Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

kesinlikle çok önemli özellikle statüsüne göre davranmalı insan

bizim iş yerinde yüksek mühendis bir bayan var

Allahım nasıl paspal onu öyle gördükçe sinirlerim bozuluyo

gidip dürtesim geliyo ama bişede diyemiyosun

yeri geliyor yüzlerce kişiye sunum yapıyor

ama ne saçı saç ne giydikleri işe yarar makyajda yapmıyo üstelik

bu özgüven rahatlık falan değil tamamen kendine ve karşındakine gösterdiğin saygısızlık

yataktan kalktığı gibi geliyo nerdeyse işe

saçı hep topuz uyduruktan toplanmış ama ben temizlik yaparken bile yapmam o topuzu

yüzü solgun bi allık bi ruj sürer insan enerjimi düşürüyo resmen

bu özgüven rahatlık falan değil tamamen kendine ve karşındakine gösterdiğin saygısızlık

saçı hep topuz uyduruktan toplanmış ama ben temizlik yaparken bile yapmam o topuzu

Ona yardimci olmayı düşünmez misiniz?
Sendeki yüz tipi bende olsa şu modeli denerim. Çok sanslisin şu çok yakışır sana gibi...

Belki de bu konuda gerçekten beceriksizdir.
Kendince elinden geleni yapıyor ama bu kadar oluyordur.
Yüksek mühendis olmayı başaran kişi her konuda iyi olmayı basaracak diye bir şey yok. Eksiklerle dolu kullarız neticede.

Ona yardimci olmayı düşünmez misiniz?
Sendeki yüz tipi bende olsa şu modeli denerim. Çok sanslisin şu çok yakışır sana gibi...

Belki de bu konuda gerçekten beceriksizdir.
Kendince elinden geleni yapıyor ama bu kadar oluyordur.
Yüksek mühendis olmayı başaran kişi her konuda iyi olmayı basaracak diye bir şey yok. Eksiklerle dolu kullarız neticede.

daha önce söyleyen olmuş ama bişe değişmemiş sallamamış sanırım

içten geliyo böyle şeyler ne kadar söylesen boş

elinden geleni yapmıyo kesinlikle

diyorum ya utanmasa pijamayla gelcek

bunun başarıyla zekayla hiç bir ilgisi yok

Ilgilenmedi diye üzüldünüz mü?
Ben yine bir tuhafim heralde.
Mağazada serbestçe dolaşmak isterim.
Bir şeyi beğenip sormak istediğimde ya da aradığımı bulamadığımda görevli ararım.
Onun dışında beni hayalet saysinlar mumkunse :)

Hatta girer girmez buyrun diye yanımda biten tipler yüzünden bakmadan çıkarım rahat edemiyorum . :)
Bu konuda sana katılıyorum, hırsızlık yapcakmışım da ensemde dikizleniyormuşum gibi hissettiriyorlar. Böyle durumlarda müsade isteyip ihtiyacım olursa kendilerine danışacağımı bildiriyorum rahatca bakınıyorum. Lakin arada kızların dediği gibi sallanmadığımı hissedersem de -bir hoşgeldinizi esirgemek gibi- acayip ayar oluyorum. Bunu özellikle Guess ve İpekyol yapıyor , tayt tshirtle alışverişe rahat gittiğimde iplenmeme; böyle tepeden bakma durumu yaratıyorlar almadan çıkıyorum ve hatta mağaza müdürüne de bunu belirtip ayağımı ebediyen çekiyorum oralardan.

Bu konuda sana katılıyorum, hırsızlık yapcakmışım da ensemde dikizleniyormuşum gibi hissettiriyorlar. Böyle durumlarda müsade isteyip ihtiyacım olursa kendilerine danışacağımı bildiriyorum rahatca bakınıyorum. Lakin arada kızların dediği gibi sallanmadığımı hissedersem de -bir hoşgeldinizi esirgemek gibi- acayip ayar oluyorum. Bunu özellikle Guess ve İpekyol yapıyor , tayt tshirtle alışverişe rahat gittiğimde iplenmeme; böyle tepeden bakma durumu yaratıyorlar almadan çıkıyorum ve hatta mağaza müdürüne de bunu belirtip ayağımı ebediyen çekiyorum oralardan.

Ben ne umursamaz tipim yaa.
Sizi gayet haklı buluyorum da ben böyle şeyler için sinir yapıp hayatta mağaza müdürüne falan bildirmem.
Günaydına Günaydın, içten bir gülüşe icten bir gülüş.

Hiç demese de demem neden demedi ay ne kadar yanlış diye düşünmem beklentisiz dolaşıyorum.

Yani gerçekten beni sallayıp sallamamalari hiç umrumda değil.

