Gitmek bilmeyen misafir

Bu sene doğum yapcam kışın gerçi yapmams olsamda istemiyorum. Bir iyiliği içinden gelerek yaaparsan iyilik olur benim hiç merhametim kalmadı adlarını duyunca midem bulanıyor çünkü çok fırsatçılar biz onlara ev ayarladık şehir merkezinde memlekette doğalgazli karı koca oturcaklar çocukları hep aynı mahalleye yakın bunlar gezmek istiyo hazır yemek istiyo paraları cebine kalsın istiyo annane kocasına bı bardak su verirken bile söyleniyor insan yükü ağır ben çok gencim bunlara göre çenelerini çekemiyorum hasta olcam yine düşünürken geçen senede hasta ettiler ne yapacağımı bilmiyorum
Gelilerlerse siz de kendi ailenizin evine gidin. Kimseye hizmet edemem ben bebeğimle deyin ona göre hareket etsin eşiniz de

Hayır para istemiyorum ben öyle yardımcı olma gibi bir durumda yok ama yedi bin maaşı varmış hepsinide verse istemiyorum gözüm parada değil geçen sene ben onları yolcu ederken iki maaşı cebinde gitti büyük ihtimal bu sene yine o yüzden istiyorlar. Memlekette ayarladigimiz evi satın aldık kredi ödüyoruz boş eş eşyalı siz kalın dedik ama hala gözleri yanıma gelmekte bu sebeple kızıyorum 70 yaşındaki insalara bu yuzdn ofkeliyim kimse bilmeden yorum yapmasın cebindeki telefona kadar eşim aldı verdiği para umrumda degil ben gencim herseyime karisiyorlar hastalıkları yok aynı mahalleye beş dk uzaklıkta beş tane çocuğu var asıp tutanlara burdan cevap olsun
E sizin yanınızda hem hizmet var hem de paraları ceplerinde kalıyor, kim istemez.

Kocası "vicdansızsın " diye dem vurduğuna göre bu sene getirmeme nedeni konu sahibinin hamile olması..seneye getirecek çok belli

Vallaha vicdansiz denilmesine de tamam derim. Insan ilk önce kendine vicdan göstermeli. Biri hem gelip aylarca kalip, sonradan dedikodunu yapabiliyorsa nah o eve tekrar alinir. Es cok merakliysa onlarla beraber bir ev tutsun ve beraber yasasin ilgilensin. Bakalim ne kadar dayanir. Kadinin sirtina binip iyi ogul veya torun yapan erkeklerden biktik.usandik.

Bu sene doğum yapcam kışın gerçi yapmams olsamda istemiyorum. Bir iyiliği içinden gelerek yaaparsan iyilik olur benim hiç merhametim kalmadı adlarını duyunca midem bulanıyor çünkü çok fırsatçılar biz onlara ev ayarladık şehir merkezinde memlekette doğalgazli karı koca oturcaklar çocukları hep aynı mahalleye yakın bunlar gezmek istiyo hazır yemek istiyo paraları cebine kalsın istiyo annane kocasına bı bardak su verirken bile söyleniyor insan yükü ağır ben çok gencim bunlara göre çenelerini çekemiyorum hasta olcam yine düşünürken geçen senede hasta ettiler ne yapacağımı bilmiyorum

Gülüm kati bir sekilde hayir diyeceksin. Orasi senin de evin. Bebegin var. Kimsenin vefa borcunu sen ödemek zorunda degilsin

Vallaha vicdansiz denilmesine de tamam derim. Insan ilk önce kendine vicdan göstermeli. Biri hem gelip aylarca kalip, sonradan dedikodunu yapabiliyorsa nah o eve tekrar alinir. Es cok merakliysa onlarla beraber bir ev tutsun ve beraber yasasin ilgilensin. Bakalim ne kadar dayanir. Kadinin sirtina binip iyi ogul veya torun yapan erkeklerden biktik.usandik.
Hem hizmetime mazhar olacak, hem sayemde çocuğuna altın almak için biriktirecek hem de ardımdan laf edecek, ben bişey deyince vicdansız olacam. Allaaaah şahitliğinizi kabul etsin derim ben. Enayi olacağıma vicdansız olurum. Alerjim var aptal yerine konmaya, hem de çok pis, inanamazsın.

