Gitti param :(

Merhaba kızlar bankamatikten para çektim cebime koydum aceleyle sonra cüzdana koyarım diye biraz ilerledikten sonra düşürmüşüm :KK43: 10 dk sonra farkettim kamera görüntülerine baktık düşürdüğüm gibi saniyesinde iki genç alıyor, hem de gülerek . Az bir şey olsa canım sağolsun derdim de az da değildi uyku tutmuyor :KK43:
Bizim burda şehrin sosyal medya sayfası var. Parasıni düşüren kişiler kamera kaydı bulursa onu orada paylaştırıyor eğer parayı bu kişiye ulastirilmazsa yüzünüzü açık edip paylaşacağız diye. Çoğu olumlu sonuçlanıyor 🤷🏻‍♀️ aklıma geldi öyle bı imkan varsa fln

Merhaba kızlar bankamatikten para çektim cebime koydum aceleyle sonra cüzdana koyarım diye biraz ilerledikten sonra düşürmüşüm :KK43: 10 dk sonra farkettim kamera görüntülerine baktık düşürdüğüm gibi saniyesinde iki genç alıyor, hem de gülerek . Az bir şey olsa canım sağolsun derdim de az da değildi uyku tutmuyor :KK43:
Geçmiş olsun.
Kamera görüntüsünü alabilirseniz haber kanallarına gönderin. Haberlere çıksınlar bir o zamanda gülebilecekler mi böyle.

Para çalınmamış ki bela okuyorsunuz, düşürmüşsünüz birileri de bulup almış. Yerde bulduğunu, emniyete teslim eden az kişi vardır diye düşünüyorum. Sizi düşürürken gordulerse, o ayrı mesele.Emniyet yoluyla ulaşmaya çalışın, belki geri alırsınız.
İyi de kendine ait olmayanı alıp gitmek normal mi? Bankamatikte para buldum ben bir kez. Baya şifreyi girip cekmiş,kartı almış parayı almadan gidiyordu az kalsın benden önceki kişi. Hemen seslendim paranızı alin diye.
Kredi kartı buldum,karakola teslim ettim.
Parkta kızım altın bileklik buldu,parktaki güvenlik görevlisine teslim ettim.
Alıp gidilmez yani bulundu diye.
Sahibi aranır,sağa sola sorulur ne bileyim bir caba harcanır. Alıp cebe atmanın hırsızlıktan ne farkı var. Kimse parayı sokağa bilerek bırakmayacağına göre demek ki kaybetti,bir sahibi var. Birde 4.000 lira demiş konu sahibi,baya desteyle bir para bu.

İyi de kendine ait olmayanı alıp gitmek normal mi? Bankamatikte para buldum ben bir kez. Baya şifreyi girip cekmiş,kartı almış parayı almadan gidiyordu az kalsın benden önceki kişi. Hemen seslendim paranızı alin diye.
Kredi kartı buldum,karakola teslim ettim.
Parkta kızım altın bileklik buldu,parktaki güvenlik görevlisine teslim ettim.
Alıp gidilmez yani bulundu diye.
Sahibi aranır,sağa sola sorulur ne bileyim bir caba harcanır. Alıp cebe atmanın hırsızlıktan ne farkı var. Kimse parayı sokağa bilerek bırakmayacağına göre demek ki kaybetti,bir sahibi var.
Bankamatikte unutulması ayrı, fış vs var. Cüzdan bulunması ayrı, icin de kimlik,ehliyet vs var. Telefon bulunması da ayrı. Bunların kime ait olduğu belli. Yerde para bulan çoğunluk, karakola gitmeye üşenir açıkçası. Kimi emniyete teslim eder, kimi etmez uğraşmaz. Dusururken gorupte soylemiyorsa, bu farklı yazdim ustte.Ben hirsiz olarak nitelendirmiyorum, yerde bulduğu parayı alanı. Yasal boyutu nedir, bilemem. Konu sahibi şikayetçi olur, sonucu bekler

mutlaka sikayetci olun ceza almasalar sadece ifadeleri alinip serbest birakilsa bile bir seydir. baslari agrisin azicik.

