Gittikçe artan yalnızlık...

Mesele burada zaten kendime ait zamanım yok , iş dışında çocuk sürekli benimle , bırakabilecek kimsem yok , iş arkadaşlarımda evli barklı insanlar , yaş malum 40 üzeri olunca çevre de ona göre oluyor.

işte hepimiz öyleyiz ama

yani evli olanlar, evde iki kişi olanlar da çocuğu bırakıp alemlere akmıyor ki

iş yerinde bir iki muhabbet vs o kadar

çocuk da okulda kendine bir çevre kurup zamanının çoğunu orada geçiriyor

oğlum spor yapıyor orada anne grubumuz var ama onlarla da öyle aman akşam çaya kahveye gitmiyoruz

zaten herkes yorgun argın eve kendini zor atıyor

Çocuklar okula başlayınca velilerle çok güzel arkadaşlıklar kurarsınız çalışınca görüşmeye vaktiniz olur mu bilmiyorum. benim çocukların sınıfında veliler çok güzel arkadaşlıklar kurmuşlar samimiyetlerini görseniz hayran kalırsınız ama ben çalıştığım için hiç bir toplantıların katılamadım inşaAllah size böyle toplantılar uyar

İlk eşimden boşandığımda 36 yaşımdaydım. Gençtim güzeldim. Hayatıma biri girsin istemedim yine de güven sebebiyle. Aynı sizin yaşadığınız gibi; akşam işten çıkınca herkes evine giderdi çay içecek bir arkadaş bile olmazdı etrafımda. Kocaman bir boşluk hissi yaşardım. Hafta sonları herkes denize pikniğe gider sen bir yere sığdıramazsın yüreğini.

Sonra doğa yürüyüş grubuna dahil oldum. Çok arkadaş vardı benim gibi, eğlenceliydi. Yine evlendim. Bu kez kalabalıktan sıkıldım, yorgundum çünkü hayata yetişemiyordum. Velhasıl insanın kendini yalnız hissetmeyeceği etkinlikler bulması gerekiyor. Tabii bunu ancak bu yaşımda anlıyorum. Yalnızlığı seviyorum zaten, zaman bile yetmiyor kendimle ilgilenmekten. :KK53:

Oglunuzla eğlenin onun yaşına uygun sinemalara gidin alışveriş yapın beraber yemek yapın yemege gidin yani bence insanın illa bi arkadaşa ihtiyacı yok çocuktan daha iyi arkadaş bulamazsınız derdinizi dinler size artniyet gütmez hep pozitif dir bence siz arkadaş eksikliğinden ziyade bir depresyondasınız

Bende aynı durumdayım yalnız hissediyorum kendimi. Boşandım ve çocuğum yok. Bazen keşke olsaydı diyorum. Onu büyütmeyle uğraşır kendimi düşünmezdim. Şimdi öyle bir duygu boşluğu yaşıyorum ki yanlış yapmaktan korkuyorum
aynı durum bende var kader arkadasıyız.. ayrıca evli baynalarla arkadas olmamanız daha sağlıklıdır kendi gibi olan bayanlar daha ideal

aynı durum bende var kader arkadasıyız.. ayrıca evli baynalarla arkadas olmamanız daha sağlıklıdır kendi gibi olan bayanlar daha ideal

Niye ki 🙄 ne yapacak evli bayanlar?
Bence böyle bir ayrım şık değil.
Evet evli olun belki pazar gününü ayiramaz ama akşamdan bir kahveye çıkar.
Çocuğunu bırakacak kapı olur, kuaföre gidecek olursun çocuk bırakacak kapın olur.
Dışlamayın beni 🤣

Niye ki 🙄 ne yapacak evli bayanlar?
Bence böyle bir ayrım şık değil.
Evet evli olun belki pazar gününü ayiramaz ama akşamdan bir kahveye çıkar.
Çocuğunu bırakacak kapı olur, kuaföre gidecek olursun çocuk bırakacak kapın olur.
Dışlamayın beni 🤣
Onlar bizi dışlıyor kuzum ya , bunu gayet net hissediyorsun bazen :D

Evli olmayan bir arkadaş bul, akşamları fln vakit gecirrisiniz bence. Hiç de sıkılma evlilerin de hayatı monoton bekarların da :)

Onlar bizi dışlıyor kuzum ya , bunu gayet net hissediyorsun bazen :KK70:

Gerçekten ben de merak ediyorum insanlar sosyal çevrelerini yenilemek yada olusturmak istediğinde nereden başlıyor?
Hani burada ezberden kurs, hobi vs diyoruz ama, kendi adıma telefon ve sosyal medyayı saymıyorum, yuzyuze görüştüğüm arkadaşlarım ya ortaokuldan, ya kuzenlerim, ya esimin arkadaşları.
Eski iş arkadaşlarım arada sosyal medyada yazar,
Komşuculuk oynayan bir tıp değilim 🤦🏻‍♀️
Üniversite arkadaşlarımın çoğu memleketine dondu.
Lisedekilerle görüşme sıklığım yılda 2 😅
Sadece çocuksuz vakit geçirmek için önerim var, atölyeler vs oluyor, çocuğu 2 saat kadar bırakabileceğiniz, hiç yoktan iyidir diyorum 🤦🏻‍♀️

Parktan ordan burdan okuldan bir sürü anne vs var ama gerçek bir arkadaşlık olmuyor , herkesin düzeni var , eşleri var , herkes hafta sonu ya da akşam doğal olarak kendi düzeninde , arayıp gel bir çay içelim diyemiyorsun , bir yere çıkamıyorsun böyle tuhaf bir durum var....
Aslında gel bi çay içelim diyebilirsiniz karşınızdakinin eşinin anlayışlı olması lazım tabii..Akşam oturması yapabilirsiniz ..Belli günler ayarlarsınız mesela arkadaşınızın eşinin arkadaşlarıyla dışarıda olduğu vakitleri ayarlarsınız siz gidersiniz o gelir ya da dışarıya çıkarsınız vs vs (ayrıca Kadınlar matinesi var mesela ordanda çok arkadaşlıklar çıkıyor çevre ediniyorsunuz)

Beşte işten çıkıyorum. Arkadaşlara hadi çay kahve içelim diyorum ama hepsi haklı olarak eve yetişip yemek çocuk derdinde. Katıldığım turlarda bekar arkadaşlarım oldu ama farklı şehirlerdeyiz her zaman görüşemiyoruz. Çocuğum olmayınca çocuğu olanlarla ortak r iletişim kuramıyorum. Sırf bu yüzden artık evleneyim istiyorum

Back
X