gönül işleri, dert işleri...

genelde böyle oluyor zaten hele internet ortamında tanıştıklarınla çok zor. 1-2 buluşma sonrası gelmiyor. günümüzün ilişki anlayışı böyle oldu. etkilenmeler çok kısa süreli oluyor. hemen heves kaçıyor. alternatif var diye düşünülüyor herhalde.yani yaşadığınız gayet normal ve sıradan bir durum. başlıkta da belirttiğin gibi gönül işleri dert işleri.

işten güçten çok zaman kalmıyor maalesef sosyalleşmeye.
E arkadaşlık sitelerine vakit ayırabilmişsiniz. 7/24 çalışacak haliniz yok kurs olur workshoplar olur trekking gruplarına katılabilirsiniz seviyorsanız. Ortak alanlarınızın olduğuna emin olduğunuz biri olur en azından. Ben vakit yaratmaya çalışın derim.

kızlar selam. son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım. yaş oldu 26, bugüne dek elle tutulur bir şeyler olmadı gönül işlerimde. ben de pek ısrarcı olmadım bu konularda, yalnız olmak, dertsiz olmak daha çok işime geldi. zaten okuldu işti oturtana kadar, kendi maddi özgürlüğümü kazanana kadar gözüm pek başka şey görmedi. pek kolay kolay da etkilenmiyorum insanlardan. çok kolay bir karakter değilim. kendimden bu kadar bahsettim, şimdi gelelim benim sıkıntıma.

yaklaşık bir buçuk ay önce falan internetten biriyle tanıştım ve bir ay önce falan buluştuk. ilk buluşmada ben de bişey hissetmedim, o da. 1 hafta hiç konuşmadık sonra ben başka bir bahane ile konuşmaya başladım o da hiç geri çevirmedi. biz 2 kere daha buluştuk, bu buluşmalar normal kahve içme şeklinde oldu. fakat birlikte bayağı güzel zaman geçirdik. en son buluşmamızda da yarın da görüşelim şeklinde ayrıldık. fakat hava aşırı yağmurlu olduğu için buluşmadık, ertesi güne kaldı. sabahtan plan yaptık fakat akşam iş çıkışı görüşür müyüz diye tekrar sorduğumda bana, evde iş yaptım bir yere çıkacak halim kalmadı şeklinde yanıt verdi ve beni ekti.

bozulsam da pek belli etmedim, aradan bir hafta geçince bir pazar akşamı mesajlaşırken napıyosun ne diyorsun muhabbeti sırasında otobüste olduğumu söyledim. o da bana, kahve ısmarlayayım diyeceğim ama uzak kalabilir dedi. ben de zaten müsait değildim. ertesi gün ben buluşmayı teklif ettim ve tek satır yanıt vermedi. bu esnada whatsappta çevrimiçiydi ve tanıştığımız arkadaşlık sitesinde de online olduğunu gördüm. saatlerce yanıt vermemesi üzerine dayanamayıp patladım. dedim ki ya sadece tek satır yanıt yazacaksın, buluşmayacaksan da buluşmayacağını söyle sorun değil dedim. derdin ne akşam akşam diyerek tersledi ve beni engelledi. ben de bayağı sinirlendim ve başka bir yerden mesajla bayağı saydırdım. senden hiç etkilenmedim zaten, bravo karakterine işine gelmedi engeli bastın falan dedim. hiç yanıt vermedi.

