Rüya Yorumları gördüğüm rüyalar

shinediamond

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
13
13
38
merhaba ablalarım, bu konunun yeri burası mıdır bilemiyorum ama, bir şey danışmak istiyorum. umuyorum ki bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri çıkar.
bir kaç haftadır, 2-3 gün aralıklarla aynı rüyanın farklı versiyonlarını görüyorum. mekanlar, kişiler, ve olaylar değişiyor ama, her seferinde ben hamileyim, hepsinde de 7-8 aylık bir hamilelik sürecindeyim. bir kaç sefer umursamadım ama, dün gece de benzer bir rüya gördükten sonra artık sinirlerimi bozmaya başladı.
bu rüyaların üzerinde düşünmeli miyim, yoksa " rüya ya, boşver gitsin, fazla takılma" mı dersiniz? rüyaların, ve daha çok böyle psikolojik şeylerin insanlar üzerinde etkili olduğuna inanıyorum, acaba hayatıma dair bir mesaj mı vermek istiyor kendi bilinç altım bana?

farklı rüya tabiri sitelerinde yorumlar hep aynı, onlardan da bir anlam çıkartamadım kendi açımdan.

bu arada 19 yaşındayım, evli değilim. bir ilişkim bile yok. hani evli olup çocuk sahibi olmaya çalışıyor olsam bir nebze mantıklı bulacağım bu rüyaları ama, öyle bir şey yok.

teşekkürler, iyi akşamlar. (ilk mesajımın kendi açtığım konuya olmasını hiç istemezdim ama, gerçekten artık sinirlerim bozulmaya başlamıştı.)

Allah hayra çıkarsın rrüya ile amel olunmaz derler çok takılma bence
bende dahil tanıdığım bir çok kişinin tekrarlanan rüyaları olmuştu. Sen düşündükçe bilinçaltı tekrarlıyor olabilir .

o da olabilir tabi... en iyisi, hayra yormak.

haha, sevdim bunu. bundan sonra da bu şekilde rüya görmeye devam edersem, bu dediğinize yoğunlaşmaya çalışacağım.

Sinav sikintisindan bu ruyayi gormussun.insallah rabbim sinavinda kolaylik verir kuzum benim.bu sinavlar sizleride bizleride cok geriyor.
Hep bildigin sorular ciksin.

Sinav sikintisindan bu ruyayi gormussun.insallah rabbim sinavinda kolaylik verir kuzum benim.bu sinavlar sizleride bizleride cok geriyor.
Hep bildigin sorular ciksin.

ah ah, inşallah ablacığım inşallah. daha da bitmiyor çilem daha özel yetenek sınavları var ağustosta, beşize hamile olduğumu görsem şaşırmayacağım artık ahah.
çok teşekkür ederim, inşallah iyi bir sonuç elde ederim.
yatayım ben de artık geç oldu. herkese tekrardan çok teşekkürler ilgili yorumlarınız için. Allah herhangi bir sıkıntınızda hepinizin yardımcısı olsun.

Sınav Stresi rüyanda böyle yansımış olabilir. Gün içinde bu rüya ya bakim ne demek falan araştırma yapıp kafa yorduysan bilinç altına yerleşip farklı versiyonları gormeihtimali var Allah hayra yazsın yine de sınavı kazanmana güzel bir bölüme yerleşmeye yoruyorum ben başarılar şimdiden

hayır olsun ben de bu hafta hep hamile oldugum ruyalarını goruyorum hatta gecen haftadan beri, hatta dıyorum kı gercekten hamile mı kalıcam içime mı doguyor. kadınlık hormonları yapıyor galıba bunu ben de anlam veremedım ona yordum hormonlardan dolayı olabilir.

Rüyalara ve verdiği mesajlara inanırım.aslında rüya işte der geçerdim oralı olmazdım ama sonra çok rüya görmeye baslayınca birine sormustum acaba anlamı varmıdır diye.O kişide bana yanılmıyosam bir hadisten bahsetmisti.Peygamber efendimize sorulan rüya anlamlarından, ve peygamber efendimizin yaşayacağı şeylerin rüyasını görmesinden filan.Ondan sonra ciddiye alıp yorumlarını okumaya basladım.Sonrada yorumları okudukca fark ettimki sürekli ettiğim bir kaç duanın kabul olacağını ifade eden rüyalar hepsi.Takıntılı olduğum hayatım için çok istediğim bir kaç şey vardır.Bi meslek bi gelecek tarzı. Hep anlamları onlara delalet etti.Ben bi sevin tabi :))))))) O yüzden anlamlarına önem ver.ilk yorumda biri açıklamış zaten.HAyırlara vesile olsun insallah :)

