• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gitmedim cephe alındı

Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla size karşı yanlış yapılmış.
Takılar sizde olmalı ve borç isteyecekse görümcen sizden istemeliydi.
Verilip verilmeyeceği kararı size ait olmalıydı.
Hayatta herşey istediğimiz, planladığımız şekilde olamıyor çoğu zaman.
Sıkıntıların üstesinden gelebildiğimiz ölçüde de çözüm üretme yeteneğimiz gelişiyor.
Aslında yaşarken kötü hissettiren sıkıntılardır bizi büyütüp güçlendiren.
Sıkıntıların hayat karşısındaki duruşumuza - + kattıklarını anlayamıyoruz.
Anlayabilsek + lar için teşekkür ederdik belki yaşatanlara. :KK66:
Bu söyleşi benim için anlamlıydı canım. Sevdim seni.
Dilerim hayat yolun güzelliklerle dolu olur. :KK15:
çok teşekkür ederim, sizin hayat yolunuzda güzelliklerle dolu olsun

Gercekten giderdim ama kimseyle yuz goz olmaz takimi takar hayirli olsun der bir kosede otururdum. Dugunde dernekte kusluk olmaz kardesim, butun sulalenin gozunde kotu gelin su an konu sahibi, kocasina herkes onu sordu koca bunaldi. Ev huzurum icin giderdim. Izzetimle de bi kosede otururdum. Gitmezsem de tepkilero goze alirdim. Konu sahibi gitmemis bi de tepki vermesin kimse bana diyo. Siz hangi dunyada yasiyosunuz ya olur mu oyle sey

davet edilmedigim ustune bir de aradigimda acmayan insanlarin dugunune derneğine gitmeyecegim bir dunyada yasiyorum. küs insanlar birbirinin dugunune gitmez. gidilecekse de suclu taraf arar sorar gelin der ozel davet eder. evime bir davetiye bile gelmemis kafama göre nereye gidiyorum ya? kadin hem bana hakaret etsin hem davet etmesin ama ben imajim bozulmasin diye gideyim. zaten onca hakareti yuttuktan sonra gitmedim diye bana trip yapan insanlardadir suc, bende degil.

Davet,dabet diyorsunuz zaten o erkek kardeşini davet etmiştir tutu p onun hanımına özel telefon açıp senide aramızda görmek istiyoruz denmemiştir ki erkek kardeşin devet edilmesi oda dahildir o davete ayrıca bir kardeşe sonra geline davet mi edilirmiş böyle "açmalık mı var yahu ,
konu sahibinin altından dolayı kini var davetiyede bahane edip zaten gelin beni aramadı ,davet eetmedi bahanesiyle gitmemiştir ölünceye kadar yüz yüze bakacağın insana ki bunlar kardeş trip atman, ben küsüm demen saçma bu iş yerindeki pozusiona benzemez evlilikte bunlar geçerli değil et tırnaktan ayrılmaz
davet edilmedigim ustune bir de aradigimda acmayan insanlarin dugunune derneğine gitmeyecegim bir dunyada yasiyorum. küs insanlar birbirinin dugunune gitmez. gidilecekse de suclu taraf arar sorar gelin der ozel davet eder. evime bir davetiye bile gelmemis kafama göre nereye gidiyorum ya? kadin hem bana hakaret etsin hem davet etmesin ama ben imajim bozulmasin diye gideyim. zaten onca hakareti yuttuktan sonra gitmedim diye bana trip yapan insanlardadir suc, bende degil.[/konu sahibinin altından dolayı kini var davetiyede bahane edip zaten gelin beni aramadı ,davet eetmedi bahanesiyle gitmemiştir ölünceye kadar yüz yüze bakacağın insana ki bunlar kardeş trip atman, ben küsüm demen saçma bu iş yerindeki pozusiona benzemez evlilikte bunlar geçerli değil et tırnaktan ayrılmaz
davet edilmedigim ustune bir de aradigimda acmayan insanlarin dugunune derneğine gitmeyecegim bir dunyada yasiyorum. küs insanlar birbirinin dugunune gitmez. gidilecekse de suclu taraf arar sorar gelin der ozel davet eder. evime bir davetiye bile gelmemis kafama göre nereye gidiyorum ya? kadin hem bana hakaret etsin hem davet etmesin ama ben imajim bozulmasin diye gideyim. zaten onca hakareti yuttuktan sonra gitmedim diye bana trip yapan insanlardadir suc, bende degil.[/konu sah

