gitsem mi gitmesem mi bana yardım edin

amethist34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2016
161
68
48
merhaba bayanlar,
normalinde böyle kararsız birisi değilim.
kuzenim beni çağırıyor gel 2-3 günlüğüne değişiklik olur sana diyor. (fethiyeye)
çok gitmek istiyorum, ama annemden uzaklaşamıyorum.
psikolojik sanırım normalde çarşıya bile gidemiyorum onu bırakıp, kalkıp fethiyeye nasıl gideceğim diye düşünmüyor değilim.
yıllardır çok zor şartlar yaşadık. babamı kaybettik, annem hastalandı derken, sanki ben yanında olmazsam kötü bir şey olacak gibi hislere kapılıyorum. ve dediğim gibi yalnız bırakamıyorum. bu aralar kuzenim yanımızda.
o bizde iken gideyim mi gitmeyeyim mi kaç kere ikilimde kaldım. doktora sordum git dedi güveniyorsan kuzenine, abime sordum git dedi. ama abim aynı şehirde değil. hatta aynı ülkede değil.
rezervasyon biletimi açıyorum okeyleyemiyorum bir türlü kala kalıyorum.
gitsem ne olacak ki diyorum.
diğer yandan bir değişiklik olacak sana da iyi gelecek diyorum.
siz ne yapardınız?
annemin nesi var diye merak ediyorsanız.
kalp spazmı geçirdi geçen sene.
kanser hastasıydı onu şükür yendi.
beynine pıhtı attı.
şeker hastası aynı zamanda insülin kullanıyor.
böyle işte.. ama kendi ayakları üzerinde çok şükür.

Panik atak ya da kaygı bozukluğun mu var?
Bence gidebilirsin canım senin için değişiklik olur havan değişir?
Aklına kötü şeyler getirme. Allah korusun bir şey olacak olsa sen evdeyken de olur. Hatta anneciğine değil her an hepimize.
Allah'a emanet olsun anneciğin.

Kıyamam yaa bence gidebilirsiniz, fazlasıyla kaybetme duygusu yaşamışsın kolay değil, hem iyileşti de diyosun kuzenin de yanında, git bi hava değişimi iyi gelir

Bilemiyorum
Ben olsam gidemezdim kesin
Çünkü bi benzerini yaşadım
Gitsende gitmiyorsun
En önemlisi aklın gitmiyo hep orda kalıyor
Bu yüzden hiçbirşey iyi gelmiyo
Ama tabi bu:biraz benim annemle ilgiliydi
Mesela gidecek olsan annen ne der git mi der
Yoksa gönülden oda senin onsuz olsanda güzel vakit geçirmenin ister mi

Gitsen de aklın ruhun annenin yanında kalacaksa gitme derim.. kötü bişey olacaksa (Allah korusun) Allah yazmışsa annenin dibindeyken de olur anlatabildim mi kafanın rahat olması lazım biraz hepimiz Allaha emanetiz ve çaresiziz olacak olanı engelleyemeyiz yani aciz kullarıyız biz.. önce idrak etmeyi öğren bu şekilde ve korkularını yen öyle git bence

Bir iki günlükmüş sadece bence git değişiklik olur .
Peki evlenince ne yapacaksınız düşünmüyorsanız evlenmeyi bilemem ama
Evlenince çünkü mecburen tek kalacak ya da eşinle yanınızda kalacak .

olmaz olurmu panik atak var anksiyete ile birlikte tam üstüne bastınız.
sanırım o neden ile acaipim değilmi bu konuda?
dediklerinizi de düşünüyorum geniş çapta sadece doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor kendi içimde. Allah razı olsun amin aslında gaza gelmek istiyorum galiba :)

Kuzenine güveniyorsan git canm..annenin de gönlünü yap..yani o da git diyorsa o zamn git..uzun ömürler versin Rabbim..

anacığım benim her zaman kimse yokken bile git hava al değişiklik olur sana diyor.
zaten bu yüzden de hiç kıyamıyorum ya. bu farklı bir şey vicdan mı nedir tam bilemiyorum adını, ama öyle bir iç çelişki işte. annenizin nesi vardı? yalnız bırakma dedi doktor ki zaten asla bırakmam. olay kuzenimin burada oluşu. ha o ne yapa bilir, benim gibi tabi ilgilenemez asla. insülinini öğrendi mesela 2 aydır yanımızda çünkü. ağrı kesicilerini öğretirim diyorum telefon ile zaten saat başı irtibatta kalırım diyorum eğer ki gidersem. ama bu kaçıncı bileti ayırıp onaylamadan vazgeçmem. bu arada annem daha ne kadar yaşayacak diye düşünüyorum. babamdan sonra korkularım da arttı. ama biliyorum ki bir psikoloğa gitsem bana git diyecek!
bu arada annenizede geçmiş olsun. paylaşırmısınız nesi var?

her şeyin bilincindeyim.. ama işte iç sesim beni kararsız kılıyor. daha ne kadar yaşayacak annen yanında kal hep diyorum bir yandan da.

Aynılarından bende de var nerde görsem tanırım o yüzden
Bol bol dua et canım. Ben şöyle düşünüyorum artık az da olsa rahatlatıyor beni. Ben ne kadar önlem alırsam alayım kaderimde ne varsa onu yaşarım illa ki. O yüzden şuanımı daha fazla mahvetmeyeyim diyorum ve hemen kötü düşünceleri atıyorum aklımdan. Dene mutlaka. Bir iki denemeden sonra kesinlikle işe yarıyor

ayy canıııım hep gamsız olsaydım azıcık keşke diye düşünüyorum. sende dermisin bunu hiç? kendimden başka herkesi düşünmem ağır geliyor bazen. ama yine de içsel nasıl mutlu olacaksın diye soruyorum kendime. gitsen mi gitmesen mi.. ve gitmesen bir şey kaybetmeyeceksin ki diye cevap veriyorum. ama gitsen de moral depolayacaksın diyorum. kuzenim de kanıma giriyor. 2 kere kanıma girdi gitmeme kararı aldım bu 3.sü son 2 ay içerisinde. hazır kuzenimizde sizde gel işte diyor. annemde git istiyorsan diyor. ben hala kararsız. bu kararım da öncekiler gibi olacak galiba bu gidişle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…