Gitmek Bilmeyen Misafirlerimi Göndermek İçin Ne Yapabilirim ?

Ayy mazallah hamile filan kalırsa dokuz ay boyunca dr. kontrole çağırdı diye gitmez de bunlar..:27:

çokta görüşülmeyen akrabaya bebek tedavisi için gelinmiş,kalınmış..
zaten konu sahibi gerekli hassasiyeti gösterip ağırlamış, ama birkaç günü geçince(5 gün) rahatsızlık vermeye başlamış, olabilir
eşi de tanımadığı akrabaları evinde ağırlamış zaten..daha fazlası evsahibini rahatsız edebilir..bu samimiyet derecesine de bağlıdır..
aslında bebek tedavisi, hayat memat meselesi gibi bişey de değil..
evlerden ırak, kemoterapi vs. gibi..ciddi bir hastalık tedavisi değil..
ee bütçeni ona göre ayarlayıp, konaklama durumlarını düşünmek gerekli..

konusahibinin veya eşinin 1.dereceden akrabası olsa.. kuzen teyze dayı vs.gibi bunlar zaten sözkonusu olmazdı..
hem evsahibi adına, hem misafir adına empati yapılmalı..

Sadece konuyu okudum canım. Valla kim ne derse desin sonuna kadar haklısın. Ne demek 15 gün daha kalmak? Gitmelerini söyle kırılırlarsa da kırılsınlar. Hiç hoşlanmam böyle şeylerden resmen sizi kullanıyorlar. Ben seni çok iyi anlıyorum bu devirde ev almak öyle kolay değil dışarıdan söylemesi kolay. Tamam 1-2 gün kalmışlar neyse de 15 gün kalmasınlar gönder valla birdaha görüşme olsun bitsin. İnsanın iyi niyetini kullanan insanlardan nefret ediyorum.

:9::9::9::9::13::13::13::13:

Tuzlari kuru hanimlar, size yatiya gelicem esimi, gorumcemi ve onun esini de alicam. En az 20 gun kalalim bakalim ev sahipliginiz nasil :1:

Ben sakinligini ve yalnizligi cok seviyorum. Misafir olunca cok yoruluyorum ama onlar gittikleri zaman mutfagi toplarken asiri derecede enerjim yerine geliyor mutluluktan :27:

Tuzlari kuru hanimlar, size yatiya gelicem esimi, gorumcemi ve onun esini de alicam. En az 20 gun kalalim bakalim ev sahipliginiz nasil :1:

Ben sakinligini ve yalnizligi cok seviyorum. Misafir olunca cok yoruluyorum ama onlar gittikleri zaman mutfagi toplarken asiri derecede enerjim yerine geliyor mutluluktan :27:

buyur gel canım bende eşimde misafiri çok severiz.. :52:
istersen kaynananıda getir.. :52:
elimizden geldiğincee çok iyi ağırlamaya çalışırız hatta eşim kebaplar,mezeler,tatlılar ağır yemekler yaptırır bana..ama hiç dengesiz misafirim onu bilmemem iştee ama çekerim ben yaa...o konuda bende biraz ezik bi tipim ağzıma etseler gıkım çıkmaz..

eşimin arkadaşları var manavdan eve geldim poşetleri karıştıyolar elma alıp yedi biri benim hoşuma gitti yaa...evinde gibi rahat etmesi çok hoştu..hatta bir hafta bizde kaldı..arada arkadaşı bana yemek yaptırmazdı dışarıda yiyelim derdi..kardeşim gibi severim...dedim yaaa hiç kötüsüne rastlamadım misafirin.. :27:

buyrun gelin kapimiz acik :34:

Ay pes ... Bekaretle ilgili konular bile bu kadar sayfa asla yapmadı. Kız konu sahibi, ne bereketli elin varmış, bir konu açtın yazmayan kalmamış :9: :9:

Sanırım benim konu da fobim var ama ben gittiğim yer de diken üstün de oturuyorum.Sohbet güzel bile olsa hatta çok ısrar bile etseler nezaketen diyorlarmış gibi geliyor.Size bi sorum olucak ark misafir sizi ne kadar zamandan sonra sıkmaya başlar?

Sanırım benim konu da fobim var ama ben gittiğim yer de diken üstün de oturuyorum.Sohbet güzel bile olsa hatta çok ısrar bile etseler nezaketen diyorlarmış gibi geliyor.Size bi sorum olucak ark misafir sizi ne kadar zamandan sonra sıkmaya başlar?

Konuşulacaklar tükenir, artık eskisi kadar coşkulu değildir konuşmalar, susmalar çoğalmıştır. Yavaş yavaş kalma vakti gelmiştir. :ssz:

okumaz olaydım şu konuyu uykum kaçtı ya

ilkşahcım hiç vicdan azabı duyma arkadaşım daha napcaksın.yüzsüz olmasalardı eminim sende gocunmazdın.benimde başıma geldi böyle bir olay.o kadar çok maddi ve manevi zarara uğradım ki.seni çok iyi anlayabiliyorum.
hadislerden yola çıkıpta kızı üzmeyin o hadislerde bahsedilenler edepli misafirler ve eski zamanlarda bu kadarda geçim kaygısı yokmuş şimdi günlük misafir ağırlamak bile çok para.yada ilksahı kınayanlar telefonlarını yazsınlarda layla size gelip sizde kalsın,ne dersiniz hoş olmaz mı?sevapta kazanırsınız ilkşahı böyle bi dertten kurtarcaksınız bide misafir ağırlamanın sevabı ...

