- 11 Mart 2016
- 13
- 13
- 38
- Konu Sahibi shinediamond
-
Bir sorumluluğun var yapman gereken.En geç 2 ay içinde yapman gerekecek yoksa seni zorlayacak.
Evet o senin sırtında bir yük.Rüyada hamilelik yük oluyor.Başarılar dilerim sınavında hayırlısıyla güzel bir şekilde atlatırsın inşallah.hafta sonu ygs'ye gireceğim tekrar, onunla alakalı bir şey mi acaba ya, bilemedim şimdi.
teşekkür ederim yorumunuz için. :)
çok teşekkür ederim tekrardan, inşallah :)Evet o senin sırtında bir yük.Rüyada hamilelik yük oluyor.Başarılar dilerim sınavında hayırlısıyla güzel bir şekilde atlatırsın inşallah.
Allah hayra çıkarsın rrüya ile amel olunmaz derler çok takılma bence
bende dahil tanıdığım bir çok kişinin tekrarlanan rüyaları olmuştu. Sen düşündükçe bilinçaltı tekrarlıyor olabilir .
Ben rüyanın içeriğinden ziyade hissettiğim duyguya yoğunlaşıyorum. Rüyayı düşündüğümde Mutlu isem iyiye yoruyorum, tedirgin oluyor yada Canım sıkılıyorsa hatırlayınca "totom açık kalmış " diyorum
Sinav sikintisindan bu ruyayi gormussun.insallah rabbim sinavinda kolaylik verir kuzum benim.bu sinavlar sizleride bizleride cok geriyor.
Hep bildigin sorular ciksin.
Stresten rüya gormussun okadar
hayır olsun ben de bu hafta hep hamile oldugum ruyalarını goruyorum hatta gecen haftadan beri, hatta dıyorum kı gercekten hamile mı kalıcam içime mı doguyor. kadınlık hormonları yapıyor galıba bunu ben de anlam veremedım ona yordum hormonlardan dolayı olabilir.
Rüyalara ve verdiği mesajlara inanırım.aslında rüya işte der geçerdim oralı olmazdım ama sonra çok rüya görmeye baslayınca birine sormustum acaba anlamı varmıdır diye.O kişide bana yanılmıyosam bir hadisten bahsetmisti.Peygamber efendimize sorulan rüya anlamlarından, ve peygamber efendimizin yaşayacağı şeylerin rüyasını görmesinden filan.Ondan sonra ciddiye alıp yorumlarını okumaya basladım.Sonrada yorumları okudukca fark ettimki sürekli ettiğim bir kaç duanın kabul olacağını ifade eden rüyalar hepsi.Takıntılı olduğum hayatım için çok istediğim bir kaç şey vardır.Bi meslek bi gelecek tarzı. Hep anlamları onlara delalet etti.Ben bi sevin tabi :))))))) O yüzden anlamlarına önem ver.ilk yorumda biri açıklamış zaten.HAyırlara vesile olsun insallah :)
Kardeşim rüyayı iki şekilde ele alalım bilimsel olarak bilinçaltının dışa vurumudur bu tanım açık konuşmak gerekirse beni pek de doyurmuyor tek başına ki zaten açıklamaya çalışacağım neden doyurmadığını . İslâm dinine göre Rahman ve Rahim olan Allâh 'ın bizimle ilgilenme şeklidir :) tabii rüya hakikiyse tamam biraz daha metodlu gidelim. Rüyalar üç çeşittir temel olarak :
1-Hakiki rüyalar
2-Nefsani rüyalar
3-Şeytani rüyalar (derken ürkme bizim arkamız sağlam Allah de gerisini bırak :) )
Salih rüya Rahmani, karışık rüya ise şeytanidir hadisi şerifini de ekleyelim.
Kardeşim Hakiki rüya görmenin belli başlı şartları var mesela seher vakti olacak, teheccüd kılıyorsa eğer kişi teheccüden sonra abdestli uyuduğunda görüyorsa bal kaymak olur. Nübüvvetin 1/46sıdır sadık rüyalar. Allah Azze ve Celle 'den bir müjde yahut malumatlardır. Tabii başka şartları da var sahih rüya görmenin vakti tutturdun abdesti aldın namazı da kıldın eeee yatınca görecek misin? Hayır dostum bu ciddi bir iş... Kişinin doğru olması gerek yani yalandan dolandan tıpkı korkunç bir canavardan kaçıyor gibi kaçması gerek Allah hepimize dosdoğru olmayı nasip etsin :)
Nefsani rüyalar ise daha gün içerisinde kafamıza takılan şeyleri konu alan rüyalardır hani demiştik ya bilinçaltının yansıması diye heh bilim rüyaya dair ancak bunu diyebilirken İslâm için bu sadece üç türden bir tanesidir. Edgas -ı ahlam denen bu rüyalar uyanıkken yaptıklarımızı, kafamızı kurcalayanlar, geçmişteki yaptıklarımız ve hayallerimiz de olabilir, zihnimizin bize göstermesidir. Vehim ve hayal durmaksızın çalışan faal duyularımızdır. Ancak eğer onları meşgul etmezsek yeni bilgiler yüklemez yeni şeyler düşünmezsek onlar kendi kendilerine çalışır çalışmalarının ürünü de bu rüyalardır işte :)
Şeytani rüyalara gelince... Öf kahrolası mahluk sürekli uğraşır eşref-i mahlukatı yoldan çıkarmak için uyur ve uyanıkken -_- işte efendime söyleleyim kişiyi korkutur meşgul eder uğraştırır içini karartır şüpheye düşürür saçma sapan şeyler düşündürür yani kısaca zarar verir kişi kendi kendine kardeşim. Uyandığımızda "ohhhh rüyaymış ulan" diyorsak o ahlaksız şeytanın işi vardır o rüyada. En güzeli kardeşim Euzu besmele çekmek. Çünkü biz ne diyoruz orada? Rabbim kovulmuş şeytanın şerrinden Sana sığınırım! Rahman ve Rahim olan Allâh 'ın adıyla... Dua ediyoruz. Her şeyi bilen El - Alim'den yardım istiyoruz bizi koru Rabbim ben muhtacım beni Seninle meşgul et şeytanı uzak tut benden Rabbim diyoruz. Öyle işteee aslında çok da vakıf değilim bu konulara kardeşim yoksa rüya diyorsun fiiiiiiiiyyyyyuuuuuuu... Cilt cilt anlatılmış her rüyanın tabiri yapılmış bambaşka bir ilim. Aciz klavyemle bişiler söylemeye çalıştım inşaAllah faydası olmuştur hem sana hem okuyanlara :) Allâh 'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun :)
ruyalarınızın hayatınızı etkilemesine izin vermeyin bilinçaltınızın bir oyunu bu ...
Hayrolsun inşallah
Rüyalar onem verenlerdenim bende.
Yorumu herkese yaptırılmaz.
İlk yorumluyanın yorumu olur.
Onun için herkese anlatmam.
Hamilelik hamile olma ihtimalin yoksa ki yokmuş seni sıkıntıya sokacak bir dert bir sırrın olduğuna işaret eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?