Gitmek Bilmeyen Misafirlerimi Göndermek İçin Ne Yapabilirim ?

bakkala diye gittim oturdum kaldırımda ağladım ağladım annemi aradım durumu ilettim benim eşim çok sinirli biri üstelik hiçbir akrabası olmayan nadir insanlardan böyle olduğu içinde misafiri sevmez böyle kalıcı çünkü kimse gelip kalmaz onlara birtek benm akrabalarım geliyor evlendiğimizden beri ve senede birsürü kişi gelio artık sinir olmaya başladı ve bayapı kavga ettik onunlada telefonda anneme dedim çağır abisinin karısını anlat durumu arasın kardeşini fazla kalmayın öyle ayıp falan filan desin birde şişirdim bayağı annem diyecek işte kocası çok fena ilkşahın döver valla korkuyorum hep hakaret ediyormuş huzursuz ediyormuş kızı falan diye

yani kendini bu kadar rencide etmene gerek yok bence
eşim döver falan diyeceğine açık açık eşim ve ben bu durumdan rahatsız oluyoruz
size buraya kadar yardımcı olabiliyoruz bizimde kendi ev taşıma planlarımız var demek
şu duruma düşmekten daha mı zor
seni sivri kendinden emin yorumlarından bilirdim
şaşırdım bu kendini ifade edememe kendini zor durumda bırakma haline
arkalarından konuşup sinir harbi yaşayıp kendini şişereceğin yere
2 kelime söyleyip çözebilirdin bu durumu
gitmelerini istediğini söylerken bile net cümleler kuramamışsın ki
seni salladıklarını pek sanmıyorum onun için.

Ya çıldırmak üzereyim neredeyse eşimle boşanmanın eşiğindeyim evi terk ederim gitsinler artık diyor...

Olayı anlatayım memleketten hiç görüşmediğim akrabalar geldi karı koca hiç samimi olmadığım aradılar bebek tedavisi görüolarmış pazartesi kontrolümüz var gelebilirmiyiz
gelin dedim 1-2 gün kalırlar giderler die
pazar geldiler pazartesi doktora gittiler doktor haftaya pazartesi yine gelin demiş
5 gündür boş boş duruyorlar burda memleketleride 3 saatlik yol gidip 1 hafta sonra tekrar gelebilirlerdi
5 gündür 150 tl para harcadım yemeğe yemek beğenmezler 2 çeşit yemekmi olur şunu al bunu al onu pişirelim bunu pişirelim dünden kalan yemeğide yemioler hepsi çöpe gidio günde iki kere bulaşık makine çalıştırıorum birsürü tencere tava tabak bardak batıo
her su içtiklerinde dolaptan yeni bardak alıolar içip makinaya koyuolar dolap kapağını bi açtım bomboş bardak kalmamş
her akşam yemekten sonra çay kurabiye faslı başlıyor herşeyide kendim yapıorum 26 yaşında kadın kalkıp çay bardağını bile kaldırmıyor
akşam ne zaman gideceksiniz diye sordum pazartesi yine kontrol var bi 10 tane iğne verebilirmiş pazartesiden sonra da bi 15 gün daha kalabiliriz dediler şoka uğradım başımdan kaynar sular döküldü
bizden önce 2 yılda 8 kişinin evinde kalmışlar burda 1-2 kaldıklarına birdaha gidemiolarmş demekki insanlar bidaha kabul etmio bunları heryerde böyle yapıolardır
bir ay sonra kredi çekip ev alıcaz evdeki eşyaları satmaya uğraşıorum bi yandan para biriktirmeye uğraşıoruz onlar gelmeden önce günü sadece çorba yierek geçirioduk biraz tasarruf yapalım dedik geldiler suyunu çıkardılar
hiçbir muhabbetiminde uymadığı insanlar son derece cahil iki kelime konuşulmuyor dedikodu yapmaya çalışıyorlar bizimle falan birgün çıksınlar dedim turistik bir yere getirdim beni rezil ettiler orda kozmetikçiye getirdim karısı saç boyası alacakmış orda bi rezil oldum televizyon kumandalarını rehin aldılar yok evlilik programıydı eski Türk filmiydi bilmem ne hep onların elinde kafalarına göre banyoya giriolar banyo yapıolar çıkıolar
ben 5 gündür saçımı yıkayamıyorum rahatsız oluyorum
onlarda rahatsızlık yok
eşim ne yap ne et konuş gönder daha 15 gün kalmalarını kaldıramam dedi
evdeler die alacağımız evi bakmaya gidemiorum ya 1 ay sonra ev alıcam alacağım eve gidemiorum tüm planlarımızı düzenimizi alt üst ettiler
nasıl konuşabilirim ne demeliyim lütfen yardım edin eşim konuşmassan eğer babamda gidip kalıcam geceleri gelmicem senin akraban sen göndericeksin ben tanımıorum bile dio ooff ooff