Hani çok hoş giyinsem bu yüzden etrafımda dönseler mutlu olmam.
Iyi giyinmedim diye beni görmezden gelseler yine hiç sallamam.
Bununla iliskilendirme bile yapmam.

Neden acaba?

Ilgilenmedi diye üzüldünüz mü?
Ben yine bir tuhafim heralde.
Mağazada serbestçe dolaşmak isterim.
Bir şeyi beğenip sormak istediğimde ya da aradığımı bulamadığımda görevli ararım.
Onun dışında beni hayalet saysinlar mumkunse :)

Hatta girer girmez buyrun diye yanımda biten tipler yüzünden bakmadan çıkarım rahat edemiyorum . :)
Normalde ben sizin gibiyim rahatca bakayim isterim hep ama o gun sordugum sorulara dahi oylesine uyduruk yanitlar aldim ki. Misal elbise cok kisa gelmisti bana "Daha uzunu yok mu tarz elbiselerin bu cok kisa"dedim kadin bana orda var tum modeller diyor. Dumur oldum bi an. Normalde o magaza gidince inanin devamli ilgileniyorlar, kabindeyken fermuari cekmek icin bekliyorlar sormadan farkli modeller oneriyorlar ama o gun ne hayra alametse elbise bile gostermiyorlar :) bozuldum bi miktar dogrusu

Hahahah benim bu anlattigim magaza da ipekyoldu :)
Artı olarak Network de ayni. Daima şıkır şıkırsam ilgi goruyorum yoksa sallamiyorlar bile.

ahaha çok komik geldi bu mesaj bana.
Ama mühendislerin çoğunluğu öyledir. gerçekten giyime dış görünüşe takılmazlar.
ben de mühendisim, hasbelkader azıcık makyaj yapsam iş arkadaşlarım ooo goha hanım iş çıkışı düğün mü var derlerdi.

Ben ne umursamaz tipim yaa.
Sizi gayet haklı buluyorum da ben böyle şeyler için sinir yapıp hayatta mağaza müdürüne falan bildirmem.
Günaydına Günaydın, içten bir gülüşe icten bir gülüş.

Hiç demese de demem neden demedi ay ne kadar yanlış diye düşünmem beklentisiz dolaşıyorum.

Yani gerçekten beni sallayıp sallamamalari hiç umrumda değil.

Hani çok hoş giyinsem bu yüzden etrafımda dönseler mutlu olmam.
Iyi giyinmedim diye beni görmezden gelseler yine hiç sallamam.
Bununla iliskilendirme bile yapmam.

Neden acaba?

aslında tam anlatamadım - işte olduğumdan üstünkörü yazdım- olay merhaba değil. Merhaba demeseler de umrumda olmaz negatif, ancak mesela kokoş süslü püslü bir kadına farkedilir derecede pozitif yaklaşıp bana da kibritçi kız muamelesi yapar gibi bakmaları -çantamdan ayakkabıma kadar inceleyip- çıkmamı ister gibi dudak bükmeleri çileden çıkarıyor. Bu sebeple şikayetlerde bulundum. Başka bir anda lüks marka bir çanta ve ayakkabı üzerimdeyken aynı mağazaya girdiğimde etrafımda pervane olmaları sebebiyle şikayet ettim hatta :) bu ikiyüzlülüğü kaldıramıyorum. Herkese eşit olunmalı.

Bana göre hiç garip değilsin. Çünkü bende böyleyim.
Güzel görünücem diye 15 cm topukta yürüyemem, göbeğim çıkacak diye elbise giymekten vazgeçemem. İncecik bacaklarım olsun diye daracık pantolonlar giyemem. Rahatlık benim için önemli olan. Gerisi fasa fiso.

Temiz olsun, sade olsun. Benim için yeterlidir.

Makyaj yapmadığı İçin mi karşıdakine saygısızlık? Giydiklerini siz beğenmiyor olabilirsiniz ama o beğeniyordur. Saçıyla da mutlu olabilir. Belki depresyondadır, umursamıyordur ya da böyle gerçekten mutludur. Saygıyı dış görünüşe indirgemeniz garip. Ter kokup etrafı rahatsız etmiyorsa sorun olmamalı.
Başkasını dış görünüşüyle enerjiniz düşüyorsa işiniz zor.

Makyaj yapmadığı İçin mi karşıdakine saygısızlık? Giydiklerini siz beğenmiyor olabilirsiniz ama o beğeniyordur. Saçıyla da mutlu olabilir. Belki depresyondadır, umursamıyordur ya da böyle gerçekten mutludur. Saygıyı dış görünüşe indirgemeniz garip. Ter kokup etrafı rahatsız etmiyorsa sorun olmamalı.