buluşma sırasında çok sıcak davranan insan ne oldu da böyle yaptı anlam veremedim. bu iş bitti beni engelledi zaten, haksız bir şekilde. sık sık o arkadaşlık sitesinde online oluyor görüyorum. aradığını bulur mu bilmiyorum ama sizce verdiğim tepki yanlış mıydı? ben olması gerekeni yaptığımı düşünüyorum. bir yandan da acaba böyle olmasaydı bu arkadaşlık ilişkiye döner miydi diye sormadan edemiyorum kendime. çok uzun zaman sonra bununla olabilir dediğim insanla böyle olduk. ama beni insan yerine bile koymayan birine ne denebilirdi ki? böyle bir durumda acı çekmektense yalnız olmak daha iyi dedim. ama kendimi de bayağı yalnız hissetmeye başladım. tek başıma da ayakta dururum çok şükür ama insan kafasının uyduğu birini de istiyor hayatında sanırım...
Geçmiş olsun..
Fakat adam kendini hemen belli etmiş.
Sizinle konuşurken o sitede aktif olması demek sizi zerre takmıyorum demektir.
Orada notunuzu verip engeli basacaktınız.
O sitelerden şu anda ciddi ve düzgün bir ilişki maalesef bulamazsınız.
Yaşınız 26 bence ya çevrenizden ya da arkadaş ortamından birilerini tanımaya çalışın.
Bu arada adam size değer vermemiş. Göstere göstere arayışa devam etmiş.
Üzgünüm ama bile bile gelmiş bu olay.
Iyi tarafından bakın dersinizi aldınız yolunuza devam edin.:KK66:

Her işte bir hayır vardır..

Yaşın daha çok genç çok geç kalmış gibi yazmışsın. Tabii yalnızlıktan sıkılma hissini anlıyorum insan ihtiyaç duyabiliyor ama bu yoldan olması şart değil. Ben olsam güvenemezdim o siteden tanıdığım birine. Allah bilir kaç kişiyle daha konuşuyordur sonuçta seçeneğin çok olduğu bir ortam.

Belli ki internetten birileri ile tanisiyor surekli. Sen de onlardan biri olmussun ve yeteri kadar bir sey hiasetmemis, baska arayislara gecmis. Bir satir yaz bir cevap ver diye israr etmenize gerek yoktu havaya girmistir iyice ama cok da onemli degil. Bu iliskinin olmamasinda kendinizi de suclu hissetmeyin. O cok isteseydi zaten ilk basta bulusmak icin can atardi, sizi engellemek ne demek.

Bence bu ilişki sevgili olayına dönmezdi. Dönecek olsaydı ikinizde de biraz etkilenme, karşındakini kırma korkusu, merak ve fırsat oluşturma olurdu. Sanki öylesine vakit boş bari azıcık muhabbet edelim gibi olmuş buluşmalar. İlişki için bu yeterli değil. Canınızı sıkmayın, merak ettiğiniz, edildiğiniz hoş bir ilişki denk gelir elbet.

insan kafasına uygun birisini ister hayatında ama bu kişi ile uyuşmamışsınız. Boşlukta olmak illa ki birilerini hayatına almak için tek başına yeterli bir sebep değil böyle bir yanlışa düşüp ileride üzüleceğinize olmasın daha iyi. Tepkim yanlış mı diyorsunuz? 1.5 ay tanıştığınız bu kişiyle 2-3 kez kahve içmiş ve o bu ilişkiye herhangi bir yatırım yapmamış, sitede online ve hala arayış içinde siz de tepkinizi içinizden geldiği gibi vermişsiniz.

Benim düşüncem ,ertesi gün keşke bulusma teklif etmeseydiniz.Çünkü adam bildigin öküzmüş,gercekten niyeti olmadigı icin de sessiz kalıp anlamanızi beklemis.Sonraki hareketlei toptan falsolu.Sessiz kalsaydin bi ara boş kalınca yazar yine de kıymeti olmazdi.Senin bi hatan da yok burda ,insan gibi bulusamayacagım diyebilirdi.O sitede online çunkü aranmaya devam ediyor.Bazen erkegin niyeti nden emin olmak icin ,adamakılli bi bulusma teklifi beklemek gerekiyor.Otobüsteyim dediginde ,canı cok istese her türlü kahve icin bulusurdu.Uzaklik bahane yani.

