GÖREVİMİ YAPMAK MI SEVDİĞİMLE EVLENMEK Mİ?

muhtemelen ailesinin haberi olmadan flort etti adamla, simdi de soyle iyi boyle dindar deyip kendini kandiriyor. evlenesi gelmis, isini de birakmayi goze aliyor, ah genclik iste..
Dindarım diyen adam flört etmez, babandan ister. Hem dindar geçinip hem flört eden adama güvenmezler. İki yüzlülük olarak görülür bu.

Oraları bilseydin öyle şeeetmezdin.

Evlenince şuan çalıştığınız gibi neden çalışmayasiniz?
İşiniz öğlen saatlerinde bitiyor genel olarak.
Sevgiliniz ev işlerini yapamazsınız diye korkuyorsa, onada vaktiniz kalır yanı.
Evlenince bu isi yapmanızı bile istemeyecek kocayla kendinizi nasil geliştireceksiniz?
Hayalller alemi.

Dindarım diyen adam flört etmez, babandan ister. Hem dindar geçinip hem flört eden adama güvenmezler. İki yüzlülük olarak görülür bu.
Eder katip niye etmesin?
Genç insanlar kendi sınırları ölçüsünde flört eder. Etmeyecek olanlar vardır elbette ama dindar insanlarda tek kalıp değil yani.

Yerinizde olsam bir yolunu bulup ikisini de yapmaya çalışırım. İlla bir seçim yapacaksam da çalışmayı, kendi ayaklarım üzerinde durmayı tercih ederim. Daha 22 yaşındasınız çok genç bir yaş, evleneceğiniz kişiyi ne kadar sağlıklı seçebilirsiniz ki? Onu da geçtim diyelim evlendiniz yarın öbür gün bir şeyler olur. Hiç beklemediğim insanlardan hiç beklemediğim şeyler yaptığını duyuyorum ki kimseye tamamen güvenemiyorum. Belki büyüdükçe o kişiyle anlaşamadığınızı fark edersiniz, belki sizi aldatır, belki sandığınız gibi biri değildir vs. Böyle bir durumda kendi kendine geçinemeyen bir işi olmayan başkasının parasına muhtaç olan bir kadın durumuna düşeceksiniz. O kadar çok duyuyorum ki normalde gayet iyi geçiniyor gibi gözüken eşler kavga ederken kocaları çıkıp ben bakıyorum sana, git kendi paranı kazan, kolaysa sen kazan gibi şeyler söylüyorlar. Çok berbat bir durum bence. Bu yüzden her kadının kendi parasını kazanması gerektiğini düşünüyorum ne olursa olsun. <33

Eder katip niye etmesin?
Genç insanlar kendi sınırları ölçüsünde flört eder. Etmeyecek olanlar vardır elbette ama dindar insanlarda tek kalıp değil yani.
Adam Kuran kursu öğretmeni olarak bile çalıştırmak istemiyor. Dindar olan biri eşini bu kadar ulvi bir görevden alıkoymaz, ev işi yapsın çocuk baksın diye. Ben bu şekil bir dindar tanımıyorum yani, eşini din öğretmekten alıkoyacak.

Orada çalıştırmak istememesinin dindarlıkla alakası yok ki zaten.
Çevre falan diyor, var böyle gelenekle dindarlığı birbirine karıştırıp, işine geleni işine geldiği gibi kullananlar. Öyle bir durumdur muhtemelen.

Ataerkil ayılar dindarım diye geziyor, ayırt etmek kolay aslında. Ama konu sahibinin gördüğü ilk erkek muhtemelen, bişey sanmış, normaldir.

Keşke her önüne geleni bu siteye almasalar. İnsanlıktan nasip almamış daha doğrusu başkalarının fikirlerine saygı duymayan, insanlarla dolu burası.

Bence de. Kalbi var mı yok mu diye bir bakılmalı. Hayat iki bir şey verince şımaran tipler bunlar. Sanki sebebi kendileriymiş gibi. Verenin Allah olduğunu bir bilebilsek o zaman böyle olmayacak.

Konuya istinaden peygamberler tarihine bakmanızı tavsiye ederim. Eşleri hep çalışmış. Hz.Ayşe sağlıkçı, hz.Hatice ticaret ile uğraşıyordu benden daha iyi biliyorsunuzdur tabi siz. Benim aklıma gelen örnekler bunlar oldu.

