Gittiğin yerden geri dönme dedi

Bak seni en dogal hakkindan (ailen) mahrum etmeyi kendinde hak olarak goruyo, "benim yolum bu" diye kafa tutuyo, sen geri adim atmayinca "ayak uydurmaya calisirim" diyo.. Esinle yaka paça, bagir cagir kavga et demiyorum asla ama bazi konularda dik ve kararli ol ne olur.. Kendini suclu veya hatali gorme, esinin seni ailenden koparma hakki asla yok, haddini aşmak bu.. Boşar, birakir diye korkuyosan da, bu kadar haksiz bi nedenle seni birakacaksa eninde sonunda yine birakir emin ol.. O yuzden sen kendi doğrularından taviz verme..
O yoldayım aksam eve gelince tekrar konuştuk yüzyüze dik duruyorum . İşine gelmedi oflayip pufladi beni kararli görünce. Gerçekten heo sindirmeye çalışmış beni . Aileme gidip kalınca inanin beyin damarlarim düşünce algilarim açılıyo . Aksi takdirde sürekli ayni evin icinde aksama kadar kimseyle konusmadan ne komsu ne arkadas ne akraba hickimse yok surekli Yni dusuncelerde bogulup duruyodum suan silkelenmis hissediyorum kendimi

Kız tek başına mı konusmus? Senin sözlün olacak insancık seninle yüzük takmışken gidip başka kızla konusmus. Sen de hiiç kocanda suc yokmus gibi "kocamla konusan kezban" diyosun. Kocamın konuştuğu kız degil yani... ama yine de kezban olan o kız. Pes.
Kocamin ondan kalir yani var mi sözlüyken? Hayır yok . Konuda ona takilip o kelimeyi alıp illa yorum yapıp insani sinirlendiriyosunuz neden cok merak ettim ? Ben bunu evlendigimin 5. Günü öğrendim dünyam basima yıkıldı ve dYanamadim kocanla 2 aylik evliyken ayrildim.

evet ya.
bunu da es geçmemek lazım.
kocası ben her şeyi yaparım, sen katlanacaksın. işine gelmiyorsa işte kapı orada diyecek kadar küstah ve bencil.

konu sahibinin gönlü ferman dinlememiş demek.
Ah ahj sözlüyken bunu öğrenmiş olsaydim keske . Balayindan döndüğüm gün öğrendim . Dayanamayio ayrildim . Ama o kadar yalvarip paramparca süründü ki . Hala inanamıyorum kendime nasil sevmissem 3 ay sonra geri döndüm. Halada sanki herseyi ben yaomisim ona o ban hic bisey yapmamis gibi davranıyo.

O yoldayım aksam eve gelince tekrar konuştuk yüzyüze dik duruyorum . İşine gelmedi oflayip pufladi beni kararli görünce. Gerçekten heo sindirmeye çalışmış beni . Aileme gidip kalınca inanin beyin damarlarim düşünce algilarim açılıyo . Aksi takdirde sürekli ayni evin icinde aksama kadar kimseyle konusmadan ne komsu ne arkadas ne akraba hickimse yok surekli Yni dusuncelerde bogulup duruyodum suan silkelenmis hissediyorum kendimi
oflayıp puflaması seni kaale aldığını mı gösteriyor?
sen gelmemeliydin. eşin gelip annenden ve senden özür dilemeliydi. o zaman beraber dönmeliydin.

şimdi eşin muhtemelen dıştan he he diyor olabilir ama içinden "yine tıpış tıpış geldin" diye düşünüyor bence. çok kolay lokmasın. eşine hiç çabalama zamanı vermiyorsun.

sözlerden çok davranışlar etkilidir insanlar üzerinde.
mesela bir insanı dırdır ederek kendinden bıktırırsın. ama uzun süreli ve kati suskunluk karşındakini çıldırtır.

eşini her şeyde affetmen anlaşılabilir bir durum. sonuçta eşini yuvanı seviyorsun. kocan bunların kıymetini bilmekten çok uzak hala.

oflayıp puflaması seni kaale aldığını mı gösteriyor?
sen gelmemeliydin. eşin gelip annenden ve senden özür dilemeliydi. o zaman beraber dönmeliydin.