Ne olursa olsun aranızda ne yaşanırsa yaşansın görümceniz için değil eşiniz ve ailesi için gitmeniz gerekirdi. Muhabbet etmeniz gerekmez selam veriri hayırlı olsun dersiniz çekilirsiniz kenara bu etraf için gerekli. Eşiniz oraya yalnız giderek zor durumda kaldı herkes sizi sordu ayrıca ailesi de zor durumda kaldı. Yiğen olayı farklı onun hatrı için orada olmalıydınız. Görümce çağırmasa bile ailesi çağırmıştır. Bizde de oldu o olay teyzemin büyük oğlu küçük kardeşinin düğününe gelmedi. Eşi göndermedi çünkü. Eşi de gelmedi kocasını da göndermedi yani ve gerçekten çok üzücü oldu. 13 yaşındaki kızı tek göndermişler etrafa herkese karşı çok mahcup oldular ne yaşanırsa yaşansın kardeş hatırı için orada olunmalı.

Eşlerin ailesiyle sorun yaşanmasının normal olduğu bir şekilde kanıksanıyor ve ona göre ılımlı tutumlar izleniyor sanırım. Herkesin hayat tecrübesi ve görüşleri farklı tabi ki ben kendi okuyup anladığıma ve sadece konunuza yorum yapacağım, konudaki tavrınıza değil.

1. Düğünde ailenizin ve arkadaşlarınızın taktığı takılar da dahil olmak üzere takılarınız eşiniz ve sizin rızanız alınmadan alınmış, görümcenizin ev kredisine harcanmış. Düğünü de eşiniz yapmış, eşyaları da eşiniz almış.

2. Görümceniz herhangi bir sebeple arkanızdan küfür ya da hakaret içeren ifadeler kullanmış, siz duymuş ve saygısızlık yapmamasını söylemişsiniz, karşılık vermemişsiniz.

3. Düğün için eşiniz de siz de davet almamışsınız, zaten eşiniz de onlara tepkili. Siz düğün için sünnet işleminden sonra, düğünden önce aramışsınız, görümceniz dönmemiş.

4. Düğüne gitmemişsiniz.

Şimdi yani ben siyahı siyah beyazı beyaz bir tablo görüyorum o yüzden çok şaşkınım. Bu koşullarda kim düğüne gidebilir ki? Ben gitmeyi çok istesem de utanır gidemem mesela. Eşime kardeşim küfretse, aradığında açmasa muhtemelen eşime gelme düğüne derim. Tepki gösteren aileme de durum çok açık olduğu için ''saygısızlık'' kelimesini çekinmeden kullanırım.

Dediğim gibi, insanlar bir süre sonra bu gelin-görümce atışmalarını, laf atmalarını, hakaretleri vs normal saymaya başlıyor sanırım. Neler neler oldu ama gittim deniyor mesela, zaten eşin ailesiyle mahalle kavgası türünde ilişkiler içerisinde olmak hiç normal değil ki? Normali kavga edip edip düğünde bayramda gitmek değil yani, normali ayan beyan hiçbir terbiyesizlik yaşanmaması.

Olaya 1 açıdan daha bakmak istiyorum, o görümce ben olsaydım mesela. Küfür etmişim, kardeşimi bile çağırmamışım, altınlarını kendi evime harcatmışım, aramış açmamışım. Çocuğumun sünnet düğününe gelse içimden ve arkadaşlarıma bu ne yüzsüzlük derim herhalde. Gerçekten ama, bu ne yüzsüzlük?

Ya madem esin de sen de gitmemenin doğru karar olduğunu düşünüyorsun e sorun ne yani anlamadim?

Konuyu ilk yazıyorsunuz herkes bir yorum yapiyor sonradan su da vardi, ama bunu da dediler diye diye bambaşka boyuta sokuyorsunuz, madem bu kadar kötüler etikleri lafi konu açacak kadar niye dert edindiniz?

