Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

nomunomuchua nomunomuchua size tavsiyem elbiseye ağırlık vermeniz. Çünkü her ortama uyan şık ve rahat joker parça. Kombin derdi de yok. Bir ayakkabı çanta ile anında hazırsınız. Vücut tipinize uygun elbiseler aldınız mı tamamdır.

Kızlar bir de tüyo, ince görünmek için boyun, el ve ayak bileklerinizi açıkta bırakan elbiseleri tercih edin. Yani mesela v yaka ya da kruvaze yaka, truvakar kol, diz hizasında biten elbiseler gibi.

nomunomuchua nomunomuchua size tavsiyem elbiseye ağırlık vermeniz. Çünkü her ortama uyan şık ve rahat joker parça. Kombin derdi de yok. Bir ayakkabı çanta ile anında hazırsınız. Vücut tipinize uygun elbiseler aldınız mı tamamdır.

Kızlar bir de tüyo, ince görünmek için boyun, el ve ayak bileklerinizi açıkta bırakan elbiseleri tercih edin. Yani mesela v yaka ya da kruvaze yaka, truvakar kol, diz hizasında biten elbiseler gibi.

Elbiseden iyice uzaklaştım pantolon rahatlığına alisinca :/
Aslında tek parça olması ayrı kolaylik doğru.

Elbiseden iyice uzaklaştım pantolon rahatlığına alisinca :/
Aslında tek parça olması ayrı kolaylik doğru.

Pantolon rahat da pantolonla şıklık pek kolay olmuyor. Kombin yapacaksınız, illa şık bir ayakkabı olacak falan. Elbise olarak da size uyan modeli bulunca çok rahat edeceksiniz inanın. Vücut tipiniz nasıl mesela?

Pantolon rahat da pantolonla şıklık pek kolay olmuyor. Kombin yapacaksınız, illa şık bir ayakkabı olacak falan. Elbise olarak da size uyan modeli bulunca çok rahat edeceksiniz inanın. Vücut tipiniz nasıl mesela?

Ince bel, dolgun kalça, üstüm 38-40 beden altım 42.
Armut yani :)

O zaman kruvaze yakalı, pileli etekli ya da çan etekli, belden oturtmalı elbiseler, truvakar kolla birleşince çok yakışır ve rahat edersiniz. Ya da kalem elbiseler düz kesimli. Bu sene çok moda zaten her taraf kruvaze elbise dolu. Bence bir deneyin :)

Giyinmeyi ve bakımlı olmayı seviyorum ama tabii ille de bakım, asla ödün vermem demiyorum çünkü ruh hali, psikoloji ve şartlar işleri değiştirebiliyor hele ki çocuktan sonra. Bekarken daha kolaydı bu arada :)

Ama seviyorum yani giyinmeyi, azıcık süsü içimden geliyor, ki hem çocuk, hem evin yükü, hem iş derken bir de buna vakit ayırıyorum. Yoksa ne eve yardımcı alıyorum temizliğe, ne de manikür pedikür için kuaföre gidiyorum.

Eşim bazen takılırbir yere gezmeye gideceksek hafifte olsa illa makyaj yaparım, sen artık çocuklu kadınsın diye :) Bunu el alem görsün, beğensin ya da saygı duysun diye değil içimden geldiği için yapıyorum.

Ben de sizden az daha inceyim ama vücut tipimiz aynı.
30 yaşına geldim ve bizim gibilere neyin yakıştığını buldum.
Pileli etek ve elbiseler,can etekler,belden oturtmalı olup asagi doğru genişleyen her türlü elbiseler .
Bakin bunların rahatlığına alisin pantolon filan hikaye.
Üste basit bi tişört alta etek terlik hem sık oluyor hem rahat.
Deneyin doğru elbiseyi bulduğunuzda anlayacaksınız beni :)

Ben de sizden az daha inceyim ama vücut tipimiz aynı.
30 yaşına geldim ve bizim gibilere neyin yakıştığını buldum.
Pileli etek ve elbiseler,can etekler,belden oturtmalı olup asagi doğru genişleyen her türlü elbiseler .
Bakin bunların rahatlığına alisin pantolon filan hikaye.
Üste basit bi tişört alta etek terlik hem sık oluyor hem rahat.
Deneyin doğru elbiseyi bulduğunuzda anlayacaksınız beni :)