şimdi eşin muhtemelen dıştan he he diyor olabilir ama içinden "yine tıpış tıpış geldin" diye düşünüyor bence. çok kolay lokmasın. eşine hiç çabalama zamanı vermiyorsun.

sözlerden çok davranışlar etkilidir insanlar üzerinde.
mesela bir insanı dırdır ederek kendinden bıktırırsın. ama uzun süreli ve kati suskunluk karşındakini çıldırtır.

eşini her şeyde affetmen anlaşılabilir bir durum. sonuçta eşini yuvanı seviyorsun. kocan bunların kıymetini bilmekten çok uzak hala.
Dönmek gibi bi niyetim yoktu aslında ama annem zorladi bu kez de dön bidaha yaparsa birakmam diyerek . Böyle göründüğümün çok farkındayım ne yazık ki. Keske ailemden uzak.bir yere gitsem de eşimin aklını başına getirsem ama yine annemi düşünüyorum cahillik yapiyorum farkındayım . Annemin zoruyla gelmemeliydim ama kalmak için diretseydim bu kez annem ne yapardi bilmiyorum yola ciktiktan sonra annemi aradim defalarca anne gitmek istemiyorum gönlün de razi degil senin bak gitmiyim diye. Git kızım gitmek isteyen o o defolup gitsin evden senn terketmis olursun evi kalmaya gelmistin oysa dedi . Bisey demedim döndüm. Yanimdakine hala dik duruyorum bu durusum bozulmaz insallah benden tersiyu beklemiyodu yanimdaki surat yapmasi gerekn insan sariliyo öpüyo . Sen benden bisey bekleme benim icin bisey yapmadiktan sonra artk dedim . Annem sanirim ben gitkeyince hemen bosanocaz saniyor belkide öyle olur bilmiyorum

Dönmek gibi bi niyetim yoktu aslında ama annem zorladi bu kez de dön bidaha yaparsa birakmam diyerek . Böyle göründüğümün çok farkındayım ne yazık ki. Keske ailemden uzak.bir yere gitsem de eşimin aklını başına getirsem ama yine annemi düşünüyorum cahillik yapiyorum farkındayım . Annemin zoruyla gelmemeliydim ama kalmak için diretseydim bu kez annem ne yapardi bilmiyorum yola ciktiktan sonra annemi aradim defalarca anne gitmek istemiyorum gönlün de razi degil senin bak gitmiyim diye. Git kızım gitmek isteyen o o defolup gitsin evden senn terketmis olursun evi kalmaya gelmistin oysa dedi . Bisey demedim döndüm. Yanimdakine hala dik duruyorum bu durusum bozulmaz insallah benden tersiyu beklemiyodu yanimdaki surat yapmasi gerekn insan sariliyo öpüyo . Sen benden bisey bekleme benim icin bisey yapmadiktan sonra artk dedim . Annem sanirim ben gitkeyince hemen bosanocaz saniyor belkide öyle olur bilmiyorum
annenin ikinci evliliği değil mi yanlış hatırlamıyorsam?
onun için boşanmak, ikinci eş sıkıntılı olduğu için senin de benzer sıkıntılar yaşamanı istemiyor haklı olarak.
ancak bir evlilik insanın ruh sağlığını bozarsa orada ayrılmak en doğru karardır.
eşin belki gerçekten iyidir de bencillikten vazgeçemiyordur. yumuşak ve iyi davranmayı kılıbıklık sanacak kadar cahil de olabilir.
senin onu yontman için eşinden daha kararlı ve gerekirse dik olman gerek.
satranç gibi ileriye dönük akıllıca hamleler ve biraz diplomatik davranışlar eşinde işe yarayabilir eğer o da evliliği sürdürmek istiyorsa.

Son düzenleme:
Ben annenizi anlayamadım, başlarda helal olsun diyordum. Yazık sizi hemen boşar diye mi korktu. Gelecekti özür dileyecekti sizden ailenizin yanında söz verecekti ki, Bi ağırlığınız olsun. O esip gürlemeleri de fosa çıktı.

annenin ikinci evliliği değil mi yanlış hatırlamıyorsam?
onun için boşanmak, ikinci eş sıkıntılı olduğu için senin de benzer sıkıntılar yaşamanı istemiyor haklı olarak.
ancak bir evlilik insanın ruh sağlığını bozarsa orada ayrılmak en doğru karardır.
eşin belki gerçekten iyidir de bencillikten vazgeçemiyordur. yumuşak ve iyi davranmayı kılıbıklık sanacak kadar cahil de olabilir.
senin onu yontman için eşinden daha kararlı ve gerekirse dik olman gerek.
satranç gibi ileriye dönük akıllıca hamleler ve biraz diplomatik davranışlar eşinde işe yarayabilir eğer o da evliliği sürdürmek istiyorsa.
Evet ikinci evliliği. Yumuşak huylu ama tam olarak dediğiniz gibi hir insan bencilliğinden vazgeçmiyor sadece . Inun için benim güce ihtiyacim var birde sabıra . İnşallah başarabilirim . İnşallah başaramazsam bile aileme de bana da güç versin insallah .