Aslında iyi ki açmışım bu konuyu.
Çok değişik yorumlar okudum.
Açıkçası şaşırdım.
Muhtemelen ben de enerji düşüklüğüne sebep oluyorumdur.

Yorgunluğuma rağmen önemli tatil vaktimden ayırıp düğününde bulunduğum insan mutlu olmalı diye düşünürken suanda belki de gelmeseydi keşke diye düşünmüs olabilir diyorum :)

Aslında iyi ki açmışım bu konuyu.
Çok değişik yorumlar okudum.
Açıkçası şaşırdım.
Muhtemelen ben de enerji düşüklüğüne sebep oluyorumdur.

Yorgunluğuma rağmen önemli tatil vaktimden ayırıp düğününde bulunduğum insan mutlu olmalı diye düşünürken suanda belki de gelmeseydi keşke diye düşünmüs olabilir diyorum :)
Ben de başta yorum yazmasam da takip ettim konunuzu başından beri. Herkesin ayrı bir fikri var. Bazılarını anlayışla karşılarken bazıları hadsizce geliyor.

ahaha çok komik geldi bu mesaj bana.
Ama mühendislerin çoğunluğu öyledir. gerçekten giyime dış görünüşe takılmazlar.
ben de mühendisim, hasbelkader azıcık makyaj yapsam iş arkadaşlarım ooo goha hanım iş çıkışı düğün mü var derlerdi.

ben de mühendisim üstelik inşaat :))

gerçekten melekle ilgisi yok içten geliyo çok kokoş mühendislerde biliyorum :)

hayır makyaj yapmadığı için değil yataktan çıkıp gelmiş gibi geldiği için saygısızlık

tam anlatamadım sanırım depresyonda falanda değil durum tamamen pasaklılık

illa kötü koku yayması gerekmiyo rahatsızlık vermesi için

ne bileyim hiç yoksa insan bi saçını tarar yah
u

olay insanin durumuna ve yerine gore presentabil olmasiyla alakalidir bence. yani illlllla ben dogaldan yanayim diyerek sapsari renksiz bi yuzle gezmek zorunda degilsiniz, ufak bi allik, bi concealer cok fark yaratabilir. ruja gerek bile yok yani, hafif bi saglikli renk yeterli. daha fresh gosterir. simdi surda dogruyu konusalim, kac tane bayan sifir makyajla gercekten hos gorunuyor ki.
yasadigim ulkede ve ozellikle calistigim yerde bir cok makyajsiz kilik kiyafetiyle ilgilenmeyen kadin calisiyor. pozisyonuna gore degisir bunun onemi tabiki, mesela kadin direktorlerimize bir stilist ayarlamisligimiz var, kendisi halinden cok memnundu ama gercekten cok asiri zevksizdi. buda o pozisyonda ki bi insana cokta yardimci olmuyor. ama butun gun dosyalarin arasinda kaybolmus hesap kitap yapan pozisyondakiler daha az dikkat etse cokta goze batmiyor.
gunumuzun gercegi maalesef ne kadar presentabil, okadar basari orani yuksek. hosunuza gitse de gitmese de bu durum boyle.

Hahahah benim bu anlattigim magaza da ipekyoldu :)
Artı olarak Network de ayni. Daima şıkır şıkırsam ilgi goruyorum yoksa sallamiyorlar bile.
Ahahaha network anım aklıma geldi.
Kaban denemeye girdim,mankenin üstündeki modelin 36sini istiyorum dedim. 40 beden var 36 buralardadir 40i deneyin diyip elime atmıştı.
Üstat 44 beden vereydin,anamla beraber sığardık içine :deli:

6 yıl onceydi sanırım adL ye girmiştim
Vitrinde güzel bir bluz vardı fiyatıni sordum...aldığım cevap su; cok pahalı o alamazsin
Ben kadının terbiyesizliğine mi takılaýim , o cok pahalı dedigi bluz ne kadar olabilir lan diye dusunceme mi takilayim :D kadın 1.250 tl mı ne dedi
Tabi bu arada ben kadına bluzu soruyorum o yandaki elbiseyi sorduğumu sanıyor bu kadar da gerizekali :D neyse bluza baktım kesimi biraz bol geldi bıraktim gittim...
Yaşım da kucuktu ondan herhalde cazgırlik yapmadan cıktim...cikarken sadece alayci baktım bozuldu mal :D
Garibim 1000 lirayı nasıl abarttiysa...
Sıkıysa simdi ciksin karsıma biri böyle ...

Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.

Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.

Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Size özendim valla bende çok aşırı giyinmem ama giyimi severim. Düğün falan varsa kesinlikle süslenirim. Genel olarak bakımı seviyorum. Kendime bakınca mutlu oluyorum.

Back
X