- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Hiç kedi beslemedim ama onlar bir de nasıl diyeyim bir köpek kadar itaatkar olmadıkları için tersleri pis oluyordur. Benimki nazlı, eve 10 dakika geç gelsem hemen totosunu döner, konuşabilse "Nerede kaldın ulen bu saate kadar?" falan diyeceğine eminim. Erkek arkadaşımla ne zaman yakınlaşacak gibi olsak() hemen araya dalar, gıcık oluyor
Kediler de trip atiyor emin ol bir de kinleniyorlar ilgiyi azaltincakapi arkasindan aniden firlayip korkutmak, yatagina bilerek isemek( sukur hic yasamadim), küsmek yemek yememek gibi huylari var.
Kendine kendine yetebilen ve konu sahibine en uygunu japon balığı diyorum ben :)
dişi mi erkek mi?
Bir de goldenlere "hirsiza bile terlik getiren köpek" diyorlar o kadar dost canlisi hayvanlarbir gun sahilde çimlerde otururken bir golden gelip posetiyle makaronlarimizi calmisti sahibi mahcup pesinden kosturuyordu
Kediler cok garip yaratiklar yaptıklarında mantik aramamak lazim pek ama hep dedikleri gibi köpeğin sahibi siz oluyorsunuz ama kedi sizin sahibiniz oluyor. Rahmetli kedimle yatarken minik bedeniyle bütün yatağı kaplardi bense sıkışırdım. Az hareket edince anında tırmıklı patikedilerin eyvallahi yok...
Bende proplan dışında mama kullanmam belki de 15 yılın verdiği alışkanlık koku almıyorumdur artık ama eve gelen arkadaşlarım da soruyor nasıl kokmuyor diye yalan mı söylüyorlar acaba üç kâğıtçılar
Kesinlikle +1Japon balığı bakmakta sanıldıgı kadar kolay değil
Ben aylardır uğraşıyorum o kadar özen göstermeme rahmen bir tanesi öldü
Bence konu sahibi kendisine baksa yeter
Çok fazla sorumluluk sevmiyor anladıgım kadarıyla
Erkek. :) Ya herkese dost canlısıdır eve ilk kez gelen insana bile kendini sevdirir de erkek arkadaşımla yıldızları barışmadı bir türlü biz de anlayamadıkKediler cidden öyle ya ama ben korkuyorum bazen, arkadaşımın kedisinden özellikle aşırı saldırgan. Kafanı ani refleksle geriye atmasan gözünü çıkarır vallahi.
Kedilerdeki trip kimsede yok valla:))japon baligininda suyunu degismek gerek yalniz.arada bir fanus temizligi de cabasi:))Kediler de trip atiyor emin ol bir de kinleniyorlar ilgiyi azaltincakapi arkasindan aniden firlayip korkutmak, yatagina bilerek isemek( sukur hic yasamadim), küsmek yemek yememek gibi huylari var.
Kendine kendine yetebilen ve konu sahibine en uygunu japon balığı diyorum ben :)
Hic bakmadim kolaydir diye düşünmüştümKedilerdeki trip kimsede yok valla:))japon baligininda suyunu degismek gerek yalniz.arada bir fanus temizligi de cabasi:))
O kiyaslamaya girdim cunku burdaki insanlar genelde kopeklerin de cocuk kadar hatta daha fazla bakim ilgi ve sevgi isteyen canlilar oldugunu anlamiyorlar. Burdaki kacinci konu allasen’bahcede bakmak istiyorum’ ‘baskasina vermem lazim’ ‘sevmiyorum’ vs vs . Ama bu yavrularin hic buyumeyecek cocuk olduklarini cok az insan dusunuyor. Belki olur da biraz yansima yapar diye karsilastiriyorum cocuklarla. Ki cocuk severim yapmayi da dusunuyorum. Ama birini digerinden ustun tutamiycam. Kendim dogursam bu bebekleri o kadar severdin cunku 3 yasina ben getirdim ozenle.Siz neden çocuk ve köpek kıyasına girdiniz ki hep ?
Sizin için nedir durum bilmem de,, ya çocuga bakarsın ya köpeğe bakarsın gbi bir durum yok ki ikisi arasında kıyas yapıp secelim.
Köpekleri çok severim ama evlatlarımızla kıyaslamam.
Siz insanları sevmiyorsunuz sadece hayvanları sevebilmişsiniz
Bu yorumunuzu ona bağlıyorum.
Kendini bu denli köpeğine bağlayan bir insan, ev ortamına alışmış bir köpeği ağlamalarına ragmen bir ay bahçede tutma eziyetini hayvana nasıl yaptı hayret ettim doğrusu.
Hemde sevmediğiniz o insan cinsi için
Bahçede köpek bakmak kötü bir şey değil şartlar uygun olsun yeter ki.
Ama köpekler bahçede bakılacaksa en başından bu böyle alıştırılmalıdır kanımca. Evde bakıp yatagımıza aldığımız köpeğin bahçede yaşamaya bırakıldığında sürekli ağlayacak oldugunu hatta iştahını kaybedeceğini önden düşünmek tahmin etmek zor olmamalı.
Biz 15 de bir yıkamaya korkardık derisindeki ph degeri bozulmasın mantar olmasın gerekirse koksun, neticede hayvanın doğasında bu koku var diyerek 3 ayda bir kuaföre gittikçe yıkatırdık mecburen.
Her gün köpek tüyleri için ideal olan temizlik robotumuzu çalıştırsakta evin içinde golden tuyleri uçardı.
Özetle bir kaç cins köpekle yaşadım en çok tüy döken ve kokanlardan biriydi golden.
