gitmek zorunda miyim?

Soğuk eve ben de gitmem..
Gitme.

Millet de azcık elini cebine atsın canım.
Doğalgaz parası ödememek için misafir mi donarmış!

benim bildiğim cimri adam evine yemeğe misafir falanda almaz masraf olcak die...gittiğinizde üzerinize bişeyler isteyin üşüdüm die belki açıklama yaparlar yada elektrikli soba falan yakarlar sizin üşüdüğünüzü görürlerse

bence sıkı sıkı giyin git. azıcık oturursun bir bahane bulup kalkarsınız sonra. :) bu arada allah yardımcın olsun.

Ben olsam açık açık sorarım. Siz üşümüyor musunuz? Çocuklar iyi hasta olmuyor bu soğukta.. diye..
Misafiri geçtim o geçici de çocuklar ne yapıyor acaba?

Canım bu aile zor durumda gercekten. Senin dedigin gibiler de var cevremde onlari zaten hic tinlamam bile gitmem derim gitmem ki esim de o konularda iyi ayirt eder o da israr etmez o tip kisilere. Sen de bosver hic takma

Canim bu sefer degil ama sonrakine edicem. Uzulmeni istemem . Maddi durumlari iyi degil ama cok da magdur degiller. Sadece insan cocuklara uzuluyor dedigin gibi. Yoksa ev haniminin oncelikleri biraz farkli.ellerine gecen parayi farkli bi sekilde degerlendirmek icin kendini baya bi kismis durumda[/QUOTE]

üstteki 2 cümle birbirine ters düşmüyor mu:26:

üstteki 2 cümle birbirine ters düşmüyor mu:26:[/QUOTE]

Evet dusuyor. Ben bu ailenin dusmaniyim. Aileyi kotulemek icin burda zirvaliyorum.
ya Allah askina acik bulmak icin yorum yazmayin. Bunu yazip ne kazandiniz egonuzu mu tatmin ettiniz. Sabahtan beri seviyeli bi sekilde cevap vermeye calisiyorum durumu anlatmaya çalışıyorum. Ne bekleniyor anlamadim

vallahi bende çok üşüyen bir insanımdır hatta eşim bana yatarken bile mantonu giy der:)bide son günlerde istanbul gerçekten çok soğuk canım eğerki gerçekten çook soğuksa ve birşey yakmıyorsa sıkıca giyin üşümezsin ozaman git bence hem eşini kırmamış olursun aranız bozulmaz hemde kadın sizi davet etmiş çağırılan yere gitmek iyidir gidersiniz az biraz oturur iki muhabbet edersiniz sonra ben bugün biraz rahatsız gibiyim kalksak ayıp olmaz dimi falan deyip kalkarsınız canım bence bu arada Allah bebeğini hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin inşallah sağlıklı ve mutlu bir bebek olsun rabbimin izniyle canım böyle küçük şeyler içinde canını sıkma canım

üstteki 2 cümle birbirine ters düşmüyor mu:26:

Evet dusuyor. Ben bu ailenin dusmaniyim. Aileyi kotulemek icin burda zirvaliyorum.
ya Allah askina acik bulmak icin yorum yazmayin. Bunu yazip ne kazandiniz egonuzu mu tatmin ettiniz. Sabahtan beri seviyeli bi sekilde cevap vermeye calisiyorum durumu anlatmaya çalışıyorum. Ne bekleniyor anlamadim[/QUOTE]

celallenecek ne yorum yapmışım:44:
yazdığın 2 yorum tezat geldi,sordum,ego tatmini nerede,ne yorum yapalım peki,aman canım,ne işin var.ev soğuk otur oturduğun yerde.eşin için çok değerlilerse kendisi gitsin,olabilir mi

celallenecek ne yorum yapmışım:44:
yazdığın 2 yorum tezat geldi,sordum,ego tatmini nerede,ne yorum yapalım peki,aman canım,ne işin var.ev soğuk otur oturduğun yerde.eşin için çok değerlilerse kendisi gitsin,olabilir mi[/QUOTE]

Artik benim icin cok da farketmez. Ne isterseniz yazin .sonunda agzimdaki baklayi aldiniz bu ailenin dusmani oldugumu aciklattiniz. Tebrikler tam bi uzmansiniz bu konuda

Allah sağlıkla bağışlasın çocuğunu inşallah.kaç aylık acaba?eğer son zamanlarına yakınsa biraz rahatsızlığım var daha sonra gelsek olur mu diyebilirsin.hem eşinle aran bozulmamış olur hem de karşı tarafa ayıp olmaz.

