benim ikinci hamileliliğim ilkinde emzirirken göğsümün ucu çatlamıştı çok zorluk çektim şimdide aynı şeyleri yaşamak istemiyorum buna çare bulan varmı acaba hamileliğin son aylarında badem yağı sürmeye başlayınca çatlamıyor diye duymuştum ama deneyen varmı birde şimdi 26 haftalık hamileyim ve göğüs uçlarım çok hassas elleyince acıyor
ben şimdiden gece yatmadan önce lansinoh krem kullanıyorum. arkadaşım önerdi. sonrası için çok iyi geliyormuş...
tabi doğumdan sonra da sürmeye devam edilecek. ama erken başlamak faydalı..
birde bir arkadaşım yarım boş ceviz kabuğunun içine cezvede eritttiği bal mumunu dökmüş. donmaya başlayınca eliyle bir çukur yapıp (göğüs ucu girecek kadar) göğüslerine kapattı. bekek içinde bir zararı yok. tamamen doğal.... annelerden kalma bir yöntem ama işe yarıyormuş...
lansinoh öneririm.. ne sürerseniz sürün mutlaka çatlar göğüs uçları ama önemli olan bunun kısa sürmesi. ben doğumdan 2 hafta önce lansinoh sürmeye basladım sabah aksam. ucları catladı ama 1 hafta sürdü. normalde çatlama olayı 1 ay devam edebiliyo. imkanınız varsa doğumdan 1 ay önce sabah akşam krem sürün.. lansinoh ...
ne yaparsan yap meme uçları çatlayacak. ben bu yaraların acısını aylarca çektim. tam geçti derken yeniden başlıyordu. ama lansinoh kremden çok fayda gördüm. tavsiye ederim. bir de kuruyunca çok acıyor benim. sürekli zeytin yağı sürüyorum. hayırlı doğumlar dilerim.
Bende lansinoh kremden aldım.burda okuduklarımdan sonra yaklaşık 1 ay önceden sürmeye başlayayım bari.saolun arkadaşlar.bide göğüs kalkanı almayı düşünüyorum.kremle birlikte kalkanlar çok faydalı oluyormuş.
Bende lansinoh kremden aldım.burda okuduklarımdan sonra yaklaşık 1 ay önceden sürmeye başlayayım bari.saolun arkadaşlar.bide göğüs kalkanı almayı düşünüyorum.kremle birlikte kalkanlar çok faydalı oluyormuş.
ben hiç bilmiyordum gogus ucunun çatladigini :uhm: çok sasirdim
ilk hamileligim oldugu için bilmiyordum. 17. haftamdayim bende baslayayim mi simdiden kizlar ?
17. hafta çok erken başlamak için. 1 ay kala falan başlarsın.
hoş ben başladım her gece sürüyorum... kötü örnekler görünce korktum başladım hemen -tatlicadiarzu-
ben hiç bilmiyordum gogus ucunun çatladigini :uhm: çok sasirdim
ilk hamileligim oldugu için bilmiyordum. 17. haftamdayim bende baslayayim mi simdiden kizlar ?
Canim, acaba gogus catlagini sen karin ve basen de gerginlikten olusan ve kalici olan catlakla mi karistirdin...arkadaslarin dedigi catlak gecici bir durum ve geriye iz kalmaz (dudak catlamasi gibi), onun icin simdiden surmen gerekmez..doguma yakin ve emzirirken kullanirsin krem..
Canim, acaba gogus catlagini sen karin ve basen de gerginlikten olusan ve kalici olan catlakla mi karistirdin...arkadaslarin dedigi catlak gecici bir durum ve geriye iz kalmaz (dudak catlamasi gibi), onun icin simdiden surmen gerekmez..doguma yakin ve emzirirken kullanirsin krem..
bilmiyorum arkadasşlar yazdımı ama ben bunu tam 45 gün çekmiş biri olarak hiç bir kremin faydası yok bunun için üretilen garmastan krem hiç fayda etmedi bana.
sana teh önerebilecegin kendi sütünle silmen ..bi gün akşam kadar sütünü sag kaşıkla ver bebege ve sadeca sütünle sil.akşama kaadr düzeliyor..
doğumdan önce lansinoh krem sürdüm ama çatlaktan kaçamadım:)
kremin faydası çatlağın uzun sürmemesi oldu sanırım,çünkü 3-4 gün içinde geçti..
çatladıktan sonra kendi sütümü sürüp kuruyana kadar bekledim o kremden daha faydalıymış..
keşke önceden bilseydim ilk günden sürerdim sütümü:)
ve kurumadan kapatmamak lazımmış..