• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyinmeyi bilmiyorum

newlife10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2014
121
21
33
Çanakkale
Kızlar meraba ben 19 yaşındayım.alışveriş yapmayı kıyafet almayı çok seviyorum.ama ne yazıkki aldığım şeyleri birtürlü doğru kullanamıyorum.neyi neyle kombinleyeceğimi bilmiyorum.dolabım daha hiç giymediğim ya da 1-2 kez giydiğim kıyafetlerle dolu.mesela renkli pantolonlar alıyorum, üzerine giyecek birşey bulamıyorum, çoğunun üstüne düz beyaz ve ya siyah tişört giyip çıkıyorum.çok istiyorum güzel giyinmek, hevesliyim ama bi türlü beceremiyorum.bir de benim boyum kısa.kısa boylu bayanlar genelde ne tarz pantolonlar bluzler giyorsunuz? Biraz tavsiye verebilirmisiniz bana..

Kızlar meraba ben 19 yaşındayım.alışveriş yapmayı kıyafet almayı çok seviyorum.ama ne yazıkki aldığım şeyleri birtürlü doğru kullanamıyorum.neyi neyle kombinleyeceğimi bilmiyorum.dolabım daha hiç giymediğim ya da 1-2 kez giydiğim kıyafetlerle dolu.mesela renkli pantolonlar alıyorum, üzerine giyecek birşey bulamıyorum, çoğunun üstüne düz beyaz ve ya siyah tişört giyip çıkıyorum.çok istiyorum güzel giyinmek, hevesliyim ama bi türlü beceremiyorum.bir de benim boyum kısa.kısa boylu bayanlar genelde ne tarz pantolonlar bluzler giyorsunuz? Biraz tavsiye verebilirmisiniz bana..
canım bilmiyosan taklit etçeksin, mağzada vitrin mankenlerini taklit et, aynılarını al mesela, blogları takip et, aynısı yap ya da olabildiği kadar benzerini

bak tatlım giyinmeyi öğrenebileceğin o kadar çok kaynak var ki...internetten çeşitli blogları takip edebilirsin,moda dergileri var,gazetelerde manken,sanatçı resimleri var inceleyebilirsin,kıyafetine imrendiğin arkadaşlarını çaktırmadan;) gözlemleyebilirsin,kısa olmak dert değil çeşitli hilelerle boyunu uzun gösterebilirsin,zamanla oturur tarzın zaten

bu yıl bilek pantolonlar çok moda üzerine renkli düz gömleklerden giyebilirsin çok hoş oluyor, düz tişört giyme bence yaşın küçük cıvıl cıvıl olman lazım.

Çoğu mağazada,giysiler gruplanmış oluyor.Yani pantolonun yanında ona uygun bluzler asıyorlar.
Vitrinde veya manken üzerinde de kombinlenmiş halini görebiliyorsun.
Tek parça alıp çıkmaktansa takım alsan daha rahat dersin.
Renkli pantolonlar,jean gönleklerle çok yakışıyor.Bir de mesela pastel renkteyse yine pastel bir renkle giyebilirsin.
Kısa boylu demeyelim de küçük hanım diyelim.Küçüğe küçük kuralı var.Mesela küçük hanımlar küçük çanta kullanırsa daha uygun olur.Uzun olmayan küçük üstler,küçük etekler,küçük takılar,küçük desenler vs...
Pantolonların düz kesimli dar,bilekte biten boyda olabilir.Havuç pantolon veya bol pantolon sana uygun olmayabilir.Skinny de tavsiye etmem,dar olsun ama skinny olmasın.

Canım netten konbinler var onlara bakarak parçaları ayarlayabilir sin ayrıca hıc sorun değil boyun ne begendiysen al iyi bir terzi bul iş bitmiştir ;)

Google a yaz misal,pembe pantolon kombınleri dıye..gor kım nasıl gıymıs..

Ben de eskiden giyinmeyi bilmezdim. Kendime yakışanı bulamazdım. Çok çirkin şeyler de alabilirdim. Bir arkadaşım sayesinde birazcık seçmeyi öğrendim. Şimdi gören imreniyor nereden aldığımı soruyorlar. :)
Birazcık da tv'deki dizileri takip et. Kendi yaş grubun oyuncuların neler giydiğine bak. Beğendiklerini markalarıyla birlikte tvdegoral.com adresinden öğrenebilirsin. ;) Mesela Fatih Harbiye dizisinde Pelin'in giyim tarzı çok hoş ve genellikle Forevernew markasından giyiniyor.

İnternetten kombinlere bakabilirsin. Bende kısa sayılırım. Genelde dar kotlar giyiyorum. Yazın renkli pantolanlar üstlerine şifon gömlekler düz yada haraketli atletler giyiyorum. Yine şort ve etekle kombinliyorum bunları.

Ben de aynı dertten muzdaribim :( Tek başına güzel olan parçaları bütün haline getirince acayip paspal duruma düşüyorum :(

Bir moda akımı denen şey var ama her moda olan herkese yakışmaz bu da bir gerçek..

