- 23 Haziran 2014
- 2.728
- 8.516
- 108
- Konu Sahibi Kirmizilisiyahlikadin
-
Çocuk bu; dokunarak,temas ederek, deneyimleyerek öğrenecek. dokunmasından daha doğal ne var?Haklısınız. Oğluma iyi gelirse sevinirim tabi. Ama eşim çok fevri. Çocuk birşeye dokunsa hemen bağırıyor. Onun tepkilerine de korkuyorum biraz.
Periyodik çocuk takvimlerden öyle ifade edildiği için 26 aylık dedim. Size daha anlaşılır olsun diye. Yoksa bende 2 yaşında derin :)Bide bu 26 ay , 30 ay olayını anlamıyorum söyle işte 2 yaşında diye
Haklısınız. Burda yazınca içim rahatladı. Sabahtan beri içim kararıyordu.Gidin tabi
Artık çocukla yaşamaya alışmanız lazım
Aynı şeyi düşündüm. Annem de benim için öyle desin sorarlarsa :) Bana da çok saçma geliyor bu arada.Bunlar çocukları 5 yaşındayken 60 aylık çocuğum var diyecekler heralde bana da acayip saçma geliyor
:) o zaman tamam. Öyle anneler var ama gerçekten. "Ay ne tatlı, kaç yaşında" diyorsun...Yok büyüdüğünü tabiki kabul ediyorum. Periyodik çocuk takvimlerden 48 aya kadar yazdığı için bende böyle yazma gereği duydum. Daha anlaşılır olsun diye. Normalde 2 yaşında derim :)
Ayıp olur diye düşünüyordum. Ama şartlar öyle gerekiyorsa öyle davranmalı. Haklısınız.Zaten akşam oturması değil mi,baktınız çocuk rahat vermiyor,erken kalkarsınız,çok kasmaya gerek yok yani ..
:) bende modaya uyayım dedim ama olmamiş. Bir dahakine dikkat ederim.:) o zaman tamam. Öyle anneler var ama gerçekten. "Ay ne tatlı, kaç yaşında" diyorsun...
"** aylık diyolar" çok itici geliyor
Benim kizda 1.5 yasinda buyukleri daha cok seviyor bizde esimin arkadasina 3 aile gittik gecen aksam toplamda 4 cocuk vardi en kucuk bizimki abi abi diye peslerinde dolaniyor sariliyor tabi ben pesindeydim hep o ne bu ne diye karistiriyor benim kiz ama konusma paylasma acisindan cok faydali.Haklısınız. Ama yaşları büyük geldi çocukların biraz. Yaşıt olsalar daha iyidir diye düşünmüştüm.
Bende kızarım ama yok. Dinlemiyor. :l gerçeken bana kolay gelsin.Çocuk bu; dokunarak,temas ederek, deneyimleyerek öğrenecek. dokunmasından daha doğal ne var?
Bu konuda eşiniz çok yanlış nasıl doğruyu bulur bilemiyorum.konuşsanız sakince eşinizle.bir şeyin kırılıp dökülmesi oğlunuzun kırılmasından daha mı önemli ? Cana gelmesin yeter ki.
benim eşim arada kızımıza gereksiz müdahale etmeye çalışır ben eşime kızarım.eşim pek fevri değildir.
Size kolay gelsin.
Benim esimde fevridir ama cocuga bagirmaz bagirirsa benim ona kizacagimi cok iyi bilir bizim gittigimiz evde oturma odasi kucuktu kadinlar cocuklar anca sigdik esler de yan tarafa gecti bizimki baba babaa diye yan odaya kaciyordu bana da ona da pek rahat vermedi pesindeydik ikimiz sirayla baktik napcan eskisi gibi olmaz cocuk olunca bi zahmet keyfinden odun verecek.Haklısınız. Oğluma iyi gelirse sevinirim tabi. Ama eşim çok fevri. Çocuk birşeye dokunsa hemen bağırıyor. Onun tepkilerine de korkuyorum biraz.