Ve ilk basta bunca fenaliklarina ragmen her istediklerini dediklerini yaptiginizi yazmissiniz sonradan mi gurur yapmak, kendinizi savunmak akliniza geldi? E simdi dank etti diyorsanizda doğru bildiğiniz yolda o kotu dediğiniz insanları takmadan iilerleyecekdiniz bu kadar basit..

Eşlerin ailesiyle sorun yaşanmasının normal olduğu bir şekilde kanıksanıyor ve ona göre ılımlı tutumlar izleniyor sanırım. Herkesin hayat tecrübesi ve görüşleri farklı tabi ki ben kendi okuyup anladığıma ve sadece konunuza yorum yapacağım, konudaki tavrınıza değil.

1. Düğünde ailenizin ve arkadaşlarınızın taktığı takılar da dahil olmak üzere takılarınız eşiniz ve sizin rızanız alınmadan alınmış, görümcenizin ev kredisine harcanmış. Düğünü de eşiniz yapmış, eşyaları da eşiniz almış.

2. Görümceniz herhangi bir sebeple arkanızdan küfür ya da hakaret içeren ifadeler kullanmış, siz duymuş ve saygısızlık yapmamasını söylemişsiniz, karşılık vermemişsiniz.

3. Düğün için eşiniz de siz de davet almamışsınız, zaten eşiniz de onlara tepkili. Siz düğün için sünnet işleminden sonra, düğünden önce aramışsınız, görümceniz dönmemiş.

4. Düğüne gitmemişsiniz.

Şimdi yani ben siyahı siyah beyazı beyaz bir tablo görüyorum o yüzden çok şaşkınım. Bu koşullarda kim düğüne gidebilir ki? Ben gitmeyi çok istesem de utanır gidemem mesela. Eşime kardeşim küfretse, aradığında açmasa muhtemelen eşime gelme düğüne derim. Tepki gösteren aileme de durum çok açık olduğu için ''saygısızlık'' kelimesini çekinmeden kullanırım.

Dediğim gibi, insanlar bir süre sonra bu gelin-görümce atışmalarını, laf atmalarını, hakaretleri vs normal saymaya başlıyor sanırım. Neler neler oldu ama gittim deniyor mesela, zaten eşin ailesiyle mahalle kavgası türünde ilişkiler içerisinde olmak hiç normal değil ki? Normali kavga edip edip düğünde bayramda gitmek değil yani, normali ayan beyan hiçbir terbiyesizlik yaşanmaması.

Olaya 1 açıdan daha bakmak istiyorum, o görümce ben olsaydım mesela. Küfür etmişim, kardeşimi bile çağırmamışım, altınlarını kendi evime harcatmışım, aramış açmamışım. Çocuğumun sünnet düğününe gelse içimden ve arkadaşlarıma bu ne yüzsüzlük derim herhalde. Gerçekten ama, bu ne yüzsüzlük?
konuyu okudum.ilk.sayfalari okudum konu sahibine yuklenilmis konuyla alakali.bisey soylemeyecegim ama genel olarak harika analiz etmissiniz.
ama ben sumu anladim kadinlar GECİNEMİYOR.
ic gudu mudur nedir gelin elti gotumce kayinvalide gecinemiyor.
kus oldugum yere de kimse kusura bakmasin gidemem.kv buyuk diye alttan alamam gorumce eltiyle yanlislari varsa haddini bildirmekten geri duramam.cirkefimdir o kadar.

Davet,dabet diyorsunuz zaten o erkek kardeşini davet etmiştir tutu p onun hanımına özel telefon açıp senide aramızda görmek istiyoruz denmemiştir ki erkek kardeşin devet edilmesi oda dahildir o davete ayrıca bir kardeşe sonra geline davet mi edilirmiş böyle "açmalık mı var yahu ,
konu sahibinin altından dolayı kini var davetiyede bahane edip zaten gelin beni aramadı ,davet eetmedi bahanesiyle gitmemiştir ölünceye kadar yüz yüze bakacağın insana ki bunlar kardeş trip atman, ben küsüm demen saçma bu iş yerindeki pozusiona benzemez evlilikte bunlar geçerli değil et tırnaktan ayrılmaz
keske basindan okusaydiniz. kardesini de davet etmemis ve en cok hakareti de kardeşine etmis. o yine de gitmis. cunku kardesi. vicdani varmis da gitmis. ayrica bas baya davet etmek gerekli, kavgaliysan ister kardes ol ister anne ister baba davetsiz bi yere gidilmez. küssün küs. size hakaret edip kinanizi dugununuzu burnunuzdam getiren insanlara karsi da bu kadar hos gorulu musunuz? hic sanmıyorum.

