Giydiğim hiç bir şey üzerime olmuyor, işsizim herşey üst üste...

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
Kızlar ben çok kiloluyum
Artık insan içine çıkamıyorum resmen
Akrabalar toplandık geçen gün ama beni yerden yere çalmayan kalmadı
daha hoşgeldin demeden bu ne hal! diyorlar bana
Ailem sürekli baskı yapıyor çok kilolusun diye
Oysa yemiyorum hatta yemediğim için düzenim olmadığı için alıyorum
kendime çekidüzen veriyim diyorum ama bu hiç uzun soluklu olmuyor

işsizlik zaten başlı başlına mahvediyor beni
hangi kapıya gitsem boş dönüyorum
ailemden maddi destek almadığım içinde okulumu dondurmak zorunda kaldım
yani şuan sorsanız cebimde 10 tl yoktur
ablam bile nete ambargo koyuyor kendin çalışıp al diyor
bana hiç değer vermiyorlar yani

iyice bunalıma girme yolundayım
çok kilolusun ne zaman iş bulucan sürekli bu sorular
kafayı yedim yicem
hiçbiyerden burs da vermiyorlar babamın gayrımekulleri olduğu için
insan evladına dilenci gibi davranır mı ya :5:

sürekli yazıyorum ama gerçekten iki kelam edecek kimsem yok
yanlızlıktan ölücem
en azından bi sekreterlik için bile geri dönüyorum fiziğim yüzünden
çok ama çok dertli ve yanlızım
ben hiç hayal ettiğim fiziğe ve işe kavuşamayacağım galiba :14::14:

canım yapacağın ilk iş bir diyetisyenden yardım alman. ücreti konusunda da ailene madem çok kiloluyum diyetisyene gitmek istiyorum sizde bana destek çıkın demelisin. düzenli bir şekilde kilo verirsen kendine güveninde gelir iş konusunda da şansın daha artar. kim ne derse desin görüntü büyük önem arzediyor iş bulmada.

öncelikle zayıflamanız lazım. üzülerek söylüyorum, eğer memurluk gibi bir meslek şansınız yoksa, özelde çoğunlukla görünüşe önem veriyorlar, hatta sırf görünüşü için işe alınan sektörler var. devlet hastahanesinin diyetisyenine gidin, para mara vermezsiniz. kilo verdikçe, verince güveniniz geri gelir. iş aramaya o zaman başlarsınız. aileniz de sizi bu kadar yormasın, bir kere iş bulmanızı istiyorlarsa, okul dondurmayla olmaz bu iş, onu bir bilsinler. üniversite mezunları zor iş bulurken, okulu dondurmak zorunda kalıp iş aramak ne demek. kolaylıklar diliyorum sana, her şey için.

canım eger kendı basına kılo vermeyı basaramıyorsan

once bı doktora gorun degerlerını fılan olctur

ne bılıyım belkı metabolızman yavas calısıyordur

belkı tiroid vardır o yuzden veremıyorsun .

o yuzden sen bence bı doktora basvur degerlerını

olctur .benım yengem de cok kıloluydu .kadın ac kalırdı

olum dıyetı yapardı ama 1 kılodan asagıya ınmezdı

sonra doktora basvurdu ,meger mıgdesınde tuz kıtlesı mı ne varmıs

pek anlamam ,o yuzden veremıyormus .once sebebı cozduler

sonra saglıklı bı sekılde kıo verdı.

