GÖREVİMİ YAPMAK MI SEVDİĞİMLE EVLENMEK Mİ?

Evleneceğiniz insan bu kadar destek oluyorken çalışmanıza engel olan ne?

Aleyküm selam canım benim. Öncelikle sevdiğin işi yapman çok güzel. Sadece ben de tam olarak neden çalışırken evlenilmeyeceğini anlamadım. Yanlış anlama lütfen, daha iyi anlamak açısından soruyorum bunu. Normal şartlarda kursta öğretici olan tanıdıklarım var ve hepsi evli hatta çocuklu kadınlar. Evleneceğin kişi de destek oluyormuş ne güzel.
Kadrolu olup olmama mevzusu da önemli burada. İşin garanti mi yoksa bir süre sonra çıkartılabilir misin mesela?
Ve bu noktada ailene, arkadaşlarına da özellikle danışabilirsin. Onların fikri hangi yönde, bu da önemli. Bana da istediğin zaman yazabilirsin bu arada

benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki onunla kitaplar okuyacağımıza kendimizi geliştirmemize çok inanıyor ve bana bu konuda çok destek oluyor
Kendini geliştirmeye açık biri neden sizin Kuran kursu hocalığı yapmanızı engelleyecek evlenince? Kusura bakmayın ama bu yazdığınız cümle bana biraz komik geldi. Hayatında kaç kitap okudu bu adam? Okuma alışkanlığı bu yaşına kadar olmamışsa bundan sonra da zor. Evlenene kadar o hayaller. Ha okuyorsa da; gelişime açık biri eşinin çalışmasını sorun etmez, ailesi bunu sorun edecekse de ağzının payını verir. Hani anlamaya çalışıyorum doğu kültürü vs. ama yapacağınız iş dinle alakalı muhtemelen ya çocuklara ya da kadınlara Kuran öğretiyorsunuz. Yani sorun olabilecek bir şey değil ki. Ben anlamadım neden evliyken görevinizi bırakmak zorunda olduğunuzu?

Burası çok kritik:

Evlenince görevi bırakmanız gerektiğini birisi ima ediyor ki böyle düşünüyorsunuz. Bunu söyleyen kim?

Babanız mı, sevdiğiniz mi kendiniz mi?

Babanızsa zaten vermeye gönlü yoktur, bahane gösteriyor. Babanızın niye reddettiğini araştırın, kültür farkı vb var mı?

Sevdiğinizse arkanıza bakmadan kaçın zira Kuran kurs hocalığına bile tahammülü olmayan birisi. Bu durumda sevdiğinizi aslında tanımıyorsunuz ve evlendikten sonra asıl cehennemi yaşatacak.

Kendinizse rica ediyorum gereksiz kurallarla kendinizi hapsetmeyin. Hanımlarımız çalışıyor üstüne çocuk yapıyor ve kariyerini sürdürüyor.

Misafire en nefis börekleri yetiştirmem lazım, evimin bal dök yala olması lazım aman boşver işi deme lüksünüz yok.

Enflasyon tavan yaptı, işin aslı evler artık bir maaşla geçinmiyor. Okuma alışkanlığının ötesinde eve son kuruşa kadar katkı sunulması artık şart.

Benim kuran kursu hocası arkadaşım var
Kadın üç cocuklu evliydi ve şuan eşi vefat etti.
Kadın calismasa nasıl bakacakti o üç çocuğuna?
Hem de zaten kadınlar arasında çalışıyorsunuz.
İslamen de en uygun meslek.
Evleneceğin adam buna niye karşı?
Bundan daha uygun ortam yok ki.

Bu arada eğer bir tercih yapmanız gerekiyorsa o zaman görevinize devam edin . Duygularınızla değil mantığınızla hareket edin

Rahibeler gibi mi olacaksın yani... erkek arkadaşının seni çalıştırmayacak biri olduğunu düşündüm bu konuyu açmandan. O zaman evlen. Eninde sonunda işi bırakacaksın madem bu ortamda, bugün yarın fark etmez. Sevdiğinle evlen bari.

Aynen rahibeler gibi olacağım...
Mesajda da yazdığım gibi keşke yargılamadan empati kurabilmek hemcinslerimizle(!)

DDe
Neden konuyu açıkça anlatmıyorsunuz?

Sizin kültüre göre din görevlileri evlenemiyor mu yoksa evliler din görevlisi olamıyor mu?

Hangisi?

Neden?

Nasıl?
Konu şu: Yaşadığım yer özellikle yaşadığım köyün çoğu insanı evlenen kadının çalışmaycağı kanaatindeler. Bunun sebebi ayiplamak değil, o sorumlulukla her ikisini nasıl yürütebilir düşüncesindeler. Ama bölgemizde bunu normal karşılayan elbette ki var ama gelin görün ki her insan bir değil ve kişi kimi seveceğini bilemiyor. Burdan da yargılanacam biliyorum ama bilen bilir bu böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…