• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gönüllü annelik

henüz öğrencisiniz ve yaşınız da 21-22 tahminen..emin misiniz böyle bir sorumluluk almak istediğinize?
neticede bu bir boş zaman değerlendirme meselesi değil,psikoljisi çok da iyi olmayan,geneli sorunlu çocuklarla ilgilenecek,onlara bir anne sefkati ile yaklaşıp,sevmeniz gerekiyor.size bağlanacak üstelik çocuk da..ciddi bir sorumluluk yani..
ayrıca eğitimleri de varmış,okudum az önce ...
yani sevg,ilimden ayrıldım,şehir değiştirdim,boş vaktim çok ,gideyim de çocuklarla ilgilenip kafamı dağıtayım modundaysanız hiç başlamayın derim..
http://www.koruyucuaile.gov.tr/cocuk

Ben 1 yıl önce şehir değiştirdim ve bundan sonra burada yaşayacağım. İyi giden uzun süreli bir ilişkim de var hayatımda her şeyim yerli yerinde düzenli ve bunu tamamen özgür irademle istiyorum.

neden öyle olsun ki herkez... eğer devlet bir katkı veriyorsa bundan faydalanmakta da bir sakınca yok bence... sonuçta o çocuğun okulu var eğitimi var... daha iyi ayakkabı alırsın misal... daha iyi palto alırsın çocuğa....kurslara gönderirsin..... bunda bi sakınca yok bence....

Öncelikle anlaşılan şu ki konu herkesçe anlaşılamamış. Kavramları bir araştırmanızı tavsiye ederim yargılamadan, mükemmel iyi niyetlerinizle para yemekle suçlamadan önce. Koruyucu aile olmakla gönüllü anne olmak arasındaki fark belli. Söylenişinden bile belli. Çocuk benim nüfusumda olmayacak, evimde yaşamayacak, devlet onun eğitim, barınma,beslenme sorumluluklarını tamamıyla bana yükleyip de ödeme, yardım falan yapmayacak. Koruyucu aile olmayacağım ve evlat edinmeyeceğim. Anlattığım gibi haftanın belli günleri kurumun izni çerçevesinde vakit geçirip, destek olmak, aynı zamanda kurumdaki diğer çocuklara da banyo, giyinme, oyun, uyku gibi aktivitelerde yardımcı olup, kurum çalışanlarının da yükünü azaltmak. Koruyucu aile ve gönüllü anne kavramları arasındaki farkı araştırmanızı öneririm. arnir arnir btlbetul btlbetul kadesa kadesa blue_ismyheart blue_ismyheart

Öncelikle anlaşılan şu ki konu herkesçe anlaşılamamış. Kavramları bir araştırmanızı tavsiye ederim yargılamadan, mükemmel iyi niyetlerinizle para yemekle suçlamadan önce. Koruyucu aile olmakla gönüllü anne olmak arasındaki fark belli. Söylenişinden bile belli. Çocuk benim nüfusumda olmayacak, evimde yaşamayacak, devlet onun eğitim, barınma,beslenme sorumluluklarını tamamıyla bana yükleyip de ödeme, yardım falan yapmayacak. Koruyucu aile olmayacağım ve evlat edinmeyeceğim. Anlattığım gibi haftanın belli günleri kurumun izni çerçevesinde vakit geçirip, destek olmak, aynı zamanda kurumdaki diğer çocuklara da banyo, giyinme, oyun, uyku gibi aktivitelerde yardımcı olup, kurum çalışanlarının da yükünü azaltmak. Koruyucu aile ve gönüllü anne kavramları arasındaki farkı araştırmanızı öneririm. arnir arnir btlbetul btlbetul kadesa kadesa blue_ismyheart blue_ismyheart

o lafı söyleyen ben değilim yanlış alıntı yapmışsın :)

ben okudum zaten gönüllü anneyi.yalnız şunu iyi araştırın bence verdiğim linkte,h.sonu ve tatil günlerinde kendi evine götürür gibi bir ibare var..yani kesin şart mıdır yoksa sizind ediğiniz gibi oluyor mu bilemiyorum..
güzel bir düşünceniz var,umarım hayat geçirir ve devamını getirirsiniz..o çocukların o kadar çk ihtiyacı var ki sevgi ilgli şefkat görmeye..

Sizi tebrik ederim bende çok istiyorum ama şartlarım uygun değil.
Umarım en kısa zamanda gerçekleştirirsiniz.

bize takılmayın konuya cok guzel cevaplar yazıldı onlara bakın.

Bilemiyorum ki niyet yerini ne kadar bulur… Yani filmlerde gördüğümüz gibi romantik,göz yaşartan sahneler olmuyor genelde.

Çünkü çocuklar sorunlu. Ama bu onların suçu değil. Kaderlerinin suçu.

Şöyle ki: gece uyanıp da kızımın üstünü açık gördüğüm zaman içim gidiyor, üstünü örtüyorum bir de öpüyorum öyle uyuyorum.

Hasta oluyor uyanıyor, bir şey istiyor “yanımda yat” diyor.

Sabah işe gelirken saçını kokluyorum, öpüyorum.

Sevgi bir ihtiyaçtır, yemekten daha önemli hem de.

Bundan yoksun kalan çocuklar sorunlu yetişkinler olurlar.

Bir kere adak kurbanım için çocuk esirgemeye gittim de içler acısı. Yani yaklaşamıyorsun zaten çocuklara. Çünkü onlar da hissediyor aradaki duvarı. Anlatılmaz yaşanır bir şey.

Bu konu ile ilgili bir gelisme kaydedebildiniz mi? Bende dusunuyorum ama size verilen yanitlardan fikir sahibi olamadim acikcasi. Bende sizin gibi deneyim sahibi kisilerin yazabilecegini dusunup basligi gorunce cok mutlu olmustum ama her zamanki gibi ahlak bilgisi dersine donmus yine ortalik. Cok istiyorum ama zaten yarali olan bir cocuga daha da zarar vermek istemiyorum, bir yola cikmadan deneyim almak isterdim acikcasi. sizde bir gelisme varsa paylasirsaniz sevinirim F filizfilizta

Merhabalar öncelikle sizi tebrik ediyorum.
Bulunduğunuz yerdeki en yakın aile ve sosyal politika lar Bakanlığı şubesine başvuru yapmalısınız.
Onlar sizden bazi evrak talep ediyor.
Onları tamamlyıp veriyorsun.
Sonra sizi görüşmeye çağırır
Olumlu bulunursanız sizi sevg ievlerine yönlendirme yaparlar.

Back
X