Hem evlenin hem çalışın Allah bundan razı yani öyle bir düşünce yok ki. Üstelik kadin-erkek çalışması da din kötü gözle bakmıyor. Bazı ilimlerde kadin-erkek bir arada dahi yapilabiliyor.

Kuran kursu hocalığı yapıp evlenen bir sürü insan biliyorum. He mesele evliyken çalışmaksa burada evli olup çalışan Bi dünya kadın var bazıları daha zor şartlarda hem de. Sadece çocuk olunca biraz zor ama senin ortamın o kadar müsait ki biraz ele avuca gelince bebeğine bile gidebilirsin öyle çok resmi Bi ortam olmuyor sonuçta. Babanın neden sana sormadan reddettiğini de anlamadım. Başka Bi konu yüzünden gözü tutmamış olabilir mi?

Sevgilin, evlenirsek çalışamazsın ama kitap okuma saatleri yaparız mı diyor?
Evlenince çalışmanı istemeyen baban mı?
Sevgilin mi?
Çevre mi?
Kim yani buna engel olan? Hem evlenirim hem çalışırım neden diyemiyorsun? İşin de bu cami tarzı yerlerde kuran okuyup kek börek yiyor kadınlar o tarz bi iş mi? Onun mesaisi bile olmaz. Bunun nesi yanlış?

Yaşadığım yerin kültürü maalesef

Kültür sabit birşey değil, değişiyor.

Hele ki son dönemlerdeki ekonomik sıkıntılardan sonra bu sistemin sabit olmasını beklemeyin. Altın bir arttı, herkes çeyrek takarken gram altına döndük.

Eskiden kırsal yörelerde kadınlar evinin başındaydı şimdi öğretmen eşi olsun diye erkek anneleri kız bakıyor.

Bu konuda yaşı ileride kariyer yapamayacak annelere bakmayacaksınız, yeni evlenen gençlere bakın onlarda kadın çalışma yüzdesi kaç?

Bir de maddi sıkıntılar bir evliliği parçalatan en önemli faktör, bütün yükü erkeklerin sırtına nasıl yükleyelim?

Bence babanız yaşınız genç diye vermeye gönüllü değil, tatlı dille çözmeye bakın aklında bir zaman var mı?

Eskiden köy sakinlerinin dediği doğruydu.

Köydeki hanım sadece ev işi yapmazdı, tarlaya gider çalışır, komşusunun salçası için domatesleri ayağıyla ezer, hayvanlara bakardı.

Karadenizde çay toplayan hanım hangi arada devlet memurluğu yapacak? Köyün işi bitmez ki.

Sizde bakacağınız tarla/hayvan var mı? Yoksa zaten geleneklerin dışına çıkılmış oluyor.

Bu yoklukta hiç iş yapmadan evde oturma imkanı gerçekten yok. Beyler hangi maaşla eve yetişsin, bir de çok çocuk istiyorsunuzdur karınları nasıl doyacak?

Anladığım kadarıyla sizi çalıştırınız diye vuracak ceza verecek kimse yok, olsa olsa yan komşu geveze Fatma abla altın gününde arkanızdan laf eder. Soran olursa enflasyon var der geçersiniz, milleti memnun edeceğim diye çocuklarınız kötü okullarda okuyup zenginlere gıpta ile mi bakacak?

Bence de olayın dindarlıkla ilgisi yok.

Bir olasılık da konu sahibi çalışmayan hanımlara özenip evimde oturayım diyor da olabilir. Dikkat ederseniz mutlaka çalışmam lazım diye ciddi bir çabası yok.

Hesaplamadığı konu ise anne babalarımızın olanaklarıyla şimdiki imkanlar aynı değil.

Eskiden bir emekli tazminatıyla ev alınabilirdi, evler ucuzdu. Üstelik maaşlar da tek kişiye göre ayarlanıyordu.

Şimdi ise ev için kredi bile alınamıyor, maaşlar düşük ancak eve iki maaş girecek de geçinilecek. Konu sahibinin elalemden ziyade hesap makinasının dediklerini dinlemesi hayırlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…