öncelikle zayıflamanız lazım. üzülerek söylüyorum, eğer memurluk gibi bir meslek şansınız yoksa, özelde çoğunlukla görünüşe önem veriyorlar, hatta sırf görünüşü için işe alınan sektörler var. devlet hastahanesinin diyetisyenine gidin, para mara vermezsiniz. kilo verdikçe, verince güveniniz geri gelir. iş aramaya o zaman başlarsınız. aileniz de sizi bu kadar yormasın, bir kere iş bulmanızı istiyorlarsa, okul dondurmayla olmaz bu iş, onu bir bilsinler. üniversite mezunları zor iş bulurken, okulu dondurmak zorunda kalıp iş aramak ne demek. kolaylıklar diliyorum sana, her şey için.

evet bende bu sorunun içinde boğulmak üzereyim
harc filan ödemiyorlar okul örgün olduğu için kışın karanlık erken oluyormuş bu yüzden part time de izin yok
yani saçma sapan kurallar ve kısıtlamalar
devlet hastanesi buraya uzak
her seferinde yol parası isteyemiyorum kızıyorlar
düşünün halimi
geçen gün canım bir şey çekti anneme söyledim olmaz az ye dedi
dünde komşumuz annemin yanında bana kız evladı ne kadar evlenmeden durur evlenip gitmek zorundasın dedi
annemde ona birşey demedi
ananemde seni bu halinle kimse almaz dedi
ben hayret ediyorum sağlam kaldığıma zaten

canım eger kendı basına kılo vermeyı basaramıyorsan

once bı doktora gorun degerlerını fılan olctur

ne bılıyım belkı metabolızman yavas calısıyordur

belkı tiroid vardır o yuzden veremıyorsun .

o yuzden sen bence bı doktora basvur degerlerını

olctur .benım yengem de cok kıloluydu .kadın ac kalırdı

olum dıyetı yapardı ama 1 kılodan asagıya ınmezdı

sonra doktora basvurdu ,meger mıgdesınde tuz kıtlesı mı ne varmıs

pek anlamam ,o yuzden veremıyormus .once sebebı cozduler

sonra saglıklı bı sekılde kıo verdı.

tam ismini söylemek istemiyorum ama kanla ilgili bir hastalığım var
ilaç kullanıyordum ama bıraktım devam edemedim, alamadım
diyetisyene gitme ihtimalim gerçekten yok :50:

Son düzenleme:
canım yapacağın ilk iş bir diyetisyenden yardım alman. ücreti konusunda da ailene madem çok kiloluyum diyetisyene gitmek istiyorum sizde bana destek çıkın demelisin. düzenli bir şekilde kilo verirsen kendine güveninde gelir iş konusunda da şansın daha artar. kim ne derse desin görüntü büyük önem arzediyor iş bulmada.

yardımcı olmazlar bana
büyük abim sürekli vücut geliştirmeye gider paraları bayılır
bir kere benide yazdır dedim ama ödeyemem dedi
ödeyebilirdi ama ödemedi
eve alet alın bari onu yapayım dedim yine olmadı
diyet desen evde pişenlerden yemek zorundayım kendime ait liste yapamıyorum

Öncelikle bir diyetisyene git.
Düzenli beslenmeyle kilolarından kurtulabilirsin.
Boşver insanların ne dediğini,bilmez misin konuşur dururlar. Tabi senin yararına kilo vermen. Eminim ki yüzün çok güzeldir. Fiziğininde normal standartlarda olması için engel yok. Ben sana güveniyorum:34:

iş konusuna gelince,umarım istediğin gibi bir iş bulabilirsin. Dualarım seninle..

evet bende bu sorunun içinde boğulmak üzereyim
harc filan ödemiyorlar okul örgün olduğu için kışın karanlık erken oluyormuş bu yüzden part time de izin yok
yani saçma sapan kurallar ve kısıtlamalar
devlet hastanesi buraya uzak
her seferinde yol parası isteyemiyorum kızıyorlar
düşünün halimi
geçen gün canım bir şey çekti anneme söyledim olmaz az ye dedi
dünde komşumuz annemin yanında bana kız evladı ne kadar evlenmeden durur evlenip gitmek zorundasın dedi
annemde ona birşey demedi
ananemde seni bu halinle kimse almaz dedi
ben hayret ediyorum sağlam kaldığıma zaten

