Erkek İnfertilitesi globozoospermi sorunu yaşayanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
%30 yüksek bir oran değil fakat sperm testini farklı güvendiğiniz bir laboratuvarda tekrarlayın bence sonuç daha yüksek ya da az çıkarsa kararınızı öyle verin sperm değerleri sürekli değişiklik gösteriyor

Bebeğini sağlıkla büyüt inşaallah canım
Sağol canım amin Allah sizlerde nasip etsin inşallah

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin % kaç globozoo ydu sizin birde hangi merkezde gebe kaldınız merkezi de yazarsanız bizde iyi bir tüp bebek merkezi arayışındayız
Amin inşallah biz iki merkezde denedik biri ankara centrum da 3 denemede 1 tuttu 19 haftalıkken düştü. Sonuncu konya medova hastasinde oldu orda ilk denemede tuttu.Bizde yuzde 35 gibiydi globozo geri kalanıda şekil bozuktu.

%30 yüksek bir değer değil. Beklemek istemiyorsaniz tüp bebeğe geçebilirsiniz direk.

Çok teşekkürler cevaplarınız için.

Biz bir yıldır bekliyoruz. Şimdi doktor aşılama deneyelim, bir aşılama daha yapalım, biraz daha bekleyelim vs. diyor. Boşa mı bekliyorum yoksa bir anlamı var mı bilmiyorum. Bir kez özel bir hastanede, üç kez devlette üniversite hastanesinde ve bir de tüp bebek merkezinde test yaptırdık. İlk dördünde globozoospermi ile ilgili bir bilgi yoktu. Sadece tüp bebek merkezindeki sonuçta globozoospermi çıktı. Test yaptırdıkça kafamız da karışıyor. Ankara'da iyi bir laboratuvar önerisi olan varsa paylaşabilir misiniz?

Amin inşallah biz iki merkezde denedik biri ankara centrum da 3 denemede 1 tuttu 19 haftalıkken düştü. Sonuncu konya medova hastasinde oldu orda ilk denemede tuttu.Bizde yuzde 35 gibiydi globozo geri kalanıda şekil bozuktu.
Merhaba, bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah. Benzer oranda globozoo varmış sizde de. Sadece morfoloji ve globozoo yüzünden mi ilk 3-4 denemenizde tutmadı acaba yoksa başka problem de var mıydı?

Bir de DNA hasarına baktırmış mıydınız? Düşükler veya hiç döllenme olmaması onunla ilgili olabilir deniliyor.

Bizim eğitim araştırma hastanesinde yaptırdığımız 4 spermiyogramdan 2 sinde globozoo olduğumuz söyledi. Sonrasındaki süreçte defalarca kez özel laboratuvarda yaptırdığımz spermiyogramlarda morfoloji bozukluğu olduğu söyledi fakat globozoo dan bahsetmediler. İstanbul düzen lab. yaptırdığımız testte %1 normal morfoloji çıktı hatta. Devlet hastanesindeki infertilite ürologu da Kaan Aydos ta globozoo değilsiniz dedi hatta. Memorial in laboratuarı androloji konusunda iyi dedikleri için son testimizi orada yaptırdık %80 globozoo dediler. Ankarada bildiğim merkez yok maalesef. İyi bir merkezde sperm testini tekrarlayıp rotanızı öyle belirleyin bence. Umarım yardımcı olabilmişimdir hayırlısı olsun hakkınızda

Cevabınız için teşekkür ederim. Medova da embriyologunuz kimdi acaba ismi aklınızda kaldı mı

Kaan Aydos oran %100 değilse globozoospermi demiyor evet. Bize de globozoo değil demişti. Farklı görüşler oluyor hep böyle. Teşekkürler tekrar, söylediğinizi göz önünde bulunduracağım. Güvenilir bir test sonucu olmadan iyi bir tedavi de mümkün değil zaten. Sizin de hakkınızda hayırlısı.

Merhaba, bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah. Benzer oranda globozoo varmış sizde de. Sadece morfoloji ve globozoo yüzünden mi ilk 3-4 denemenizde tutmadı acaba yoksa başka problem de var mıydı?
Merhaba amin inşallah tüp bebek işinde kaliteli embriyolarda oluştu ama tutmadı birçok faktör işin içindedir muhakkak. Doktorumuz globozo olmasa bile döllenmeyen vakalar gördüm demişti. Bildiğimiz başka problem yoktu

Merhaba bize de %95 globozospermi tanısı koyuldu lütfen olumlu sonuç elde eden, olumlu sonuca yaklaşan, doktor tavsiyesi olan yazabilir mi ? Bir de piezzo ile IMSI yöntemini deneyimlemiş olanınız var mı

Merhaba bize de %95 globozospermi tanısı koyuldu lütfen olumlu sonuç elde eden, olumlu sonuca yaklaşan, doktor tavsiyesi olan yazabilir mi ? Bir de piezzo ile IMSI yöntemini deneyimlemiş olanınız var mı
Merhaba biz %100 globozoo oranıyla sağlıkla bir evlat sahibi olduk çok şükür. Moralinizi bozmayın. Çok yorucu yıpratıcı bir süreç ama inanın hepsini unutturuluyor. Hatta geçtiğimiz iki yıl boyunca sayısız tüp bebek denemesi yaptık ikinci çocuk İçin ama kısmet olmadı.
başarılı olan dahil tüm tedavilerde kalsiyum iyonofor kullanıldı. Çoğunda yaklaşık 15-20 yumurta toplandı. Kimisinde hiç döllenme olmadı, kimisinde 2-3 embriyo oluştu.

Bu arada şu anda 6 yaşında olan oğluma İstanbul tüp bebek merkezinde Suzan hanım sayesinde kavuştum. 2.çocuk İçin denediğimde de 3 embriyo oluştu ama tutmadı, birinde 7 haftalıkken düştü.
sonrasında sosyal medya fenomeni Alle klinikte Furkan Kayabaşoğlu ile iki kez denedim ama orada ikisinde de embriyo oluşmadı maalesef. Üstelik yaklaşımları da sosyal medyada yansıtılanın aksine çok sahte ve amatördü…

kızlar selam ben de tüp bebek denedim bahçecide spermlerin şekil bozukluğunun çok olduğunu söylediler morf 2 olmasına rağmen nasıl oldu anlamadım.. 5 döllenmiş embriyo 5.güne gitmedi sadece bi tanesi gitti o da kimyasal gebelik oldu.. şimdi merkez araştırıyorum galiba bu sorundan bizde de var aklım istanbul tüp bebek ve memorial arasında hangisi en iyi yöntemleri kullanıyor biliyor musunuz

Merhaba,
Total gloobozo muydu sıkıntı. Bizde total olduğu için üçüncüde bıraktık, 6 yıl oldu.

Eşimin globozoospermi çok mu yüksek normal yolla hamile kalmak için de zaten doktoru ilaç tedavisi veriyor

Eklentiler

• IMG_20211001_155518.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 125
Merhaba
Sanırım doğal yolla gebe kaldınız olumsuz aşılamalardan sonra,
Bu tanı nasıl konuyor acaba detaylı sperm testi mi var tanı için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…