Gırtlağa kadar borç dayandı bıktım usandımmm

turkuaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
2.475
2
0
Diğer
Arkadaşlar sizden fikirlerinizi almak istiyorum,fisfisfis
Bizim kredi borcumuz var iki ayrı bankaya maalesef,biri evlenmeden önce eşim çekmiş 4 sene vadeli haziran ayında bitecek inşaallah... Ama geçtiğimiz yaz bankaya krediyi ödeyemediğimiz için başka bi bankadan daha kredi çektik ve şuan bunlar dışındada bir sürü borç var,gırtlağa kadar borrrrçççç :(senağlama
Banka kredi borcu aylık sadece 2550 ödüyoruz ve kira bilmem ne bayağı bi çıkıyor bu fiyat
acaba bankadan yeni bi kredi çeksekte haziranda bitecek krediyi kapatsak diğer borçlarıda uzun vadeye yaysak mı biliyorum borcu borçla kapatmak mantıklı değil ama en azından aylık ödeme azalacak ve diğer borçlarıda yavaş yavaş kapatma imkanımız var
Ne diyorsunuz fikir verin lütfen kafayı yemek üzereyim hep borççççç yaaaaaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Allahım yardımcınız olsun inşallah!
Babacım borçla borç kapanmaz der ama inanın bilemem ben doğrusu nedir..
İnşallah biran önce çözersiniz bu durumu..:çok üzgünüm:

borçla borç kapanmazz herkes böle derr.dilerimm herşeyy yolunu alırr.allah yardımcınız olsunn:teselli:

bende senle ayni durumdayim ca nim eger faizi dusuk olacaksa yap derim ben
bizim o imkanimiz yok malesrf banka kredi vermiyor
keske yardimci olabilsem ama malesef kelin merhemi olsa kendi basina surer misali

Allahyardimcin olsun

para konusundan pek anlamam ama bankalar odemelerı aksattıgnız ıcın para vermek ıstemeyebılırler. eger verırlerse borcunuzu yapılandırmak enn mantıklısı gorunuyor

güzel dilekleriniz için hepinize tşk ederim umarım söylediğiniz gibi olur ve biran önce kurtulurum
bitmek bilmiyor yaa

Allah yardimciniz olsun, bilirim borc SIKINTISINI
Bu devirde kim borcsuzki? Bircok kisi böyle canim....üzme kendini Allah baska dertler vermesin...ödersiniz insallah.:Saruboceq:

Acaba bir yakininizdan alip ödesiniz olmazmi?bilmiyorumkismile
Kücük kücük miktarlarda ona geri ödersiniz, bankaya borclanip faizle geri ödemekten iyidir yine.....tabi suan ekmek aslanin agzinda.....herkez kendi yaginla kavruluyor ama yinede bir düsünün.:1hug:

Allah yardimciniz olsun, bilirim borc SIKINTISINI
Bu devirde kim borcsuzki? Bircok kisi böyle canim....üzme kendini Allah baska dertler vermesin...ödersiniz insallah.:Saruboceq:

Acaba bir yakininizdan alip ödesiniz olmazmi?bilmiyorumkismile
Kücük kücük miktarlarda ona geri ödersiniz, bankaya borclanip faizle geri ödemekten iyidir yine.....tabi suan ekmek aslanin agzinda.....herkez kendi yaginla kavruluyor ama yinede bir düsünün.:1hug:

........