Hırs...
İhtiyacın olan sadece bu !
Küçük bir program hazırla kendine.Yapılması kolay olanlardan başla ki çabuk pes etme ve yaptıkça gaza gel:34:

Kilo vermek diyetisyen kontrolünde olursa sağlıklı olur ama hastaneye gitmem zor demişsin.
Sürekli gitmene gerek yok.
Yarın çık bi evden,kendini eve hapsetme.Dışarı çıkmak zulh gelmesin.Çuvalda giysen üzerine çık dışarı.
Diyetisyene randevu al,devlet hastanelerinde çabuk sıra gelir mi bilemiyorum.Elindeki diyet listesini,en kilolu fotonu ve insanların sana söylediklerinde canını yakan sözlerini hep göreceğin bir yere as.
Başla ki devamı gelsin.
Bir süre sadece bunlara odaklan.
Diyetini uygula.
Her gün yürüyüşe çık.
Sevdiğin bişey bul kendine.
Masrafsız bir ilgi alanı.
Zaman lazım.
Biraz zaman geçip tartının ibresi sola kayınca,sen kendine güveneceksin ve sen kendine güvendikçe etrafındakilerin aslında hiçte canını acıtacak değerde szöler söylemediğini sadece boş konuştuklarını farkedeceksin.

Hadi ama uyu artık.
Yarın erken kalkacaksın:34:

kusura bakmada sen degilde ailende sorun var kiloluda olsan onların destek olması lazım nasıl bir abla nete ambargo koyar calısda al der yazık ya..maddi acıdan zor durumdasın doktora veya spor salonuna gidemiyorsan evde pilates yapmayı dene zaten cok pahalıya mal olmaz pilates topu ve cdsi netten neler kilo aldırır diye arastırma yap onları tuketmemeye calıs sebze sularıyla kilo veren cok kisi var ki bunlarda maddi acıdan seni cok zora sokmaz kendine bu sekilde bir plan hazırla bir tarafdan da part time bile olsa is arastır mutlaka cıkar ama en onemlisi moralini kimsenin bozmasına izin verme

kimse yoksa kendi kendine yapacaksın... dünya böyleyse, karşı gelmek için bile, önce o düzenin içinde güç bulacaksın.

ilk iş burada bir diyet günlüğü aç. evde olduğun yerde spor yap dans et. evde ne pişiyorsa ona göre ye. biri yazmış katılıyorum kendine üzülmeye değil, hırsa ihtiyacın var. ablan da annen de abin de hatalı elbette. ama dediğim gibi. kimse yoksa sen varsın. eğer inanırsan kendine yeter de artarsın.

bende kilo vermeden önce iş bulmanı tavsiye edeceğim herkesin aksine. sen kendini şartlandırmışın sanki biraz şişmanım diye iş bulmaıyorum diyorsun ama çok yanlış olur mu öyle şey. kilolu bayanlar çalışmıyorlar mı yani.... kilolu zayıf ne farkader elemana ihtiyacı olan hiç kimse kaşına gözüne bakmaz... ayrıca çalışırsan hayatın düzene girer maddi açıdan rahat edersin. tabi nasıl bir yerde yaşıyorsun bilemem yani iş imkanı olan bir yermi bilemem bunu. umarim herşey güzel olur.. saygılar..

yardımcı olmazlar bana
büyük abim sürekli vücut geliştirmeye gider paraları bayılır
bir kere benide yazdır dedim ama ödeyemem dedi
ödeyebilirdi ama ödemedi
eve alet alın bari onu yapayım dedim yine olmadı
diyet desen evde pişenlerden yemek zorundayım kendime ait liste yapamıyorum

kilo vermek icin diyet listeleri önemli tabiki ama yinede kendi capinda yapabilirsin,diyetsiyene gidemiyorum dedigin icin..

cünkü kilo verip belli seviyeye geldiginde o listeleri ömür boyu olmayacak,

sabah kahvaltisini standart ölcülerde yap ben 2 sene oldu sekeri hayatimdan cikardim,ekmegi sadece kahvaltida iki dilim siyah ekmek yiyorum..