Canım kimse için kendini zora sokmana,kat kat giyinmene gerek yok.Hamilesin üşüyorsun,hasta olurum diye tedirginliğin varsa eşinin anlayışlı olması lazım.Evine misafir çağırıp soğuk odada oturtan insanlar için dekendini çok hırpalama.

İnsanların harcama şekilleri ilginç olabiliyor. Ben mesela kış soğukları başladığından beri doğalgazı hiç söndürmedim üşümek istemem. Ama başkalarında var kalın ceketlerle battaniye altında geçiriyorlar günlerini sonra öksürük kırmızı burunlar vs. Ha maddi durumda o kadar kötü degil tabi işte zihniyet farklı.

"Çok üşüyorum odayı ısıtma imkanımız yok mu?" dediniz mi?

Bence fazla abartmissiniz. 5 tane ufak cocuk varsa o kadar da kotu degildir ortam.
Hamilelik de hastalik degildir, herseye onu bahane etmeyin derim, ki zaten insanlar anlar, 5 tane cocugu olan kadin hamileligin hastalik degil, sadece ayri bir surec oldugunu bilir herhalde. :)

Sonuc olarak koskoca insansiniz, insanlarin evi size soguk geliyorsa onleminizi alir, sIkI giyinirsiniz. Biraz kendi sorumlulugunuzu bilir, usume probleminiz varsa baskalarini suclamazsiniz. Insanlarin durumu yokmus, ne yapsinlar? Esinize yakinlarmis, cagirmasinlar mi?

Ben de cabuk usuyen biriyim, ve kis ortasinda, akraba evinde gece titremekten uyuyamamis insanim hatta. Onlar da yakmiyordu. Onlara kizacagima, kiyafetimi ayarladim. Bir dahakine rahat ettim.

Sizin oraya turlu bahanelerle gitmememiz esinize karsi ayip. 2-3 saat sogukta oturacaksiniz diye insanlarin gonlunu kirmaya degmez. Usumeye karsi onlem almak bu kadar kolayken hem de. Ki ne kadar soguk olabilir ki, o da ayri konu.

canım bazıları masraftan kaçıyor o yüzden yakmıyorlar yoksa illaki üşürler ama alışmışlardır....

eşin istiyorsa tabi gitmen gerekiyor 2 saat otursanız yeter rahatsızım dersin...

büyütmene gerek yok kalın giy hırka al üstüne hiç bişeyolmaz.....

Davete icap etmek çok büyük sevaptir. Siz davete gitmeyerek hem kendi sevabinizi engellersiniz, hem de karşı tarafın kazanacağı sevabi.
Kalın giyinip gitmenizi tavsiye ederim.çok aşırı soğuk olursa da ev dizinize bir battaniye rica edersiniz. Ailenin yaşadığı bir ev sonuçta ne kadar soğuk olabilir ki ?

Gerçi ısrarla durumları olmadığı için yakmadıklarını söylemişsiniz ama ev de ısınmıyor olabilir...Sanki birazcık gitmemek için bahane yaratıyorsunuz..Benim kuzenimin evi hiç ısınmaz 80 derecelerde yakar yine kalın hırkalarla otururuz ki bizim evimizde asla uzun kollu giyemezsin yani sıcağa o kadar alışkınım ama ben yine de ona gitmekten vaz geçmem giyerim kalın kalın yine de giderim..Sonuç olarak herkesin söylediği gibi eşinizi üzmek istemiyorsanız sıkıca giyinip yine gidin..

Konuma yorum yapan herkese tesekkurler. Dun aksam oturmaya iyice giyinip gittim. Gitmesem esim icim icim rahat etmeyecekti.

Yalniz herkesin hamileligi gulluk gulistanlik sorunsuz degil arkadaşlar. Lutfen hamileligi bahane etmişsin demeyin cunku etmedim. Etseydim daha oncelerde de gitmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…