insan kafasına uygun birisini ister hayatında ama bu kişi ile uyuşmamışsınız. Boşlukta olmak illa ki birilerini hayatına almak için tek başına yeterli bir sebep değil böyle bir yanlışa düşüp ileride üzüleceğinize olmasın daha iyi. Tepkim yanlış mı diyorsunuz? 1.5 ay tanıştığınız bu kişiyle 2-3 kez kahve içmiş ve o bu ilişkiye herhangi bir yatırım yapmamış, sitede online ve hala arayış içinde siz de tepkinizi içinizden geldiği gibi vermişsiniz.
Sizi bu yorumu yazdıktan sonra başımdan geçen bir olayı da özelden ekleyim dedim ama burada anonim olmamız ve kimliğimizin gizli olmasına güvenerek, herkes okusun da insan boşluktayken ne biçim hatalar yapılabileceği ile ilgili ders çıkartılabilir diye yazmaya karar verdim.
Ben eski erkek arkadaşımdan ayrıldığımda böyle bir boşluğa düştüm. uzunca bir süre düzelir mi geri döner mi diye beklenti içindeydim (arada küsüp barışırdık) ama bu sefer dönmeyecek gibi duruyordu üzülüyordum. Benim bu halimi görüp eski erkek arkadaşımı da pek onaylamayan bir arkadaşımın yoğun ısrarıyla ben de bir arkadaşlık sitesine girdim. Orada bir beyle tanıştım. bir kere kahve içtik. Onda da bende de bir elektrik olmadı ama illa bir şey olması şart değil arkadaş oluruz bakarız duruma dedik birbirimizle telefonda falan konuşuyorduk her gece. Ben bu arada bana göre değil bu işler diye arkadaşlık sitesindeki profilimi kapattım onunki duruyordu, hatta bana "niye kapattın?" dedi seninle ilgisi yok dedim. bir yandan da ben eski erkek arkadaşımla tekrar barışabilir miyiz diye düşünüyorum falan moralim bozuk, aradan böyle bir ay geçti biz bu arada o beyle hergün telefonda kısa da olsa konuşuyoruz. Bir gün eski erkek arkadaşımla kesin olmayacağını anlayıp ani bir kararla o beye onunla ciddi düşünebileceğimi sadece evlilikten korktuğum için çekinik durduğumu ama kendisinden hoşlandığımı ve beraber olmak istediğimi söyledim (aslında hoşlanma değildi çok boşlukta hissettim kendimi, yalnız kalmak istemiyordum) O da sevindiğini söyledi o da benden hoşlanıyormuş ve "hayırlı olsun diyelim o zaman" dedi. Birbirimize 2-3 saat uzaklıkta oturuyorduk yine telefonla muhabbet ederek bir haftaya yakın süre geçti, ileriye dönük konuşmalar yapıyorduk nerede yaşarız, çocuk mevzusu, iş mevzusu vs. Ben bu arada (adamla bu konuşmayı yaptıktan yaklaşık bir hafta sonra) eşimle tanıştım (arkadaşlık sitesinden değil eşimin işi dolayısıyla tanıştık) ben daha ilk görüşmede eşimden çok elektrik aldım, o da benden almış ve biz bir iki buluştuk ama sonu ne olacak belli değil, öteki adamla da konuşuyorum umut vermişim, ama elektrik almıyorum. Arkadaşım "eğer hoşlanmıyorsan adamı da daha fazla oyalama" dedi ve ben o beye "ben yapamayacağım" dedim O da olgunlukla karşıladı "olur arkadaş kalırız" falan dedi, sonra hiç görüşmedik ama adam iyi ki de olgun birisiymiş de maymun ettin beni demedi. Yani diyeceğim o ki böyle şeyler oluyor sadece erkekler yapmıyor bir de benim gibi bir kadının cephesinden de anlatayım dedim. Boşluktayken, kafa karışıkken, Allah affetsin insanlar hata yapabiliyor, dikkatli olmak lazım. Yanlış kişi olacağına hiç olmasın daha iyi. Eşimi de boşlukta buldum sayılır ve o da yanlış kişi olabilirdi şansıma doğru insanmış karşıma çıkan. Siz de acele etmeyin. Gönül işleri gerçekten dert işi, biraz da kısmet işi ama Allah inşallah sizi iyilerle karşılaştırın. Umarım siz de mutlu olursunuz.

