Gitmek mi kalmak mı?

Feslegen Kokulu Nane

Durmak, yıkılmaktan önceki son adımdır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
16.162
36.780
528
Selamunaleykum değerli hanımlar. Biraz dertleşmeye ihtiyacım var. Biz şu an doğuda imkanları çok iyi olan bir şehirde yaşıyoruz. Benim istegim üzerine geldik buraya. Akademik olarak iyi bir fırsat vardı elimde ama bir takım sorunlar yüzünden olmadı. Biz de geri dönmedik. 7 senedir buradayız.

Bir kac ay önce geri dönme fikrini attım ortaya. Eşim şaşırdı. Önce istemedi burada farklı düşünceleri varmış. Ama sonra olabilir dedi. Şimdi ikimizde kararsız kaldık. Bir karar vermemiz lazım. Gidersek artıları
1. Ikimizinde ailesi orada. Burada çok yalnız kalıyoruz kimsemiz yok çünkü.
2. Beraber iş kurmayı düşünüyoruz. Gideceğimiz yer çok uygun o konuda.
3. Kışın ılık olduğu için doğalgaz parası sorunu yok. Burada aylık 600 tl ödüyoruz
4. Gideceğimiz yer biraz daha ucuz ama genelde çok fark yok.
5. Acil bir durumda hemen orada bulunma şansımız yok. 1400 km mesafe var çünkü. Yakın olmak daha avantajlı o konuda.

Eksileri
1. Uzağız ama karışımımız görüşenimiz yok.
2. Buranın havası, suyu temiz; her şey doğal.
3. Gitmek istediğimiz her yere yürüyerek gidebiliyoruz. Her şey elimizin ayağımızın altında.
4. Evimizi satıp borca girmeden tekrar ev alma şansımız çok az.
5. Bir düzenimiz var.

Sizce var olan düzeni bozmayıp kalalım mı yoksa tedbili mekanda ferahlık vardır deyip dönelim mi? Fikirlerinize ihtiyacım var. 😊😊😊
Not: gitmeyi düşündüğümüz yer iki tarafa da iki saat uzaklıkta bir ilçe.

Selamunaleykum değerli hanımlar. Biraz dertleşmeye ihtiyacım var. Biz şu an doğuda imkanları çok iyi olan bir şehirde yaşıyoruz. Benim istegim üzerine geldik buraya. Akademik olarak iyi bir fırsat vardı elimde ama bir takım sorunlar yüzünden olmadı. Biz de geri dönmedik. 7 senedir buradayız.

Bir kac ay önce geri dönme fikrini attım ortaya. Eşim şaşırdı. Önce istemedi burada farklı düşünceleri varmış. Ama sonra olabilir dedi. Şimdi ikimizde kararsız kaldık. Bir karar vermemiz lazım. Gidersek artıları
1. Ikimizinde ailesi orada. Burada çok yalnız kalıyoruz kimsemiz yok çünkü.
2. Beraber iş kurmayı düşünüyoruz. Gideceğimiz yer çok uygun o konuda.
3. Kışın ılık olduğu için doğalgaz parası sorunu yok. Burada aylık 600 tl ödüyoruz
4. Gideceğimiz yer biraz daha ucuz ama genelde çok fark yok.
5. Acil bir durumda hemen orada bulunma şansımız yok. 1400 km mesafe var çünkü. Yakın olmak daha avantajlı o konuda.

Eksileri
1. Uzağız ama karışımımız görüşenimiz yok.
2. Buranın havası, suyu temiz; her şey doğal.
3. Gitmek istediğimiz her yere yürüyerek gidebiliyoruz. Her şey elimizin ayağımızın altında.
4. Evimizi satıp borca girmeden tekrar ev alma şansımız çok az.
5. Bir düzenimiz var.