Hem hizmetime mazhar olacak, hem sayemde çocuğuna altın almak için biriktirecek hem de ardımdan laf edecek, ben bişey deyince vicdansız olacam. Allaaaah şahitliğinizi kabul etsin derim ben. Enayi olacağıma vicdansız olurum. Alerjim var aptal yerine konmaya, hem de çok pis, inanamazsın.
Katip kurtar beni 8 ay önceki fikrimde değilim artık ama dakika başı beğenmedim alıyorum 😅😃

Hem hizmetime mazhar olacak, hem çocuğuna altın almak için biriktirecek hem de ardımdan laf edecek, ben bişey deyince vicdansız olacam. Allaaaah şahitliğinizi kabul etsin derim ben. Enayi olacağıma vicdansız olurum. Alerjim var aptal yerine konmaya, hem de çok pis, inanamazsın.

Aynen öyle. Erkek de bütün gün evde yok, ama kadini kullanarak iyi ogul/torun ego tatmini yapacak. Oldu. Kimse baskasinin evinde zoraki durum yoksa o kadar kalmamali. Biz bunu hala atlatamiyoruz.hala "sende yasli olucaksin" deniliyor. Bakima muhtac kimse yok ki. Olsa bile en son sırada olan kisi konu sahibi.

Aynen öyle. Erkek de bütün gün evde yok, ama kadini kullanarak iyi ogul/torun ego tatmini yapacak. Oldu. Kimse baskasinin evinde zoraki durum yoksa o kadar kalmamali. Biz bunu hala atlatamiyoruz.hala "sende yasli olucaksin" deniliyor. Bakima muhtac kimse yok ki. Olsa bile en son sırada olan kisi konu sahibi.
Valla ben bana onu diyene, ben huzurevine gitcem, kimsenin ekşi suratını 1 dk çekemem iki hizmet görecem diye, o kadar yüzüm bile yok diyorum, kapatıyorlar çenelerini.

Bekarken sağda solda g.t gezdirirler, bi kere arayıp sormazlar, evlenince aklına gelir heriflerin vefa borcu. Düşün evleniyon, çok çok kaynana kayınbaba derdim olur derken ebesi dedesi geliyor 😂 . Böylesinin anası danası biter sülalesi başlar zaten. Öde öde bitiremezsin. Hayır yıllarca bakan, okutan eden adam bu kadar peşine düşmez, nerde boğazına iki dilim ekmek koyan var, yakanı bırakmaz. İki dilim ekmek parasını verip savuştur işte, deliye bak.
Ay evet sulalesi yakamı bırakmıyor herşeye mualefetler keşke kaynanam olaydı bı kaynanayla ugrasirdim tüm sulaleyle uğraşıyorum herkesin hakkı var

Esim cagirmiyor bu sene sürekli onlar laf atiyor ev alıp bıraktık napim canımimi verim kalpmi kıralım gelmemi diyim arayıp insan olan gelmez maaşıyla evde otursun işte kiramı istiyorum sanki bı boğazlarını doyurcaklar iki kuruş üst üste koyim kıçımı yayıp yatayım diye benim canımı okuyorlar. İkinci çocuk konusuna gelince biz eşimle bu konu hariç her konuda çok iyi anlasiyruz annanesini sürekli azarlamak zorunda kaliyo boş konuştuğu için sadece sıkıntımız başımızdaki arsız insanlar bitmiyor ebesi dedesi emmisi dayısı herkes beklenti içinde çok yoruldum tuttuğumuz evle aynı mahallede beş çocuğu var ben farklı memleketteyim gelip evden cikamiyorlar bide canları sikiliyormus onun tribini çekiyorum evde hiç bir şekilde memnun olmuyolar tükendim buraya dertleşmek amaçlı yazdım kimsenin yapcak birşeyi yok biliyorum sinirden uyuyamiyorum belki hamilelikten bu kadar takıldım bilmiyorum psikolojik olarak çok yordu beni bunlar

Ay evet sulalesi yakamı bırakmıyor herşeye mualefetler keşke kaynanam olaydı bı kaynanayla ugrasirdim tüm sulaleyle uğraşıyorum herkesin hakkı var
Sizin de hakkınız var. Eşinize deyin ilk sizinkini ödesin. Madem bu kadar hak ödemeyi seviyor..