Son düzenleme:

ilkşahcım hiç vicdan azabı duyma arkadaşım daha napcaksın.yüzsüz olmasalardı eminim sende gocunmazdın.benimde başıma geldi böyle bir olay.o kadar çok maddi ve manevi zarara uğradım ki.seni çok iyi anlayabiliyorum.
hadislerden yola çıkıpta kızı üzmeyin o hadislerde bahsedilenler edepli misafirler ve eski zamanlarda bu kadarda geçim kaygısı yokmuş şimdi günlük misafir ağırlamak bile çok para.yada ilksahı kınayanlar telefonlarını yazsınlarda layla size gelip sizde kalsın,ne dersiniz hoş olmaz mı?sevapta kazanırsınız ilkşahı böyle bi dertten kurtarcaksınız bide misafir ağırlamanın sevabı ...
Aman canım ya biz konu sahibine diyoruz sanki on numara misafir mi ağırlayabiliyoruz hayır ben kalksın diye misafirin gözünün içine baktığımı biliyorum ama buda benim ayıbım:)Hadis işine gelince canım üzmek için yazmadım yaptığı işin güzelliğini anlasın diye yazdım.Kimsenin kınamaya hakkı yok herkez önce kendisine baksın.

Sizde kendinize göre haklısınız ama mademki bir çorbayla günü geçirmek durumundasınız bir haftaya kadar evinizi taşımak gibi bir durumunuz var keşke baştan deseydiniz ben evimde misafir ağırlayacak durumda değilim kusura bakmayın denebilirdi.Hem hiç bunlar yaşanmamış eşinizle aranız bozulmamış olurdu.

Misafirlerinizin sizinle farklı yapılarda insanlar olduğundan sizinle dedikodu yapmaya çalışmasından bahsetmişsiniz.Ama sizde burada onların arkasından konuşmuş olmuyormusunuz?

Bu durumda yapılması gereken açık ve net uygun bir dille sizi daha fazla misafir edemeyeceğim ev bakmamız lazım eşyalar satıldı ev boşalacak bizde otelde kalıcaz sizde kalacak uygun bir yer bulun diyebilirsiniz.

Son düzenleme:

kimse kimseyi kinamadi,bi yerde ilksahta hakli olabilir,
herkes kendi fikrini belirtti bizde fikrimizi belirttik,
ne yapsaydik yani iyice doldursamiydik konu sahibini,
buyursun gondersin...
biz suan burda tek tarafli dinliyoruz ve orda olan bitenden haberimiz yok,
burda ilksah ne yaziyorsa ona gore yorumluyoruz...
adamlar banyo olyuor suc olmus,
misafir gelmis 150 tl harcamis laf olmus,
makinede camasir yikiyorlar suc,
su bardaklarini bulasik makinesine koymuslar suc,
kadin bilgisayar vs kullanmasini bilmiyor diye cahilde oldu...

Sizde kendinize göre haklısınız ama mademki bir çorbayla günü geçirmek durumundasınız bir haftaya kadar evinizi taşımak gibi bir durumunuz var keşke baştan deseydiniz ben evimde misafir ağırlayacak durumda değilim kusura bakmayın denebilirdi.Hem hiç bunlar yaşanmamış eşinizle aranız bozulmamış olurdu.

Misafirlerinizin sizinle farklı yapılarda insanlar olduğundan sizinle dedikodu yapmaya çalışmasından bahsetmişsiniz.Ama sizde burada onların arkasından konuşmuş olmuyormusunuz?

Bu durumda yapılması gereken açık ve net uygun bir dille sizi daha fazla misafir edemeyeceğim ev bakmamız lazım eşyalar satıldı ev boşalacak bizde otelde kalıcaz sizde kalacak uygun bir yer bulun diyebilirsiniz.

degil mi `? bu ne perhiz bu ne lahana tursusu...
onlara dedikoducu diyor,burda yaptigi ne acaba...

Aynı şekilde benim evime gelen misafirde bunları yapsaydı bende kesinlikle rahatsız olurdum.Ama tek fark ben bu rahatsızlığımı ilk olarak onlara dile getirirdim.Zaten başka türlüde bir çözüme varılamaz.

Herşeyden önce konu sahıbının durumunu anlıyorum , hak verıyorum da ama heralde bır ınsanın haklıyken haksız konumuna dusmesı boyle bısey olsa gerek..
Belki karşınızdaki insanlar cahil,düşüncesiz hatta yüzsüz'dür , belkı sizi sömürüyorlardır bilemiyorum .. Misafirin iyisi insanı bıktırmayan zor durumda bırakmayındır tabiki ;
Ama sizin burda onların arkasından konuşmanız , yenılen yemegın , yapılan masrafın , yıkanan çamaşırın/banyonun, hatta ınat edip kendınızın bıle aç kalma pahasına yapmadıgınız yemeğin lafını yapmanız,
İnsanların haberı ve rızası olmadan resimlerini cekıp paylaşmanız ( kaldırmışsınız ama gören görmüş ) insana yakışmayan davranışlar ..
Herkez bir olmaz kımısı dusuncesızdır , kımısı duygusuz kımısıde rahatsızlık verdıgının farkında bıle değildir .. o kadar kotudur yanı ama bu bızım ınsanların arkasından konusabilceğimiz,alay edebilceğimiz anlamına gelmez,gelmemeli ..
yorumları okuyunca zaten ağzım açık kaldı ; Büyü yap dıyen mi istersin , Polis çağır diyen mi , Kov diyen mi .. Bu hareketler bizi aslında kızdıgımız tepkı gösterdıgımız o ınsanlardan farklı yapmaz..

Birde keşke bu kadar arkalarından konusup entrıkalar dusunulecegıne : İnsanların yüzüne karşı direk : Artık musait olmadıgınızı ve rahatsız oldugunuzu acıkca mertce soyleseydınız ..
Bu sizin için daha hayrlı ve etik bir davranış olurdu..

Back
X