Giyinmiyorsun

Kıyafete öyle çok aşırı para vermem ama çeşitli ve uyumlu giyinmek benim için önemli. Yani üzerimdekiler uyumsuz olsun markete bile gitmem. Alışveriş yaparken modası çabuk geçecek parçalar almıyorum ki bir kaç ayda demode durmasın.

Ancak her şeye para vermiyoruz ve zamanla evde modası geçmiş kıyafetler, çantalar, ayakkabılar birikiyor. Size şöyle bir yöntem önereyim:

Önceki senelerden İspanyol paça pantolonların vardı. Sağlam ama demode oldukları için birkaçının paçasını daralttım bir kaçına da lastik taktım (bu sene baya moda).

Sağlam ama baskısı silinmiş penyelerimi akrilik boya kullanarak yeniledim. Bazılarını orijinal yaptım bazılarını da hayal gücüme göre boyadım.

Rengi atmış babetlerimi ojeyle, yıkamaktan grileşmiş converse ayakkabılarımı akrilik boyayla yeniledim.

Zamanla rengi solan kotlarımın belli yerlerini yırtıp topuk taşıyla eskittim. Acayip trendy oldular. Çok benzer bir modeli arkadaşım mağazada görmüş 3 haneli rakamlara pantolon mu aldın dedi :KK70:

Sağlam ama yıkayınca rengi solmuş çantayı aksesuarlarla süsledim ve boyadım. Butik ürünü gibi oldu.

Yarasa kol tuniğimi kol altından daralttım çok hoş salaş bi tunik oldu.

Daha aklıma geldikçe yazarım. Herşey parayla satın almak değil. Ayrıca düzgün giyinmek bir lüks değil ihtiyaçtır. Siz kabul edin veya etmeyin giyim insanın karakterini ele verir.
Ay süpersiniz 😍 bende örgü çok severim sıkıldığım parçaların kol ve yaka kısımlarını işliyorum çantalarımı aynı şekilde işleme ve boya makromeyle yeniliyorum. Hobi aslında çok zevkli :)

Vücut tipiniz, tarzınız ve bulunduğunuz ortamlar (iş, ev vs.) hakkında bilgi verin, yardımcı olmaya çalışır buradaki arkadaşlar.

Basic parçalarla başlayabilirsiniz. Siyah kot pantolon, siyah sade elbise, bej bluz/gömlek, devetüyü trençkot gibi. Böyle parçaları kombinlemek kolay olur. Bana göre kıyafetler ne kadar sade olursa birbirine uydurmak o kadar kolay oluyor. Böylelikle hem günlük hayatta hem özel günlerde kullanmak da mümkün oluyor. Takılar, şallarla zenginleştirilebiliyor görünüm sonuçta. Tabi arada bir kaç parça daha renkli ve farklı tarzda kıyafetler de alınabilir.

Şahsen uyum konusunda çok iyi olmadığımdan ben böyle bir çözüm buldum.

Bu arada para harcama konusunda da kendimden memnunun. Ne varımı yoğumu kıyafete harcarım, ne de cimrilik yaparım. Vaktinde düşünmeden aldığım bir dönem olmuştu ama artık fazlalıkları yük olarak görüyorum kendime. Ayakkabı, çanta, kaban gibi şeylerin kalitesini önemserim. Ama siyah bir tişört alacaksam misal -pamuklu olmak şartıyla- daha ucuz seçeneklerden birine yönelirim. Beni içerikler yönlendiriyor çoğunlukla diyebilirim.
Birçok arkadaşımız güzel yön verdi sizde öyle teşekkür ederim. Öğretmenim özel kurumda, gün toplantılarım oluyor birde kızımla sık sık dolaşıyorum ortamlar bunlar ve spor giysiler seviyorum ama klasik olup güzel duran bir şeye de hayır demem. Benim istediğimde şuan için çok giysi değil hoş giysi

Ona kıyamıyorum aslında birazda bu var yani para biriktirmiş ya gitsin kendisine alsın istiyorum ben yeni doğum yaptım 4 kilo fazlam var ama o illa alacak bana bir şeyler bense ciddi harcamak istemiyorum ya neden böyle birde alamıyorum yanş alsam ne alacağımı bilmiyorum
Bence bakimli olmani istiyor, bu sekilde ifade etmeye calismis. İnsan kendi oz bakimina kiyafetine ozen gostermeli... Kendin icin tabi ki, guzel gorunmek giyinmek tum insanlarin hakki, bence reddetme git degisik birlikte begendiginiz seyleri alin