Bel inceyse beli vurgulayan seyler dogru tercih ama alt beden ust bedenden buyukse pileli etek/elbise alt bedeni 1 beden daha buyuk tutacagi icin alt taraf baskasinin ust taraf baskasinin gibi durur

Bel inceyse beli vurgulayan seyler dogru tercih ama alt beden ust bedenden buyukse pileli etek/elbise alt bedeni 1 beden daha buyuk tutacagi icin alt taraf baskasinin ust taraf baskasinin gibi durur

Hay Allah razı olsun ben de bunu anlatacaktim ama üzerimde bir ağırlık var bu akşam üşendim. :)

Hay Allah razı olsun ben de bunu anlatacaktim ama üzerimde bir ağırlık var bu akşam üşendim. :)

Elbise sadece ve sadece a form tercih edebilirsin
yada omuzlar firfirli vatkali bel dar alt kisimda can ama dize kadar olursa olabilir yani alt ust esit gisterildiginde :)
Pantolonda yuksel bel ispanyol paca olursa olur baska turlu armut tipte pantalon sik durmaz

Amacin sik olmak degilse caban yoksa etrafina kulak tika elbise gercekten kolaylik lakin armut tipi rezilde eder vezirde

Elbise sadece ve sadece a form tercih edebilirsin
yada omuzlar firfirli vatkali bel dar alt kisimda can ama dize kadar olursa olabilir yani alt ust esit gisterildiginde :)
Pantolonda yuksel bel ispanyol paca olursa olur baska turlu armut tipte pantalon sik durmaz

Amacin sik olmak degilse caban yoksa etrafina kulak tika elbise gercekten kolaylik lakin armut tipi rezilde eder vezirde

Teşekkür ederim.
Mantıklı bilgiler. .

Aynen. Sosyal statün arttıkça masrafların da artıyor. Yoksa giremiyorsun o "sınıfa " . Acımasız ama gerçek .
En basiti çanta almak için mağazaya giriyorum . Hemen görevli çantama bakıyor. Oradan anlamaya çalışıyor tarzımı, kazancımı. Ayakkabı almaya gidiyorsun aynı. Herşey para olmuş vesselam. Kimse artık iç güzelliğe bakmıyor . Varsa paran olursun paşam!

evet- durum bu. ama zaten hep böyleydi- yani yeni bir durum degil. bundan 100 yillar öncede üst düzey insanlar kadife, ipek giyerdi. ye kürküm ye.

Açıkçası çoğu insanın günlük kıyafeti benim düğün kıyafetim. Kendilerince şık olan insanların kimisi bana itici gelebiliyor mesela renkleri, dantelleri, manasız takıları gözümü yoruyor.
Normalde rahatımdır, işe de rahat giderim, makyaj yapmayı bir kaç senedir bıraktım.
Saçlarımın beyazları 2 haftada çıkıyor, kimse kusura bakmasın 2 haftada bir saç da boyayamam zaten iyice keçe gibi oldular boya boya. Ayda bir boyuyorum o bile fazla geliyor ama mecbur.
Sabah kalkıp saçımla da uğraşmam föndü, maşaydı. İşe yetiştim de saçımla uğraşması kaldı.
Takı olayım hiç yok zaten çünkü bujiteriye alerjim var takamam.
Öte yandan da şık gidilmesi gereken yere bir tık özenmek iyidir. Bizim nikahımıza çok yakınlardan günlük ve pejmurde kıyafetle gelen olmuştu, çok yakında başkasının düğününe şıkır şıkır giden insanlar bunlar. Özenmedikleri ve önemsemedikleri apaçık ortadaydı.

Bende senin gibiyim
Eşim yalvarır kendine al birseyler diye
Yok yaa ben sade seviyorum
Bıktım milletin gösteriş merakından
Her düğüne sanki kendi kardeşleri gibi hazırlanmalarından
Onlar öyle abarttıkça ben iyice sadeleştim
Zaten bebekte var onunla birlikte daha fazla kasamam kendimi

Aklıma bir olay geldi ,babaannem amcamın askerlik arkadaşının evine davet edilir ve bir arkadaşıyla gider , ev sahibi bütün kıymeti babaannemin arkadaşına verir daha güzel giyindiği için , insanlar öyledir aslında biz be kadar inkar etsekte

Back
X