıyorum.
Bir an önce şu toplanma işin bitsin ve o evden arkana bakmadan çık git bebeğim...

Film tabiki sizle devam etmesin kötü bir film oynanır çünkü .Akıllı bir kayınvalide derki oğlum anlaşamıyoruz evinizi ayırın beni görmek istediğinde gelir görürsün sen yuvanı bozma ama biz insanlar hırslarımıza yeniliyoruz maalesef

Ahınız tabiki kalmaz onların hesabı varsa Allahında bir hesabı var ..

dedim ya cuma gününe kadar elim mahkum burdayım
babam cuma dönüyor eve
beni terminalden arabayla alacak
eşyalarımı öyle orda burda taşımakla uğraşamam
cumaya kadar yüzünü göreceğim malesef ki...
ama çoğu gitti azı kaldı işte bugün salı bugünde akşam oldu pazar günü nasıl geçecek 5 gün dedim 2 si gitti bile
bu akşam ferihayı izler oyalanırım yarın hürremi..
yarın dışarı çıkıcam zaten kütüphaneye okuduğum kitabı bırakmak bahanesiyle hava alırım gezer dolaşırım eve geldiğimde akşam olmuş..

hani bir söz vardır ya ben adamı ayrılırken tanırım ( seren serengil söylüyor )
hakkaten doğru bişey söylemiş..
gider ayak 3ün 5 in hesabını tutuyor..
diyorum bunlar kargoyla gönderilcek.. ben diyo 1 kutu sanmıştım kargoyla gidecek olan..
bende dedim en sonunda gezmeye gitmiyorum 1 kutu hediye göndermiycen dedim..
ben burda yaşıyordum ayrılıyoruz bana ait eşyaları göndedreceksin
3 kişiden 1 i taşınıyo bu evden dedim dua et eşyaların 3 te birini alıp gitmiyorum dedim.

Son düzenleme:
Çok üzgünüm, konuyu açdığın günden beri izliyorum. Şu anki gücünü, hırpalanmışlığını, öfkeni hissediyorum. Bir yıl önce yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önündn geçti. İçimdeki yaraya tuz basıldı. Bilmiyorum ki ne desem sana. O evden çıkana kadar onun önünde sakın ağlama. Sonra doya doya ağla, acını yaşa. Ama ona gösterme acını. Yalnız değilsin yanındayız. İsterdim ki kimse yaşamasın bunları....

sende mi boşandın??

sende mi boşandın??

Bir yıl oldu. Ve herşeyi sıfırladım. Evimden, ailemden çok uzaklarda yalnız başıma yeni bir hayat kurdum. Ne eşyalarımı toplarken, ne de o evden ayrılırken ağladığımı göstermedim. Ne zamanki kendi evime geldimi o zaman acımı doya doya yaşadım, doya doya ağladım. Annem bile beni ağlarken görmedi. Göstermeyeceğim kiseye dedim ve göstermedim.

Kocanın bu yaptıklarına inanamıyorum.
Allahım ya nasıl bu kadar basit olabilir bir adamın düşünceleri.
Yuvası yıkılmış umrunda değil!
Ama eşyalar söz konusu olunca içi buruklaşıyor.
Pes yani pes!

üzülme sakın dimdik dur ayakta..
dünyanın sonu değilya canım herkesin basına gelebıleck seyler bunlar..
dunyada oldugumuz sürece bır sekılde nefes alıcaz işte öyle yada boyle..
elımızde bır cızık olsa sankı canımız orda sanıyoruzya o misal suan ayrıldıgın ıcın dünya evlilik ekseninde dönüyor sanıyorsun ama oyle değıl daha sonra acın gececek hersey normal olcak inş.