Son düzenleme:
Canım yeniden yapılandırma yapılıyor artık biliyorsundur, mevcut borcunu daha uygun faizli ve daha uzun vadelere böldürebiliyorsun.Ben bu şekilde aylık 400 olan kredimin bir tanesini 200'e düşürdüm. Diğer borçlarıma da yaptırdım aynısını, en azından aylık ödediğim miktar azaldı, elime daha çok para kalıyor hiç değilse. Bankanızla bi konuşup bu şekle çevirin en kötü, yeniden kredi çekmektense.

başkasından alma imkanımız yok cnm malesef keşke olsa,böyle olunca işte sinirden çatlıyorum evlenmeden önce k.validem bi senesi kaldı kredinin dedi oysa daha 3 senesi varmış bilsem en azından evlenmez çalışırdım zaman geçrdi azalırdı en azından şimdi krediden başka seçenek yok ya başka çekicez tabi oda verirlerse yada zamanı geçecek faiz üstüne faiz yicez

Yapma ya....cok üzüldüm canim....ne gerek vardi böyle yalana dolana...senin sucun günahin yokken sende ceremesini cekiyorsun...benneyaptımki

Esin bari dürüst davransaydi...

Neyse , olan olmus canim, artik keskeler icin gec.:1hug:

Borc borcla ödenmez dogru, ama suan icinde belki baska bir alternatifiniz yok, o yüzden nasil kolayiniza geliyorsa öyle yapin....Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

caanım
borcu borçla kapatma sakın
biz öyle yaptık dahada battık
seni şu an şöyle rahatlatabilirim
yalnız değilsin
senin gibi birsürü borcu olan
1.5 yıllık evliyim hala bitmediiiii ne zmn biter bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun en baştaa :Saruboceq:
arkadaşlarında dediği gibi borç borçla kapanmaz...
uzun vadeye yayamazmısınız benimde aklıma bu geldi
bi yakınım öyle yapmıştı uzun vadeye yayara biraz haifledi en azından

Arkadaşlar borç boçla tabiki kapanmaz ve daha faizle artar bunu biliyoruz hepimiz ama başka çaresi yoksa ne yapacak?

benim tavsiyem yediden yapılandırmanız çünkü yeniden kredi çektiğinizde faiz oranı daha fazla oluyor (yapılandırmadan fazla) ve kredi masrafı hayat sigortası falan filan

ama yeniden yapılandırmada biraz daha düşük oluyor mutlaka bu yola başvurmanı tavsiye ediyorum

Arkadaşlar borç boçla tabiki kapanmaz ve daha faizle artar bunu biliyoruz hepimiz ama başka çaresi yoksa ne yapacak?

benim tavsiyem yediden yapılandırmanız çünkü yeniden kredi çektiğinizde faiz oranı daha fazla oluyor (yapılandırmadan fazla) ve kredi masrafı hayat sigortası falan filan

ama yeniden yapılandırmada biraz daha düşük oluyor mutlaka bu yola başvurmanı tavsiye ediyorum

Evet canım doğru, faizler daha düşük oluyor ve belli bir oranda indirim de alıyorsun.
Önden bir peşinatı var, onu yatırdıktan sonra (genelde ilk taksit tutarı kadar oluyor aşağı yukarı) yeni taksitlerine geçiyorsun ve diyelim ki onları da ödemeye zorlandın, borcunu 5 defaya kadar yeniden yapılandırma hakkın var. Ben de kesinlikle bunu öneriyorum arkadaşımıza.

Yapılandırma hakkında çok bilgim yok ama ben kredi çekme işine sıcak bakmıyorum, borç kapatmak için... Biz de bunu yaptık daha önce ama vadeyi uzatmaktan başka bi işe yaramadı açıkçası...
Böyle en azından haziranda rahatlayacağını biliyorsun. giderleri kısabildiğin kadar kıs (eğer yapılandırma işi mantıklıysa bişe diyemem tabii ) ve haziranı beklemeye çalış, gerekirse mutfak masraflarını bile kıs, evdeki bakliyatları, annenlerden geliyorsa tarhana vs onları tüket yeni bişe alma.. Biz bir dönem öyle yapmıştık.... Şimdi çok şükür kaç ay daha kendimizi sıkmamız gerektiğini biliyoruz, haziran öyle çok uzak bir zaman da değil... üstelik ikinizinde işi var, biz 15 aylık evliyiz bu süre zarfında da işsizim :((
Allah yardımcın olsun arkadaşım. :1hug:

Banka size direk borç vermiyor, ödeme gücünüze göre borç veriyor, ve istesenizde ödeme gücünüzü aşacak parayı alamıyorsunuz çok özel durumlar hariç. Yani nasıl oluyorda ödeyemeyeceğiniz bir borç yüküne giriyorsunuz? Ayrıca bu kadar çok para aldıysanız elinizde de somut birşeyler olması gerek. Ayda 2500 tl borç ödeniyorsa yazıldığı gibi hatrı sayılır bir şeye gitmiş olmalı bu para diye düşünüyorum. Yapılacak şey, bankaları araştırıp şuan mevcut faizinden daha düşük faizli borç veren bir yeri bulmak, ve ordan daha düşük faizli alınacak krediyle borcu kapamak erken ödemeden ötürü indirim almak şu anki borçlu olunan bankadan.

Öte yandan daha bilimsel bir yaklaşımda izlenebilir, şuan gerçekte ne kadar kar ve zarar ettiğini hesaplayabilirsen, Google da beklenen değer hesaplama işine yarayacak formüllere ulaşabilirsin.

verdiğiniz fikirler için gerçekten teşekkür ederim kızlar,bu arada yapılandırma ile ilgili bilgim yoktu araştırıcam bunu, en mantıklısı yapılandırma sanırım...
Hepinize gerçekten çok çok teşekkür ederim içim birazda olsa rahatladı :)

Yapma ya....cok üzüldüm canim....ne gerek vardi böyle yalana dolana...senin sucun günahin yokken sende ceremesini cekiyorsun...benneyaptımki

Esin bari dürüst davransaydi...

Neyse , olan olmus canim, artik keskeler icin gec.:1hug:

Borc borcla ödenmez dogru, ama suan icinde belki baska bir alternatifiniz yok, o yüzden nasil kolayiniza geliyorsa öyle yapin....Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

aynen canım ceremesini ben çekiyorum hemde fazlasıyla

evleneli iki seneye yakın oldu ve şuana kadar bi kere bu ay ne yapıcaz diye düşünmeden geçirmedim

işe başlayalı zaten beş ay oluyor ama en azından biraz kolayladık,bunada şükür demek lazım
anlattıkça anlatasım geliyor valla moralim bozuluyor,düğünün ertesi günü uçtu altınlarr:kızgın:

bir yakınınız varsa ondan isteyip ona borçlanın derdim ama yok sanırım.
ek işler yapın,gece gündüz çalışın bence.

Arkadaşlar sizden fikirlerinizi almak istiyorum,fisfisfis
Bizim kredi borcumuz var iki ayrı bankaya maalesef,biri evlenmeden önce eşim çekmiş 4 sene vadeli haziran ayında bitecek inşaallah... Ama geçtiğimiz yaz bankaya krediyi ödeyemediğimiz için başka bi bankadan daha kredi çektik ve şuan bunlar dışındada bir sürü borç var,gırtlağa kadar borrrrçççç :(senağlama
Banka kredi borcu aylık sadece 2550 ödüyoruz ve kira bilmem ne bayağı bi çıkıyor bu fiyat
acaba bankadan yeni bi kredi çeksekte haziranda bitecek krediyi kapatsak diğer borçlarıda uzun vadeye yaysak mı biliyorum borcu corçla kapatmak mantıklı değil ama en azından aylık ödeme azalacak ve diğer borçlarıda yavaş yavaş kapatma imkanımız var
Nr diyorsunuz fikir verin lütfen kafayı yemek üzereyim hep borççççç yaaaaaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canim borc ne kötü seydir iyi bilirim. Ancak simdi borc alirsan daha cok borca batacaksiniz biliyorum zor ama yinede hazirana kadar SIKIN disinizi inan bana haziran ayi gelip cattigi zaman cok rahatlayacaksiiz. Yillardir dayanmissin, birkac ay daha dayan. Diger borclari istersen yine uzun vadeli ödeyebilirsin ama bir kredi borcu daha cikarma basina hazir birinden kurtuluyorken.

Back
X