Haklısınız. Benim oğlum daha konuşmaya başlamadı. Oyle anne dede baba falan der ama daha o zaman gelmedi. Biraz da bundan çekiniyorum. Benim herdaim kabulüm. Yavrum ne zaman konuşursa konuşsun. Ama işte eşler birbirini kıyaslıyor. Benim eşimde etkileniyor. Geçen gün çocuğumuza geri zekali misin sen konuşsana dedi. Çok kızdım.Benim kizda 1.5 yasinda buyukleri daha cok seviyor bizde esimin arkadasina 3 aile gittik gecen aksam toplamda 4 cocuk vardi en kucuk bizimki abi abi diye peslerinde dolaniyor sariliyor tabi ben pesindeydim hep o ne bu ne diye karistiriyor benim kiz ama konusma paylasma acisindan cok faydali.
Asil kendisi ..tovbee simdi sinir oldum bosver azcik kitap okusun internet arastirsin..bizim grupta bes yasinda cocuk daha ne dedigini anlamiyorum konusmasi sorunlu kimse de kiyaslama yapmiyor cocugunu rencide etmiyor..Haklısınız. Benim oğlum daha konuşmaya başlamadı. Oyle anne dede baba falan der ama daha o zaman gelmedi. Biraz da bundan çekiniyorum. Benim herdaim kabulüm. Yavrum ne zaman konuşursa konuşsun. Ama işte eşler birbirini kıyaslıyor. Benim eşimde etkileniyor. Geçen gün çocuğumuza geri zekali misin sen konuşsana dedi. Çok kızdım.
Ay ric ederim, kötü hissettim :):) bende modaya uyayım dedim ama olmamiş. Bir dahakine dikkat ederim.
Eşim asla karım kızıyor demez. Tinlamaz. Aklına geldiği gibi davranır. Hiç çekindiğimiz görmedim. :) malesefBenim esimde fevridir ama cocuga bagirmaz bagirirsa benim ona kizacagimi cok iyi bilir bizim gittigimiz evde oturma odasi kucuktu kadinlar cocuklar anca sigdik esler de yan tarafa gecti bizimki baba babaa diye yan odaya kaciyordu bana da ona da pek rahat vermedi pesindeydik ikimiz sirayla baktik napcan eskisi gibi olmaz cocuk olunca bi zahmet keyfinden odun verecek.
Bende öyle düşünmüştüm. Orda beraber bakmayı teklif edeceğim. :)Eşinizle gitmeden konuşun, orada çocuğa çok müdahale etme diye. Ben ilgileneceğim, sen panik yapma deyin. Eğer kabul ederse gidersiniz. Oraya gidince sözünde durmazsa ya da çocuğunuz rahat vermezse erken kalkarsınız
Her akşam kitap seçer okuruz. Ben ay dedeler nerde derim gösterir. Eşime de kendim ne okursam onu yollarım. Okusun anlasın diye ama bilmiyorum. Bir okuyor bir okumuyor. En son güzelce konuştum. Ailesi de neden konuşmuyor bu. Hasta mı şu mu bu mu dedi. Onların evine de gitmedim bir süre. Biraz normale döndüler. :)Asil kendisi ..tovbee simdi sinir oldum bosver azcik kitap okusun internet arastirsin..bizim grupta bes yasinda cocuk daha ne dedigini anlamiyorum konusmasi sorunlu kimse de kiyaslama yapmiyor cocugunu rencide etmiyor..
Benim kiz sade dede dayi abi bitti gitti anane gibi kelimeleri kullaniyor.sizinki normal zamanla olur.dedigim gibi cocuklu ortamlara katilin resimli hikaye kitaplari okuyun.ilk sozlugum vs kitaplari var onlari getirir anne oku der okuruz ama baba faktoru de cok onemli o fevrilikle konusacagi varsa da geriletir.baba da ilgili sicak sakin davranmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?