Geçecek demeyi çok isterdim, burukluk kalıyor her zaman. Ama güçleniyor insan, sadece güvenini yitiriyor. Bilmiyorum sadece bana mahsus mu ama artık kimseye güvenemiyorum ben, kiminle yakınlaşacak olsam hemen kaçıyorum. Kimseyi istemiyorum hayatımda. Çok kırıldım, bir daha kırılacak gücüm kalmadı. Senin daha yaşın küçük, iki yılını vermişsin, elbette kırıldın ama en azından kaybolan bir daha gerçekleşmesi imkansız hayallerin yok. Daha yaşayacak çok güzel günlerin var. Bunun için vaktin var, yaşın müsait. Daha fazla zaman kaybetme. Çalış, kariyer yap ve seni hak eden birini al hayatına. Ama önce acını yaşa, içini boşalt, nefretini at ki içinden hafifle. Ancak böyle mutlu olabilirsin.

canım o evi terk edeceğin gün sabahtan kuaföre git.
saçın fön çektir makyajını yaptır.
öyle bir gidişin olsun ki sanki düğüne gider gibi...

daha güzel bir hayata güzel bir şekilde adım at.

sabah evden kuaför için çıkacağını söyleme bile..

o kadar soğuk kanlı ol ki.. tıpkı onun sevmiyorum artık dediği gibi...

İşte budur!
Kesinlikle yap bunu puncshecim.
Bayram seyran gibi güle oynaya süslenip çık o evden.

İçin kan ağlasa bile ona hiçbişey gösteme, tam tersine gitmek için ne kadar heyecanlı, mutlu olduğunu hissettir. Evet o evden ayrılacağın gün kuaföre git saçlarını yaptır, full makyajla çık oradan. Hayata dönüyorsun, seni hak etmeyen birini arkanda bırakıp hayata dönüyosun ve asla arkana bakma. Önüne bak ki önündeki engellerde takılma.

Nefretimi nasıl atacağımı bilmiyorum
hani çok yersiniz karnınıza bi ağırlık çöker ya..
içimde hazmedemediğim bişeyler var
gider ayak evdeki bütün eşyaları kırıp döküp öylemi gitsem diyorum oh olsun bana almadınız ama mecbur alacaksınız şimdi diye..
sonra diyorum yakışmaz bana benden sonra hem bahane olup yepyeni eşyalarla oturcaklar..
gitgide bir nefret büyütüyorum ama bu saf sevgimin yok olarak dönüştüğü bir nefret değil!
onun ailesine karşı
2 abisiylede konuştum.. herzaman derler babası gibiyiz.. bilmem ne bi babalık bile yapmadılar.. allahı var ablalarını severim 2 sinede bi kötülük gelsin istemem.. ama büyük abisinin kızı var ortancanın kızı olacak.. onlarada bişey olmasını istemiyorum açıkçası.. yaşaması zor bir acı allah düşmanıma vermesin derler ya o cinsten birisi bunu yaşayıp mutlu olabilecek başka bir kadın olmamalı bence!!
kayınvalide dahi olsa.. hemcinsimiz yahu..
iki abisinede bazen beddua etmek istiyorum diyemediler ki senin annense bizimde annemiz dönüşümlü bari kalsın en azından az görüşmüş olurlar belki düzelir yuvanız
yada 2 buçuk yıldır sizinle kalıyor evlenmeden öncede sen annemle kaldın.. oğlum evlisin artık yuvanı yıkma.. 1-2 yılda bizlerde kalsın ozamana kim öle kim kala..
öyle bile katlanırdım düşünsenize 2 yıl büyükte
2 yıl ortancada kalsa
bana sıra 4 yıl sonra gelir..
ben 4 yılda evimn düzenini 44 kez oturturdum..
kocamıda anacılıktan bana bağlardım yuvamında başını tutardım..
4 yıl sonra geldiğinde evin hanımı değil misafiri olrak gelirdi 1-2 yıllığına..