senin kilona göre sanirim yüksek kaloride diyetle baslamalisin yani benim basladgimda benim kesin 4 dilim ekmek yemem gerekti

buna nette girince bak vucüt kitle endeksine ona göre cikan seyle nette ararsan uygun birsey bulursun

sonra ara ögün yani yogurt olur,bir tane elma olur,ayran olur,kayisi kurusu olur biraz yani bu sekilde

öglende evde ne pisiyorsa kararlica al,ekmegine dikkat et,salatan olsun,corba varsa ekmek yeme

yine 1.5 saat sonra yine bir ara ögün yap

aksamda yine evde pisenden bu sekilde yap

yatmadanda süt icebilirsin..

iste geriye kalan spor, diyorsun ki simdi sorsaniz 10 tl yoktur cebimde,cok kötü birsey ama zayiflaman icin bir adim olarak düsün

yani bir yere gideceksen yürü...illa evde alet olmasina gerek yok ya da spor salonuna alabildigine yürü

ben spora gittim ama bir süre sonra skildim yani bizimkide 1 senelik üyelikti bitene kadar gözüm cikti evimede cok yakindi :)

ama yürüme bana mükemmel birsey gibi geliyor..sonrasinda evimde alet yoktu yürüdüm yürüdm.ramazanda bile dikkat ettim

yani düsün ramazan günü diyet listesi hic olmaz ama ben o aradada kilo verdim..

ip atladim,kendim evde sporlar yaptim lesliyle evde yürüyüs yaptim internette arar indirirsin..cikmak mi istemiyorsan evde yaparsin,evet yediklerimiz önemli sporsuz olmuyor..unutmadan su,

su cok önemli bu 2 senede bende kalacak en güzel sey su icme aliskanligi oldu..yani önce güzelce kilonu ver ama bunu illa spor salonuna giderek basaracaksin diye birsey yok

evet liste olsa uygulasan güzel ama elindeki imkanlari degerlendireceksin..tabi ki kastan vermemeye dikkat ederek..yogurt,et bunlari ihmal etme..bence diyet listelerinden cok

saglikli beslenmek önemli yani düzenli ve ölcülü yemek gerekiyor

özel günüm icin bir yerim tutustu cok cirkin olacam derken ben hic farkinda bile degildim

verdigim kilolarin ya da ben hic hissetmemisim aslinda 16 kilo vermisim gercekten bu mutluluk

Son düzenleme:
canim bak doktora gidemem, kendime ozel pisiremem demissin. Once kilo vermeyi gercekten iste. Al kagit kalemi liste yap. Her evde olan seyler bak sebze yogurt corba yesilcay peynir sut....vb.bunlarla gayet saglikli bi diyet yapabilirsin ne zaman hangisini ylyecegine sen karar ver. Yaz su saatte bu su saatte bu diye. 6dan sonra da meyve ye ve erken yat ki acikmayasin. Her gun cik 1 saat olmadi yarim saat ama mutlaka tempolu yuru.tak kulakligi. Muzikle cok zevkli oluyor yurumek. Aksamlari yatmadan ac kitap oku.hem rahatlatir hem uykunu getirir. Sabah kalkinca once bi pencereyi ac havayi cek icine.sen bir insansin yapamayacagin hicbisey yok. Ver kilolari. Sonra goreceksin mutluluk kendine guven ve bir is. bu kez sira sana gelecek bugun sana 5 lirayi cok gorenler aksam yolunu gozleyecek. Seni cok iyi anliyorum ama yakinmayla olmaz. Start vermen lazim.bak yapamam deme iradeli ol. Bende cok kiloluydum.banada cok laf sokuyolardi. Ben yaptim basardim.sen neden yapamayasin? Diyetisyene gidemiyosan nette bisuru diyet uzmanlari var ucretsiz soru sorup cevap alabiliyosun. Arastir. Hadi bakalim goreyim seni.Pes etme sakin.kiloyu pat diye veremezsin ben 19 kiloyu 7 ayda verdim sakin ha hemen olssun deme.sagligina dikkat et. Tamam? Sana guveniyorum :)

tam ismini söylemek istemiyorum ama kanla ilgili bir hastalığım var
ilaç kullanıyordum ama bıraktım devam edemedim, alamadım
diyetisyene gitme ihtimalim gerçekten yok :50:

İlaç alamadım derken?? Ailen hastalığını bilmiyor mu? Maddi yönden mi alamadın?
Üniv kazandın dondurmak zorunda kaldın,
Maddi tüm ihtiyaçların engelleniyor..
Üzülerek sormak istiyorum : Öz evlat mısın?

Kilonuz sadece sağlığınıza zarar veriyorsa bunu kafaya takın aksi kimseyi alakadar etmez 1 yıl kadar önce ben de neredeyse 46 bedene dayanmıştım işim vardı lakin çalıştığım yerden memnun değildim kilo hantal gösterdiğinden istediğim yerlere de giremiyordum hayatımda kimse yoktu arkadaşlarımın çoğu izmir dışına okumaya gitti akrabalar şakayla karışık takılıp obez muamelesi yapıyordu ben ne mi yaptım 2 ay dayandım öyle ağır diyet filan yapmadım sabah adam akıllı kahvaltı öğlen yemeği akşam 6 dan sonra yemek yok sabah veya akşam üstü tercihe göre yürüyüş, yürüyüşümü de evimizin arkasındaki basket potasının etrafında yapıyordum herkes bakıyor ama benim utanmam yok öyle konularda hedef koydum sadece saatli uyanıp saatli yatarak ağır yiyecekleri keserek ve öğünlerimi çoğaltarak 40 bedene düştüm kısa sürede sonra ilk iş, işimi değiştirdim şu an istediğim pozisyonda istediğim yerdeyim çevre edindim okulumda bile rahatsızdım sanki herkes şişko diye bakıyordu bana :( ama zayıflayınca özgüven geldi erkeklerin de beğeni dolu bakışlarını görmek mutlu etti beni "her kadını eder" güzel bir plan yapın kendinize ve hiç bir şekilde bozmayın imkanınız varsa diyetisyene gidin bir kan değerlerinize baksınlar ben kan değerlerime baktırmıştım tehlike olmadığını görünce kendi diyetimi kendim yaptım insan en iyi kendisi bilir metabolizmasını.Hiç üzülmeyin bir kağıt kalem alın elinize planınızı yapın günlük düzeninizi oluşturun en önemlisi sabahlamayın düzensiz uyku kilo yapıyor, asosyal yapıyor. ben herşeyi ajandama yazarım siz de yazın biraz kilo verdikten sonra iş de bulursunuz paranızı da kazanırsınız okulunuza da devam edersiniz. yaşınız genç olduğundan çabuk kilo vereceğinize eminim.

bence de problem ailende.bugün Türkiyede bir araştırma yapılsa 3 kişiden 1i obez çıkar.memleketin çoğu işsiz.snki bunlar sadece senin başına geliyormuş gibi yaptıkları çok çirkin.neden bazı aileler böyle olur.kötü zamanda yanında olması için değil midir aile?benim kızım kilolu olsa onu dikkatli olması için uyarıırım ama "seni kimse almaz "gibi bir üslupla değil.valla seni aciz bulmuşlar yükleniyorlar anlaşılan.böyle durumlarda biraz deliyi oynamak lazım.belli ki çok yumuşak başlı bulmuşlar seni.kimi zaman sinirlen sen de beklenmedik tepkiler ver (şiddet değil)püskürt onları biraz.ters ol o zaman o kadar üstüne gelemezler ver cavaplarını ya.zayıflamak konusunda ise hırs ve irade olmazsa spor salonu da zayıflatamaz seni.önce kararlı ol gir buradan bir diyet grubuna günde 2 saatte de tempolu dans et.zayıflamazsan gel bana buradan istediğin lafı de.boğazını biraz tutup günde de 2saat dans eden bir insanın zayıflayamayacağına inanmıyorum.ben doğum sonrası bu şekilde 2 ayda 10 kilo verdim.