Kardeşler küser barışır , yinede gitmiş eşlik etseymiş çok şey yaşanıyor ama yinede yüz,yüze bakılıyor sanki ailede hiç tartışma olmuyormuş gibi demeçlerde yapmanız tuhaf belki çocuklar küçükken olmuyor ama büyüyünce çok tartışmalar olabiliyor dümdüz bir hayat yok hayatın içinde herşey dahil
keske basindan okusaydiniz. kardesini de davet etmemis ve en cok hakareti de kardeşine etmis. o yine de gitmis. cunku kardesi. vicdani varmis da gitmis. ayrica bas baya davet etmek gerekli, kavgaliysan ister kardes ol ister anne ister baba davetsiz bi yere gidilmez. küssün küs. size hakaret edip kinanizi dugununuzu burnunuzdam getiren insanlara karsi da bu kadar hos gorulu musunuz? hic sanmıyorum.

Kardeşler küser barışır , yinede gitmiş eşlik etseymiş çok şey yaşanıyor ama yinede yüz,yüze bakılıyor sanki ailede hiç tartışma olmuyormuş gibi demeçlerde yapmanız tuhaf belki çocuklar küçükken olmuyor ama büyüyünce çok tartışmalar olabiliyor dümdüz bir hayat yok hayatın içinde herşey dahil

kendi kendine mi barisacak ya? kadinin kinasi burnundan gelmis dugunu burnundan gelmis her şeyi kendileri yapmalarina ragmen dugun takilari elinden alinip gorumcesine verilmiş kadin ustune bin turlu hakaret etmis dugune cagirmamis tebrik icin araninca acmamis geri de donulmemis. hala gitsin mi diyorsunuz pess.

merhaba arkadaşlar, eşimin yiğeninin sünnet düğününe gitmedim diye eşim dışında bütün aile bireyleri cephe aldı. görümce ile kavgalıyım bana hakarete varan sözler söyledi ben ise onun seviyesine düşmemek için bi laf etmedim bu sebeple de düğününe gitmedim.(içimden gelmedi çok saygısız bi kız) eşim gitti sadece hediyesini yaptık yolladım ama gitmedim diye inceden inceye laflar ki bu konuda benim haklı olduğumu hepsi biliyo. ne yapmalıyım

haklıysan herkes de biliyorsa neden bişey yapmaya çabalıyorsun ki...haklıysan sus otur... hiç üstüne gitme bu olayın...
bişey diyen olursa haklıyım sizde biliyorsunuz ne diye gitmedin diye soruyorsun diye lafı yapıştır...ezdirme kendini...

konu dışı ama
kardeşinin düğünü oldu değil mi?
bileziği de taktın değil mi güzel güzel?

konuya gelince ben olsam giderdim
hiçbişeye karışmazdım bi kuru tebrik ederdim
orda kocamı tek bırakmazdım...

dün banlandığım için yazamadım ama, benim altından dolayı bi kinim yok basit hesapların insanı değilim, benim kardeşiminde düğünü vardı ve eşim sünnet için takılanla onu bir gördü, ayrıca sevgili görümcecim kardeşi ile de kendi aralarında ki meseleden dolayı küs ve onu da aramadı.

hic kapat bence bunu konuyu sunnet olupbitmis onumuz bayram barisirsiniz sinirlerde o zamana kadar yatisir aile arasinda kusluk olmaz sevmesende onlari esin icin saygi duymak zorundasin
Saygı denilen şey tek taraflı olmaz..ayrıca saygı göstermek gibi
hiç bir zorundalığıda yok böylelerine...

Back
X