gitmeli mi gitmemeli mi?

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
kızlar kafam o kadar karışık ki, evlendiğimden beri kayınvalidemlerle görümcemle yaşadığım sıkıntının sonu yok. önceki konularımı da bilen bilir. eltimle aramı da görümcem bozmuştu. ağzımdan çıkmayan şeyleri yalan yanlış gidip farklı şekilde anlatmıştı. herşeyi anlatmaya kalksam çok uzar. çok dışladılar beni ve oğlumu. kadın evlendiğimden beri beni bi kez olsun insan yerine koymadı. oğlumu da beni de yolda görünce kafasını çeviriyor görmemezlikten geliyor. ama aynı yaştaki eltimin oğlunu yere göğe koyamıyorlar. aynı binada oturuyoruz. alt kattan çocuk sevmelerinin sesi tüm binayı sarıyor. durum böyle olunca oğlumda üzülüyor bende öyle. en son ipler kopmadan önce beni sevmemelerine rağmen görümcem ,görücü usulü biriyle tanışacakken ben gittim yanında. tanıştılar anlaştılar, çok kısa sürede istemeye geldiler, söz oldu nişan oldu derken hepsinde yüzüme bile bakmazlarken yanlarında oldum. elimden gelen her yardımı yaptım. gece gündüz uğraştım onlar için. en on bohça hazırlanırken sevgili kaynanam beni bi kez olsun umursamadı. sadece diğer 2 gelini olsun istedi yanında. onlarla yaptı herşeyi yine takmadı beni. bende dışlandığımı söyledim ona. ondan sonra da zaten ipler koptu. annemlere gidip geldim memlekete. geldiğimiz gün binaya çıkarken gördüler bizi, oğlum arabanın camına vurdu baksınlar die bakıp kafalarını çevirip evlerine çıktı bende çok içerledim. şimdi görmemezlikten geliyo beni. haftaya düğünü var görümcemin ama bi kez olsun ne konusan var ne umursayan. bende gitmek istemediğimi söyledim eşime. bu durumda siz olsaydınız gidermiydiniz?

Son düzenleme:

Ben olsam eşim kırılmasın ve kendini yalnız hissetmesin diye yabancı gibi görüntü verir gelirdim. Onların ağzına laf verip eşi zor durumda bırakmaya gerek yok.

Evet kabul ediyorum yaşananlar mantıksız ve kötü ama yine de eş hatrı daha kıymetli

aaaah ah. sende benim gibisin. biliyosun san soğuklar. ne diye işgüzarlık yapıp. her şeye koşuyosun. resmi olsana. çocuğun için üzülmeni anlıyorum çok benim başımda da aynı ayırt etme var

bence düğüne git misafir gibi otur. sonra pişman olma. git görevini yapmış olursun. muhatap olma. bir daha da hiç bişilerine koşturma yaranamayacaksın nasılsa

diğer konularını bilmiyorum
neden sana karşı böyle bir tavır takındılar?
eşin ne diyor bu yapılanlara?

misafir gibi git senden özellikle rica edilmedikçe bir şeye karışma kocanın yanında ol sadece bence

cnm, 7 yıllık evliyim ben, bunca zaman sadece eşim ve ailesi mutlu olsun die istemediğim şeyler yaptım ben. ilk defa kendim için gitmemeyi düşünüyorum. gitmezsem mutlu da olur muyum bilmiyorum ama gidersem yine kimseye yaranamayacağım. burnunu sürtüp yine geldi diyecekler.

Yani gidip göbek atarsan adın yüzsüz olur belki evet ama tam düğün saatinde gider, takını takar evine dönersen herkes üstüne düşeni yapmış olur.

Ama sen bilirsin yine de, eşinin bu duruma yorumu ne?

diğer konularını bilmiyorum
neden sana karşı böyle bir tavır takındılar?
eşin ne diyor bu yapılanlara?

cnm biz evlenirken beni çok benimsemedi kayınvalidem. eşime eltimin ablasını düşünüyormuş aslında. durumları çok iyi diye bu arada... sonra eşim annesine istemediğini söyleyince benim aileminde maddiyatı atla deve olmadığı için yaranamadım kayınvalideme. eltimin ailesinin durumu çok iyi o yüzden ona yaranmaya çalışıyorlar. görümcemle kaynanamç. ailemden 10 saat uzaklıktayım burada kimim kimsem yok. o yüzdende hor görüyorlar beni.. hiç yanımda olmadıkları gibi dedikodu ikiyüzlükleri ile insanlarla aramı bozmaya çalıştılar ama çok şükür etrafımzdakiler onları da azçok biliyorlar beni de. durum bu cnm.