Şık giyinmek benim için çok önemlidir.
Doğum sonrası fazla kilolarım varkende böyledi.
O an hangi bedensem gidip ona göre kıyafet aldım herzaman. Zayıflayınca alırım, zayıflayana kadar bunlarla idare edeyim gibi bir düşüncem olmadı hiç. Kendimdem soğurdum. Zayıfladıktan sonra giyim paylaşım kutularına veya başka birine verdim gitti.
Kadın olupda giyim almayı sevmeyeni anliyamam. 100 çeşit olmasın ama devamli değişik değişik giyecek kadar da olmalı.
Maddi durumunuz varmış neden hala biriktireyim, harcamayayım modundasınız. Hepsini harcamanıza gerek yok ama eşinizin gözüne bile batmışsa durum vahim demekki, erkekler genelde çok anlamaz çünkü. Eşiniz kırıcı birşey söylememiş tam aksine adam sizin düzgün giyinmenizi istemiş. Başka adamlar gibi ihtiyacın olmadığı halde neden alışveriş yapiyorsun dememiş ki.
Aslında öyle çok çok durumumuz yok ama ota halliyiz diyebilirim. Ben hep olumsuz olanı düşünüyorum veya çocuklarımıza alalım en iyisini giysinler falan saçma biliyorum ama yetişme tarzımda öylr aslında birqz da hep Ke ara koymayı öğrendim yıllarca çok alan giyen birisi olamadım belki ondan şuanda da çok şey almak istemiyorum güzel kombin olsun birkaö tane yeter sanki yani sevk durumum karışık ya ondan da birqz bu heves kırıklığı belki. Eşim çok zevkli bir adamdır her şeyiyle çok diklatlidir. O yüzden birazda dikkat eder. En basit eyelinerim bir gözümde farklı olsun çok az onu fark eder. Bundan birazda hassas oluşu

çocukluğunuzda maddi sıkıntılar mi vardı. Bunu yaşayınca paran olsa bile harcamak istemiyorsun
Genelde öyleydi yani nebilim mesela pantolon alınacak ya da ayakkabı karne zamanları beklenirdi öyle alınırdı pek giysi almazdık.durum bunu gerektirdiği için

Başlığı görünce aklıma gelen şey; eşinize göre aşırı dekolteli giyindiğiniz için eşinizin bunu dediği oldu. "Her yerin açık, giyinmiyorsun sen" dediğini sandım.:KK70:

Giyinmiyorsun deme şekli kırıcı olmuş olabilir. Ama bazılarının da dediği gibi harcamaya değil de harcamamaya laf etmiş. Siz de harcayıverin, sefanız olsun.:)
Harbi bakınca öyle duruyır 😂🤣 lafları düzgün seçmedi ona kırıldım yanda kırılmadım belkide işte nebilim kötü oldu içim ☺️

Bazilarimiz gercekten giyinmeyi bilmiyor bende onlardan biriyim beceremiyorum bu konuda esimin zevkine güveniyorum onun da bana ykistiirmdigi şeyler var imkan olunca o bana kendi gösterir bu sana yakışır alalim vs die alinma bence beraner çıkın begenin alin
Bugün beraber baktık onda beğenmedi 🤣 diyor ki neden beli açık bunların çok yüksek sa ki beli de göbek açık ☺️☺️ bakalım bulacağız inşallah bir şeyler

Yokmu zevkine, giyim tarzını beğendiniz arkadaşınız. Onunla çıkın alışverişe. Erkekler çok anlayamiyor. Benim eşim herşeye yakıştı diyor mesela, hele omu bumu diye 2 seçenek arasında kalırsam ikisinide al değişik değişik giyersin diyor. Al da çıkalım modu aslında 😬
Öyle arkadaşım var ama maddi olarak yüksek giyiniyorlar kaliteyi severler o yüzden fikirde bulunurken nçbunu nesnel yapmayabilirler

Kızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?
vay lele helal esine kiymetini bil

Sağolsun güzel görmek istiyor ama alamıyorum içimdekini atamıyorum resmen ya. Birde bana zevk konusunda laf yapınca kızdım ona yani öyle olsam da bana sert geldi onun söylemesi. Anneme bile akşam söylemiş ya 5 yıldır aynı çantayı kullanıyor 3 yıldır üstne tek parça almadı bu nedir artık çocuklara bak sen onu götüreceğim demiş annemde sıkıştırıyor kızdırma al işte ne naz yapıyorsun diyor ama baz değil işte alırsam kendimi kötü hissediyorum neden anlamıyorum he birde ciddi zevk yoksunuyım
Ruhun fakir bacım :) benim de öyle ucuz alayım falan modundayımdır hep bu sene atlattım baya :)

O nedenle iyi arastirmaci olmak Lazim. İpekyoldan lcw ye kadar yazma sebebim o. Esim bir magazanin depo muduru. O sebeple size bir sir verecehim.