kötü bir şaka olmalı :53::53::53::53: yada uykudasın ve kabus görüyorsun diyeceğim ama

yıllar öncesinde yaşadığım bir olaya götürdün beni ama kendi yöntemlerimle üstedinden gelmiştim :9::9::9::9:Allah yardımcın olsun canım:38:

yemek beğenmemeleri çok ayıp ben olsam yaparım çorbayı başka bir şey yok kusura bakmayın derim sen uğraş o kadar tassarruf edeceğim diye onlar türlü türlü masraf çakarsınlar. durumları nasıl bilmiyorum ama insan en azından elini cebine atar üç gün değil ki 10 gün 15 gün ayıp bence, bundan ziyade davranışları çok ayp

annemi aradım bugece konuşucam konuşamazsam gitmeyi planlamıyorlarsa annem gitsin kendi annelerine söylesin bu kadar olmaz onlar telefonda derler başka yere gidin falan die
eşim yemin ettirdi valla bakkala bile gidip ekmek aldığını görmeyeceğim die gerekirse bizde yemicez ekmek isteyen gitsin alsın
yaa dün markete sadece biber almaya girdim 5 tlllk bana 40 tl masraf yaptrdılar ne buluosalar atıolar sepete tıraş bıçağını pedini aldım ya böyle terbiyesizlik görmedim

canım sende çok safsın ama alışverişe bu kadar para ayırdım de yanımda başka para yok de, çokmu zor yani.Sen gitmeleri için değil daha çok kalmaları için uğraşıyosun sanki

canım sende çok safsın ama alışverişe bu kadar para ayırdım de yanımda başka para yok de, çokmu zor yani.Sen gitmeleri için değil daha çok kalmaları için uğraşıyosun sanki

tebrik ediyorum gerçekten çok güzel söylemişsiniz. :42: :81:

ilkşah, aslında düşündüklerinin hepsini fazlasıyla yapıp söyleyebilir ama memlekette bir misafiri evinde barındırmadı yaftasını yemekten korkuyor zannımca. bu durumda ancak onlar için extra birşey yapmamanı tavsiye ederim. siz normal hayatınıza onlar yokmuş gibi devam edeceksiniz. siz yüz göz olmayın büyükler halleder.

yani kendini bu kadar rencide etmene gerek yok bence
eşim döver falan diyeceğine açık açık eşim ve ben bu durumdan rahatsız oluyoruz
size buraya kadar yardımcı olabiliyoruz bizimde kendi ev taşıma planlarımız var demek
şu duruma düşmekten daha mı zor
seni sivri kendinden emin yorumlarından bilirdim
şaşırdım bu kendini ifade edememe kendini zor durumda bırakma haline
arkalarından konuşup sinir harbi yaşayıp kendini şişereceğin yere
2 kelime söyleyip çözebilirdin bu durumu
gitmelerini istediğini söylerken bile net cümleler kuramamışsın ki
seni salladıklarını pek sanmıyorum onun için.

