- 18 Kasım 2013
- 1.244
- 1.133
- 208
- 40
canım emre beye gidiyoruz 2 defa yapıldı tamamı globozoosperm doktor bi kaç test daha yapalım belki değişkendir ama hiç umudum yok zaten doktor da umutlu konuşmadınapıcaz bilmiyorum bu durumda olan pek kimse de yok sanırım siz tüpbebeği nerde deniyosunuz canım biz de bi kaç ay içinde yaptırmayı düşünüyoruz ama benim eşimde ileri derecede varikosel de var belki önce amaliyat gerekir. bu arada siz genetik test yaptırdınız mı biz yaptırdık sonuç bekliyoruz dr büyük ihtimal genetik ve tedavisi yok dedi
![]()
canım biz istanbul tüp bebek merkezinde yaptırdık. ikinciyi de orda yaptırıcaz. zaten sadece ilaç parası vericez 2.de. emre beye de gittik geçen haftalarda. dediğin gibi bizimle de olumsuz konuştu. ben yine de nedense ümidimi kaybetmiyorum. ona gittiğime de pişman oldum. çıktığımda moralim alt üst olmuştu. Halbuki Kaan Hoca çok ümitsiz konuşmadı maillerde.
fish boyama ve dna testi yaptırdık. fish boyamada %98 haploid hücre, dna'da ise %38 hasar çıktı. beklenen bişeymiş zaten globozooda. Kaan HOca klomen verdi. zaten 6 aydır proxeed kullanıyor eşim. bir de yemeye çok dikkat ediyoruz. bol bol sebze yiyoruz, kırmızı et yok. bununla birlikte, arısütü bal polen karışımı, incir...vs. etkisi illa ki vardır da biz henüz görmedik. Belki hıza falan etki ederse o bile kar bizim için tüp bebekte biraz şansımızı yükseltir.
Varikosel varsa istersen önce ameliyat olun. aslında ondan da önce kaan hocayla mutlaka irtibata geçin. hiçbirşey olmasa moral olur