Sizce var olan düzeni bozmayıp kalalım mı yoksa tedbili mekanda ferahlık vardır deyip dönelim mi? Fikirlerinize ihtiyacım var. 😊😊😊
Not: gitmeyi düşündüğümüz yer iki tarafa da iki saat uzaklıkta bir ilçe.
Ben olsaydım otururdum oturduğum yerde :KK48:

Aslında bu neyi önemsediğinize bağlı.
Yani ailelere yakın olmanın ben avantajdan çok dezavantajı olduğunu düşünüyorum.
Ben açıkçası huzurum elden gider diye düşünürdüm. Ondan dolayı da gitme taraftarı olmazdım.
Ya da şartlarımı çok daha iyi bir hale getirip öyle giderdim.

Aslında bu neyi önemsediğinize bağlı.
Yani ailelere yakın olmanın ben avantajdan çok dezavantajı olduğunu düşünüyorum.
Ben açıkçası huzurum elden gider diye düşünürdüm. Ondan dolayı da gitme taraftarı olmazdım.
Ya da şartlarımı çok daha iyi bir hale getirip öyle giderdim.
Belki çok duygusal düşünüyorum ama hastalarimiz cenazelerimiz oldu eşim de ben de yetişemedik. Ölümlü dünya diyerek gitmek istiyoruz aslında.

çocuk var mı,
ailelere yakın olmak o açıdan avantaj olabilir
aynen tebdili mekanda ferahlık vardır
birde gidip orda yapamazsınız, geri dönme şansınız var mı tekrar

Ailesine yakın olup da memnun olan yok mu? 🙄
Ben kendi aileme yakınım eşimin ailesine uzak, ailem hicbirseyimize karışmadığı için sorun olmuyor.

Sizin aileler nasıl, daha önce yakın mesafede yaşadınız mı? Bunu cevabı sizde aslında. Anlaşabildiğiniz, müdahale etmeyecek insanlarsa aynı yerde yaşamanın dez avantajı da çok olmaz.

çocuk var mı,
ailelere yakın olmak o açıdan avantaj olabilir
aynen tebdili mekanda ferahlık vardır
birde gidip orda yapamazsınız, geri dönme şansınız var mı tekrar
Iki kızımız var. Geri dönmek istemem açıkçası buradan sogumama sebep olan bazı şeyler oldu. Gitmek istediğimiz yere de kimse kolay kolay gelmez. Ters bir yer. Belki ara sıra benim ablam ve esimi babası gelebilir o kadar.

Iki kızımız var. Geri dönmek istemem açıkçası buradan sogumama sebep olan bazı şeyler oldu. Gitmek istediğimiz yere de kimse kolay kolay gelmez. Ters bir yer. Belki ara sıra benim ablam ve esimi babası gelebilir o kadar.
hakkınızda hayırlısı olsun, gitmek hayırlıysa gitmek değilse kalmak nasip

Ben kendi aileme yakınım eşimin ailesine uzak, ailem hicbirseyimize karışmadığı için sorun olmuyor.

Sizin aileler nasıl, daha önce yakın mesafede yaşadınız mı? Bunu cevabı sizde aslında. Anlaşabildiğiniz, müdahale etmeyecek insanlarsa aynı yerde yaşamanın dez avantajı da çok olmaz.
Benim anne babam vefat etti sadece ablam var. Eşimin ailesiyle bir sene beraber oturdum . Kayinvalide her şeye çok karışır. Uzak olduğu için gelip bir ay falan kalıyordu ama şimdi ebm fazla iki gün kalabilir çünkü kayınpederim izin vermez.

Arayı bulabilirseniz ailelere yakın olmak avantajdır. Çocuğunuz varsa gitmek daha mantıklı eğitimi ve büyürken ailelerden yardım alabilmek açısından.
Ben o fırsatı 4 gözle bekliyorum. Ailelere uzak yalnızlık, herşeye tek başına yetmek vs ben oyle fırsat bulsam asla kaçırmam. Gidin derim :)
Aslında değişen pek bir şey olmayacak. Yine yardım alacağım kimse olmayacak. Sadece bazen haftasonu veya bayramlarda gidebileceğiz. yine kendi gobegimizi kendimiz keseceğiz.

Back
X