1-Her sabah aç karnına yarım demet kadar dereotunun üzerine limon sıkılarak yenilmeli (mide sorunlarınız varsa bir miktar ekmek ile kahvaltı ettikten sonra da yiyebilirsiniz) aşırı tokluk hissi, zindelik ve cilt güzelliği açısından her gün tüketilmeli.
2-Düzenli yürüyüş (ben her sabah yarım saat yürüyorum)
3- 6'dan sonra mümkünse sadece meyve tüketin.
4- fast food ve abur cubur alışkanlığınız varsa (benim gibi) haftada 1 kez kendinizi ödüllendirmek amacıyla tüketebilirsiniz ama sadece karbonhidrat tüketeceksiniz bunları yiyip üzerine bir de akşam yemeği yemek olmaz dengeleyin örneğin; bir gün tatlıyı çok kaçırdıysanız ertesi gün sebze ağırlıklı beslenerek bir de sabah yürüyüşü haricinde akşam yürüyüşüyle desteklendiği takdirde size kilo olarak dönmez.
Ben çok diyetisyene gittim, çok diyet listesi tükettim ne zaman kendi prensiplerimi koydum o zaman kilo verdim siz karar vermedikten sonra istediğiniz doktora gidin, ne fayda... insan en iyi diyeti kendi vücudunu, yapısını bildiği için kendi uygular kendi prensiplerinizi koyun yeme alışkanlıklarınızı değiştirin bi süre sonra düzenli şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz ben 46 beden giyiyordum şu an 40 bedenim ve hiç bir diyet uygulamadım her şeyimi yedim hiç bir şeyde gözüm kalmadı acı çekmedim ve kilo da verdim. insanların bakışları, kıyafet almak istediğinizde zayıf kızların giydiklerine ve denediklerinin yakıştığını gördüğünüzde içiniz gider inanın bana bu duygu daha yaralayıcı açlıktan, kaldı ki aç da kalmıyorsunuz ben size diyet listesi vermiyorum karbonhidratları hayatınızdan çıkarın demiyorum doğru zamanda doğru miktarlarda yiyin diyorum ben faydasını çok gördüğüm için paylaşmak istedim dilerseniz uygulayabilirsiniz. bide sık sık atın ağzınıza bi şeyler aç kalmayın az miktarda sık yediğinizde ana öğünlerde çok yemeye gerek kalmaz daha az kalori alırsınız. (canım bak buraya da yazmıştım daha önce bu konuyu) belki bir faydam dokunur sana. ben seni anlıyorum maddi açıdan sıkıntıda olduğundan diyetisyen spor salonu filan çok zor senin için.

Canım öncelikle tsh hormonuna baktır belki bir süzensizlik olabilir...
Geçen gün tv'de dr söylemişti. Bir insan diyet yaparken çevre önemli değil ama aynı evin içinde yaşayanlar destek olmalı diye...
Gerçekten de öyle, sana böyle davranarak ne yapmaya çalışıyorlar ya da ne olacağını sanıyorlar anlamadım...
Bence önce bir diyetisyene git ve ailenle bu durumu konuş. Sanki sen kilo almaya çok meraklıymışsın gibi davranmamalarını söyle...

Diyetisyene gitme imkanım yok diyorsunuz ya maddi imkansızlıklardan dolayıysa devlet hastanelerine gitseniz olmaz mı ?
Ya da ailenizden destek isteyin madem zayıflamanızı istiyorlar.
Bazen insanlar karşısındakinin iyiliğini düşünürken acımasız olabiliyorlar.

Back
X