• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek mi Kalmak mı Ankara

Ben de Ankara'da büyüdüm. Başka şehirlerde de yaşadım sonra ama en güzeli benim için ankara oldu. Ama baştan bir düzen kurmaya Antalya'yi da tavsiye ederim.

Ben iş nedeniyle 30 yildir yaşadığım sehri birakip Ankara ya tasindim. 1.5 yıldır Ankara'da yaşıyorum. Yasanabilcek Ya bir sehir çok pahalı Bir sehir değil her bütçeye uygun yerler var.
İnsanoglu alışıyor karnın nerde doyuyorsa evin orası. Tabiki ozlem oluyor ama hayat işte.

ankaralı değilim ama 25 yıldır burdayım tavsiye ederim. bütçenize göre heryerde ev bulursunuz. keçiörenin biraz üst tarafındayz evim var ama kiralar 700 800 den başlıyor semte göre değişiyor daha daha şehiden uzak yerleri var orda 450 500 e bile sıfır daire kiralanabilir ama insanını sevmezsiniz. öyle böyle ortamı güzel olsun diosanız 700 den aşağı olmaz kiranız. aylık 3000 tl ile geçinebilirsiniz ama seçimlerinize bağlı bi durum normal ayarda geçinirsiniz die düüşünüyorum. biz iki kişi çalışıyrz ortalamanın üstünde bi hayatımız var tamamen seçim istek meselesi.

nasıl bi hayat yaşamak istediğinize bağlı aslında. çok geniş bir konu.
evim ortalama olsun, gezip dolaşayım, haftada bir iki kere dışarda yiyeyim, e alışverişi de severim diyorsanız 5-6 gerekir bence.

26 yildir ankaradaym sıkıcı diyenler gezip eğlenmeyi bilmeyenler. Sen ne kadar aktif ve neşeliysen ve ne kadar güzel bakarsan o kadar güzel ankara. Bütçe nereye yerlescegine bağlı ama pahalı bi şehir değil.

gerçekten ben de bunu anlamıyorum. sıkıcı diyenler sanırım pariste yaşıyolar. ankarada yapacak bi sürü şey var. eğer kişi sıkılıyorsa yapacak şeyleri bilmediğindendir.

Merhaba herkese, benim derdim yeni bir hayat kurmakla ilgili. Ankara'ya taşınmak istiyoruz. Az çok Türkiye'yi gezdim gördüm. Ama orda büyümedim, tatilden başka yaşamım olmadı. Ankara'da yaşanır mı , kiralar nasıl, geçinmek için ne kadar maaşımızın olması gerekir, nerede yaşamalıyız vs fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Edit: Sıfırdan başlayacağımız için en alt seviyeden ama güzel bir düzen kurmamız gerekiyor.
kendimi bildim bileli Ankarada yaşıyorum asla sıkılmıyorum sıkılacağımı da düşünmüyorum tam tersi tatil için bir kaç günlüğüne başka şehire gidince gittiğim yer beni boğuyo ankarada nefes aldığımı hissediyorum neden bilmiyorum ama çok seviyorum :KK200:

Ankarada market fiyatlari magazalar dükkanların ürün fiyatları aynı değil. A markette bi ürün 5. b markette 7. c markette 10. Fiyatlar çok çelişkili. Market market geziceksin kazıklanmamak için

2 kişiyiz. Çocuğumuz yok, olmaz da uzun süre. İkimiz de iş için taşınmak istiyoruz. Mesleklerimiz iyi ama en başta asgari maaş alacağız ikimiz de . Buna istinaden semt önerilerinizi bekliyorum. Yorum yapan herkese de ayrıca teşekkür ederim
Etimesgut sincan keçiören buralarda uygun fiyata ev bulabilirsiniz. tahmini 500 600 650 700 lira kiranız olur fiyat düşünce biraz merkezden uzaklaşırsınız. ama evleriniz fena olmaz . iş yeriniz nerede olacak belli mi. çünkü her yerden her yere tek toplu taşıma yok tek vasıta gitmeniz çok iyi olur sizin için

gerçekten ben de bunu anlamıyorum. sıkıcı diyenler sanırım pariste yaşıyolar. ankarada yapacak bi sürü şey var. eğer kişi sıkılıyorsa yapacak şeyleri bilmediğindendir.
Aynen her şehrin iyi ve kötü yerleri var. Sıkıcı diyenler genelde kötü yerlerini gezmiş yada hiç gezmemis olurlar.

2 kişiyiz. Çocuğumuz yok, olmaz da uzun süre. İkimiz de iş için taşınmak istiyoruz. Mesleklerimiz iyi ama en başta asgari maaş alacağız ikimiz de . Buna istinaden semt önerilerinizi bekliyorum. Yorum yapan herkese de ayrıca teşekkür ederim
Ortalama olarak fena olmayan bir muhitte oturmak isterseniz kiralar 600-800 arası. Elit bir yer olsun derseniz 1500-2500 civarı. Ben doğma büyüme Ankaralıyım ama fazlaca sıkıldım. Özellikle denizi olan bir yere gidip geldiğimde resmen soğuyorum buradan. Sosyallik olayına gelirsek yaşam tarzınızla alakalı bir durum ,ne istediğinize bağlı.Biz eşimle gezmeyi çok seven bir çiftiz.İki haftada bir ,sırf burada yapacak bir şey yok diye başka şehirlere kaçıyoruz.

