• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gizli Bütçe

kasmayın bu kadar ya isteyen istediği şekilde biriktirir saygı duymak lazım..bende azda olsa biriktiririm kötü günler için erkekler bizim kadar ince düşünemiyo çünkü..genelde daha günibirlik bakıyolar hayata ve daha rahatlar..

annem oyledir herzaman babam çok sorumsuz oldugu için.. her kurusu saklardı.. Allahtan benım eşim gayet ailesinin farkında oyuzden hiç gizli para bırıktıreyım su olsun bu olsun demedim.. eşim saolsun cüzdanıma 2kredi kartı koydu biri taksıt diğeri nakit para cekmem için..maasını alınca yarısını bana yatırır..
önceden çok para harcardım sımdı kendımı yenı yenı durdurdum.. nakitte olandan hiç harcamıyorum gibi bişey (eşimden gidiyor cogu zaman) oyuzden oyle bi bırıkım oldu..şimdi ev yaptırıyoruz acıkcası o bırıkımlr şimdi bizim maddi acıdan sıkısmamıza engel oldu..

ama esım sorumsuz olsaydı bende saklardım sanırım..

bende biriktiriyorum.kendime göre bi hesabım var çekmecemde :37:
eşimin haberi var ama ne kadar olduğunu falan sormaz.
o sıkışınca ona borç para veririm oda sonra geri öder:9:
bence iyi bişye kenarda paranın olması,çünkü birşey beğenirsin almk istersin o anda durumun müsait olmaz ama kıyıda köşede paran olunca albiliyorsun yani:34:

En dertli olduğum konulardan biri.
Bence de kadının şarttlar el verdiğince birikim yapması gerekiyor.
Annemin her zaman kıyısında köşesinde vardı. Çok acil bir şey olmadıkça asla dokunmazdı o paraya.
İyi ki de öyle yapmış çünkü sonraları yeni bir hayat kurması gerekti ve tabii birikimleri sayesinde daha kolay altından kalktı.
Ben biriktirebiliyor muyum? Malesef hayır... Aslında biriktiriyorum da canım kocam kokusunu alıyor sanki.
Okul haricinde kurs veriyorum haftada birkaç saat o başka bankaya yatıyor, her ay 100-150 arası bir şey.
Ona hiç dokunmayacağım diyordum ama eşim her seferinde bir bahane buluyor ve o parayı çektiriyor bana.
Yüzüm yumuşak istedi mi hemen veriyorum.Ama çok kızıyorum kendime.
Kenarda hiçbir şeyim yok. Mutfakta kavanoza atmaya başladım 1-2 gündür ama ne kadar durur bilinmez.

kim ne derse desin gizli bi birikim olmasında fayda var. Benim eşim çok eliaçık ve savruk. annesi babası abalsı olsun her isteyene verir. tamam vermesin demiyorum ama hepside durumu iyi olan insanlar. Ben biriktirdiğimi söylemiyorum şahse. çünkü öğrense onu elimden almak için bahaneler üretir durur. çalışan bayanlari çin söylüyorum dinimizde kadının parasını ister biriktirir ister dağıtır buna koca karışamaz diye biliyorum. inşallah doğru biliyorumdur. :))):77:

En dertli olduğum konulardan biri.
Bence de kadının şarttlar el verdiğince birikim yapması gerekiyor.
Annemin her zaman kıyısında köşesinde vardı. Çok acil bir şey olmadıkça asla dokunmazdı o paraya.
İyi ki de öyle yapmış çünkü sonraları yeni bir hayat kurması gerekti ve tabii birikimleri sayesinde daha kolay altından kalktı.
Ben biriktirebiliyor muyum? Malesef hayır... Aslında biriktiriyorum da canım kocam kokusunu alıyor sanki.
Okul haricinde kurs veriyorum haftada birkaç saat o başka bankaya yatıyor, her ay 100-150 arası bir şey.
Ona hiç dokunmayacağım diyordum ama eşim her seferinde bir bahane buluyor ve o parayı çektiriyor bana.
Yüzüm yumuşak istedi mi hemen veriyorum.Ama çok kızıyorum kendime.
Kenarda hiçbir şeyim yok. Mutfakta kavanoza atmaya başladım 1-2 gündür ama ne kadar durur bilinmez.

Çok kızıyorum elindeki parayı savurup eşinin birikimine göz dikenlere :41:
Hazine bonosu diye bi hesap var
İstediğin zaman yatırabiliyorsun ama vadesi dolmadan çekemiyorsun
Vadesini yıllık yaptırsan böylece epey bi süre çekme şansın olmaz
Vade gününü de eşine çaktırmadan yeniden uzatsan
Seni zarara sokup vadeyi bozdurmaz herhalde
Bi düşün bankayla görüş derim

canım ben halkbankasına talimat verdim her ay 1 gr altın parası maaşımdan düşülüyor. Cuma günü çektim 410 lira 6gr olmuş. 3 tane çeyrek aldım koydum kenara. kalanınıda başka bi kenara koydum. Bu ayın 15inden itibaren 2 gr parası birikmeye başlıcak. uzun vadeli düşündüğüm için zarar edeceğimi sanmıyorum. istediğin zamanda çekebiliyosun. Dışardan pek bi farkı olmuyo. pahalılığı konusunda yani. hatta kuyumcuya grnekadar demiştim 67 demişti ama banka 68 küsür liradan verdi.daha hesaplı diyebilirim.

güzel fikirmiş canım, hiç çekmesek bankada da birikir, daha güvenli olur değil mi. sen enden çekip, normal altın aldın canım?

sahrud72.. seni çok tebrik ediyorum.. niye diyecek olursan birikimle neler yapılabilceğini göstermişsin bir bayan olarak.. ben 22 yaşındayım sanırım 3sene sonrasında evleneceğim, geçen aylarda para biriktirmeye başladım.. hiç ummadığım kadar birikiyor çok şükür :) benim sorcağım şu: evde biriktirmek istemiyorum, ay şu oldu ay bu oldu gitmesin para.. hazine bonosu hakkında da hiç bir bilgim yok :( getirisi var mı, nasıl bir yöntem, ya da başka ne yapabilirim, altın alayım dedim o da hırsıza karşı etkisiz.. anlayacağınız yöntem konusunda sağlam bir yardıma ihtiyacım var, rica etsem fikir verir misiniz?

ha birde ev kredisi ödedikleri için para biriktiremeyenler, bence siz de biriktiriyorsunuz, sonuçta o para ev sahibi olmak için gidiyor.. ne güzel :) darısı başıma, başımıza ! :)

Back
X