Giyim insanın imzası gibidir tüm karakteristik özelliklerini ele verir ki o yüzden taklit edildiğinde değil de özgün tarzını bulunca hem rahat edersin hem de üstüne yakışır.

Bazen vitrinde görüyorum “Allah aşkına bunu da giyen var mı diye?” ve bir kere şahit oldum buna; bu cümleyi kullandığım bir şey için kadının biri öyle güzel yakıştırmış, o da güzel olmuş ki beğenmemek mümkün değil. Yani biraz tarzını bulma meselesi bence. Yoksa ben netten bakıp kopyalasam akşamı edemem kopya konbin içinde.

saçlarınıza güzel bir şekil vermişseniz, hafif makyajlıysanız, ufak takılar kullanmışsanız kot ve tişört içinde bile şık görünürsünüz zaten. onun dışında kendimce risksiz şıklık önerileri vermem gerekirse:

kısa boyluysanız çok uzun saç, çok büyük çanta, kocaman takılar size göre değil. boyunuzu daha kısa gösterir. onun yerine minik aksesuarlar ve orta boy çantalar kullanabilirsiniz.

bacak boyunu uzun göstermek için kullandığım bir taktiği(!) de paylaşayım, ayakkabınız ne renkse pantolonunuz, elbiseniz ya da çorabınız da o renk olsun. siyah ayakkabıya gri çorap değil de siyah çorap gibi, bacak devam ediyormuş illüzyonu yaratsın.

bunun dışında iki farklı deseni bir arada kullanmak ya da benzer desenleri birbirine uydurmaya çalışmak rüküş gösterebilir. misal, leopar desenli çantayla uyumlu olsun diye leopar desenli fular bulup uydurmak, tehlikelidir. desen kullanacaksanız, örneğin çok detaylı, işlemeli bir elbise giydiniz diyelim, geri kalan ne varsa desensiz ve tek renk olabilir. ya da aşırı gösterişli bir kolye taktınız, dümdüz, fırfırsız detaysız bir elbiseyle kombinleyin (bu lafa da uyuz olurum ya neyse :- D )

bu çok kişisel ve zevkten zevke değişebilecek bir şey ama saat dahil üçten fazla takı takmamaya özen gösteririm ben. sanki fazlası kokoşluğa kaçıyor, şık sadelik sınırını aşıyor gibi.

google'a sokak modası ya da street fashion yazın, aratın, görsellere bakın, mutlaka fikir edinirsiniz. hatta yaptığım şapşalca bir şeyi itiraf edeyim, dün bakırköy meydanında bir kızın giyimini pek beğendim, gladyatör sandalete siyah uzun elbise dene diye telefonuma not düşmüşüm : -D

duz bluz bıle gıysen uygun takıyla hareket kazandırırsın cok allı pullu gıyınmeyı sevmem babane ısı gelır bana. ornegın ben.renklı pant.bıkac yıla modası gecer dıyorum ama bı beyazın asla yada sıyah pant.her bluzde uyum sagladıgını dusunuyorum ornegın yesıl bı bluz kot pant spor bı canta .. kısa boy yada uzun boy onemlı dgıl boyunu takıntı yapıyosan topuklu ayakkabı gıy bacaklarını uzun gostersın .. saclarını yuzune gore sekıl ver .. halka kupe favorımdır .. bı dudak parlatıcısı ıle de ıslemı tamamla :KK55:

pazardan 2 lıraya aldıgın bı tsortu bıle abartmadan takp takıstırıp guzel olunabılır zamanlada oturur zaten canım

kisa boyluysa yuksek bel pantolon almalisin kesinlikle uzerine gomlek alip icine sok pantolonin hos duruyor :) yuksek bel etekler de ayni sekilde

zevksizsin de o yüzden

zevksizsin de o yüzden
Pardon hanfendi zevksiz olduğumu nereden çıkardınız? Beni nereden tanıyorsunuz da bu kanıya vardınız? Yazdıklarımı okursanız zevksiz olduğumu değil, kıyafetlerimi kombinlemekte sorun yaşadığımı yazmıştım. Zevkli ve ya zevksiz olduğuma karar vermek size düşmedi.

Pardon hanfendi zevksiz olduğumu nereden çıkardınız? Beni nereden tanıyorsunuz da bu kanıya vardınız? Yazdıklarımı okursanız zevksiz olduğumu değil, kıyafetlerimi kombinlemekte sorun yaşadığımı yazmıştım. Zevkli ve ya zevksiz olduğuma karar vermek size düşmedi.
ınsanları tanımadan yargılamak karakterıstlık ozellıgımız oldu zaten.

kiyafetlerinizi turlerine gore ayirip oyle kombin yaparsaniz daha rahat edersiniz.ornegin; spor bir bluzla spor pantolon ve spor taki takin. klasik-spor parcalari birbirine karistirmayin ilk etapta.

Back
X