Pull and bear, addax, robin, faruk sonmez, bershka, koton gibi magazalarin hepsi ayni yerden urun aliyor o sebeple bu magazalarda ayni urunleri farkli fiyatlara bulabilirsiniz.
Yaa bilmiyordum iyi oldu ama bu addax falan ondan ben bulamıyorum hiç. Çok mu açık koda dar onlar hiç bana göre değil sanki 🤣

Kızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?

para dursun da napıcan dursa, allah korusun yarın sana inme inse zaten giyemicen, dunyadan kimse bişey göturemiyo, tabi ki biriktir ama 5 yıl boyunca da aynı çantayı kullanma yazık yani. eşin haklı. ben çok tutumlu kadın da erkek de sevemiyorum, çok böyle eski geliyor biriktireyim de biriktireyim kafası.
ben beğendiğim bi çantayı almasam içim gidiyor, harleylerim eskimiş biraz aynısını almamak için kendimi zor tutuyorum,hiç biriktiremiyorum.kimse karışmıyo allahtan bana da.

Benimki de hep aynı renkleri seçiyorum diye kızardı. Ben de o kendine bişey almıyo, beni hep öne sürüyo diye ona kızarum. Biz çareyi birbirimize almakta bulduk. Alışverişe beraber gidiyoruz, ben ona alıyorum o bana. Ben de para harcamayı seven biri değilim, ihtiyacım olan olsun yeterlidir bana, bugün alışverişe gideyim diye düşünmem yani.,nişanlım da tam tersine giyime verdiği,paraya acımaz yeter ki beğensin, bekarken öyleydi en azından.
Eşinize kırılmayın hiç. Hatta gidin o seçsin kıyafetlerinizi. Böyle alışmamışsınız ve bundan doğal hiçbir şey yok. Sizi aşağılamamış da, sadecd ihtiyacınuz var demek ki bunu görüyor ama siz alışjın olmadığınız için kötü bir şey demiş gibi algılıyorsunuz.

Bu para dursun kötü gunde harcarim deyip genc yasinda ninem gibi gezen kadinlara ben zaten şaşıyorum. Bunlar kirik tabak bardak kullanir yeni paketleri acmaz.Bunlar bulasik makinesini fazla kullanmaz.Tatile gitmezler,derisi dökülmüş çantayla işe giderler.Ruhlarini öldürüp işe git gel yaparlar.Sonra da ölürler ve birikimlerini kim yer bilinmez :) ölümlü dünya yapmayin lütfen alışveriş guzeldir musrif olun demiyorum ama adamin bile canina tak etmiş.

Bu para dursun kötü gunde harcarim deyip genc yasinda ninem gibi gezen kadinlara ben zaten şaşıyorum. Bunlar kirik tabak bardak kullanir yeni paketleri acmaz.Bunlar bulasik makinesini fazla kullanmaz.Tatile gitmezler,derisi dökülmüş çantayla işe giderler.Ruhlarini öldürüp işe git gel yaparlar.Sonra da ölürler ve birikimlerini kim yer bilinmez :) ölümlü dünya yapmayin lütfen alışveriş guzeldir musrif olun demiyorum ama adamin bile canina tak etmiş.
Daha da arttırıyorum ;sen tatile gidersin o kadar para verilir mi derler ;bişey alırsın çok pahalı derler vs vs
Valla işyerinde pintiliğinden makyaj malzemesi almayanlara yöneticim kasımlar günü vs gibi özel günlerde hediye alıp verirdi .Düzgün giyinin diye toplantı yaparken şekilden şekile girerdi .
Kimse yanında 5 yıllık esk püskü çantayla dolaşan ,dökülen insan istemez .Sizinki tutumluluğu geçip hastalık seviyesine doğru ilerliyor .
Eşinize fazlasıyla hak verdim .

Back
X