arkadaşım seni tebrik ederim şimdi senin yazdıklarını ben yazıcaktım :1::1:inanın kalp kırmak olmuyo helede bebek hayaliyle evinden gelmek yokmu allah bilir kaç senedir bebekleri olmuyo senin yerinde olsan kadını alır karşıma kırmadan inciltmeden konuşurdum oda anlardı keisn işmi yapıcan de gel ben evi süpürüyüm sen toz al ben yemek yapıyım sen sofrayı kur de anlayışlı biriyse yapar seve seve ama kovmakmış kalp kırmakmiş töbe onun günahını öteki yerde veremezsin açıkçana söyle bak duırumumuz yok ev alıcez evdeki eşyaları satıcaz aldıgımız iki kuruş maaş ekonomi yapıyoruz de sizlerle katkıda bulunun de dişini sık kardeşim pazartesine birşey kalmamış inan misafir evin bereketi demişler onlar sana emanet yaradandan sen iyi davranıcakki yaradanda seni sevsin kulum benim misafirlerime nede güzel bakıyo desin mesela beni örnek alalım eltimle hiç geçinemiyorum bulsan fırsatını bir kaşık suda öldürücem okadarım yane ama eşimin hatrı olmasa hiç çekmem rahmetli oglumu kaybettim ben artı 3 evladımı kaybettim erken dogumdan :14::14:11 senelik evliyim yavrum yok oglumu kaybettim benle hamileydi beni sinir etti öyle böyle laflar degil düşün benim oglum ölmüş kendi bebegini söylüyo inadıma inan tansiyonum 19 ve 12 çıktı sen düşün artık sinirimi eşimi sıkıştırdım banyoda dedim kovucam onu dedi sakın o senin sınavın yaradan görmüyomu sana yaptıkları dedi sabret canım benim için dedi sonra rabbim demezmi kulum neden yaptın diye dedi nasıl bakarsın yüzüne dedi :14::14:anlıcagım dedim paşa sinirlenme sabret gidicek evine hgelmiş misafir evimde olmasaydı yaka paşa atardım dışarıda evimde olduguna şükretsin :14::14:onun için sabredicen ölene kadar sende kalmıcaklarya benim gibi laf soksalardı derdimki tut kolundan at dışları ama akrabam sen onları kovarsan yaglaya yaglaya anlatırlar seni ay ne iyi biri evinde kaldıkta gül gibi baktı demekmi istersin yoksa aman ne lanet kadındı beni koydu deyip insanların seni yanlış anlamalarınımı istersin iş varsa birlikte yapın inan karşına alıcan konuşucak olay biticek bir allah razı olsun demesi her şeye deger arkadaşın sinirlenme sinir hiç iyi degil onun için ne eşin ne kimse allah rızası için yaradan için misafirine bakıcaksız belkim sen onlara baktıkca dua edicekler ve yaradan öle yerlerden kapılar açıcakkı şaşıp kalıcan:53::53::53:herşey allah rızası için oldumu :34::34::34:

bende kalp kırmaya korkuyorum işte yoksa eşimde dio söyle eşim istemio falan de dio ama üzülmelerinden korkuorum yinede sonra ben daha çok üzülür vicdan azabı çekerim o yüzden kalp kırmayacak şekilde anlattım yemektede sordum ya tam olarak sizin kontrol günleriniz neler dedim yarın varmış bunu bilmiyordum yarın kontrole gideceklermiş sonra salı varmış salı günü işte yine iğne verebilirmiş yarın köye gideceklermiş salı geleceklermiş kontrol için tamam o zaman kusura bakmayın bizde ev bakıcaz falan filan dedim kalp kırmadan halletmişimdir inşallah herhangi bir laf sokma falan olmadı ama ne bilim yani eşim ve ailem benm için daha önemli yinede daha yapacak bişeyim yok

bende kalp kırmaya korkuyorum işte yoksa eşimde dio söyle eşim istemio falan de dio ama üzülmelerinden korkuorum yinede sonra ben daha çok üzülür vicdan azabı çekerim o yüzden kalp kırmayacak şekilde anlattım yemektede sordum ya tam olarak sizin kontrol günleriniz neler dedim yarın varmış bunu bilmiyordum yarın kontrole gideceklermiş sonra salı varmış salı günü işte yine iğne verebilirmiş yarın köye gideceklermiş salı geleceklermiş kontrol için tamam o zaman kusura bakmayın bizde ev bakıcaz falan filan dedim kalp kırmadan halletmişimdir inşallah herhangi bir laf sokma falan olmadı ama ne bilim yani eşim ve ailem benm için daha önemli yinede daha yapacak bişeyim yok

bence en doğrusu yapmışsın vijdanın rahat olsun burda hatalı taraf sen değilsin sen haklı olan tarafsın eğer bunları söyledin diye kafana takarsan alttan alırsan sen suçlu görünürsün ve onlar bundan sonra sana herzaman gelmeyide kendilerine hak görürler

misafirdir bak sonra Allah sana karşılığını verir diyorsunuz siz de haklısınız kesinlikle ama benm eşim sinirlidir biraz tamammı bende ne yapabilirim zaten eşime sormadan aradıklarında gelin dedim şimdide bana 2-3 gün demiştin ben 15 gün yabancı insanları evimde istemiyorum dedi sonuçta onunla alakası yok tanımıo çok hoşsohbette değiller sıkıldık ev küçük rahat davranamıyoruz olmuyor yani o bana sormadan getirse hiç tanımadığım uyum sağlayamaycağım insanları evime 15 gün kalsalar kriz geçirirdim kimse ile uğraşamazdım