neyse bunlar farazi hesaplamalar..
ah etmiyorum.. yinede.. allah onlara hidayet versin allah ıslah etsin..
Hacca gitmişler ama kul hakkına girmemeyi öğrenememişler..
kul hakkı sadece maddi şeyler değildir..
elimden paramı alsalar bukadar zoruma gitmezdi..
benim elimden alınan da benim hakkımdı onca şeyi yok sayabildiysem eğer..
ve bunca şey için yine hiç kimseye kızmıyorum
eşime kızıyorum!
abi ne kadar benim annemse sizinde anneniz anlaşamadılar bir orta yol bulalım.. böyle giderse biz boşancaz az uzaklaştıralım ikisini diyemedi..
yada anneyle karşılıklı daire tutalım ikiside mutlu olsun ben annemden uzağa gitmem ama böyle ikisi arasında kalarak hem hasta oluyorum hem huzurum bozuluyor diyemedi...
Yazık ki böyle aciz bir insanı gözümde devleştirmişim işte ben.
çünkü beni herkes bilir birisini aciz durumda bırakmam.. kayınvalideme zulm edecek bir insandeğilim..
kafamdan şunu bile geçirdim yahu
eşim ayrı karşılıklı daire tutacaktı ya hani 1-2 ay öncesine kadar..
işte ozaman dedim ki çok masraf olacak zaten kaynanaya temizlikçide çağıracaklar kendi işini yapamaz diye gider yaparım diyodum küslükde olmaz hem diyodum belki o görüşmek istemez ama olsun giderdim yüzsüzlük edip haftada bir yapardım işini gücüm yettiğince..
hasta olursa herkesden iyi ben bakarım diyordum çünkü sevmesek bile birbirimizi o eşimi doğurmuştu.. nekadar yüzüme sevmiyorum desede
çozuk yapmayın siz desede..
ayrılcaksanız ayrılın surat çekemem desede..
herşeye rağmen bende vicdan vardı..
çok lüks şeylerde istemiyordum hani tencerede pişirir kapağında yerim diyordum..
o kaynanam onunla bile dalga geçti ayrılırsanız sizin hiçbişeyiniz olmaz dedi.. bende olmasın dedim olmasın malda gözüm yok huzurum olsun yeter mutlu olurum dedim..

ve yine hatırladığım 2 olay var
birinde duyuyorum annesi eşime beni kötülüyor.. eşimde dünyanın en kötüsüde olsa o benim karım ben ayrılmayı düşünmüyorum diyor.. annesi sus pus.. şimdi kayboldu sanki eşimin içine marslı girdi herşeyden bi haber..
sofrada yemek yiyoruz torunu babannesine amcasının yanında saygıszlık ediyor.. amcası kızıyor sonra babannede torunu savunmak için benim lafımı sokuyor ortaya üstelik anlamadığım bir dilde.. ama anladığım bir kelime yetiyor bana
karın!!.. eşim tabakları masadan öyle bir yere fırlatıyor ki!!
küçücük bir velet için evliliğimize bir çentik daha atıyor benim sevgili kayınvalidem ne güzel değil mi??
ve yine bukadar tepkiyle beni savunan eşim bir anda 2 ay öncesinde yok oluyor.
benden daha çok boşanmak istiyor daha çok sebebe sahip.

yo hayır düşündümde sevemem ben bu adamı artık.. olmaz yani..
kendime yakıştıramam..

senin kadar kendini güzel ifade eden birisinin karşısında insan ne diyeceğini bilemiyor. İnan şu son yazdıkların karşısında gözlerim doldu. Neden iyi düşünceli ve güçlü insanlara bunlar yaşatılır ki. Sınırlaını zorlayıp pes ettirmek içinse başardılar. Dek derdi eşini sevmek onunla mutlu olmak isteyen sen, diğer taraftan oğlunu kendine yapıştırmak isteyen kayınvaliden. Artık muludur umarım, kayınvalide oğlu ile bir ömür yaşasın artık. Umarım bundan sonra çok daha mutlu olacaksın, hak eden insanları seveceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…