Kardeşim rüyayı iki şekilde ele alalım bilimsel olarak bilinçaltının dışa vurumudur bu tanım açık konuşmak gerekirse beni pek de doyurmuyor tek başına ki zaten açıklamaya çalışacağım neden doyurmadığını . İslâm dinine göre Rahman ve Rahim olan Allâh 'ın bizimle ilgilenme şeklidir :) tabii rüya hakikiyse tamam biraz daha metodlu gidelim. Rüyalar üç çeşittir temel olarak :
1-Hakiki rüyalar
2-Nefsani rüyalar
3-Şeytani rüyalar (derken ürkme bizim arkamız sağlam Allah de gerisini bırak :) )
Salih rüya Rahmani, karışık rüya ise şeytanidir hadisi şerifini de ekleyelim.
Kardeşim Hakiki rüya görmenin belli başlı şartları var mesela seher vakti olacak, teheccüd kılıyorsa eğer kişi teheccüden sonra abdestli uyuduğunda görüyorsa bal kaymak olur. Nübüvvetin 1/46sıdır sadık rüyalar. Allah Azze ve Celle 'den bir müjde yahut malumatlardır. Tabii başka şartları da var sahih rüya görmenin vakti tutturdun abdesti aldın namazı da kıldın eeee yatınca görecek misin? Hayır dostum bu ciddi bir iş... Kişinin doğru olması gerek yani yalandan dolandan tıpkı korkunç bir canavardan kaçıyor gibi kaçması gerek Allah hepimize dosdoğru olmayı nasip etsin :)
Nefsani rüyalar ise daha gün içerisinde kafamıza takılan şeyleri konu alan rüyalardır hani demiştik ya bilinçaltının yansıması diye heh bilim rüyaya dair ancak bunu diyebilirken İslâm için bu sadece üç türden bir tanesidir. Edgas -ı ahlam denen bu rüyalar uyanıkken yaptıklarımızı, kafamızı kurcalayanlar, geçmişteki yaptıklarımız ve hayallerimiz de olabilir, zihnimizin bize göstermesidir. Vehim ve hayal durmaksızın çalışan faal duyularımızdır. Ancak eğer onları meşgul etmezsek yeni bilgiler yüklemez yeni şeyler düşünmezsek onlar kendi kendilerine çalışır çalışmalarının ürünü de bu rüyalardır işte :)
Şeytani rüyalara gelince... Öf kahrolası mahluk sürekli uğraşır eşref-i mahlukatı yoldan çıkarmak için uyur ve uyanıkken -_- işte efendime söyleleyim kişiyi korkutur meşgul eder uğraştırır içini karartır şüpheye düşürür saçma sapan şeyler düşündürür yani kısaca zarar verir kişi kendi kendine kardeşim. Uyandığımızda "ohhhh rüyaymış ulan" diyorsak o ahlaksız şeytanın işi vardır o rüyada. En güzeli kardeşim Euzu besmele çekmek. Çünkü biz ne diyoruz orada? Rabbim kovulmuş şeytanın şerrinden Sana sığınırım! Rahman ve Rahim olan Allâh 'ın adıyla... Dua ediyoruz. Her şeyi bilen El - Alim'den yardım istiyoruz bizi koru Rabbim ben muhtacım beni Seninle meşgul et şeytanı uzak tut benden Rabbim diyoruz. Öyle işteee aslında çok da vakıf değilim bu konulara kardeşim yoksa rüya diyorsun fiiiiiiiiyyyyyuuuuuuu... Cilt cilt anlatılmış her rüyanın tabiri yapılmış bambaşka bir ilim. Aciz klavyemle bişiler söylemeye çalıştım inşaAllah faydası olmuştur hem sana hem okuyanlara :) Allâh 'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun :)

Hayrolsun inşallah
Rüyalar onem verenlerdenim bende.
Yorumu herkese yaptırılmaz.
İlk yorumluyanın yorumu olur.
Onun için herkese anlatmam.
Hamilelik hamile olma ihtimalin yoksa ki yokmuş seni sıkıntıya sokacak bir dert bir sırrın olduğuna işaret eder

Stresten rüya gormussun okadar

aynen, sanırım öyle

o da olabilir tabii :)

ay inşallah inşallah, teşekkür ederim :) sizin de rüyalarınızın o şekilde anlamı çıkmasına sevindim :)

siz çok iyi bir insansınız, zaman ayırıp uzun uzun açıklamışsınız! çok teşekkür ederim, çok faydası oldu. Allah yar ve yardımcınız olsun :)

ruyalarınızın hayatınızı etkilemesine izin vermeyin bilinçaltınızın bir oyunu bu ...

tabii ki, ama uzun bir süre aynı tarz rüyaları görünce insan bir durup düşünüyor :)

şu pazar gününü bir atlatayım da, bakalım bir daha görmem umarım bu tarz rüyalar hahaha. aklımda tutacağım "ilk yorumlayanın yorumu olur" sözünü de, çok teşekkürler :)

tekrardan herkese çok teşekkür ederim, anca cevaplayabildim malum sınavlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…