Anladığım kadarıyla sen kendini ifade edebilen birisi değilsin ama anlattıklarından eşinin kimseyi kırmak üzmek için uğraşmıyacağını anladım sen konuşamıyosan eşin konuşsun adamla durumumuz bu bu desin sonuçta sende şikayetçisin köye gittim yanlarıma bile gelmedi diyosun, kadın tamam hamile kalmak için uğraşıyoda başkalarını da düşünsünler ne demek yol beni tutuyo benimde annemin bir saatlik yol midesini tutuyodu ama ilaç kullandı, sonrada alıştı, hem paralarıda varmış ya eve bir katkıları olsun yada otelde kalsınlar,onlar sizi çok saf görmemiş bence siz kendinizi çok saf göstermişsiniz emlakaçıya gideceğiz demişsiniz adamlar yarında gideceğiz demiş sizde cevap vermemiş kabul etmişsiniz onların işi varsa sizinde işiniz var
Sana bir şey söyleyeyim mi bu misafrler sizde bu sene bir üç ay daha kalırlar demedi deme:52:

TAMAM İŞTE BAK NE GÜZEL ÖYLEMİŞSİN CANIM İNAN KOSAYDIN KIRSAYDIN ONLARI BU SEFER İÇİN İÇİNİ YERDİ NEDEN YAPTIM DİYE PİŞMAN OLURDUN HEM GÜZEL BİR İRTİBA BIRAKMAN LAZIM DEGİLMİ:34::34:YARADAN EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMAZDA İŞŞALLAH ALIRLAR YARULARINI KUCAKLARINA OKADAR ZORKİ OLUPTA TEKMELERİNİ DUYUPTA ELİN KOLUN HERSEFERİN BOŞ ÇIKMASI HASTANEDEN :14::14::14::14::14:RABBİM KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN OLMAYANLARA TEZ ZAMANDA NASİP ETSİN OLANLARADA SAGLIKLI GEBELİK NASİP ETSİN İŞŞALLAH YARADAN NE DEMİŞLER YARADANI SEVDİM YARADANDA ÖTÜRÜ SABREDİCEZKİ MÜKAFATIMIZI ALICEZ İNAN BEN ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM ÖYLE BÖYLE DEGİL AMA SONRA AKLIM BAŞIMA GELİNCE ALLAHIM BEN NE YAPTIM DİYE İÇİM İÇİMİ YİYOR :43::43::43:EN İYİSİNİ EN GÜZELİNİ YAPMIŞSIN TEBRİK EDERİM SENİ:kkk::kkk:

ayyy okurken ben şiştim valla.. ama imkanı yok benim yanımda 3 ay da kalsalar ben de hayatta söyleyemem, zaten böyle hayır diyemeyip kıyamadığımız için hep bizim gibilere olan oluyo.. ne zoru var bu arkadaşın çekmek zorunda mı onları, ister bebek için gelsinler ister keyif için.. kardeşi değil anası değil babası değil, doğru düzgün samimiyeti olmayan bi çift, yüzsüzlüğün daniskasıymış onlarınki de..

Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah tez zamanda giderler.

Anladığım kadarıyla sen kendini ifade edebilen birisi değilsin ama anlattıklarından eşinin kimseyi kırmak üzmek için uğraşmıyacağını anladım sen konuşamıyosan eşin konuşsun adamla durumumuz bu bu desin sonuçta sende şikayetçisin köye gittim yanlarıma bile gelmedi diyosun, kadın tamam hamile kalmak için uğraşıyoda başkalarını da düşünsünler ne demek yol beni tutuyo benimde annemin bir saatlik yol midesini tutuyodu ama ilaç kullandı, sonrada alıştı, hem paralarıda varmış ya eve bir katkıları olsun yada otelde kalsınlar,onlar sizi çok saf görmemiş bence siz kendinizi çok saf göstermişsiniz emlakaçıya gideceğiz demişsiniz adamlar yarında gideceğiz demiş sizde cevap vermemiş kabul etmişsiniz onların işi varsa sizinde işiniz var
Sana bir şey söyleyeyim mi bu misafrler sizde bu sene bir üç ay daha kalırlar demedi deme:52:

aynen tatlım yaa :(
maddi durumları var gidip otelde kalabilirler
maddiyatta önemli ama olay tamamen para değil
rahat olamıyoruz kim samimi olmadığı birileri ile 15 gün bir arada yaşamak ister ki
kocanız size getirse cnm bunlar benm memleketten uzak akrabalarım 15 gün bizde kalacaklar dese ve çok uyumsuz birileri olsa
siz ne dersiniz
misafirdir başımın üstünde yeri var mı dersiniz
yoksa eşinize bana sormadan tanımadığım insanları neden getiriorsun die laf mı söylerdiniz?

canım sen gerekeni yapmışsın, için rahat olsun..zaten misafirlik 1-2 gün ,mecburiyet karşısında 3 gün olsun..
daha önce çok görüşmüşlüğünde yokmuş..elinden geleni yapıyorsun..
sık sık tedavi için geleceklerine göre bir otelle anlaşsınlar,öyle de tavsiyede bulunabilirsin..
vicdan yapmana gerek yok, eşinde haklı,adam ayağını uaztıp yatmak ister..
misafir var diye eşiyle özel bişey de yaşayamaz..olmaz yani..

annemi aradım bugece konuşucam konuşamazsam gitmeyi planlamıyorlarsa annem gitsin kendi annelerine söylesin bu kadar olmaz onlar telefonda derler başka yere gidin falan die
eşim yemin ettirdi valla bakkala bile gidip ekmek aldığını görmeyeceğim die gerekirse bizde yemicez ekmek isteyen gitsin alsın
yaa dün markete sadece biber almaya girdim 5 tlllk bana 40 tl masraf yaptrdılar ne buluosalar atıolar sepete tıraş bıçağını pedini aldım ya böyle terbiyesizlik görmedim

ah canım ya çok zor gerçekten, ama bu fikir güzel gerçekten anneni arayıp söylemen, ne demek ped ve jilet ya ne kadar ayıp:26:

yarin cumartesi degilmi:44: e hani kac gündür pazartesi igne vericekler demedimi bunlar, sali nerden cikti simdi:26:

valla ilksahcim dahada bise demiyom ben :25: bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo, hem sömürücü hemde yalanci insanlardan korkacan:45:

bidahada akillanmissindir, eve yatili misafir kabul etme canimcim:50: yumusak yüzlüsün benim gibi , sonra millet ne koparirsam kardir diyo:4:

canım sen benim eşimin sinirini görsen köşe bucak kaçarsın :18::53::30::30:erkeklerim hepsi öle :1:
yarin cumartesi degilmi:44: E hani kac gündür pazartesi igne vericekler demedimi bunlar, sali nerden cikti simdi:26:

Valla ilksahcim dahada bise demiyom ben :25: Bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo, hem sömürücü hemde yalanci insanlardan korkacan:45:

Bidahada akillanmissindir, eve yatili misafir kabul etme canimcim:50: Yumusak yüzlüsün benim gibi , sonra millet ne koparirsam kardir diyo:4:

kız dur onlar gitsin sonra ben gidicem ona kalmaya:1::1::1:

yarin cumartesi degilmi:44: e hani kac gündür pazartesi igne vericekler demedimi bunlar, sali nerden cikti simdi:26:

valla ilksahcim dahada bise demiyom ben :25: bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo, hem sömürücü hemde yalanci insanlardan korkacan:45:

bidahada akillanmissindir, eve yatili misafir kabul etme canimcim:50: yumusak yüzlüsün benim gibi , sonra millet ne koparirsam kardir diyo:4:

Hem sömürücü hem yalancı hem yiyici :) Yüzsüzler bütün günümüzü mahvettin layla. Sen diyeceğini demişsin valla cnm. Köye gitceklermiş ya o zaman bütün eşyalarını yolla. Bir daha da gelmesinler ay..:20:

canım sen benim eşimin sinirini görsen köşe bucak kaçarsın :18::53::30::30:erkeklerim hepsi öle :1:

Asıl siz benimkini görseniz dudaklarınız uçuklar. 10 aylık evliyim eşim kapıyı kırdı. Avizeyi kırdı parmakları kesildi vs. Bunlar yeterlidir heralde sinirini anlatmama :)

Back
X