kızlar selam. son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım. yaş oldu 26, bugüne dek elle tutulur bir şeyler olmadı gönül işlerimde. ben de pek ısrarcı olmadım bu konularda, yalnız olmak, dertsiz olmak daha çok işime geldi. zaten okuldu işti oturtana kadar, kendi maddi özgürlüğümü kazanana kadar gözüm pek başka şey görmedi. pek kolay kolay da etkilenmiyorum insanlardan. çok kolay bir karakter değilim. kendimden bu kadar bahsettim, şimdi gelelim benim sıkıntıma.

yaklaşık bir buçuk ay önce falan internetten biriyle tanıştım ve bir ay önce falan buluştuk. ilk buluşmada ben de bişey hissetmedim, o da. 1 hafta hiç konuşmadık sonra ben başka bir bahane ile konuşmaya başladım o da hiç geri çevirmedi. biz 2 kere daha buluştuk, bu buluşmalar normal kahve içme şeklinde oldu. fakat birlikte bayağı güzel zaman geçirdik. en son buluşmamızda da yarın da görüşelim şeklinde ayrıldık. fakat hava aşırı yağmurlu olduğu için buluşmadık, ertesi güne kaldı. sabahtan plan yaptık fakat akşam iş çıkışı görüşür müyüz diye tekrar sorduğumda bana, evde iş yaptım bir yere çıkacak halim kalmadı şeklinde yanıt verdi ve beni ekti.

bozulsam da pek belli etmedim, aradan bir hafta geçince bir pazar akşamı mesajlaşırken napıyosun ne diyorsun muhabbeti sırasında otobüste olduğumu söyledim. o da bana, kahve ısmarlayayım diyeceğim ama uzak kalabilir dedi. ben de zaten müsait değildim. ertesi gün ben buluşmayı teklif ettim ve tek satır yanıt vermedi. bu esnada whatsappta çevrimiçiydi ve tanıştığımız arkadaşlık sitesinde de online olduğunu gördüm. saatlerce yanıt vermemesi üzerine dayanamayıp patladım. dedim ki ya sadece tek satır yanıt yazacaksın, buluşmayacaksan da buluşmayacağını söyle sorun değil dedim. derdin ne akşam akşam diyerek tersledi ve beni engelledi. ben de bayağı sinirlendim ve başka bir yerden mesajla bayağı saydırdım. senden hiç etkilenmedim zaten, bravo karakterine işine gelmedi engeli bastın falan dedim. hiç yanıt vermedi.

buluşma sırasında çok sıcak davranan insan ne oldu da böyle yaptı anlam veremedim. bu iş bitti beni engelledi zaten, haksız bir şekilde. sık sık o arkadaşlık sitesinde online oluyor görüyorum. aradığını bulur mu bilmiyorum ama sizce verdiğim tepki yanlış mıydı? ben olması gerekeni yaptığımı düşünüyorum. bir yandan da acaba böyle olmasaydı bu arkadaşlık ilişkiye döner miydi diye sormadan edemiyorum kendime. çok uzun zaman sonra bununla olabilir dediğim insanla böyle olduk. ama beni insan yerine bile koymayan birine ne denebilirdi ki? böyle bir durumda acı çekmektense yalnız olmak daha iyi dedim. ama kendimi de bayağı yalnız hissetmeye başladım. tek başıma da ayakta dururum çok şükür ama insan kafasının uyduğu birini de istiyor hayatında sanırım...
Sanirim elektrik alamayinca tekrar şans vermemek en iyisi olmuyorsa olmuyordur ama karsinizdaki adamin tavirlari sinir edecek cinsten ve maalesef şu anki erkekler böyle bir yandan arayiştalar bir yandan hayatina birini alabilir gibi yaklaştiklari kadinlar var asla net degiller

Bence insan aradığını bulduğunu ,görüşmeye devam etmeyi düşünüyorsa bahane uydurmaz,göruşmenin bir yolunu bulmaya bakar.
Bu adamın mantığı amiyane olacak ama," gideri var ama daha iyisini de bulabilirim,kenarda dursun" mantığı. Hala arayışta bir yandan da.
Bence kestirip atmak akıllıca olmuş zira belirsizlik daha yorucu olur her zaman.

Back
X