giyim tarzım ve mahalle baskısı

Sende haklisin

Karısan insanlar üni mezunu olsa hadi neyse !

Ama ilkokul mezunuysa hakketen sinir bozucu

Evet yaa. Mesela izmir antalya mugla trakya...

Ama hakli oldugunuz bir yer var. Bana ne demişsiniz. Evet size ne. Kim ne giyerse giyer.
saygısızlık yapmak istemedim ban yememek için. ağzımı açmak istemiyorum. ABLASIN OKUMUŞSUN İYİ BİR YERLERE GELMİŞSİN AMAAAA biz sana göre cahiliz kusura bakma.

Siyasete girmek istemiyorum.Ama demokrasi eşit değildir çoğunluk.
Çoğunluğun verdiği her karar toplum yararına olmayabilir çünkü.Bu zarardan dönülmesini yine azınlık sağlar.
Oligarşi deniyor ona ...

Bu konu eminim b.. saracak

Rahatsız olma hakkımızın sınırlarını bilmiyoruz çünkü .

Benim oturduğum site , ilçe dışındaki bar,pavyon,gece kulübü... adları her ne ise , o mekanlarda çalışan kadınların bol olduğu bir site .

Sabah 5-6 gibi eve gelirler.

Akşam 10 gibi işe .

Senelerdir burdayım haklarında tek bir şikayetim(iz) oldu yönetime .

Araç parkı.

Muhtemeldir sabah alkollü olarak geldiklerinde diğer araçların parktan çıkışını etkileyecek şekilde park ediyorlardı hep. Kiminin yolun ortasında geldiği gibi bırakmışlığı dahi vardı :)

İşte benim hak/hukukum orda başlıyor . Sabah 8 de evden çıkıcam , bekliyorum araç sahibi gelsinde çeksin arabasını.

Ne giymiş , ne içmiş... o kısım bana dokunmuyor .

Bu çok basit bir örnek ama çok şey anlatıyor.

Kişi sizin yaşam alan sınırınızı ihlal etmediği sürece konuşma hakkınız var (dedikodu:)) ) ama müdahale etme hakkı yok.

O kadınlara siz karıştığınız için oluyor bu durumlar.kimsenin kimseye saygısı yok.sıfır kol giysen çıplak geziyorsun diyorlar..sen açıklara git başka yerde yaşa dersen onlarda size böyle davranır..başınızı kapatın isterseniz çarşaf giyin ama elalemin kızına kafayı takmayın lütfen..heekes işine baksın.kız iş için gittim diyor git başka yerde yaşa diyorsunuz.ayıp ya .

Kendine uygun yer yok ki bu ülkede. İstanbul' da kadını tekmelediler şort giydiği için. Ancak konu sahibesi uzun etek & pantolon giyecek böyle çözüm bulacak. Hepimizin kendinden ödün verdiği gibi yani.

Bunu onlara anlatamazsınız.Onlar sanıyorlar ki Türkiye'nin yarısı bir kesime diğer yarısı bir kesime ait.Öyle bir dünya yok.Bu ülkede 1-2 şehir dışında kadın olmak eşittir hayata 15664521 adım geriden başlamak.Ee hepimiz de o şehirlere taşınamayacağımıza göre mecbur kaldığımız yerde istediğimizi yapacağız.Ve kimse de buna engel olamayacak.

Valla şimdi nevresimin alt kismini makasla kesip, giysi niyetine onu giyip cikicam. Gulyabani gibi.

Kadın eşittir ezik bunlara göre.

Eziklikle falan alakası yok. Görmedikleri şey ilginç geliyor, dikkatlerini çekiyor sadece.
İstanbulun ortasına afrika kabilelerinin birinden bi kadın getirip koysak o da dikkat çeker.
Farklisiniz sadece ve farklı olandan korkuyorlar.
Bulunulan ortama ayak uydurulmasindan yanayım ben.

Neden? Yıllarca başını kapatmak isteyen Arabistan' a gitsin diyen kimdi acaba? Ben bara gidip oradaki adama neden içki içiyorsun diye hesap sorabilir miyim misal?

Afrikaliyi hepimiz nadir görüyoruz.
Ama modern şık türk kadinina da uzayli gibi bakmasinlar bir zahmet.

benim anlatmak istediğimi çok güzel anlatmışsın arkadaşım.

Ben de doguda gorev yaptigim zamanlarda coook bunaldim.Etek falan da giyemezdim zaten.Yok acik olmasan da bakimlisin farklisin ya koca koca adamlar bile yiyecek gibi bakardi.Bi kere elli yaslarinda bi adam bon bon bakarak geliyo,neredeyse ustume cikacak.Bi bagirdim aniden ne var neden bakiyosun cart curt.Adam mal gibi kaldi,herkes donup bakti(cadde kalabalikti).Ben bile sasirdim kendime ama ohh rahatlamistim

Neden? Yıllarca başını kapatmak isteyen Arabistan' a gitsin diyen kimdi acaba? Ben bara gidip oradaki adama neden içki içiyorsun diye hesap sorabilir miyim misal?
Bu konuyu neden başörtüsü mağduriyetine bağladınız acaba? Yıllardır yapılan yanlıştı bunu burda kimse savunmuyor ki. Çok mu zor kapalıya da açığa da kimse karışmasın demek.

bu toplumun da şu ikiyüzlülüğüne hastayım. her türlü haltı yerler veya yiyenlere çıtları çıkmadığı gibi bir de alkış tutarlar ama kadınlara gelince kadın usturuplu giyinecek. çünkü sana kaldı beni giyim kuşamıma göre yargılamak o yüzden dilediğin gibi konuşabilirsin hakkımda. size kesinlikle hak veriyorum lakin korkum o adamların Allah korusun size bir şey yapmaları. ne bileyim çeker kenara sert bir şekilde uyarır, üstüne vazifeymiş gibi. bazen kocaman bir ortadoğu çöplüğüyüz ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…