Bi de basinin gözünün sadakasi olsun yazmislar ne sadakasi yahu kadinin parasini calmislar

Büyük miktarsa polise git ben böyle bisey yaşasam aklımdan hiç çıkmazdı geçmiş olsun

Kızlar üzüldüğum için paylaştım bi nebze olsun teselli bulmak için. Bu gibi durumlar da yapılacak bir şey olmadığı içn canınız sağolsun demeniz bile bana iyi geldi. Tabi son yorumlar hariç ben bela okumadım sadece üzüntümü paylaştım. Ayrıca saniyesinde parayi almaları hiç değilse bi etrafa bakmayıp hızla ilerlemeleri bile hırsızlıktir benim için. Ben yeri geldi altın küpe buldum ama dokunmadım çevredeki dükkanlara bildirip sahibine ulastirdm. İsteyen bir şekilde bulur küçük bi yerde yaşıyorum sonuçta.
Ayrıca düşürene kadar bende bilirdm cepte taşınmayacağını o an neden öyle yaptım bilmiyorum.

gecmiş olsun ders oldu sana bu. eşgalleri belliyse polise ver. giden gelmiyor ama dene

Bankamatikte unutulması ayrı, fış vs var. Cüzdan bulunması ayrı, icin de kimlik,ehliyet vs var. Telefon bulunması da ayrı. Bunların kime ait olduğu belli. Yerde para bulan çoğunluk, karakola gitmeye üşenir açıkçası. Kimi emniyete teslim eder, kimi etmez uğraşmaz. Dusururken gorupte soylemiyorsa, bu farklı yazdim ustte.Ben hirsiz olarak nitelendirmiyorum, yerde bulduğu parayı alanı. Yasal boyutu nedir, bilemem. Konu sahibi şikayetçi olur, sonucu bekler
Iyide kadın gitmis arastirinca alan kişileri görmüş,onlarda cevre esnafa numara falan bırakabilirlerdi meblağ söylemeden,biz para bulduk soran olursa numaram bu diye. 2 dakika eğilip parayı alıp cebine attığı süre kadar vaktini alır bunu yapmak. Karakola gitmek şart değil. Konu sahibi de görup sorardı esnafa alırdı parasını.
Oturduğum semtin grubu var,insanlar araba anahtarı,para, kart,telefon vs kaybediyorlar/buluyorlar bir şekilde sahibine ulaşmaya çalışiyorlar.
50-100 lira birsey olsa ugrasmasın diyeceğim ama 4.000 lirayi da alip cebine atmazsin yani.

Toplum olarak malesef içimiz çürümüş. Yolda bulduğu parayı alıyor yaratıklar hem de gülerek.

Ben böyle bir durumla karşılaştığım da normalmiş gibi cebime atmadım ,atmam da . Normal karşılayanları anlamıyorum, kendilerine cevap vermek istemiyorum. Mümkünse bir şey yazmasınlar, bir oh olsun demedikleri kalmış.

sizi göre göre mi alıp koymuşlar ceplerine? çok geçmiş olsun

mesela ben yerde bulunan 200 tl ye kadar olan parayı sahibi yoksa ve kesin bulunamıyorsa alırım. (ahlak gelişimim bu sınırda, kendim de çok para düşürüyorum ve bulana helali hoş olsun yaptığı bir iyiliğin karşılığı olarak ona evren tarafından gönderilmiştir diye düşünüyorum)
ama sahibi önümde yürüyen kişiyse, ya da miktar birinin maaşı vs gibi yüksekse alıp polise/kendisine vs veririm. cüzdan bulmuştum bi kere, onu götürüp polise verdik. bi kere de eşim bizim cüzdanı içinde tatil paramızla düşürdü, biri almış gitmiş, kredi kartlarımızı ve kimliklerimizi bile almış. sahibi belliyse nasıl alıyorlar ben de onu anlamıyorum.