Dışarda kalma olayı hariç aynı biz.En çok da şu yatak olayında bizim evi gördüm anlattıklarınızda.Bizimkiler ufak olduğu için kafa üstü bacak arası toto dibi gibi yerleri seçiyorlar yatmak için.Sabahları tutankamunun mumyası gibi tutulmuş kalkıyoruz.Yine de inanın onlar rahatsız olmasın diye gram kımıldamamaktan mutluyum.Aynı sizinki gibi bir yürek lazım işte herşeyden önce.Tebrik ettim kocaman sevgiler yolladımAcilin acilin soyle bi. Evinde iki adet golden kopek bakan biri olarak konusuyorum. Kopegimi kayinvalidem istemedi evin icinde diye acaba disari mi koysak deyip bi ay eve almadi diye esinden bosanmayi dusunecek insanim. Cunku o golden bebek insan icin yasar insan icin ölür. Bahcede siz gunde onla iki saat (max) oyniycaksiniz diye omurunu heder eder kuzum. Ayrica bahce kopegi degildir bahceye uygun da degildir. İnsan kokusu sevgisi arar. Yilisiktir yaramazdir sapsaldir ama evlattan ayirmaz olursunuz( su an 180 e200 olan yatagimiza dordumuz sigmiyoruz degistirme planlari yapiyoruz).
Nasil onlarla ayni yerde yatiyorum?? Cok mu pisim? O kokan kopekleri sahipleri sallamadigi icin kokuyor bebisler. Biz yazin onbes gune bir kisin ayda bir banyo yapariz. Surekli taranir veya kuru sampuan kullaniriz. Disardan her geliste patiler silinir. Ev en gec iki gune bir supurulur.supurgede paraya kiyilip ikinci el araba parasi dokulur. Ama kahvalti masamin altindan kafasini uzatip peynir dilenen maymunlarla nese icinde gune baslanir. Ayrica tuvalet sorunu demissiniz afedersiniz ama bu hayvar ogreniyor bunu. Max 3 ayda ogrenir tutmaya calisir kazalar olur ama yas ilerledikce azalir. Guzellikle ogrete ogrete oluyo bunlar. Ben cok cis temizledim yikadim ama gocunmadim. 4 yasina kadar cocuklarinin boklu bezlerini degistiren insanlar kopege pis diyor ona fittiriyorum. OGRENİYORLAR!!!!!
İlk buyuk ve bahceli evimize gecince kayinvalidemin baskisiyla esim bir ay eve almadi kuzumu.(o zaman tekti) o bahcede agliyordu ben icerde en son anan da senin olsun evin de ben kuzumu alip gidiyorum dedim. Razi geldi( dunden hazirdi galiba zaten).
Kardesim deli gibi korkuyor sadece o geldiginde baska odaya aliyorum. Onun disinda korkmayan herkes evimde kopek oldugunj bilerek gelsjn diyorum. Ustunuz tuy de olur bu hayvanlar sevmek icin size de yanasir. Kimse icin onlarin rahatini bozmuyorum. Cunku burda herkesin cemkirdigi gorumce kaynana eniste teyze vs den coooook daha kiymet bilen canlilar.
O melek insan yavrulari istedigi oyuncagi almayin bakayim ne hale sokuyorlar sizi avm ortasinda.
Allah ve peygamber askina, bahcede bakmak icin kopek alip gunahina girmeyin kuzunun. Yaziktir.
O kiyaslamaya girdim cunku burdaki insanlar genelde kopeklerin de cocuk kadar hatta daha fazla bakim ilgi ve sevgi isteyen canlilar oldugunu anlamiyorlar. Burdaki kacinci konu allasen’bahcede bakmak istiyorum’ ‘baskasina vermem lazim’ ‘sevmiyorum’ vs vs . Ama bu yavrularin hic buyumeyecek cocuk olduklarini cok az insan dusunuyor. Belki olur da biraz yansima yapar diye karsilastiriyorum cocuklarla. Ki cocuk severim yapmayi da dusunuyorum. Ama birini digerinden ustun tutamiycam. Kendim dogursam bu bebekleri o kadar severdin cunku 3 yasina ben getirdim ozenle.
Disarda bakma meselesine gelince bahceli eve gectigimizde sitedeki diger kopekleri gorunce bak oluyormus iste , tum bahce ona kalir hem, neden bahceli ev aldik sanki, bak babam da sevmiyo, hem yeni tasindik gelen giden cok olur vs diye cok konustu esim ve annesi. O zaman tecrubesizdim onlar galip geldi. Ama daha ilk gece anladim ve mucadele etmeye basladim. Ama siz de biliyorsunuz ki mucadele edilmeden pes edilmez. İstedim ki esim de istesin mutlu olalim. Benim zorlamam la oldu ama simdi gun icinde bana aksam cektigi fotolari atiyor ozledim ya bebekleri diyor.
Yikamasina gelince kafamizdan atarak yapmadik herhalde. Herseyimiz gibi bu da veterinere danisarak yaptigimiz bisey.her yikadigimizda sampuan kullanmiyoruz zaten. Ama vucutlarina su degmesi bile mis gibi yapiyor kuzulari. Evime onca gelen giden oldu kokudan gizlice burnunu kirani bile gormedim.kardesim sen bekarken daha pasakliydin der durur evimin simdiki haline.
Ha bi seye katiliyorum yalniz dediklerinizde. Ben hakkaten insanlari sevmiyorum. Bu demek degil ki onlara kotuluk ediyorum. Ama allahin bu sessiz meleklerini daha cok seviyorum evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?