GÖREVİMİ YAPMAK MI SEVDİĞİMLE EVLENMEK Mİ?

Baba sözü dinle.

Üniversiteye gitseydiniz farklı insanlar ortamlar görseydiniz bu böyle demezdiniz ben nasıl istiyorsam öyle yaşayacağım derdiniz..bu böyle burası böyle cümlelerine sığınmayın..Çalışmak güzel. Kendi paranı kazanıyor olmak güzel.ysoilsmsyacak bir şey de yok ben dahil binlerce kadın çalışıyor parasini kazanıyor çocuğuna evine bakıyor geziyor. Çalışmazsanız maddi olarak sizin katkiniz olmaz eve. bir de evlenir evlenmez çocuğunuz olur tmm işte.

Cok anormal bir is de yapmiyorsun ki niye evlenince calisamiyormussun?
Cevabim ise, 22 yasinda isi gucu birakip evlenip koca eline bakmak hayatinda verecegin en kotu karar. Git babanin elini op.
Sen isinden vazgececek kadar sevdigin adam sen calisirsan senden vazgececek kadar seviyormus demek ki..
Ask bitinca evde camdan bakar cok pisman olursun sonra

Aynen rahibeler gibi olacağım...
Mesajda da yazdığım gibi keşke yargılamadan empati kurabilmek hemcinslerimizle(!)
yahu iyi de

gidip üniversite kazanmışsınız
yaşadığınız köyde insanlar hobi olarak üniversite kazanıyor zaar.

demek ki üniversite kazanacak kadar okuma imkanı bulmuşsunuz, kendiniz bırakmasanız bitirebilirmişsiniz de. kimse linç etmemiş.

ayrıca adama bir araba övgü dizmişsiniz.
sonra da diyorsunuz bizim köyde böyle..e siz o okulu "bizim köyde böyle demek" için mi okudunuz? o kadar övgü dizdiğiniz adam köy kahvesinde pişpirik mi oynuyır ki köyde ne derleri düşünüyorsunuz? o kadar övüyorsunuz madem tabii ki çalışamı okumamı ister deyin de özdüğünüzün bir anlamı olsun.
artı bizim köyde de bi sürü manyak manyak olay var ama çok da tınnn.

Tamam git 22 yaşında evlen geri kafalı kocanın eline bak , üre, zaten sen de çok ileri görüşlü birisine benzemiyorsun.

Babanızla neden bu kadar iletişiminiz kopuk?

Size sormadan reddediyor?

Sevdiğin istemeye gelince ailen senin de istediğini az çok bilir normalde

Bırakayım mı sizce

Evet yazdıklarının haklılığı çok dokundu.

Tamam git 22 yaşında evlen geri kafalı kocanın eline bak , üre, zaten sen de çok ileri görüşlü birisine benzemiyorsun.
Keşke her önüne geleni bu siteye almasalar. İnsanlıktan nasip almamış daha doğrusu başkalarının fikirlerine saygı duymayan, insanlarla dolu burası.

Eeeee bu çok iyi haber!

Sizin ne kadar sorumluluk sahibi olduğunuzu sevgiliniz biliyordur zaten.

Bu kadar abartacak ne var anlamadım.

Belli ki sevdiğiniz adam sizi evlendikten sonra çalışmama konusunda ikna etmiş, siz de birlikte kitap okuruz gibi pembe rüyalara dalmışsınız, tek gerçeği görende sizi tanıyan babanız.. Yaşınız daha 22, o kadar emek vermişsiniz, oturun babanızın evinde biraz tadını çıkarın.. Ana-baba bi şeyi istemiyorsa genellikle haklıdırlar.. Yoksa niye istemesin kızının yuva kurmasını..

İlahiyat fakültesini kazanmışsınız, pandemi nedeniyle ve sevdiğiniz kişi nedeniyle bırakmışsınız? Pandemide yoğun bakıma kaldırılıp büyük buhranlar yaşamadıysanız öğrencilerin bırakın okul bırakmayı ikinci üniversiteyi okudukları dönem oldu bu dönem. İlahiyat okumaya, kuran kursu öğreticiliğine dahi şüpheyle bakan adamdan birşey olmaz. Bu kültür falan da değil. İçinde Allah sevgisi olan insan, eşinin kuran öğrenmek isteyen kadınlara genç kızlara çocuklara yol göstermesinden mutluluk duyar teşvik eder. Ben inançlı değilim ancak gönülden inanan dili temiz kalbi güzel insanlar biliyorum. Öğreticilik sadece Elif ba ile olmaz kanımca. Hakimiz tavrınız davranışlarınızla da örnek olursunuz. Dinen kadının kuran kursu öğreticisi olmasına garip bakan erkek yA da kadın dini işine geldiği gibi kullanıyordur. Kusura bakmayın babanızı dinleyin, belli ki adamda bir kusur görmüş

Kusura bakmayın
Yazdıklarınız mantıklı değil
Hangi kesim aşırı dinciler bile dahil hangi kesim evli kadın çalışmaz diye size ket vuracak? Dinen bile kadının sadece kadınların olduğu bir ortamda çalışmasında sakınca yokken siz böyle bir safsata ile alenen ne izah etmeye çalışıyorsunuz ?
Bakın ben elektrik olmayan kuş uçmaz kervan geçmez köylerde bulundum biliyor musunuz akşam olunca dağlardan jandarma kameraları ışık verirdi öyle aydinlanirdi
Ve o köyde bile ben kadınlar arasında kuran öğretip dua eden bir kadına dair kötü bir söze denk gelmedim
Benim güzel yurdumun hiç bir yerinde bu yok kusura bakmayın
Güzel memleketim ne çekiyorsa her Allah diyene inanmaktan çekiyor bu da madalyonun bir diğer yüzü de neyse işte ...

Kur'an kursu hocalığı yapmanızı bile sanki kons...... yapacakmışsınız gibi istemeyen adamın gelişiminden şüphe ederim.Boyle bir adamı kabul eden size de yazık Okuduğunuz ,ve inandığınız değerler kadını ezmez ve aşağı görmez.İlim öğreten kadını kötü gözle gören kim varsa sırtınızı doneceginize aklınız karışmış. Bence evlenin adamın boyunduruğu altına girin..........

Köyünüz anladığım kadarıyla dışarıda üniversite okumanızı hoş görecek kadar modern ama evli kadının çalışmasından rahatsız. Bu kısım bana biraz çelişkili geldi. Yani kadın kursiyerleri olan bir Kuran eğitmeninin evlilikle iş hayatını bir arada yürüyemeyeceği düşüncesi gerçekten çok ilginç.

Mesele evin işini aksatır, çocuklarına bakamaz muhabbeti. İşin niteliği önemli değil bana kalırsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…