- 2 Ocak 2017
- 3.304
- 19.685
- 208
- Konu Sahibi Eylulzumra
-
Muhtemelen eş adayı ama forumdan linç yememek için yazamıyor.Evlenince çalışmamanız gerektiğini düşünen kim, babanız mı yoksa eş adayınız mı?
Dindarım diyen adam flört etmez, babandan ister. Hem dindar geçinip hem flört eden adama güvenmezler. İki yüzlülük olarak görülür bu.muhtemelen ailesinin haberi olmadan flort etti adamla, simdi de soyle iyi boyle dindar deyip kendini kandiriyor. evlenesi gelmis, isini de birakmayi goze aliyor, ah genclik iste..
Oraları bilseydin öyle şeeetmezdin.Yani koskaca bütün köy birleşmiş kızımız hem evliliği hem çalışmayı bir arada yürütemez diye kara kara düşünüyor. Gerçekten bu söylediklerinize ancak noel baba inanır.
Hem çalımayi ve evliliği bir arada yürütemeyeceğinizi düşündüğünüz için bu düşünceyi sanki köy halkı öyle istiyor gibi bize anlatıyorsunuz. Boşuna köyü suçlamayın.
Eder katip niye etmesin?Dindarım diyen adam flört etmez, babandan ister. Hem dindar geçinip hem flört eden adama güvenmezler. İki yüzlülük olarak görülür bu.
Yerinizde olsam bir yolunu bulup ikisini de yapmaya çalışırım. İlla bir seçim yapacaksam da çalışmayı, kendi ayaklarım üzerinde durmayı tercih ederim. Daha 22 yaşındasınız çok genç bir yaş, evleneceğiniz kişiyi ne kadar sağlıklı seçebilirsiniz ki? Onu da geçtim diyelim evlendiniz yarın öbür gün bir şeyler olur. Hiç beklemediğim insanlardan hiç beklemediğim şeyler yaptığını duyuyorum ki kimseye tamamen güvenemiyorum. Belki büyüdükçe o kişiyle anlaşamadığınızı fark edersiniz, belki sizi aldatır, belki sandığınız gibi biri değildir vs. Böyle bir durumda kendi kendine geçinemeyen bir işi olmayan başkasının parasına muhtaç olan bir kadın durumuna düşeceksiniz. O kadar çok duyuyorum ki normalde gayet iyi geçiniyor gibi gözüken eşler kavga ederken kocaları çıkıp ben bakıyorum sana, git kendi paranı kazan, kolaysa sen kazan gibi şeyler söylüyorlar. Çok berbat bir durum bence. Bu yüzden her kadının kendi parasını kazanması gerektiğini düşünüyorum ne olursa olsun. <33Selamün aleyküm, başlıktan anlayacağınız üzere bir ikilemde kalmış bulunmaktayım . Herkesin düşüncelerine o kadar ihtiyacım var ki çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Ama lütfen anlattığım konularda beni yargılamayın çünkü herkese basit gelebilir ama empati kurmanızı rica ediyorum. Kınadığım birçok şeyi yaşadığım andan beri kimseyi kınamamam gerektiğini çok iyi anladım. Konuya gelecek olursak; doğu Anadolu'nun bir köyünde yaşıyorum ve 22 yaşındayım bundan dört yıl önce aynı köyde kaldığım ve şu an aşktan çok duruşundan sevgi ve saygısından çok etkilendiğim bir adamla tanıştım. Üniversiteye hazırlandığım sene hayatıma girdi ve bana eğitim konusunda manen çok destek oldu, hep beni desteklendirdi. İlahiyat fakültesi istiyordum ve kazandım bir yıl üniversiteye gittim ama gerek pandemi gerek maddi durumum gerekse ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım üzüldüm mü hem de çok... Ağladığım günler hâlâ gözümün önünde. Ama bana soracak olursanız şu an iyi ki o üniversiteye gitmedim çünkü kazandığım yer bana uygun değildi eğer din alanında okuyacaksam bunu hakkıyla yapacaktım o kadar şükrediyorum ki Allah'a.. çünkü şer sandığım her şeyde bir hayır çıktı ve ben önlisans islami ilimlere kaydımi yaptım. Aynj zamanda okul okurken Kur'an kursu öğreticiliği yaptım ve inanın maneviyatım o kadar gelişti ki her gün şükrettim . Şu an elhamdülillah okulum bitti ben kurs öğretmeni olarak devam ediyorum, sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi ama babam vermedi kızım görev yapıyor dedi. Bizim buraları bilen bilir gerçekten evliysen çok zor görev yapman. Bana soracak olursanız bence insan eşine, ailesine faydalı olmalı ve benim evleneceğim insan da bilgiye gelişime o kadar açık ki onunla kitaplar okuyacağımıza kendimizi geliştirmemize çok inanıyor ve bana bu konuda çok destek oluyor ben sizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce ne yapmalıyım?
Adam Kuran kursu öğretmeni olarak bile çalıştırmak istemiyor. Dindar olan biri eşini bu kadar ulvi bir görevden alıkoymaz, ev işi yapsın çocuk baksın diye. Ben bu şekil bir dindar tanımıyorum yani, eşini din öğretmekten alıkoyacak.Eder katip niye etmesin?
Genç insanlar kendi sınırları ölçüsünde flört eder. Etmeyecek olanlar vardır elbette ama dindar insanlarda tek kalıp değil yani.
Orada çalıştırmak istememesinin dindarlıkla alakası yok ki zaten.Adam Kuran kursu öğretmeni olarak bile çalıştırmak istemiyor. Dindar olan biri eşini bu kadar ulvi bir görevden alıkoymaz, ev işi yapsın çocuk baksın diye. Ben bu şekil bir dindar tanımıyorum yani, eşini din öğretmekten alıkoyacak.
Ataerkil ayılar dindarım diye geziyor, ayırt etmek kolay aslında. Ama konu sahibinin gördüğü ilk erkek muhtemelen, bişey sanmış, normaldir.Orada çalıştırmak istememesinin dindarlıkla alakası yok ki zaten.
Çevre falan diyor, var böyle gelenekle dindarlığı birbirine karıştırıp, işine geleni işine geldiği gibi kullananlar. Öyle bir durumdur muhtemelen.
Keşke her önüne geleni bu siteye almasalar. İnsanlıktan nasip almamış daha doğrusu başkalarının fikirlerine saygı duymayan, insanlarla dolu burası.
Yaşadığım yerin kültürü maalesef
DDe
Konu şu: Yaşadığım yer özellikle yaşadığım köyün çoğu insanı evlenen kadının çalışmaycağı kanaatindeler. Bunun sebebi ayiplamak değil, o sorumlulukla her ikisini nasıl yürütebilir düşüncesindeler. Ama bölgemizde bunu normal karşılayan elbette ki var ama gelin görün ki her insan bir değil ve kişi kimi seveceğini bilemiyor. Burdan da yargılanacam biliyorum ama bilen bilir bu böyle
Adam Kuran kursu öğretmeni olarak bile çalıştırmak istemiyor. Dindar olan biri eşini bu kadar ulvi bir görevden alıkoymaz, ev işi yapsın çocuk baksın diye. Ben bu şekil bir dindar tanımıyorum yani, eşini din öğretmekten alıkoyacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?