Alır dediler. Ama nedense ben bulunacağına inanamadım.
inan bence. bir tanıdığımın 2 sene önce falan telefonu çalındı. ilk duyduğumda ben de asla bulunmaz, polise gitse bile bişey değişmez diye düşündüm. fakat polis işin peşini bırakmamış ki aylar aylar sonra çalan kişiyi buldular. sen git, şikayetini yap, ara sıra da işin peşini sor soruştur. ne bileyim karakola uğra, telefonla ara, dosyamda gelişme var mı falan de. ilgilen yani. eninde sonunda bulunur ve ceza alırlar, elde kamera görüntüleri var sonuçta. görsün şerefsizler başkasının yere düşen parasını gülerek almak neymiş. sakın şikayetinden vazgeçme mesele paranın geri gelmesi değil, ceza çekmeleri.

Can sağlığı olsun fazla düşünüp üzülmeyin

Çok geçmiş olsun. Ama hemen ümidinizi kaybetmeyin bence. Polisler bulunca iletişime geçin bakalım. Belki dava açacağınızı söylerseniz parayı getirirler. Hiç kimse sicilinde hırsızlık olmasını istemez. Sık sık karakola gidip sorun bulmuşlar mı onları diye ama.
parayı geri ödemek isteseler bile kabul etmesin bence. sicillerinde o hırsızlık damgası kara leke olarak kalsın. bak bakalım bi daha yapabiliyor mu?

Para düşmüş birileride bulup almış sanki çalmişlar gibi neden davraniyorsunuz bende yolda para gorünce aliyorum sokak hayvanlarima mama aliyorum
ne kadar saçma bir yorum ya. tabii ki çalmış oluyorlar. siz de çalmış oluyorsunuz. en yakın polis merkezine gidip ben bu parayı şu saatte şu adreste buldum belli ki biri düşürmüş. sahibini bulmanız için size teslim ediyorum demek varken sormadan etmeden cebe atmak bal gibi de hırsızlık. parayı nereye kullandığınızın bi önemi yok. sokak hayvanlarını çok düşünüyorsanız belki de başka birinin kira, yemek, çocuğunun mama parasıyla değil kendi paranızla alır beslersiniz. kendinize ait olmayan neyi aldıysanız, çalmış oluyorsunuz. oldu ya hırsızlığı da normalleştirdiğiniz günleri gördük!

Mune Mune yazılan yorum hakkında işlem yapılmalı bence.

sizi göre göre mi alıp koymuşlar ceplerine? çok geçmiş olsun

mesela ben yerde bulunan 200 tl ye kadar olan parayı sahibi yoksa ve kesin bulunamıyorsa alırım. (ahlak gelişimim bu sınırda, kendim de çok para düşürüyorum ve bulana helali hoş olsun yaptığı bir iyiliğin karşılığı olarak ona evren tarafından gönderilmiştir diye düşünüyorum)
ama sahibi önümde yürüyen kişiyse, ya da miktar birinin maaşı vs gibi yüksekse alıp polise/kendisine vs veririm. cüzdan bulmuştum bi kere, onu götürüp polise verdik. bi kere de eşim bizim cüzdanı içinde tatil paramızla düşürdü, biri almış gitmiş, kredi kartlarımızı ve kimliklerimizi bile almış. sahibi belliyse nasıl alıyorlar ben de onu anlamıyorum.
Evet beni görüyorlar para düştüğü gibi alıyorlar 5 saniye yerde kalıyor. Aradan dakikalar geçse bi etrafa baksalar. Sanki tetikteler hemen kapmışlar. 😔

Para çalınmamış ki bela okuyorsunuz, düşürmüşsünüz birileri de bulup almış. Yerde bulduğunu, emniyete teslim eden az kişi vardır diye düşünüyorum. Sizi düşürürken gordulerse, o ayrı mesele.Emniyet yoluyla ulaşmaya çalışın, belki geri alırsınız.
kendisine ait olmayan parayı almış cebine atmış adam. tabii ki çalmış oluyor.

Back
X