Ben annenizi anlayamadım, başlarda helal olsun diyordum. Yazık sizi hemen boşar diye mi korktu. Gelecekti özür dileyecekti sizden ailenizin yanında söz verecekti ki, Bi ağırlığınız olsun. O esip gürlemeleri de fosa çıktı.
Belki öyle düşünüyodur dedim .
O zaten konuşun anlaşın bir karara bağlayın. Ona göre göndermicem karar bosanma oluyosa dedi yada olumlu olursa göndericem dedi. Benim yaşanmışlığım 2 kati var annemde birini görmese ilerinin birini görür bilmiyorum ne düşündüğünü .

Bu adamin ailenle hic muhabbeti var mi? Mesela ailen gelip gidiyor mu, nasil davranıyor geldiklerinde?

Belki öyle düşünüyodur dedim .
O zaten konuşun anlaşın bir karara bağlayın. Ona göre göndermicem karar bosanma oluyosa dedi yada olumlu olursa göndericem dedi. Benim yaşanmışlığım 2 kati var annemde birini görmese ilerinin birini görür bilmiyorum ne düşündüğünü .
Ya bi de sey cok yanlis olmus, "bosanmak istiyosan soyle, ona gore davranicam" gibi bi sey demissin ya, yani niye ona oyle bi şey taniyorsun, adam bu yuzden burnunu bi indirmiyor kaf dağından.. O senin dusunup karar vermeni beklemeliydi, hic olmazsa blöf atmaliydin..

Bu adamin ailenle hic muhabbeti var mi? Mesela ailen gelip gidiyor mu, nasil davranıyor geldiklerinde?
Ailem cok nadir gelir giderler saygısızlık yapmaz ama cok muhabbet etmez.
Ya bi de sey cok yanlis olmus, "bosanmak istiyosan soyle, ona gore davranicam" gibi bi sey demissin ya, yani niye ona oyle bi şey taniyorsun, adam bu yuzden burnunu bi indirmiyor kaf dağından.. O senin dusunup karar vermeni beklemeliydi, hic olmazsa blöf atmaliydin..
Bunu dün erkek kardesimde söyledi o ne sacma olmuş sen kararini verip ona zorlicaksin diye o senin tercihin olsun o senin degil dedi. Haklı da sizde öyle. Ben düşünürken durum şu aslında o beni istemedigini söyledi ilk sonra geri adim atti sen istemiyosan söyle doye . Benim oyle bir talebim olmadi benden ayrilmak istiyorsan açarsin davayı Bosanırız dedim.

Demek seni aldattığı kadının düğününe gitmekle seni tehdit etti sırf seni sinirlendirmek için. Bu karakterde bir insanla nasıl mutlu olabiliyorsun? Ben mesela eşimin eksikleri yüzünden zaman zaman mutsuzlaşıyorum. Senin ki çok abartmış, gevşek gevşek tavırlar, konuşmalar. Boşanmayacaksın o adam seni terkedene kadar biliyorum. En azından gülen yüzüne kanma. Sen de bittiğini düşünsün. Bu kadın benden gider desin yani. Zaten kaybetmekten korkmuyorsa ve sallamıyorsa, seni eninde sonunda terkedeceği hatta başka kadın için terkedeceğine emin olabilirsin. Arkadaşlarla dışarı çıkıyorlar diyorsun ya, çok güvenme. Böyle erkekler rahat durmaz.

Aynı şehirde neden kalıyosunuz? Kına gecesi tamam kalın gece dönüş zor bilmem ne diyelim. Eee oerşembeden pazara arada 2gün var ?

Eşiniz de ayrı bi alem sanırım bu kızla aldattı sizi sizde oyüzden kuduruyosunuz yoksa eski sevgilisinin düğününe gitse neolur gitmese neolur adı üstünde eski

Ailem cok nadir gelir giderler saygısızlık yapmaz ama cok muhabbet etmez.

Bunu dün erkek kardesimde söyledi o ne sacma olmuş sen kararini verip ona zorlicaksin diye o senin tercihin olsun o senin degil dedi. Haklı da sizde öyle. Ben düşünürken durum şu aslında o beni istemedigini söyledi ilk sonra geri adim atti sen istemiyosan söyle doye . Benim oyle bir talebim olmadi benden ayrilmak istiyorsan açarsin davayı Bosanırız dedim.
Cok sevimsiz bi hal almış bu "istemiyosan bosan" mevzusu.. Cocuk oyuncagi degil.. Oyle once "bosanalim" sonra "neyse devam edelim" demenin iliskiye ve saygiya verdigi zarari bi gorebilse taraflar.. Insan gercekten bosanacaksa almali agzina o kelimeyi..

Back
X