Su birikintisi görmek için Mogan Gölü, Göksu parkı diye bir kaç yer var oralarda iğne atsan yere düşmez.AVM2den başka seçenek kalmıyor.

Deniz yok evet ama tum sosyal aktiviteler de deniz kenarinda yapilmak durumunda degil..
Kışın tiyatro, sinema, gri sokaklari seyretmelik kafeler, bowling, yağarsa karlı yürüyüşler benim sevdiğim etkinlikler..
Eymir (ozellikle yürüyüş ve bisiklet), Mogan göl kenari, Papazın Bağı yeşilliği ve huzuru için kaçtığım yerler.. Ahlatlıbel, Altınköy, Beypazari, Kızılcahamam Milli Park Bölgesi, Atlı Spor Kulübü filan da iyidir..
Temmuz Ağustos aylari pek cekilmiyor evet ama havuzlar da var alternatif olarak..
Hamamönü ve Ankara kalesi cevresini severim, tarihi dokusundan dolayı..
Hacibayram, Kocatepe Camii gibi yerlere ozellikle cok bunaldigimda atarim kendimi..
Lüks ararsan Çukurambar, Park Caddesi vs mevcut..
Tek maaşla geçinen de var luks yasayan da..
Etlik, Balgat, Dikmen gibi yerler nezihtir, Balgat ve Dikmen biraz tuzlu olabilir tabii.. Bütçe dar ise Keçiören'in bazı yerleri uygun olabilir.. İşyerleri nerde olacak?
Zaman zaman ben de sıkılıyorum, insanız, bazen bi deniz gormek istiyorsun mesela ama "cok sıkıcı, yaşanmaz, berbat bi yer" denilmesini de anlayamiyorum..
Bir de, her seyden de onemlisi kafanin rahat olmasi ve evinde huzurlu olmak.. O zaman her yer guzel gelir bence..

Son düzenleme:
Bi de Ankara'da yaşıyorum evet ama Avm'ye hapsoldugumu hic hatirlamam.. Sinema dışında ve mecbur kalmadikca asla ugramam, nefret ederim kalabaliktan ve o keskin ışıklardan.. Ankara'da yaşadığınız için böyle şeylere mecbur degilsiniz yani :KK53:
Eskişehir gibi yerler bana daha cazip geliyor bazen, trafik sorunu olmamasi nedeniyle ozellikle, Eskisehir buyuksehir ayarinda bi kucuk sehir olduğu icindir belki de.. Ankara, Izmir, Istanbul, Bursa sonrasi kucuk sehirlerde yasamak zor cunku..
Istanbul'u cok seviyorum ama gezmek, tozmak vs hep sorun, trafik resmen çile ve denize yakin/deniz kenarinda bi evin yoksa cok da bi anlami olmuyor denizi olan sehirde yasamanin (Istanbul icin konusuyorum)..

Konu sahibi, nasil bi şehirden geliyorsun?

Ben çok fazla yorum yapmiyim ama
Ben ankarayı hiç sevmem
Oraya gidip 1 gun icersinde
anitkabiri
Ataturk orman ciftligini
Kizilayi
Kocatepe camiisini gezip
Geri dönceksin

Belki sen seversin ama ben alışamadım oraya
sizi gezdirenlerde iş yokmuş ama ben söyliyim ;) Ankara bundan ibaret değil yani. Ben ankaralıyım ankarayı sevmem ve hep bu şehirden taşınmak isteyip bi türlü taşınamayanlardanım ama nedeni sıkıcı bi şehir oluşu değil çok başka. Ankara çok büyük ve çok fazla gezilip görülecek yeri olan gün geçtikçe de bu yerlerin arttığı bi şehir. Burda yaşamama rağmen göremediğim çok fazla yeri var hayat telaşesi diyelim. Hayır sıkılmaktan kastınız deniz olmayışı ise onu bilemem ama sosyal anlamda sıkılmaya imkan olmayacak kadar da canlı bi şehirdir ;)

Uzun yıllar Ankara'da yaşamış biriyim.Önceleri hiç alısamamistim.Sonra memleketim gibi oldu.Surekli giderim ordayken yapmayi sevdigim seyleri yapar sonrada evime yani yaşadığım şehre kosa kosa giderim.Deniz kenarinda yasadigim icin mavi ve yesili gozum ariyor.Ama duzen ulasim konusunda Ankara'yı tek geçerim.Gözümde tam bir memur şehri...Siz nerden taşınacaksınız eğer arkadaşların dediği gibi sahil kentinde yaşamıyorsanız hiç yabancılık cekmeyip orda olan herseyi misliyle Ankara da bulabilirsiniz.Kiralar her yerde olduğu gibi ordada arttı maalesef.Ön araştırma yapmanızı tavsiye ederim...

Back
X