cnm nikah olcak ordan da yemeğe gidilecek. nikaha gidersem eşim ordan yemeğe de götürür beni adım gibi biliyorum. eşim bunca zaman tepkisiz kalıyordu ailesinin yaşattıklarına ama en sonunda onlara patladı bu kızla ne alıp veremediğiniz var ne yaptı size die. ondan beridir çok inmiyo annesinin yanına. ben de gitmeyeceğimi söyleyince herhangibirşey söylemedi. çünkü ben eşim mutlu olsun die hep istenmediğim halde ailesinin etrafında dolandım ama kimseye faydası olmadı.

aynı mevzular ablamada var.anlayabiliyorum....kuzucuklarımızın yüzüne bakmıyorlar biz onlara dokunmaya kıyamazken.neyseki teyzeleri var kuzularımın.

bence git düğünde bulun..

Beni görmezden gelen, dışlayan insanların herşeyinde yanında olmam
Ama düğünlerine giderim
Neticede eşimin kardeşi..

Onca şey yapmışsın, düğüne gitmezsen haklıyken haksız duruma düşersin bence
Eşini yalnız bırakmamak adına olsa da git, misafirlere hoş geldiniz deyin beraber
İki de çocuğunu hoplat olsun bitsin.

1.si neden bu kadar tavırlılar sana karsı hıc kımse durup dururken neden bu kadar tavır alsınkı gelınlerıne

2.si haftaya dugun var dıyosun sımdı onlar telas ıcındedır yanı sende ıclerınde olsan sende aynı telas ıcerısınde olacaktın sımdıye kadar sıze ( esın de dahıl) dugunle alakalı bı yardım veya fıkrınıze basvurmadılarsa zaten dugune cagırıp cagırmayacaklarıda mechul oldukı cagırdılar kımsenın gonlu kırılmasın dıye dusunecegıme benım gonlumu ıncıten ınsanların dugununde ne işim var dıye dusunurdum

insana değil paraya değer veriyorlar desene
eşin arkandaysa çokta takılma, önemli olan eşinin sana değer vermesi, koruması
eşin için git düğüne, yemeğede katıl bir iki saat sık dişini
gitmezsen sen de suç bulurlar

aynı mevzular ablamada var.anlayabiliyorum....kuzucuklarımızın yüzüne bakmıyorlar biz onlara dokunmaya kıyamazken.neyseki teyzeleri var kuzularımın.

bence git düğünde bulun..

gidersem yine kasacaklar kendilerini diye düşünüyorum. çünkü burunları çok havada. sağda solda yine diyecekler bak haksız oldu burnu sürttü de geldi die. ablanın durumuna da çok üzüldüm. ne mutlu ki teyzeleri varmış. uzak ama çok şükür benim oğlumunda bi teyzesi var.

cnm yazdım ama tekrar söyleyeyim. maddiyatçı oldukları için başından beri kabul etmediler beni. o yüzden. durup dururken değil başından beri sevmediler beni. fikrime ihtiyaç duymamalarına üzülmedim başından beri dışladıklarına üzüldüm ben. o yüzden gidip gitmemek arasında kaldım.

bende uzağım canım ama gönlüm onlarla birlikte....boşver kassınlar.millet bilmez sizin aranızdaki mevzuları....sonra yine çok fazla muhattap olmazsın...ablamda çok uğraştı... artık yanaşmaya başladılar ama şimdi de o yüz vermiyor onlara

Son düzenleme:

darısı başıma olsun inşallah. :)

Neden seni takmıyorlar diye sormadan cevap veremeyeceğim.

Buraya kadar üzerine düşeni yapmışsın zaten düğüne gitmezsen eğer daha da suçlu çıkarırlar seni

zor bir karar anlıyorum ben olsam bende gitmek istemezdim ama eğer eşin bu konuda arkandaysa düğüne de bir yabancı gibi git altınınızı eşin taksın soğuk bi şekilde kutlar erkenden de kalkarsınız. Böylelikle hem onların eline yeni bir koz vermemiş olursun hem de eşini boynu bükük bırakmamış olursun

ama eşin ailesinin bu tavrına karşı seni desteklemiyorsa kesinlikle gitmemelisin, ben gitmezdim.

bence nikaha gidin ama yemeğe katılmayın yani yabancının düğününe gider gibi yapın.hem şimdi gitmezseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.gidip görünün bence.benimde halam kardeşimin düğününe anneme kızdığı için gelmemişti.bizde dosta düşmana karşı gelseydide yine küsüyosa küsseydi dedik.gerrçi niye küstü hala bilen yok.çünkü düğünde herkes soruyo nerde falan diye millet malzeme arıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…