Son düzenleme:
Evet bir ay önce konuştum, bir daha bana bu kadar yüklenmeyin beddua ederim o kadar çocugu var dedim. Oda bana ben aynı şey olsa sana böyle demem çok acımasızsin dedi. Gerçekten demez ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar. O kadar çocuk varken toruna kalmasi ilginc
Siz bakacağınız kadar bakmışsınız. Ayrıca eşiniz de sana böyle demem diyerek bence çok da doğru söylememiştir, tanımıyorum günahını almayayayım ama 3 ay gerçekten çok uzun bir süreç. Bakacak kimseleri olmaz bir şekilde anlaşılır ama başkaları da varsa bari dönüşümlü bakılsaydı vs. Sizi çok iyi anlıyorum. En ufak laf etseniz de acımasız olursunuz işte. Sabır dilerim.

Esim cagirmiyor bu sene sürekli onlar laf atiyor ev alıp bıraktık napim canımimi verim kalpmi kıralım gelmemi diyim arayıp insan olan gelmez maaşıyla evde otursun işte kiramı istiyorum sanki bı boğazlarını doyurcaklar iki kuruş üst üste koyim kıçımı yayıp yatayım diye benim canımı okuyorlar. İkinci çocuk konusuna gelince biz eşimle bu konu hariç her konuda çok iyi anlasiyruz annanesini sürekli azarlamak zorunda kaliyo boş konuştuğu için sadece sıkıntımız başımızdaki arsız insanlar bitmiyor ebesi dedesi emmisi dayısı herkes beklenti içinde çok yoruldum tuttuğumuz evle aynı mahallede beş çocuğu var ben farklı memleketteyim gelip evden cikamiyorlar bide canları sikiliyormus onun tribini çekiyorum evde hiç bir şekilde memnun olmuyolar tükendim buraya dertleşmek amaçlı yazdım kimsenin yapcak birşeyi yok biliyorum sinirden uyuyamiyorum belki hamilelikten bu kadar takıldım bilmiyorum psikolojik olarak çok yordu beni bunlar
Mezara götürecekler 3 kuruş parayı Allah ıslah etsin .Babamda ortalıkta büyümüş zamanında iki lokma ekmek veren ne kadar it kopuk varsa vefa borcu varmış gibi davranıyor annemin ömrünü çürüttü lütfen sen buna izin verme .

Onlarda o kadar torunu çocuğu varken sizin esinize bakmış ya hani. Bence sizinde üstünüze düşeni yapmaniz gerekiyor. Hijyene dikkat etmeyen insanlarla yaşamak eminim çok zordur ama yapacak bişey yok. Yaşlı kafası genelde aynı çalışıyor kışı geçirirler gibi.
Pardonda eşine bakmış olmasi bu kadını ilgilendirmez. Ozaman esi baksın. Ha karı koca yaşlıların evinde kalmış olsa uzunca bir süre ozaman minnet borcudur deyip tamamdı. Ama kocası sonuçta bekarken kalmış etmiş burda konu sahibinin bir bakma zorunlulugu yok

Mezara götürecekler 3 kuruş parayı Allah ıslah etsin .Babamda ortalıkta büyümüş zamanında iki lokma ekmek veren ne kadar it kopuk varsa vefa borcu varmış gibi davranıyor annemin ömrünü çürüttü lütfen sen buna izin verme .
Beni anca bu durumun içinde olan anlar bıktım duygu somurusunden annenizi tanımadan üzüldüm

Bu kış kalsınlar seneye ona göre konuşursun. Allah rızası için öyle düşün.. evde her hareketlerinin sinirine batması normal ama birazcık sabırlı olabilirsin. Allah başka şeyle imtihan etmesin.. Yaşlı insanlar onların sana duası yeter..
Yaşam alanı açtık onlar için elleri ayakları tutuyor dua etmek isteseler memlekette evimizi açtık orda yaşayıp dua ederler başıma gelmek zorunda değiller üç kuruş kenara atcam diye kadında kocama yemek yapma derdim olmasın diye başıma geliyolar yalnız olsalar bir nebze karıkoca hayattalar çok şükür sağlıkları yerinde

Yaşam alanı açtık onlar için elleri ayakları tutuyor dua etmek isteseler memlekette evimizi açtık orda yaşayıp dua ederler başıma gelmek zorunda değiller üç kuruş kenara atcam diye kadında kocama yemek yapma derdim olmasın diye başıma geliyolar yalnız olsalar bir nebze karıkoca hayattalar çok şükür sağlıkları yerinde
Peki eşiniz hala aynı düşünce içerisinde mi. Yoksa şuanda hamile oluşunuzdan dolayimi eve davet etmiyor. Umarım doğum gerçekleştikten sonra aynı şeyler tekrar etmez

Simdi nerde kalıyorlar?

Back
X