Gitmek Bilmeyen Misafirlerimi Göndermek İçin Ne Yapabilirim ?

annemi aradım bugece konuşucam konuşamazsam gitmeyi planlamıyorlarsa annem gitsin kendi annelerine söylesin bu kadar olmaz onlar telefonda derler başka yere gidin falan die
eşim yemin ettirdi valla bakkala bile gidip ekmek aldığını görmeyeceğim die gerekirse bizde yemicez ekmek isteyen gitsin alsın
yaa dün markete sadece biber almaya girdim 5 tlllk bana 40 tl masraf yaptrdılar ne buluosalar atıolar sepete tıraş bıçağını pedini aldım ya böyle terbiyesizlik görmedim

bi yerde kalmak zorundaysan o eve iyi kötü gider marketten bişeyler alırsın bu böyledir ev sahibine yük olmamak için valla acil çözüm bulmak lazım

bi yerde kalmak zorundaysan o eve iyi kötü gider marketten bişeyler alırsın bu böyledir ev sahibine yük olmamak için valla acil çözüm bulmak lazım

yaa gittiler markete gidelim alışveriş yapalım dediler bende sevindim bi geldiler 5 paket cips 3 paket bisküvi çikolata kuruyemiş almışlar gelmişler :S:53:

kahvaltı hazırlamadım teklifte etmedim açlıktan ölüorum ama hazırlamadım onlarda çıktılar dışarıda kahvaltı yapmaya

ne kadar ayıp,hem evinizi kullanıyorlar hem sizi..madem dışarıda kahvaltı yapma gibi bi bütçeleri var ise sizin evinizde kalıyorlarsa evede alışveriş yapmak zorundalar..
ama sizin yerinizde olsam kesinlikle usulünce kovardım,hatta kovmaktan beter ederdim..
tamam hepimiz misafir severiz,arkadaşın dediği gibi misafir ağırlamak bir adettir,gelenektir,görenektir..
ama iş karşı taraf tarafından kullanılmaya gelirse orda tahammül kalmaz ev sahibinde..
kesinlikle bugün gönderin onları..bi cesaret söyleyin..siz asmıcaklar kesmicekler,zorla evinde kalıcamda diyemezler..
biz misafir ağırlayacak durumda değiliz hiç paramız kalmadı kendinize bi yer ayarlayın yada uygun oteller var oraya gidin diyin..

ay aman allahım bizede misafir gelir kalır ama böyle değildirler eşimin teyze kızları 1 hafta kaldı ama (1i evli 1 i bekar) ev temizliğine yardım ederler yemek yapmada falan karışmazlar burda iken çarşıya çıktılar bi baktık bizede birşeyler almışlar çocuklara abur cubur falan ....valla böyle bi misafiride ne bilim bende senin gibiyim hayır da diyemiyosun allah kolaylık versin canım aklıma birşey gelmedi nasıl denirki :26: :25:

Sizin seyehate çıkmanız gerekse...
O zaman da siz gidin biz burda kendi başımıza kalırız derler mi ki?

annemi aradım bugece konuşucam konuşamazsam gitmeyi planlamıyorlarsa annem gitsin kendi annelerine söylesin bu kadar olmaz onlar telefonda derler başka yere gidin falan die
eşim yemin ettirdi valla bakkala bile gidip ekmek aldığını görmeyeceğim die gerekirse bizde yemicez ekmek isteyen gitsin alsın
yaa dün markete sadece biber almaya girdim 5 tlllk bana 40 tl masraf yaptrdılar ne buluosalar atıolar sepete tıraş bıçağını pedini aldım ya böyle terbiyesizlik görmedim

benim bildiğim misafir gidilen evin market alışverişi yapılır :45:

Ben 2 gün misafirliğe gittiğimde yemek yersem mutfağı dip köşe bile topluyorumm ayy yok dayanamam

Kaybolun ulenn derimmm :D

Tövbee tövbeeeee :47: Ya neyi düşünüyorsunuz ki ? Sizi bu kadar yıpratan insanları kırmaktan mı çekiniyorsunuz Allah aşkına. Yazının sonuna gelene kadar çatlayacaktım. Ben olsam eşyalarını alır kapının önüne koyar kollarından tutar atardım dışarı ama bu sizin yapabileceğiniz birşey değil sanırsam:51: Bari açık açık konuşun. Bu kadar misafirlik olmaz eşimle problem yaşıyorum. Ayrıca kayınvalidemler gelicek eve sığamayız siz gidiverin diyin. Babanıızın oğlu da değilmiş yani,görüşmüyormuşsunuz. Küsseler ne olur ki. Ayy gerildm.:52:

Son düzenleme:
bunda iyi niyet falan arama ve burda bize dediklerini aynen söyle insan de utanır kaç gündür kalıyorsunuz market işe yardım eder bizimde kendimize göre bütçemiz var de ayıp sizin yaptığınız de

hayret nasıl bu kadar rahat davranabiliyorlar şaştım kaldım...

insan evlendikten sonra kendi öz annesinin evinde bile 1 hafta 2 hafta üst üste kalamazken-kendi evine dönmek isterken başkasının evinde nasıl kalır üstelikte bu kadar pişkinlikle...

yani yuh artık demek istiyorum... böyle birşey olamaz... bence sen onları önce tatlı dille kov baktın anlamıyorlar direk konuş ve gönder onları... tamam misafir ağırlamak çok güzel birşeydir ama onun da bir usulü var değilmi ya.... bunlar iyice zıvanadan çıkmış... bak kocan da kızıyormuş... bu insanlar için huzurundan olmaya değermi hiç ya... aman boşver sonrasında ne düşünürlerse de düşünsünler zaten dediğine göre de diğer akrabalar da bunların ne olduğunun farkında... bence hemen temizliğe giriş herşeyi alt üst et baktın olmadı toparlanmaya başla... of allahım ben olsam çıldırırım ve direk kovarım... hele ki kocam bana öyle diyorsa....

bence kocan kovsun canım,
belliki yüzün yumuşak, bu gönderme işini senin yapabileceğini sanmıyorum.
kocan gönderirse bir daha adınızı bile anmazlar

bir günlük yemek dökülür mü bırak yesinler başka hiçbir şey yapma hatta kendini hiç yorma yap makarnayı birde çorba kalan, hergün hergün ben yemek yapamam kusura bakmayın de yani. insan anasının babasının evinde bu kadar rahat değil

kendimi senin yerine koydum böyle bir durumda artık evimden gidin
misafirliğiniz bukadar diyemezdim herhalde
annenize iletin bu durumu o halletsin bir şekilde
baktın anlmıyorlar şehir dışına çıkmamız gerekir deyin toplayın valizlerinizi onlarında bu sayede gitmesini sağlayın
1 gün 2 gün anladımda 15 gün nedemek yahu git bi otelde kal madem
insanları bu kadar rahatsız edip evlerini işgal etmenin ne anlamı var

taşınacağımız için evdeki eşyaları satıyorum 5 gün önce misafir odasındaki çekyatlar için aramışlardı misafir var demiştim şimdi aradım gelsinler bakıp alsın inşallah beğenip alırlar yatacak yer kalmadığından yatak odayıda veremeyceğimden bulsunlar bi çaresini birsürü başka akrabaları varmış onlara gitsinler

direk gidin diyemiyorsan bence al karşına,eşim uzun misafirliklerden pek hoşlanmıyor kırılmayın üstünüze alınmayın kendi ailesine karşıda böyle falan de ayak yap biraz:)sonuçta senin evinin huzuru onlardan daha önemli ..

Back
X